Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.
Trucizny Zell
-
Hai.
Chciałabym poprowadzić na RT moją pierwszą sesję i wybrałam trzy możliwości. Nie zamierzam ustawić rekrutki w przeciągu miesiąca czy nawet pół roku, bardziej mogłyby się pojawić po prostu jeszcze w 2026. Musiałabym się przygotować bardziej i swoje własne ograniczenia zdrowotne zmniejszyć.
Można głosować na więcej niż jedną propozycję. Oto wybory, wszystkie odnoszą się do starego świata mroku:
The Night Walkers, Wampir: Mroczne Wieki 3rd
To bardziej większa kampania niż jedna sesja. Z założenia miały się one rozgrywać od czasów średniowiecznych (ok 1200 do nowożytnych. Niestety moja choroba zniszczyła bieg sesji i solówki graczy okazały się zbytnim wysiłkiem dla mnie i teraz dwóch ciągle mi odpisuje w swoich. Nie winię nikogo innego, bo i sama nawaliłam, ale do rzeczy.
Gracze zaczynaliby już wampirkami w systemie Mrocznych Wieków. Bez sztywnych ram geograficznych, nieważne skąd by chcieć byli. To czasy, gdy Starsi aktywnie toczą swe wojenki i spiski, jeszcze buntu młodych nie było. Bylibyście de facto pionkami i mieli wykonać wspólnie misję, pchani na nią siłą krwi przez własnych Rodziców.
W drugiej sesji tej sagi odbywałby się już Anarch Revolt, a trzecia byłaby podzielona między Camarillą, Sabatem i Anarchami.
To najtrudniejsza dla mnie opcja, wymagająca najwięcej przygotowań, ale jakże urocza.

Krew pachnie jak orchidea, Wampir: Maskarada 3rd
To opcja jaką musiałabym bardziej przemyśleć niż pierwszą, jako że mam mniej na nią przygotowaną. Rzecz w Kanadzie by się rozgrywała i by skupiała się na ostatnich mordach Spokrewnionych, jacy zostali zdiabolizowani.
экспедиция (ekspedycja), Hunters Hunted (3/4rd?)
Nie jestem pewna, którą mechanikę podręcznika dla łowców wezmę, ale na pewno będzie to Hunters Hunted, nie Hunter: The Reconning. Rzecz byłaby survival horror i zaplątaniem w wampirze intrygi, co jest ciekawym aspektem, jak nie masz równej siły do walki z nimi. Rozgrywałoby się w Uralu. Zimno, śnieg, krew i strach, a do tego grupa łowców spięta razem chcąca zwalczyć coś, co jest poza ich fizyczne siły oraz poza człowiecze zrozumienie.
Początek byłby poza górami, w samej Rosji i Dyatlov Pass zwróciłby uwagę ich stowarzyszenia, do jakiego by każdy należał.
Sesja mnie już kusiła od dłuższego czasu, ale odsuwałam jej zrealizowanie na później i później. Krótsza niż wielka kampania jedynki, ale równie przemyślana.
-
Nie ukrywam, że opcja numer 1 przyciągnęła moją uwagę i na nią zagłosowałem, ale też propozycja 2 i 3 są dość skromnie rozpisane, choć po twoim edicie więcej można się dowiedzieć. Nie zmieniło to jednak mojego zdania. Zdecydowanie wampirki w realiach średniowiecznych brzmią kusząco.
-
@slann22 Revised, ale nie jestem bardzo przeciw Anniversary, więc pewne rzeczy można przemycić, większość jest taka sama w sumie.
@Zell napisał w Trucizny Zell:
@slann22 Revised, ale nie jestem bardzo przeciw Anniversary, więc pewne rzeczy można przemycić, większość jest taka sama w sumie.
A duża jest różnica? Anniversary bardzo krótko miałem w rękach i w sumie było podobne do 3ed tak na pierwszy rzut oka. Z tego co na szybko znalazłem m.in. Uniki i Języki jako oddzielne umiejki zaorali, to akurat fajne.
-
Ja zagłosowałam na 1 i 2 bo wampir
ale opcja 1 bardzo by kusiła. Robiłam już ze trzy czy cztery podejścia do mrocznych wieków i niestety nie udało się skończyć.
na humble bumble było czy gdzie? dawno temu?