Pytania, problemy i życzenia
-
No ja często pisze od myślnika z wygody. Przeważnie tak na LI robiłem, tutaj kopiowałem jak dotąd z worda znak. Warto wtedy dodać jeszcze ten skrót do wskazówek, choć mógłby być krótszy to przynajmniej działa.
-
Na myślniki przecież dałam w tutku sposób. To samo na discordzie jest.
-
Czytałem, nie zapamiętałem. Wycofuję się rakiem, dbanie o poprawna polszczyznę zostawię innym

-
Ogólnie przy dialogach to tylko pierwszy myślnik tak trzeba, inne nie będą zmienione na kropkę.
Póki oczywiście kolejnej wypowiedzi nie będziesz chciał dodać, wtedy trzeba. Ogólnie zamienianie przez doca czy innego masowo też jest okej, bo więcej nie skrzywdzi tekstu. -
Kiedyś w przyszłości, gdyby można było dodać przyciski do nawigowania stronami wątku nie tylko na dole, ale również u góry.
-
Kiedyś w przyszłości, gdyby można było dodać przyciski do nawigowania stronami wątku nie tylko na dole, ale również u góry.
@Gladin napisał w Pytania, problemy i życzenia:
Widzę, że nawet like pod tym masz. Nie jest to coś, co chciałbym abyśmy modyfikowali na potrzeby naszego theme (możemy oczywiście) ale tego typu ogólne udogodnienia fajnie aby trafiły do NodeBB. Używamy standardowego theme. Ktoś może PR zrobić do NodeBB jak ma ochotę, ale możesz też napisać feature request tutaj. Jak im ładnie opiszesz, że jest to upierdliwe na mobilkach i dużych postach to pewnie się pochylą

-
Oznaczenie Discorda na dole listy forów wydaje mi się mylące - sprawa niedużej wagi, albo i żadnej, ale pomyślałem, że podzielę się obserwacją, bo kliknąłem w to spodziewając się, że tam znajdę (z racji podobieństwa w układzie do reszty działów) coś o naszym serwerze Disco (nie z potrzeby, z ciekawości ;)).
Może nadać temu inne tło, albo odróżnić od reszty działów (bo to de facto pełni funkcję buttona do Disco i może tym samym jako większe/wyraźniejsze lepiej się sprawdzi w tej funkcji)?
Jak piszę, nie jest to request z potrzeby serca, a obserwacja pod UX

-
To też nie jest jakieś bardzo ważne, ale trochę męczy mnie ta funkcja, że przez przypadek wstawione posty, już zawsze wiszą w wątkach, nawet po ich usunięciu (widoczne tylko dla mnie i obsługi), jakoś tak nieuważnie wstawiam te psoty i często mi się to zdarza. Gdyby chociaż było jakieś okno czasowe? Co o tym myślicie?
-
-
A no, co do śladów po usuwaniu - na Li one też były, tylko autor tego nie widział. Bardzo fajne zabezpieczenie przed trollowaniem. Mieliśny nawet usera który miał w tym dużo punktów umiejętności wbitych, to jest w taką technikę - zapostuj i usuń.
-
@GreK napisał w Pytania, problemy i życzenia:
No dobrze... ale co to daje? Postowanie i usuwanie? I w czym szkodzi? Chyba w niczym...
Można komuś nawrzucać od członków (raczej nie ONZ...), następnie usunąć i gadać, że nic takiego nie miało miejsca. Albo nękać ludzi powiadomieniami. Historia to dobra rzecz.
-
@GreK Daje, daje. Jak taka osoba chce napisać coś łamiące regulamin, jak chociażby poobrażać kogoś czy dać linki do piratów to myślała na li, że jak usunie nie ma dowodów zbrodni. Cóż. Obsługa to widziała i było ciągle w bazie.
-
(...) Nie jest to coś, co chciałbym abyśmy modyfikowali na potrzeby naszego theme (możemy oczywiście) ale tego typu ogólne udogodnienia fajnie aby trafiły do NodeBB. (...)
Dobrze wiedzieć, że nie wszystko jest możliwe. Bo chciałem zapytać, czy istnieje możliwość wprowadzenia do czatu kilku opcji edycji tekstu, takich jak pogrubienie i pochylenie.
-
(...) Nie jest to coś, co chciałbym abyśmy modyfikowali na potrzeby naszego theme (możemy oczywiście) ale tego typu ogólne udogodnienia fajnie aby trafiły do NodeBB. (...)
Dobrze wiedzieć, że nie wszystko jest możliwe. Bo chciałem zapytać, czy istnieje możliwość wprowadzenia do czatu kilku opcji edycji tekstu, takich jak pogrubienie i pochylenie.
@JohnyTRS napisał w Pytania, problemy i życzenia:
Wszystko jest możliwe, kwestia zasobów i utrzymywania twardych zmian. Na przykładzie czatu to jest coś, co ktoś mógłby spokojnie dodać jako PR do plugina md od ludzi NodeBB. Tylko ktoś musiałby się tym zająć...
-
-
Ale mi chodzi o te funkcje nie w postach, ale w czacie będącym zastępstwem PW - tam tych opcji nie ma, można wysłać tylko czysty tekst, nawet ręczne wstawiania znaczków "**" nie działa.
-
Och, nawet nie zwróciłam uwagi. Johan, ja mogę się zająć kwestią PR o ten chat.
-
@Zell napisał w Pytania, problemy i życzenia:
Och, nawet nie zwróciłam uwagi. Johan, ja mogę się zająć kwestią PR o ten chat.
Raczej nie dasz rady tego ogarnąć
Jeszcze w sposób zadowalający ich jako devów. Inna rzecz, że nie jest to sprawa pierwszej potrzeby.