Rozmowy użytkowników z obsługą
-
@GreK sesji nie, rozumiane jako zbiór tematów. Ale za tematy, czyli to co Cię pewnie interesuje, tak. Przy czym nie ma, o ile wiem, magicznego przycisku do tego celu. Nasz silnik udostępnia read api za pomocą którego można wyciągać dane w sensownym formacie, zamiast bawić się w sztuczki. Oczywiście, wymaga to napisania krótkiego skryptu który użyje tego i zrzuci do pliku.
Pytanie, jaki jest cel, jeśli jest jakiś poza archwizacyjnym?
-
@jhnw , chciałem wyszukać informacji z sesji, co skrolując wątek jest dość kłopotliwe (przynajmniej na telefonie). Myślałem, że w takim google doc będzi to prostsze.
Nie znalazłem np możliwości wyszukania frazy występującej w sesji. To by też pomogło.
Ta lupa, chyba szuka, niewiem-gdzie, ale nie w tekście sesji. -
@jhnw , chciałem wyszukać informacji z sesji, co skrolując wątek jest dość kłopotliwe (przynajmniej na telefonie). Myślałem, że w takim google doc będzi to prostsze.
Nie znalazłem np możliwości wyszukania frazy występującej w sesji. To by też pomogło.
Ta lupa, chyba szuka, niewiem-gdzie, ale nie w tekście sesji. -
Tak. Niestety, chyba nie ma możliwości wyszukania w jednym wątku.
Ale co możesz zrobić. W kryteriach wyszukiwania ustawić TAGI. Możesz też wskazać, przez kogo wpis jest napisany, jeżeli wiesz, kto to był i szukasz kogoś konkretnego. Możesz też wybrać kategorię (czyli dział forum).Niestety nie da się wyszukiwać po fragmentach słów. Przykład:

Od razu sugestia rozwoju forum (@Developers) : umożliwić wyszukiwanie po konkretnym wątku (na razie nie potrafię znaleźć takiej opcji, w sesji nie da się wybrać jednego wątku do przeszukiwania, trzeba przeszukiwać wszystkie).
Oraz możliwość wyszukiwania po fragmencie słowa (bardzo tego brakuje, bo język polski cechuje się odmianami).
-
Nie wiem jak w telefonie, ale na komputerze można po fragmencie słowa - przytrzymaj ctr i 2xf.
-
-
Nie wiem jak w telefonie, ale na komputerze można po fragmencie słowa - przytrzymaj ctr i 2xf.
@Rewik Ale czy ty przypadkiem nie mówisz o wyszukiwaniu wbudowanym w przeglądarkę? To zwykłe ctrl+f by też zadziałało (może są rozbieżności między systemami/przeglądarkami). Ale to nie rozwiąże problemu, bo albo musisz przeszukiwać stronę po stronie (jeżeli masz podział na strony), albo nie masz wyświetlanego całego tekstu (przy wyświetlaniu w postaci całego wątku na raz) i wtedy wyszukiwanie ctrl+f nie zadziała (tak mi się wydaje).
-
Lupa po zmianie parametrów działa nieźle. Znalazłem to czego szukałem.
Dziękuję @wired -
Tak. Niestety, chyba nie ma możliwości wyszukania w jednym wątku.
Ale co możesz zrobić. W kryteriach wyszukiwania ustawić TAGI. Możesz też wskazać, przez kogo wpis jest napisany, jeżeli wiesz, kto to był i szukasz kogoś konkretnego. Możesz też wybrać kategorię (czyli dział forum).Niestety nie da się wyszukiwać po fragmentach słów. Przykład:

Od razu sugestia rozwoju forum (@Developers) : umożliwić wyszukiwanie po konkretnym wątku (na razie nie potrafię znaleźć takiej opcji, w sesji nie da się wybrać jednego wątku do przeszukiwania, trzeba przeszukiwać wszystkie).
Oraz możliwość wyszukiwania po fragmencie słowa (bardzo tego brakuje, bo język polski cechuje się odmianami).
Od razu sugestia rozwoju forum (@Developers) : umożliwić wyszukiwanie po konkretnym wątku
To by się rzeczywiście przydało. Akurat szukałem unikalnego ciągu znaków występującego tylko w sesji, która mnie interesowała ale jestem w stanie sobie wyobrazić sytuację, że wypluje mi mnóstwo wyników a chciałbym zawęzić je do jednego tematu.
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się