W co byście zagrali? Lista życzeń.
-
A tak z ciekawości, czy ktokolwiek myślał o tym aby poprowadzić kiedyś sesję w Uniwersum Comand and Conquer
@slann22 napisał w W co byście zagrali? Lista życzeń.:
A tak z ciekawości, czy ktokolwiek myślał o tym aby poprowadzić kiedyś sesję w Uniwersum Comand and Conquer
Osobiście sądzę, że jest to koncept bardziej niszowy od poprowadzenia autorki Bonifacego, ale z ciekawości spytam: jest pod to jakiś dedykowany system?
-
Moim małym marzeniem jest rozegranie sesji D&D w Icewind Dale. Mam też podobnie wielką chęć do rozegrania sesji w uniwersum Pillars of Eternity oraz Dragon Age. Nie pogardziłbym też sesją Zew Cthulhu lub w Wampira (Choć przyswoiłem sobie niestety tylko zasady 5ed.). A z Sci-Fi chętnie bym zagrał w Coriolis, w scenariusz Konający Statek (bo jestem wielkim fanem space horroru, idei ekspolorowania opuszczonych okrętów kosmicznych i filmów takich jak Event Horizon lub Pandorum). W sumie ciekawym byłoby też zagrać w scenariusz w uniwersum The Expanse. Pewnie w standardzie zagrałbym scenariusz Warhammera gdzie mógłbym zagrać Kapłanem, Fanatykiem lub Magiem, Błędnym Rycerzem lub Zabójcą Trolli bo mam niedosyt w tego typu postaciach. Ogólnie mam szeroki zakres zainteresowań

-
Moim małym marzeniem jest rozegranie sesji D&D w Icewind Dale. Mam też podobnie wielką chęć do rozegrania sesji w uniwersum Pillars of Eternity oraz Dragon Age. Nie pogardziłbym też sesją Zew Cthulhu lub w Wampira (Choć przyswoiłem sobie niestety tylko zasady 5ed.). A z Sci-Fi chętnie bym zagrał w Coriolis, w scenariusz Konający Statek (bo jestem wielkim fanem space horroru, idei ekspolorowania opuszczonych okrętów kosmicznych i filmów takich jak Event Horizon lub Pandorum). W sumie ciekawym byłoby też zagrać w scenariusz w uniwersum The Expanse. Pewnie w standardzie zagrałbym scenariusz Warhammera gdzie mógłbym zagrać Kapłanem, Fanatykiem lub Magiem, Błędnym Rycerzem lub Zabójcą Trolli bo mam niedosyt w tego typu postaciach. Ogólnie mam szeroki zakres zainteresowań

@Piołun napisał w W co byście zagrali? Lista życzeń.:
sesji D&D w Icewind Dale
@Piołun o, mieliśmy taką na LI, zawieszoną. Ale z tego co wiem, to Mistrzyni tamtej myśli o tym, by ją kiedyś pociągnąć dalej.
zagrałbym scenariusz Warhammera
W takim razie oddaj głos w tej sondzie!
-

Zabójcą Trolli bo mam niedosyt w tego typu postaciach
Jak się uśmiechniesz ładnie do @gladin to może przyjmie kolejnego krasnoluda do swojej sesji

bo pamiętam, że planował pierwotnie o jednego więcej i nawet jakieś zasady dla Zabójców rozpisywał w R. -
A ja wyjdę z innymi systemami. Są tu osoby chętne, zanurzyć się w magiczny świat w klimacie Harrego Pottera, tudzież Tales from the Loop?
-
Jestem skłonny się zainteresować Harrym Potterem... tylko żeby to nie była jakaś familijna zabawa, w której aurorzy nie mają nic do roboty.
-
A ja wyjdę z innymi systemami. Są tu osoby chętne, zanurzyć się w magiczny świat w klimacie Harrego Pottera, tudzież Tales from the Loop?
-
Przydałaby się dobra dusza, która zrobiłaby podsumowanie.
-
@gladin coś takiego?
-
Superbohaterowie (3)
- Coś w stylu X-Menów.
- ale w wydaniu 18+, w stylu Boys lub Suicide Squad (Jamesa Gunna) z bandą wyrzutków, zakapiorów i odmieńców, którzy muszą stać się drużyną.
- jeśli doroślej to bardziej Dispatch niż Boys -
D&D (3)
- 5.5e w FR
- w Icewind Dale. -
Wampir (2)
- 5ed. -
Klanarchia (2)
-
WoD V5
-
Wilkołak
-
Wiedźmin
-
Śródziemie
-
Horror, najlepiej slasher
-
Survival w stylu Squid Game, gdzie zwycięzca może być tylko jeden
-
Warhammer 4e
-
Warhammer Old World
-
Twillight 2013 (Twillight 2000 3e.)
-
Neuroshima 1.5
-
Harry Potter/Hogwart
-
Pokemony
-
Deviant the renegade, albo inne kroniki mroku?
-
coś w klimacie Słowian
-
coś na popularnej mechanice uniwersalnej
-
Degenesis
-
Stalker
-
Bridgertonowie/Regencja/Jane Austen
-
Współczesna sesja akcja/przygoda, na modłę Uncharted/Indiana Jones/Tomb Raider/Skarb Narodów/itp.
-
Dark Heresy czy Imperium Maledictum
-
Autorka Bonifacego
-
Sesja w uniwersum Pillars of Eternity oraz Dragon Age.
-
Zew Cthulhu
-
Coriolis - scenariusz Konający Statek albo w uniwersum The Expanse.
Na górze listy są propozycje, które miały więcej niż jedną osobę chętną (w nawiasie jest ich liczba). Nie gwarantuję, że wyłapałem wszystko, bo zgłaszacie swoje pomysły w sposób dość chaotyczny. Jeśli chcecie, by powstawały takie podsumowania, fajnie byłoby się trzymać jednego, prostego formatu.
-
-
@gladin coś takiego?
-
Superbohaterowie (3)
- Coś w stylu X-Menów.
- ale w wydaniu 18+, w stylu Boys lub Suicide Squad (Jamesa Gunna) z bandą wyrzutków, zakapiorów i odmieńców, którzy muszą stać się drużyną.
- jeśli doroślej to bardziej Dispatch niż Boys -
D&D (3)
- 5.5e w FR
- w Icewind Dale. -
Wampir (2)
- 5ed. -
Klanarchia (2)
-
WoD V5
-
Wilkołak
-
Wiedźmin
-
Śródziemie
-
Horror, najlepiej slasher
-
Survival w stylu Squid Game, gdzie zwycięzca może być tylko jeden
-
Warhammer 4e
-
Warhammer Old World
-
Twillight 2013 (Twillight 2000 3e.)
-
Neuroshima 1.5
-
Harry Potter/Hogwart
-
Pokemony
-
Deviant the renegade, albo inne kroniki mroku?
-
coś w klimacie Słowian
-
coś na popularnej mechanice uniwersalnej
-
Degenesis
-
Stalker
-
Bridgertonowie/Regencja/Jane Austen
-
Współczesna sesja akcja/przygoda, na modłę Uncharted/Indiana Jones/Tomb Raider/Skarb Narodów/itp.
-
Dark Heresy czy Imperium Maledictum
-
Autorka Bonifacego
-
Sesja w uniwersum Pillars of Eternity oraz Dragon Age.
-
Zew Cthulhu
-
Coriolis - scenariusz Konający Statek albo w uniwersum The Expanse.
Na górze listy są propozycje, które miały więcej niż jedną osobę chętną (w nawiasie jest ich liczba). Nie gwarantuję, że wyłapałem wszystko, bo zgłaszacie swoje pomysły w sposób dość chaotyczny. Jeśli chcecie, by powstawały takie podsumowania, fajnie byłoby się trzymać jednego, prostego formatu.
@Krakov napisał w W co byście zagrali? Lista życzeń.:
coś takiego?
Tak, dzięki.
@Krakov napisał w W co byście zagrali? Lista życzeń.:
fajnie byłoby się trzymać jednego, prostego formatu
To chyba obsługa powinna taki format zaproponować chyba, że ktoś chce się zgłosić na ochotnika i dostanie zielone światło od obsługi?
-
-
Kiedyś robiłam te podsumowania (nie było żadnego wzoru zgłoszeń) - po prostu trzeba je robić dość systematycznie i się wtedy trzyma kupy
-
Na LI był taki wpis na samym początku wątku z wytycznymi. Głównie chodziło o wytłuszczenie nazwy systemu i kilka zasad dla zapisywania.
-
Posty (...) maksymalnie czytelne oraz konkretne. Miło by było, gdybyście pogrubiali nazwę (...) i nie pisali jej skrótami, bo może się zdarzyć tak, że nie wszystkie będę kojarzyła.
-
Jasno określamy system, realia i preferencje grania (...)
-
W przypadku konkretnego systemu, settingu (...) wytłuszczenie nazwy (...) podobnie jak w pkt .
-
(...) unikanie zapisów w stylu "Xyz zagrałby w to, co ty"
Jeżeli ktoś miałby podsumowywać wątek, to by mu ułatwić pracę, możnaby narzucić format. Kto miałby to robić? Może nawet da się zrobić tak, aby pisząc odpowiedź od razu podpowiadał się szablon wpisu.
-
-
Bardzo chętnie zagrałbym w autorskie fantasy lub D&D.
-
S Sindarin odniósł się do tego tematu
-
To proszę lista życzeń ode mnie:
- Warhammer 2ed edition - dziękuję za same dwarfy i mniejsze jeszcze skrzacięta. Mieszane towarzystwo i wesołe eksplorowanie tajemnic z szybkimi awansami mi odpowiada.
- Kryształy Czasu - z odpowiednio, a nieznacznie zmienionymi zasadami, by pozwolić czarusom na większą swobodę. Do tego szybkie awansy, lub wyższe poziomy, żeby się pobawić systemem. No i wolałbym by świat był bliższy późnemu renesansowi i wczesnemu oświeceniu. Z galeonami, magicznymi maszynami, sterowcami, armatami.
- Gasnące Słońca z Bonifacym - jak nam ktoś poprowadzi. (Nie wiem nic o systemie i świecie, ale to może lepiej)
- Degenesiss - z większym przytupem niż wcześniej.
- Horror SF. - w każdej formie.
- Cyberpunk - byle nie RED.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się