Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.
Pytania, problemy i życzenia
-
Jest błądzik na foro. Chciałam odwołać się do Wireda i to mi się pokazało. Pewnie do zgłoszenia Nodebb?

-
-
Problemów z nazwami jest więcej:

Pewno gdyby poszukać to inne litery też by coś powodowały.
-
Akurat @archiwum-671d4729 to normalne
Po prostu nie mamy jeszcze ikonek działów dedykowanych przez co trudno ogarnąć co jest co, ale odnośnik do działu jest spoko.
Nieskategoryzowane to też odnośnik, klucz z tłumaczenia któremu brak wartości, to trzeba dać znać ludziom z NodeBB. Czyli tylko pierwsze to realna rzecz. @zell chcesz do nich napisać? Na GH issiue dać? Opisać co miałaś i jak. Nasza wersja silnika to v4.8.1, to powinno wystarczyć, standardowe theme. -
-
@jhnw @santorine dałoby radę dograć plugin nodebb-plugin-ns-spoiler ?
Ma ponoć customizowane spoilery (możliwość zmiany nazwy na spoilerze z "spoiler" na np. "mapa korytarza") i możliwość zagnieżdżąnia spoilera w spoilerze, i pewnie jeszcze inne ciekawe dodatki, ale te dwa by się najbardziej przydały. -
W Wired odniósł się do tego tematu
-
@jhnw @santorine dałoby radę dograć plugin nodebb-plugin-ns-spoiler ?
Ma ponoć customizowane spoilery (możliwość zmiany nazwy na spoilerze z "spoiler" na np. "mapa korytarza") i możliwość zagnieżdżąnia spoilera w spoilerze, i pewnie jeszcze inne ciekawe dodatki, ale te dwa by się najbardziej przydały.@Wired napisał w Pytania, problemy i życzenia:
@santorine dałoby radę dograć plugin nodebb-plugin-ns-spoiler ?
Pytanie do @jhnw

-
Nie wiem, w wolnej chwili muszę spojrzeć jak ten plugin jest utrzymywany, potem zainstalować go lokalnie, zobaczyć czy nic nie psuje i popatrzeć na jego możliwości. Dopiero jak znajdę chwilę aby to zrobić, to dam wam znać.
I sprawdziłem, to plugin bardzo legacy, ostatnie zmiany sprzed 5 lat... To go raczej wyklucza.
-
Rzeczy, które obecnie mi się nasunęły, a o których nie pomyślałem w trakcie testów, dotyczące panelu sesji. Żadna z nich nie jest kluczowa ani błędem, a jedynie propozycją ulepszenia wyglądu.
1. Ikonki dla sesji

Obecnie wszystkie sesje mają taką samą ikonkę czarnej kostki. Może dałoby się zrobić indywidualne obrazki dla sesji tak, jak można przypisywać ikonkę/obrazek do tematów w sesjach? Nie widzę, aby obecnie dało się to jakoś zrobić.
2. Środkowanie obrazków / zawijanie nazw

To pewnie dość wyjątkowa sytuacja, ale korzystamy z dość długich opisów postaci w sesji krasnoludzkiej. Tutaj są dwie propozycje zmian, niezależne od siebie.
Jedna, to ustawienie szerokości komórki na szerokość obrazka (ew. innej) i zawijanie długich nazw do tej szerokości.
Druga, to wyśrodkowanie obrazka. Obecnie jest, jak mi się wydaje, wyrównany do lewej. Oczywiście, przy ustawieniu szerokości komórki na szerokość obrazka będzie to bez znaczenia.
Jak widzicie na załączonym obrazku, obecny wygląd sprawia wrażenie nienaturalnego (biorę winę na siebie, powinienem był to przetestować przed wdrożeniem). -
Rzeczy, które obecnie mi się nasunęły, a o których nie pomyślałem w trakcie testów, dotyczące panelu sesji. Żadna z nich nie jest kluczowa ani błędem, a jedynie propozycją ulepszenia wyglądu.
1. Ikonki dla sesji

Obecnie wszystkie sesje mają taką samą ikonkę czarnej kostki. Może dałoby się zrobić indywidualne obrazki dla sesji tak, jak można przypisywać ikonkę/obrazek do tematów w sesjach? Nie widzę, aby obecnie dało się to jakoś zrobić.
2. Środkowanie obrazków / zawijanie nazw

To pewnie dość wyjątkowa sytuacja, ale korzystamy z dość długich opisów postaci w sesji krasnoludzkiej. Tutaj są dwie propozycje zmian, niezależne od siebie.
Jedna, to ustawienie szerokości komórki na szerokość obrazka (ew. innej) i zawijanie długich nazw do tej szerokości.
Druga, to wyśrodkowanie obrazka. Obecnie jest, jak mi się wydaje, wyrównany do lewej. Oczywiście, przy ustawieniu szerokości komórki na szerokość obrazka będzie to bez znaczenia.
Jak widzicie na załączonym obrazku, obecny wygląd sprawia wrażenie nienaturalnego (biorę winę na siebie, powinienem był to przetestować przed wdrożeniem).@Gladin napisał w Pytania, problemy i życzenia:
Myślałem o tym, w przyszłości. Ogólnie może się pojawi, ale przed tym (lub razem z tym) mamy do ogarnięcia https://github.com/Rolltelling/nodebb-plugin-rolltelling-rpg/issues/27 gdyż ogólnie nie jestem wielkim fanem tego widoku. @dekline stworzysz subtaska w ramach tego na ikony?
@Gladin napisał w Pytania, problemy i życzenia:
- Środkowanie obrazków / zawijanie nazw
No, to jest drobny bug. Zajmiemy się tym w najbliższej przyszłości. Notki na to nie trzeba jak coś