Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.
Daggerheart: serce wieczności - postaci
-
Tutaj zamieszczcie pytania ze swoich kart postaci, i postarajcie się je razemUzupełnij, a także przy okazji Powiedzcie mi coś o swoich postaciach..
-
S slann22 odniósł się do tego tematu
-
Baron Hircus van Tryk (Faun Rogue) kłania się trzaskając racicami, ja-a-aaa??

Hircus prezentuje się okazale. To korpulentny kozioł ubrany w szykowny jedwabny wams i krótkie kraciaste pluderhosen sięgające do połowy pokrytych gęstą wełną racic. Patrząc przenikliwie i ciekawsko na wszystkich nieznajomych często bawi się pociągając za swoje zaplecione wieloma warkoczykami włosy i brodę w kolorze późnego lagera, mrucząc pod nosem “Naa ja-a-a… Oczywiście!” jakby na pierwszy rzut był w stanie przejrzeć błękitnymi oczami skrywane przez bliźnich sekrety.
Jest rozmowny, jowialny, ale niejednokrotnie też złośliwy i grubiański szczególnie gdy nie ma możliwości napicia się jakiegoś trunku, których potrafi w siebie wlewać iście imponujące objętości. Na ogół to spokojny jegomość przedkładający fortel nad przemoc, ale w razie potrzeby potrafi całkiem solidnie przywalić swoją laską podróżną, lub po koziemu skopać. A noszona przy pasie kusza ręczna również wydaje się służyć mu nie do parady.Hircus van Tryk w istocie jest rzeczywiście baronem za którego się podaje. Ale tylko wtajemniczeni wiedzą, że to nie tytuł szlachecki, a stopień w półprzestępczej organizacji Wrzeciono. Jest jej oczami i uszami na prowincji gdzie z lubością spędza większość czasu włócząc się ze swym kompanem Rechotkiem, albo po zamtuzach, albo po tawernach i tu i tu zbierając informację i informatorów i roztrwaniając służbową kabzę na uciechy ciała, które to czasem przychodzi mu przypłacać jakąś awanturą, lub brawurową ucieczką jak wówczas gdy pomógł Rechotkowi wyrwać się sprzed ołtarza gdzie zaciągnąć go planowała majętna handlarka Kuma Ropuchova ze swoją pieską obstawą najemnych burków. Albo gdy na Hircusa zasadził się jego znajomek i nieprzejednany wróg Maksym Rog, który do tej pory nie ma pewności, czy swoje koźlęta wychowywał.
Tak. Rechotek i Hircus nie zagrzewali miejsca i jak puch na wietrze pędzili gdzie ich los nie znał jeszcze, lub przeciwnie poznał, znać nie chciał, ale i tak był na nich skazany.
Co jak na ironię miało tę dobrą stronę, że dzięki temu poznali pewną olbrzymkę i elfkę, które choć część kłopotów swoimi umiejętnościami pozwoliły im rozwiązać, wygenerowały jakżeby inaczej kolejną część kłopotów równie kłopotliwych jak dotychczasowe. Ale cóż. Życie bohatera!-
What did you get caught doing that got you exiled from your home community?
Hircus Tryk nim jeszcze został baronem von Trykiem został z domu Tryków kijami wyrzucony jeszcze za młodu za zabawianie się z kuzynką. -
You used to have a different life, but you’ve tried to leave it behind. Who from your past is still chasing you?
Maksym Rog poniekąd za sprawą Hircusa (ale oczywiście przede wszystkim za własną) również stracił wszystko i jest wygnańcem. Obwiniając o swój los Hircusa, chętnie pozbawi go życia. -
Who from your past were you most sad to say goodbye to?
Katię Angorę. Córka przyjaciela domu Tryków zawsze miała dobre zdanie o Hircusie. Prawdopodobnie gdyby nie jego hulaszcze błędy, byłby teraz jej mężem i przykładnym ojcem kilkorga koźląt. Są dni kiedy sobie to wypomina. Ale częściej o tym nie pamięta. Ale Katię zawsze ma w sercu zachowaną.
Koneksja z Rechotkiem @ketharian
-
What did I recently convince you to do that got us both in trouble?
Hircus namówił Rechotka, żeby włamali się w noc Walpurgii do klasztoru Katarek, które miały mieć rzekomo wówczas sakrament Marcowania. Nie miały. A Hircus i Rechotek do tej pory mają kilka śladów po pazurach i zakaz zbliżania do miejsc obrządku na odległość stai. -
What have I discovered about your past that I hold secret from the others?
Że najsławniejsze pieśni Rechotka nie są jego autorstwa! -
Who do you know from my past, and how have they influenced your feelings about me?
Maksyma Roga. Rechotek twierdzi, że to straszny buc.
Koneksje z Khari @miraaz
-
What about me frightens you?
Że Baron dowie się, że plemię Khari żyło z polowania na kozy i się bardzo rozgniewa. -
You once asked me to do something that keeps you up at night. What was it?
Ponieważ Khari jako jedyna jest w stanie dotrzymać biesiadnego kroku Hircusowi, a wręcz go prześcignąć, w akcie pijackiego odpływania, poprosiła go by czuwał przy niej i obudził na czas zanim lawina zabierze jej Eldrę w przepaść pełną martwych wieprzy. -
What secret about myself did I tell you, and how did it change your view of me?
W odpowiedzi na wyznanie Khari, równie wstawiony Hircus wyznał jej, że panicznie boi się robaków. I że w ogóle straszny z niego tchórz. I że tyle pije, żeby zapomnieć, że się wstydzi, że się boi tego że zawsze już będzie pić, żeby się nie wstydzić. Czy jakoś tak.
Koneksje z Eris @kaworu
-
What is one thing we're both afraid of?
Oboje boją się robaków -
I still haven't forgiven you for something you said to me. What was it and why did you say it?
Znajomość Hircusa z Eris nie była od początku różowa dla obojga. Nie jest zresztą nadal. Śliski oszust i uczona elfka kłócą się i wymieniają docinki dość regularnie, ale jedna z ripost Eris sięgnęła celu bardziej niżby faun chciał przyznać i bardziej niż Eris zamierzała. -
I rely on you for something important during our travels together. What is it and how do you feel about it?
W ramach pojednania Hircus wymógł na elfce obietnicę, że za siedem lat przyjmie ona na magiczne nauki pewnego młodego fauna.
-
-
Khari Nix - Obrończyni ze Szczytów Wichrów. Jednooka olbrzymka.

Khari Nix
urodziła się w osadzie Szczyt Wichrów, jednej z wielu społeczności wcinających się w pionowe ściany górskiej grani. Te klifowe fortece, wyrzeźbione w skale i wzmocnione mostami linowymi, są domem dla hardychn wspinaczy i wojowników, którzy przetrwają tam, gdzie inni zginęliby z głodu lub z zimna. Jako olbrzymka, Khari przyszła na świat ślepa – jak wszyscy jej pobratymcy. Przez pierwsze dekady życia polegała na słuchu, węchu i nieposkromionej sile, wspinając się po lodowych ścianach i polując na górskie kozy. Jej plemię ceniło ją za lojalność i siłę; szybko stała się strażniczką szlaków, chroniącą karawany z rudą i futrami przed bandytami i lawinami. Po stracie Eldry, wędrując u podnóża Gór Szmaragdowych, dotarła do osady Elmore – zwabiona plotkami o Żarłocznych Pieczarach i nagrodzie za uratowanie miasteczka przed potworami.Kogo zawiodła z własnej społeczności i dlaczego wciąż o niej myśli?
Khari zawiodła Eldrę, swoją przybraną siostrę i najlepszą przyjaciółkę z dzieciństwa. Eldra była drobniejszą olbrzymką, słabszą fizycznie, ale genialną w rzeźbieniu run ochronnych w skale. Podczas wielkiej burzy śnieżnej, gdy lawina zmiatała most linowy łączący osadę z doliną, Khari miała stać na straży. Zmęczona po nocnej wartcie, zasnęła na chwilę – i lawina porwała Eldrę w przepaść. Eldra krzyczała, błagając o pomoc, ale Khari obudziła się za późno. Od tamtej pory Khari nosi fragment mostu linowego jako bransoletę na nadgarstku i wciąż śni o jej głosie. Myśli o niej codziennie, Ta strata uczyniła Khari jeszcze bardziej upartą w ochronie słabszych.
Słabość, którą uważa za wadę i jak ją dotknęła:
Khari jest młoda i porywcza. I niestety dość łatwo daje się podpuścić, żeby udowadniać swoje umiejętności. Od czasu opuszczenia Szczytów Wichrów kilka razy zderzyła się już z tym, że inni wykorzystują jej łatwowierność. Przed przybyciem do Elmor wypędzono ją z jednej osady, bo zabiła kilkadziesiąt świń. W czasie nocnej eskapady w karczmie człowiek, którego nazwiska nawet nie pamięta przy garncu piwa rzucił niby od niechcenia: "ale wieprza przez rzekę to nie przerzucisz..." Po klasycznym "potrzymaj mi piwo" Khari ruszyła stawiać czołu wyzwaniu. Przerzucony wieprz skręcił kark przy lądowaniu, ale wiele innych potopiło się w rzece...
Khari została wypędzona z tamtej wioski za skazanie jej mieszkańców na klęskę głodu.
Zadanie ochrony czegoś ważnego i dostarczenia w niebezpieczne miejsce
Czymś ważnym okazało się Elmore. Osada, niedaleko tajemniczych podziemi pełnych potworów. Khari odpowiedziała na wezwanie Burmistrza. Po części z powodu tego, że znów dała się podpuścić (co to jakiegoś potwora nie ubijesz? Kto jak nie ty?) a po części, bo czuje, że wszyscy należy chronić słabszych.
Teraz pytania do moich współgraczy:
Jakie kłamstwo o sobie mi powiedziałeś/powiedziałaś, w które absolutnie wierzę?)
Khari absolutnie wieży, że Baron Hircus van Tryk jest czystej krwi szlachcicem. Ba, nie do końca wie jak tu, poza górami wyglądają stosunki feudalne i polityczne, więc w jej mniemaniu Baron jest kimś rangi księcia. Kompletnie nie zna się na obyczajach, więc zdarza jej się zwracać do niego "Wasza świętobliwość", "Wasza miłość" "Wasza ekscelencjo". Poza tym, gdy Baron stoi, to ona nie usiądzie w jego obecności.
Jaki mały dar mi dałeś/dałaś, który zauważasz, że zawsze noszę przy sobie?
To pytanie do Rechotka. Jednocześnie odpowiadam na pytanie z rekrutacji: (ale jak coś @ketharian popraw mnie) Rechotek zauroczył Khari swoją odwagą przy niewielkim wzroście. Khari ma 8 stóp wzrostu (250cm). Jeśli Rechtek jest tak mały jak myślę, to konfrontacja z czymkolwiek musiała być dla niego wielkim aktem odwagi, a Khari docenia takie rzeczy.
Jak uratowałam ci życie przy naszym pierwszym spotkaniu?
To pytanie chciałbym skierować do @kaworu i jego czarownika/czarodzieja/zaklinacza... Magia to coś, czego Khari się nieco boi. -
Hej ludki

Jestem pewien, że odpowiadałem na pytania z KP przy tworzeniu postaci... ale za cholercię nie wiem jak na nie odpowiedziałem xD powiecie mi co kliknąć w KP, żeby to zobaczyć?

Moja KP jakby co: LINK
Edit; dobra, widzę xD un momento

Eris Moonbeam
Eris Moonbeam to Wysoka Elfka z pobliskiego miasteczka. Jest uczoną, zielarką i czarodziejką oddaną studiowaniu dawno zapomnianych tajemnic.
DATA:
Pronouns: She/her
Clother that are: comfortable
Eyes like: deep green forest in the middle of the summer
Body that’s: tall & thin
The color of: fresh snow
Atititude like: a librarianWhat responsibilities did your community once count on you for? How did you let them down?
protecting them with her magic. Once there appeared a more powerful wizard and Eris was left powerless.
You’ve spent your life searching for a book or object of great significance. What it is, and why is it so important to you?
the fabled Book of Magic Completum, which is meant to contain all the spells. It's important from an academic and practical perspectives.
You have a poweful rival. Who are they, and why are you so determined to defeat them?
A dragonborn sorcerer who once betted my character in an academic setting. Later it turned out his good grades were just a cheat and my character will not rest untill she proves to him once and all she is better then him - by her knowledge and magical power.
CONNECTIONS
What favor have I asked of you that you’re not sure you can fulfill?
Hircus van Tryk @Marrrt
What weird hobby or strange fascination do we both share?
Rechotek @Ketharian
What secret about yourself you have entrusted only to me?
Khari Nix @MiRaaz
-
Rechotek Mlaskacz z klanu Wędrownego Skrzeku. Wiele można napisać na temat tego niezwykłego artysty, ale żadne peany nie oddadzą w satysfakcjonującym stopniu ogromu jego talentu, uroku osobistego, męstwa, charyzmy i lubieżności! Pragnie dzielić się talentem z całym światem, za jego wolą albo i wbrew niej. Ogromnie przywiązany do barona Hircusa, uważa go jako zarówno za swojego mecenasa i ochroniarza, ale też szczerego przyjaciela, samemu sławiąc w licznych pieśniach przymioty temperamentnego fauna. Związał się z Hircusem po tym jak opuścił klan Wędrownego Skrzeku, by zademonstrować swój kunszt śpiewu i gry ludom każdej krainy, do której poniosą go łapki. Obecnie jest rozdarty emocjonalnie pomiędzy lojalnością wobec barona von Tryka, a monumentalnym zauroczeniem osobą Khari, którą wydaje się postrzegać za boginię i obiekt swoich nieustannych westchnien. O nikim wcześniej nie ułożył równie wielu czołobitnych pieśni jak o tej wojowniczce!
Najpierw odpowiedzi na pytania i sugestie wobec powiązań Rechotka z pozostałymi graczami. Co do barona, przyklepuję wszystkie propozycje @marrrt . Wspólne kompulsywne hobby z Eris to zamiłowanie do wyplatania przedmiotów codziennego użytku z wikliny i trawy, rywalizują ze sobą na co wymyślniejsze dzieła przy każdej okazji - @kaworu . Khari dostała od Rechotka w prezencie uplecioną z wikliny siatkę-łapkę na motyle, ponieważ ribbet nie ustaje w próbach przekonania olbrzymki do walorów kulinarnych zupy z motyli i ciem, to jego popisowe danie, którego ciągłymi nowymi wariacjami próbuje zdobyć serce swojej wybranki - @miraaz .
Ciąg dalszy już niebawem!

-
QUOTE:
To pytanie chciałbym skierować do @kaworu i jego czarownika/czarodzieja/zaklinacza... Magia to coś, czego Khari się nieco boi.[Jak się zaznacza cytowanie na nowym forum, tak w ogóle?
Nie wiem
]Hm... może moją elfkę, gdy była w lesie i zbierała zioła, napadły dzikie wilki, a olbrzymka ją wybawiła z opresji? :3
-
QUOTE:
To pytanie chciałbym skierować do @kaworu i jego czarownika/czarodzieja/zaklinacza... Magia to coś, czego Khari się nieco boi.[Jak się zaznacza cytowanie na nowym forum, tak w ogóle?
Nie wiem
]Hm... może moją elfkę, gdy była w lesie i zbierała zioła, napadły dzikie wilki, a olbrzymka ją wybawiła z opresji? :3
@Kaworu może być. Ona lubi bezinteresownie pomagać.
Dostałeś na Priv tajemnicę?