Sonda rekrutacyjna – sesje Kaworu
-
Moje Drogie Osoby

Mam parę pomysłów na sesje i nie wiem którą poprowadzić
Proszę, wypowiedźcie się tutaj jeśli możecie
Moje pomysły są następujące:- Kroniki Mroku, śmiertelnicy
Moglibyśmy zagrać w jedną z gotowych kampanii w podręczniku. Pierwsza sesja pokazałaby BG jako nauczycieli w szkole dla trudnej młodzieży, potem by się zobaczyło. Na początku bez zdolności nadnaturalnych, choć można by je było wykupić wraz z otrzymywaniem pedeków.
- Exalted 2e, Infernalsi szukają Evangeliona
Słoneczni z pierwszej ery ukryli gdzieś na obszarze Cecelyne Trzeci Świt Furii, potężnego mecha. Teraz, Ci sami Solarzy, jako infernalsi, starają się pozyskać tego mecha dla Yozinów. Oczywiście, mech jest dobrze ukryty i strzeżony, więc jego odzyskanie nie jest takie proste.
- Exalted na mechanice BESM-a
Jakaś prosta sesja, możliwe, że dostosowana do motywacji postaci i organicznie wychodząca z poprzednich wydarzeń. Vinilla Exalted na łatwej mechanice, można powiedzieć.
- Exalted modern, BESM LUB 2e
Exaltedzi pojawiają się w naszym współczesnym świecie, wraz z nowymi zagrożeniami i możliwościami. Postaci mogłyby pracować jako oficjalna grupka Exaltedów niebios pod jurysdykcją Unii Europejskiej.
- Tri-Stat dX, superbohaterowie
Tutaj nie mam na razie większego pomysłu na setting i fabułę, ale po prostu sobie pomyślałem, że korzystając z k10 i mechaniki tri-Stata, można by było pograć w fajnych superbohaterów. Może coś w settingu Freedom City z M&M?
W który z powyższych pomysłów chcielibyście najbardziej zagrać?
-
Nie wiem co to tri-stat dX, ale widzę superbohaterów, wiec głosuje.
-
Zagłosowałem na Kroniki Mroku bo koncept nauczycieli w szkole na trudnej młodzieży jest ciekawy a drugi głos na superbohaterów, choć o tej mechanice też nigdy nie słyszałem.
-
CoD spoko, ale nauczyciele dla młodzieży w szkole to fabuła nie dla mnie.
-
Póki co jest 50/50, ale każda opcja ma "tylko" 2 głosy...
Miałem ciut nadziei, że będzie większy odzew? 
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się