Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.
AI w ilustratorskiej służbie MG
-

Awatar mojego bohatera do sesji Zew Cthulhu „Serce tajgi”. Użyłem Groka i poniższego bardzo prostego skryptu.
Lata Wielkiego Kryzysu w USA. Brodaty biały traper w wieku 45 lat, w myśliwskim ubraniu, stojący po kolana w śniegu na tle panoramy Alaski. W rękach trzyma karabin myśliwski Winchester M1897. Na jego szyi wisi indiański amulet.
Wygenerował jakieś 50 różnych propozycji, najbardziej spodobała mi się ta powyższa. Jedyny problem pojawił się przy próbie odwzorowania w realistyczny sposób broni, pomimo podrzucenia Grokowi jej zdjęcia. Niemniej efekt końcowy zaspokaja moje oczekiwania. Czas włożony w wytworzenie awatara: poniżej 15 minut.
-

W związku z biegiem fabuły w sesji CP 2077 pojawiła się konieczność stworzenia nowego gangu, Tren de Agua z dzielnicy Heywood. Głównie Latynosi, handlarze bronią i narkotykami, ściągający haracze, porywający dla okupu. Tworząc opis tego gangu zamówiłem u Groka trzy ilustracje - dwaj przykładowi Trenosi na masce samochodu oglądający działkę narkotyków, ich aktualny przywódca oraz pomysł na graffiti gangu znakujące jego strefy wpływów. Z kilkudziesięciu propozycji wybrałem kilka dni temu tę powyżej (przywódca grupy) oraz dwie poniżej (gangusy i grafitti).

Dzisiaj na potrzeby konkretnej sceny w sesji (przypadkowa konfrontacja bohatera @Grek z Tren de Agua) zamówiłem u Groka ilustrację na bazie obrazków z wcześniejszych próbek.

I powiem Wam, że to narzędzie naprawdę w ogromnym stopniu zmieniło moje podejście do ilustrowania własnych sesji.
-

Awatar mojego bohatera do sesji Zew Cthulhu „Serce tajgi”. Użyłem Groka i poniższego bardzo prostego skryptu.
Lata Wielkiego Kryzysu w USA. Brodaty biały traper w wieku 45 lat, w myśliwskim ubraniu, stojący po kolana w śniegu na tle panoramy Alaski. W rękach trzyma karabin myśliwski Winchester M1897. Na jego szyi wisi indiański amulet.
Wygenerował jakieś 50 różnych propozycji, najbardziej spodobała mi się ta powyższa. Jedyny problem pojawił się przy próbie odwzorowania w realistyczny sposób broni, pomimo podrzucenia Grokowi jej zdjęcia. Niemniej efekt końcowy zaspokaja moje oczekiwania. Czas włożony w wytworzenie awatara: poniżej 15 minut.
@Ketharian napisał w AI w ilustratorskiej służbie MG:
skryptu
Wyjdzie że jestem IT nerdem, ale plz nie nazywaj promptu skryptem.
Już mi wystarczy że młodsi ode mnie nazywają skrypty programami,
pisanie skryptów programowaniem, a JavaScript językiem skryptowym
(mimo że nim nie jest, z Javą też nie ma nic wspólnego). -

Za słaby kaliber tej spluwy by radzić sobie ze śnieżnymi koczkodanami wąchającymi oscypki.
-
skryptu
(mimo że nim nie jest, z Javą też nie ma nic wspólnego).@Wired napisał w AI w ilustratorskiej służbie MG:
skryptu
(mimo że nim nie jest, z Javą też nie ma nic wspólnego).Nic nie zrozumiałam, ale jestem tu by oglądać obrazki AI

-
To ja pierwszy raz się podzielę swoim obrazkiem, bo na tle tych wszystkich, które chatGPT mi wygenerował, ten podoba mi się najbardziej no i na tyle, że chętnie się podzielę

Jest to sesja Gruzy Przeszłości, akcja toczy się w Polsce w 1997 roku, postacie są nastolatkami.
Tutaj na dyskotece. Nie szkolnej. Powiem szczerze że w tych latach to ja miałam lat 7 i nie wiem, co się działo, ale wydaje mi się, że udało nam się odwzorować dobrze ubiór i postać. Otoczenie chyba też wydaje się całkiem OK jak na dyskotekę w lokalu. Są światełka, jakaś kula (której nie byłam pewna tbh, ale wydaje mi się, że mogła być jako coś "wow") no i jest moja postać z detalami jak piegi czy spinki do włosów, kolczyki w uszach z tym fajnym, tanecznym vibem. Zauroczył mnie ten obrazek

-

-
A tal wygladał mój oryginał: