Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.
Serce wieczności - Daggerheart
-
1 Trudno powiedzieć, czy Dungeon Meshi to Dungeon Crawl , Na pewno nie będzie to nic w rodzaju Abomination Vault Czy Kuźni Gniewu.
2 Też się z nad tym zastanawiałem, nawet zadałem pytanie na reddicie https://www.reddit.com/r/daggerheart/comments/1rhv0ho/daggerheart_played_on_the_forums/
Z tego co udało mi się dowiedzieć, raczej nie ma problemu Zresztą prowadzę jakiś czas sytemy PBTA I daję radę. -
1 Trudno powiedzieć, czy Dungeon Meshi to Dungeon Crawl , Na pewno nie będzie to nic w rodzaju Abomination Vault Czy Kuźni Gniewu.
2 Też się z nad tym zastanawiałem, nawet zadałem pytanie na reddicie https://www.reddit.com/r/daggerheart/comments/1rhv0ho/daggerheart_played_on_the_forums/
Z tego co udało mi się dowiedzieć, raczej nie ma problemu Zresztą prowadzę jakiś czas sytemy PBTA I daję radę.@slann22 napisał w Serce wieczności - Daggerheart:
Nie o to mi chodziło... Pytałem się czy to będzie staroszkolny sandbox.
@slann22 napisał w Serce wieczności - Daggerheart:
Z tego co udało mi się dowiedzieć, raczej nie ma problemu Zresztą prowadzę jakiś czas sytemy PBTA I daję radę.
Grałem w autorkę na podstwie PBTA i wierzę, że da się od biedy jakoś to poukładać, ale tu dochodzi jednak istotny szczegół wszystko rozwala... kostki dualności, które wprowadziły mechanikę (...)wejdź w słowo(...).
-
Nie znam jeszcze mechaniki tego systemu, ale już teraz chciałbym zapewnić wszem i wobec, że Rechotek na pewno nie pozwoli sobie wejść w słowo, tego możecie być pewni!
-
Jak Rechotek przy wykonywaniu ruchu przeciwko graczowi rzuci ze strachem to zasady mówią... to po ew. opisie sukcesu swojej postaci to gracz przejmuje narrację i opisuje, że jednak coś się zes###ło.
-
-
OK. Dowiedziałem się dość, żeby zrezygnować z rekrutacji.
-
A ja tam polubiłem Rechotka.
Zgłoszę Gianta Guardiana, osiem stóp wzrostu, szelmowski uśmiech, nieokiełznana burza włosów i wielki dwuręczny młot.

W trakcie rytuału plemiennej inicjacji, w którym ma wrócić z trofeum zabitej godnej wyzwania bestii. A gdzie szukać bestii, jeśli nie w tajemniczej jaskini niedaleko Elmore?
-
Baron Hircus van Tryk (Faun Rogue) kłania się trzaskając racicami, ja-a-aaa??

Jeśli nie trzeba znać systemu i zaprzątać sobie jakoś specjalnie głowy rzutami, to wchodzę w to. Jak widzę, że ktoś się inspiruje Władcą i weźmie na siebie ciężar mechaniki, to mi wystarczy!
-
Zaczyna się nam rysować nielicha szajka! Baron wygląda na kogoś, kto szybko znajdzie wspólne rozrywki z Rechotkiem, zaś olbrzymka… ach, olbrzymka
zauroczony ribbet ułoży niezrównaną balladę opiewającą jej ekhm walory! Tylko bardzo proszę @miraaz niechaj z niej będzie taka bardziej gentle giant w sensie, żeby uważała, gdzie siada, bo Rechotek z tych raczej mniejszych herosów… -
Zaczyna się nam rysować nielicha szajka! Baron wygląda na kogoś, kto szybko znajdzie wspólne rozrywki z Rechotkiem, zaś olbrzymka… ach, olbrzymka
zauroczony ribbet ułoży niezrównaną balladę opiewającą jej ekhm walory! Tylko bardzo proszę @miraaz niechaj z niej będzie taka bardziej gentle giant w sensie, żeby uważała, gdzie siada, bo Rechotek z tych raczej mniejszych herosów…@Ketharian napisał w Serce wieczności - Daggerheart:
Tylko bardzo proszę @miraaz niechaj z niej będzie taka bardziej gentle giant w sensie, żeby uważała, gdzie siada, bo Rechotek z tych raczej mniejszych herosów…
Zbereźny Rechotek... przypadek, wypadek, taaa, jasne. Dobrze że język w porę schował

-
Widzę że bardzo zabawna drużyna nam się zebrała…
Marrrt: Ja też jestem początkujący w tym systemie chociaż dużo grałem w różne RPG jak widać na tym forum. -
Może być chociaż dam tutaj jeszcze taką kartę, nie jestem pewien czy dobrze działa. https://drive.google.com/file/d/1_DBlx2-WcH0HGU6dR4TyOk0wMVPR6VIZ/view
-
Karta otwiera się poprawnie, to bardzo użyteczne narzędzie, które na pewno się przyda.
@slann22 czy cztery zgłoszenia - ja, Marrrt, Miraaz i Kaworu - wystarczą Ci do podjęcia decyzji o starcie sesji czy potrzebujesz więcej / alternatywnych kandydatów? I może tak czy owak warto by było założyć już teraz wątek komentarzy pod przyszłościową sesję, żeby móc wrzucać bardziej techniczne pytanie w osobnym topiku?
EDIT:
Czy dobrze rozumiem, że każdy bohater może rzucać zaklęcia, jeśli tylko ma dostęp do czarodziejskiej „Dominion Card”?
-
Kaźdy bohater dostaje dwie domeny. I na start wybiera dwie karty z dwóch domen. Bard akurat ma dostęp do domeny Codex, który daje czarowanie. I tak, możesz wybrać dwie karty z domeny Codex co da Rechotkowi 6 czarów.
Khira (mam już imię dla mojej olbrzymki) weźmie dwie karty z domeny Valor… Ale nie nazwałbym tego czarowaniem. Ot mogę pod wpływem stresu wejść między bestię, a Rechotka i zgarnąć obrażenia. Nie jest to czar. Jest to wrodzony masochizm

EDIT:
Ja kartę zrobiłem tutaj (przy okazji to moja karta)
https://app.demiplane.com/nexus/daggerheart/character-sheet/4f6c98d0-7718-4769-adfd-62886f9a7411 -
Ketharian: Starczy mi to rozpoczęcia sesji, ale chciałbym poczekać do końca daty, Ponieważ tak zapowiedziałem i nie chciałbym aby ktoś poczuł się urażony zbyt szybkim końcem rekrutacji.
I tak tutaj każdy może rzucać czary, A w przypadku barda to bardzo kanoniczne względem wszelkiego rodzaju d&d -

Wszystko w porządku, nie miałem na myśli skrócenia terminu rekrutacji, a jedynie chciałem się upewnić czy jeśli nikt więcej się nie zgłosi, taka drużyna Ci wystarczy do rozpoczęcia zabawy. Wracam do skrobania KP.
I może od razu podzielę się informacją, że baron Hircus i bard Rechotek podróżują razem jako starzy dobrzy znajomy - i nie zaprzeczajcie, bo negacja nie ma sensu, od razu ujrzeliście oczami wyobraźni Geralta i Jaskra, prawda? Taka to właśnie będzie heroicznodramatyczna para!
-
Widzę, że staff juź ogarnąłeś, ale jeszcze pancerz załóż. Khira będzie i tak Was chronić… ale tresholdy 1 i 2 nie zapowiadają się wesoło.
Przychylam się do otworzenia wątku komentarzy. W podręczniku jest ciekawa wzmianka o budowaniu powiązań i wzajemnym zadawaniu pytań. Np. „Jakie kłamstwo o Twojej postaci usłyszała moja postać, w które wierzy w 100%”
Osobiście myślę, że wniesie to więcej niż docki z historią