Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
Skórki
  • Light
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
  1. Start
  2. Rekrutacje
  3. Sondy
  4. W co byście zagrali? Lista życzeń.

Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.

W co byście zagrali? Lista życzeń.

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Sondy
61 Posty 18 Uczestników 892 Wyświetlenia 3 Obserwuje
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • slann22S slann22

Nigdy nie widziałem w nim nic interesującego, taki biedniejszy i nudniejszy dedek. Grałem dużo w dedekoidy jakoś niewidzę powodów, abysię nim interesować.
    Chyba, że Soulbound. Age of Sigmar kocham

WiredW Niedostępny
    WiredW Niedostępny
    Wired
    napisał ostatnio edytowany przez Wired

@slann22 AoS to nie jest WH, to jest high magic heroic fantasy gdzie grasz czempionem bogów, ogólnie wygląda jak próba przyciągnięcia do świata WH fanów dedeków właśnie.
    Warhammer FRP w założeniu to grimdark fantasy i low magic, zupełnie inny świat niż taki Forgotten Realms gdzie do zagotowania wody w czajniku spora część populacji używa magicznych itemów czy prostych czarów.

W dedekach jest przepaść między bohaterem gracza a zwykłym zjadaczem chleba (zwanym commoner), niczym między wampirem a człowiekiem w starym WoD. W WH Ty jesteś tym zwykłym zjadaczem chleba, co z czasem może więcej, ale raczej kończy na etapie "local hero" co odpowiada poziomom 1-4 w D&D. Jak długo uda mu się nie zginąć może da radę być "realm hero" i mieć wpływ na jakąś większą część świata, wydarzenia w prowincji na przykład, co odpowiada poziomom 5-10 w D&D. Nigdy nie są to postacie mające moc wpływania na cały świat, nacje i kontynenty (11-15 lvl w D&D) czy wpływające na całe uniwersum i inne równoległe światy (poziomy 16+ w D&D).

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    1
    • Pan ElfP Online
      Pan ElfP Online
      Pan Elf
      napisał ostatnio edytowany przez

Proszę, przenieście KOLEJNĄ dyskusję o Warhammerze do odpowiedniego wątku.

WiredW 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
      3
      • Pan ElfP Pan Elf

Proszę, przenieście KOLEJNĄ dyskusję o Warhammerze do odpowiedniego wątku.

WiredW Niedostępny
        WiredW Niedostępny
        Wired

@Pan-Elf jak ktoś nie zna i rozważa czy by zagrał (a o tym jest temat) to te kilka zdań nie zaszkodzą. Nie bądźmy purystami, zresztą ciężko to nazwać dyskusją.

Co by spamu nie robić, ja chętnie zagram w WoD V5, @miraaz nie chciałbyś pomistrzować?
        Ewentualnie w Wilkołaka, ale lore tego nowego mi nie leży, mechana ujdzie.
        Dedeki 5.5e w FR też bym przytulił.

M 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
        0
        • slann22S Niedostępny
          slann22S Niedostępny
          slann22

Zapytaliście mnie Czemu nie chcę prowadzić Warhammera, a ja wyjaśniłem czemu i ludzie się Dziwią. Moimi pierwszymi systemami były wilkołak i przebudzenie ziemi, a potem Gasnące słońca. Potem poznałem jeszcze kilka, w tym dedeki i path młotek nigdy nie miał dla mniei znaczenia sentymentalnego.
          Chciałem więcej napisać, ale nie będę też zaśmiecał tematu . Po prostu nie widzę sensu w graniu w ten system.
          Chociaż Mogę też poprowadzić właśnie Soulbounda, bo miałem obmyśloną Fabułę

1
          • WiredW Wired

@Pan-Elf jak ktoś nie zna i rozważa czy by zagrał (a o tym jest temat) to te kilka zdań nie zaszkodzą. Nie bądźmy purystami, zresztą ciężko to nazwać dyskusją.

Co by spamu nie robić, ja chętnie zagram w WoD V5, @miraaz nie chciałbyś pomistrzować?
            Ewentualnie w Wilkołaka, ale lore tego nowego mi nie leży, mechana ujdzie.
            Dedeki 5.5e w FR też bym przytulił.

M Niedostępny
            M Niedostępny
            MiRaaz

@Wired co dwa dni tu wchodzę i rozkminiam. Chicago by Night jest czymś co chciałbym spróbować po Fall of London. Ale bij się z myślami czy podołam. Upadek Londynu zajął mi prawie cztery lata. Nie wiem czy się zdobędę na takie zobowiązanie.

W głowie mam jeszcze jednostrzałową sesję Dark Heresy 2ed i chyba od niej zacznę. Prowadziłem ją na żywo, zjęła 4h. Tak w sam raz na realia forum na 3-4 miesiące.

WiredW ZaalaosZ 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź
            1
            • M MiRaaz

@Wired co dwa dni tu wchodzę i rozkminiam. Chicago by Night jest czymś co chciałbym spróbować po Fall of London. Ale bij się z myślami czy podołam. Upadek Londynu zajął mi prawie cztery lata. Nie wiem czy się zdobędę na takie zobowiązanie.

W głowie mam jeszcze jednostrzałową sesję Dark Heresy 2ed i chyba od niej zacznę. Prowadziłem ją na żywo, zjęła 4h. Tak w sam raz na realia forum na 3-4 miesiące.

WiredW Niedostępny
              WiredW Niedostępny
              Wired

@MiRaaz napisał w W co byście zagrali? Lista życzeń.:

Ale bij się z myślami czy podołam. Upadek Londynu zajął mi prawie cztery lata. Nie wiem czy się zdobędę na takie zobowiązanie.

Nie da się słonia jeść po kawałku, rozbijając na serię mniejszych scenariuszy?

0
              • M Niedostępny
                M Niedostępny
                MiRaaz

To jest kolejny argument za DH2. Tam przygoda jest oddzielnym scenariuszem, ale może być włączona w kampanię. Jakby się spodobała graczom, to mam takich scenariuszy 12 xD

WiredW 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                1
                • M MiRaaz

To jest kolejny argument za DH2. Tam przygoda jest oddzielnym scenariuszem, ale może być włączona w kampanię. Jakby się spodobała graczom, to mam takich scenariuszy 12 xD

WiredW Niedostępny
                  WiredW Niedostępny
                  Wired
                  napisał ostatnio edytowany przez Wired

@MiRaaz cool cool, ale to oddala mnie od zagrania w V5 😄

0
                  • M MiRaaz

ZaalaosZ Online
                    ZaalaosZ Online
                    Zaalaos

@MiRaaz napisał w W co byście zagrali? Lista życzeń.:

Ale jakie to były 4 lata! Jeśli planowałbyś w v5 coś zrobić to z pewnością będę jednym z zainteresowanych 🙂

2
                    • Pan ElfP Online
                      Pan ElfP Online
                      Pan Elf
                      1. Współczesna sesja akcja/przygoda, na modłę Uncharted/Indiana Jones/Tomb Raider/Skarb Narodów/itp.
                      1
                      • AdministratorA Administrator odniósł się do tego tematu dnia
                      • ArchiwumXA Niedostępny
                        ArchiwumXA Niedostępny
                        ArchiwumX
                        napisał(a) ostatnio edytowany przez

Ja chętnie zagrałbym w śledztwa/eksploracje takie jak w Dark Heresy czy Imperium Maledictum... mogą być róznych realiach od fantasy, przez steampunk i takie jak w grach komputerowych Deus Ex, Fallouta i Klanarchii czy S.T.A.L.K.E.R'ze po space opery takich jak Star Wars (Z grami kompterowymi KOTOR na czele).

Jeśli chodzi o charakter kampanii to preferuję z kolei od 0 do bohatera, gdzie ponadto intryga stopniowo wciąga naszą postać coraz bardziej w plątaninę różnych uwikłań.

A co do mechaniki to przedstawiam podejście radykalnego inkwizytora z Dark Heresy, czyli chciałbym gonić za potęgą. I w tej pogoni nie boję się skomplikowanych mechanik nawet do poziomu legendy... np. Kryształów Czasu.

2
                        • slann22S Niedostępny
                          slann22S Niedostępny
                          slann22
                          napisał(a) ostatnio edytowany przez slann22

Zamierzam w najbliższym czasie dać rekrutację do drugiej ery Mistborna/Cposmere na mechanice Fae...

0
                          Odpowiedz
                          • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                          Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                          • Najpierw najstarsze
                          • Najpierw najnowsze
                          • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.