Daggerheart: Serce Wieczności - komentarze
-
No więc tak.
Aby zdobyć tak dokładne informacje, to Proponuję rzut na presence. Dc 1 -
Wykonałem rzut 2k12 na Presence w ramach testu plotkowania. Wyrzuciłem 8 na kości Hope i 1 na kości Fear, do tego premia +2 z Presence daje mi sumę 10. DC chyba miało wynosić 10, a nie 1, więc obstawiam, że zdałem (chyba że DC 100, ale to by było wredne).
Czy dobrze rozumiem, że zdobyłem w ten sposób dodatkowy punkt Hope i ich liczba wzrasta. 2 na 3?
-
Rany, ale zaspałem. Przepraszam Was. Ostatnio byłem dość zabiegany w życiu i mi kompletnie uciekła sesja. Do najbliższego czwartku wszystko nadrobię.
-
@ketharian : Właściwie to wrzuciłeś 11, bo wyniki na obu kościach się łączą. DC było oczywiście 10 a nie 1
Więc tak, Wydaje się, że potwory, które uciekły poza pieczarami zachowują się na razie względnie normalnie, nie wydaje się aby ktokolwiek je kontrolował. Do samego miasta nie podchodzą, ale położone na zewnątrz farmy i kilka pomniejszych osad zostało już zaatakowanych. Wiadomo tylko że grzyboludki dosiadają czasami muchomorogów, grzybów przypominających nieco wilki, o czterech nogach, wielkich białych rogach i paszczy pełnej ostrych zębów.
@miraaz : Czyli jak rozumiem w piątek mam odpowiedzieć?
-
Już jest odpowiedź. Zakładam, że Baron nie będzie wszczynać bójki, bo to w niczyim interesie, ale Khari jest gotowa.
Przepraszam Was za obsuwę. Czy wiecie może jak ustawić powiadomienia na maila z obserwowanych tematów?
EDIT: O w komentarzach też jest avatar z sesji. Fajne.
-
Chciałbym zadeklarować z góry, że kiedy Rechotek zje już zupę, wyciągnie instrument i zagra ku uciesze wszystkich Heartbreaking Song (w rezultacie czego cała drużyna otrzyma po jednym punkcie Hope). I tu pytanie czy taki występ się w jakiś sposób testuje czy też udaje się on zawsze automatycznie?
Pieśń ma wychwalać odwagę, krzepę, urodę i biegłość w orężu Khari. @miraaz , czy masz propozycję prawdziwych wydarzeń z życia olbrzymki, do których to dzieło mogłoby nawiązywać?
@slann22 , o ile się nie mylę, nie określiłem dotąd instrumentu, jakim włada Rechotek, dlatego podrzucam poniżej zdjęcie jego nauczyciela gry oraz instrumentu właśnie, tylko… jak ten ribbet to właściwie przenosi?

-
Jak słodko.
No jakby nie bylo Khari jeszcze z niczego nie zasłynęła. W zasadzie jest młoda i odkąd mogła coś robić... to stała na warcie przy mostach linowych. Aż w końcu ją wysłali, żeby zdobyła chwałę... no to tego ten... no... jest w trakcie
-

Strażniczka szczytów, obrończyni linowych mostów, tańcząca na krawędzi przepaści, nieczuła na najsroższe mrozy, emisariuszka swojego klanu w obcych krajach i zaufana samego barona von Trykka! Das klingt wunderschön! Dodam jeszcze coś na temat ognistego libido i pieśń rzuci każdego na kolana!
Tylko pamiętajcie, żeby złapać kufle do rąk jak ribbet zacznie walić w ten bęben, to pozostawione samym sobie na stole pospadają pod wpływem wibracji!
-
-
Grzebień bojowy? Naprawdę? Nawet nie umiem opisać uczuć Khari na ten widok…
Btw: Khari zamówi kaszę, kotlety z kaszy i kaszę w sosie. Z kaszą. Trzy porcje.
-
Ja nie dowierzam, że mają dość mięsa…
-
Szanowni, MG potwierdził mi prywatnym kanałem, że Heartbreaking Song wchodzi automatycznie bez konieczności wykonywania rzutu, tak więc każdy z Was może sobie dopisać na karcie postaci jeden dodatkowy Punkt Nadziei. Nie wiem, czy będę miał czas napisać wierszowaną pieśń opiewającą Khari, bo sesja pędzi jak szalona, więc jeśli mi się nie uda, miejcie na względzie w swoich późniejszych opisach, że występ Rechotka przywołał łzy do oczu słuchaczy heroiką swojej treści.
-
Dla mnie super.
z 2 hope skaczę na 3 hope, co pozwoli mi użyć moją klasową umiejkę.Co zaś do treści utworu... wydaje mi się, że niebieskoskóra olbrzmyka jeśli się zaczerwieni, to będzie fioletowa... tak by wychodziło z tego co wiem o mieszaniu kolorów.
-

@slann22 , sądzę, że w tym momencie najważniejsza dla nas jest reakcja awanturników z drugiego stolika na przyjazne powitanie barona. Czy zechciałbyś napisać albo fabularkę albo przynajmniej rzucił w komentarzach opisem ich reakcji? To może mieć istotne znaczenie dla dalszego rozwoju sytuacji w karczmie, bo może się okazać, że będziemy im musieli spuścić manto!
-
Tak więc jutro dam prawdopodobnie tutaj posta, Przepraszam za opóźnienie ale dzisiaj mam sesję.
Poza tym 6 maja mam zabieg dentystyczny z usunięciem ósemek, i prawdopodobnie wtedy przez 2 dni lub 3 będę nieosiągalny. Generalnie strasznie się go boję z uwagi na to że będzie to mój pierwszy zabieg pod narkozą, ale Mam nadzieję, że mi nic nie będzie w każdym razie Trzymajcie kciuki.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się