Zbiórka na forum 10.2026-10.2027
-
@wired Nie wiem o co ci chodzi i po co ci to. Orientuję się trochę w cenach i jak dla mnie jak najbardziej wszystko jest legitne. Dane danymi, osobiście? Nie ważne ile byś zapłacił mi pod stołem sam nigdy bym ci ich nie podał. Za dużo widziałem, swoje przeżyłem. Kropka. Oczekujesz transparentności, a sam zasłaniasz się anonimowością... Nie fajnie.
@jhnw Ode mnie na pewno wpłynie. Prędzej czy później. W końcu mamy własne, funkcjonalne, działające forum i robicie naprawdę lwią robotę z utrzymaniem tego na chodzie. O dodatkowych funkcjonalnościach nie mówiąc. Nie mam zamiaru was rozliczać jak żyd. Tym bardziej, że i tak ponieśliście koszta początkowe na własnych barkach. To mi wystarczy na dowód dobrej woli i zaangażowania.
-
Nie da się za hosting płacić na więcej niż rok.
Opcja bezterminowa droższa? Jak się dwa razy wybierze płatność za rok to się automatycznie nie przesuwa data dalej? (byłby zdziwiony gdyby blokowali opcję zapłacenia i ustawiali datę na sztywno).
Kropka. Oczekujesz transparentności, a sam zasłaniasz się anonimowością... Nie fajnie.
Widzę niewiele zrozumiałeś z tego co napisałem. W poście powyżej w pełni opisałem jak Johan może wyszerować fakturę bez udostępniania swoich danych wrażliwych. W ten sposób ja będę mógł zapłacić bez podawania swoich danych. Sytuacja win-win.
-
Nie da się za hosting płacić na więcej niż rok.
Opcja bezterminowa droższa? Jak się dwa razy wybierze płatność za rok to się automatycznie nie przesuwa data dalej? (byłby zdziwiony gdyby blokowali opcję zapłacenia i ustawiali datę na sztywno).
Kropka. Oczekujesz transparentności, a sam zasłaniasz się anonimowością... Nie fajnie.
Widzę niewiele zrozumiałeś z tego co napisałem. W poście powyżej w pełni opisałem jak Johan może wyszerować fakturę bez udostępniania swoich danych wrażliwych. W ten sposób ja będę mógł zapłacić bez podawania swoich danych. Sytuacja win-win.
Nie chcę abyś tutaj spamował, tym bardziej, że istniał (i istnieje dalej) dedykowany wątek. Trochę jestem zaskoczony, że jako sysadmin nie wiesz jak to działa, wszyscy idą w modele subskrypcyjne. I tak dobrze, że nie jest to bezpośrednie płacenie za zużycie, ale jest to po prostu roczna subskrypcja. VPS to usługa, jak inne.
-
Nie chcę abyś tutaj spamował, tym bardziej, że istniał (i istnieje dalej) dedykowany wątek. Trochę jestem zaskoczony, że jako sysadmin nie wiesz jak to działa, wszyscy idą w modele subskrypcyjne. I tak dobrze, że nie jest to bezpośrednie płacenie za zużycie, ale jest to po prostu roczna subskrypcja. VPS to usługa, jak inne.
@JhnW to nie wiedza sysadmina a znajomość providera, nie miałem nigdy VPSa w OVH, mam tam tylko domeny, więc nie wiem co się dzieje jak dwa razy wybierzesz przy płatności opcję "rok" w OVH. Na mikrusie (https://mikr.us/) nie ma problemu kupić VPS na kilka lat (i właściciel jest mega komunikatywny na Linkedin, czego o supporcie OVH powiedzieć nie mogę).
Anyway, chętnie się dorzucę opłacając całą fakturę, jak nie w tym roku (bo widzę że Ci temat nie leży) to za rok. Pozdro
-
Ku chwale. Poszło.
-
Chciałbym dodać od siebie pewną uwagę, bo poczułem się jako Obsługant dotknięty uwagą, że skoro Johan zbiera pieniądze to powinien udostępnić fakturę (w domyśle: żeby ludzie wiedzieli, że nie zostali oszukani - bo po co im inaczej ta wiedza). Ja znam Wireda i wiem, że to było niezamierzone, ale zostało to nieszczęśliwie sformułowane i źle zabrzmiało. Tak więc chciałbym zadeklarować, że nie jest mi do niczego potrzebne finansowe sprawozdanie za sponsoring w wysokości miesięcznej połowy kebaba. Johan ma u mnie wielki kredyt zaufania i byłbym wdzięczny, gdyby inni też tak to widzieli - choć mam przeczucie, że wszyscy sponsorzy kolejnego roku RT i tak myślą w podobny sposób dokonując wpłat bez choćby jednej sugestii nt udostępniania faktur.
-
Takie inicjatywy zawsze warto wspierać a wszystkim, którzy przyczynili się do tego by postawić to forum i ratować dziedzictwo LI należą sie ukłony i podziękowania. Ja to trakuję jako inwestycję w moje hobby więc w myśl kultowego hasła z kickstartera: Shut the fuck up and take my money

-
A ja mam pytanie jak wygląda ta ranga patronatu? Czy jest już na forum jakiś przykład, ktoś to ma aby zobaczyć? Czy na discordzie forumowym też się dostaje takie wyróżnienie (jak w przypadku boostowania serwera)?
-
A ja mam pytanie jak wygląda ta ranga patronatu? Czy jest już na forum jakiś przykład, ktoś to ma aby zobaczyć? Czy na discordzie forumowym też się dostaje takie wyróżnienie (jak w przypadku boostowania serwera)?
@Nami jeszcze rang nie rozdawałem, ogólnie jak zobaczysz teraz na mój nick to jest tam kilka labelek... I dokładnie tak samo patronat się wyświetli. W przyszłości może damy tam bardziej dedykowaną ikonę.
No i oczywiście samemu można te tytuły ukrywać jak ktoś chce. -
Wysłałem zaproszenie do grupy mecenasów wszystkim którzy wpłacili, ogarnąłem to po e-mailach i informacjach tutaj. Wiem, że mówiłem o PW do mnie, ale skoro mogłem łatwo ten proces uprościć, to to zrobiłem Gdybym o kimś zapomniał, upomnijcie się proszę.
Zaproszenie możecie odrzucić jeśli nie chcecie tej grupy lub przyjąć, wasza decyzja w materii anonimowości. Dodatkowo w edycji profilu każdy może sobie włączyć labelę grupy (po przyjęciu zaproszenia) przy nicku jeśli macie ochotę.

-
J JhnW odniósł się do tego tematu
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się