Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
Skórki
  • Light
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
  1. Start
  2. Forum
  3. Plugin 2.0: testy

Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.

Plugin 2.0: testy

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Forum
42 Posty 8 Uczestników 405 Wyświetlenia 1 Obserwuje
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • GladinG Gladin

W takim razie to, że fantasy nie ma widocznych z głównego poziomu ani materiałów ani komentarzy też jest celowe? Że tylko rozgrywkę widać?

27078345-9fa3-4e32-b277-473cf701d523-image.png

Moim zdaniem rozwiązanie z osobnym archiwum niż tak, jak to jest w fantasy jest lepsze.
    Obecnie, gdy wchodzę w „Sesje fantasy” wyświetla mi też sesje zarchiwizowane i nie widać, które są aktywne, a które nie.

67b87eab-1881-48ad-a431-1c063529c302-image.png

JhnWJ Niedostępny
    JhnWJ Niedostępny
    JhnW
    Administrator Obsługa Developer
    napisał(a) ostatnio edytowany przez

@Gladin napisał w Plugin 2.0: testy:

W takim razie to, że fantasy nie ma widocznych z głównego poziomu ani materiałów ani komentarzy też jest celowe? Że tylko rozgrywkę widać?

To jest po prostu skrócona forma widoku działu. Gdybyś poklikał trochę to byś zauważył, kliknięcie do środka działu ma guzik 3 więcej kategorii, nawet na Twoim screenie. Po prostu w tych sesjach testowałem bardziej kompaktowy widok, imho wygodniejszy. Wciąż realnie można wejść do każdego działu bez użycia widoku sesji.

GladinG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    0
    • GladinG Gladin

Przy edycji gracza w sesji, następujące kroki:

1. wchodzę w edycję,
      2. Edytuję jako kto gra (zmieniam nazwę, nie zatwierdzam przyciskiem)
      3. Wybieram awatara z dysku, zatwierdzam.

Wgrywany jest awatar, nie jest zmieniana nazwa gracza. Drobnostka, ale upierdliwe, że trzeba pamiętać, aby osobno zmieniać nazwę, a osobno wgrywać obraz. Nie ma żadnej opcji, aby za jednym razem zmienić jedno i drugie - przynajmniej ja nie znalazłem.

JhnWJ Niedostępny
      JhnWJ Niedostępny
      JhnW

Wgrywany jest awatar, nie jest zmieniana nazwa gracza. Drobnostka, ale upierdliwe, że trzeba pamiętać, aby osobno zmieniać nazwę, a osobno wgrywać obraz. Nie ma żadnej opcji, aby za jednym razem zmienić jedno i drugie - przynajmniej ja nie znalazłem.

Nie ma ma i raczej nie będzie, w łatwy sposób. Jest to niestety limitacja techniczna gdy wchodzimy bezpośrednio we flow NodeBB, jak to kiedyś ogarniałem to okna się psuły. Może jest już lepiej. Można na kiedyś zrobić notkę @dekline

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
      0
      • JhnWJ JhnW

To jest po prostu skrócona forma widoku działu. Gdybyś poklikał trochę to byś zauważył, kliknięcie do środka działu ma guzik 3 więcej kategorii, nawet na Twoim screenie. Po prostu w tych sesjach testowałem bardziej kompaktowy widok, imho wygodniejszy. Wciąż realnie można wejść do każdego działu bez użycia widoku sesji.

GladinG Niedostępny
        GladinG Niedostępny
        Gladin

@JhnW napisał w Plugin 2.0: testy:

Gdybyś poklikał trochę to byś zauważył

Widziałem, używałem (zanim napisałem poprzedni wpis) i uważam póki co to za mniej wygodne. Jednak po co w takim razie pozostaje widoczna „rozgrywka”, skoro resztę usuwamy? Ja to testuję z poziomu komputera i dla mnie nie ma różnicy czy widzę jeden poddział czy cztery. Z komórki nie planuję testować, zostawiam to innym.

Nie ma ma i raczej nie będzie, w łatwy sposób.

Dorobienie okna ostrzegającego o porzucaniu niezapisanych zmian będzie problemem?

Ew. opcji „zapisz zmiany i nie zamykaj”? Wtedy można zmienić nazwę i ją zapisać, a następnie przejść do awatara.

Sesja Karak Varn | Gladinhammer

A do tego uważam, że 4-tą edycję Warhammera należy zniszczyć.

0
        • JhnWJ Niedostępny
          JhnWJ Niedostępny
          JhnW

Okno można, ale też nie jest to wysoki priorytet obecnie. Problem jest modyfikowanie flow samego edytora avatarów. My tak naprawdę używamy dokładnie tego samego edytora którego używa bazowy silnik (nawet kiedyś im nań buga zakładałem bo wbrew obietnicom, nie dało się tego używać customowo).

0
          • GladinG Niedostępny
            GladinG Niedostępny
            Gladin

Cóż... nie mogę oprzeć się wrażeniu, że ten silnik to jest jednak słaby...

JhnWJ 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
            0
            • ZellZ Niedostępny
              ZellZ Niedostępny
              Zell
              Moderator Obsługa

Ja nie mogę się oprzeć wrażeniu, że część problemów to małe bzdurki. Co za różnica, że od razu się nie da wgrać ava i zmienić nazwy? Życia nie stracimy musząc dwie rzeczy zrobić. Co do silnika - to MY wymyśliliśmy sobie panel i granie w rpg. To silnik na fora dyskusyjne, nie mylcie potrzeb w jakim był robiony.

Writing is a socially acceptable form of schizophrenia.

1
              • GladinG Gladin

JhnWJ Niedostępny
                JhnWJ Niedostępny
                JhnW

W projektach programostycznych bardzo rzadko jest tak, że czegoś się nie da. Jest tylko pytanie za ile i na kiedy. Tak to też wygląda z pluginem, robiliśmy go z Santo po godzinach. Ale to nie jest jakiś nasz projekt życia czy drugi tetat. Stąd musimy balansować co robimy oraz jak - to drugie to kwestia utrzymania forum. Robienie pewnych rzeczy inaczej dokłada pracy przy każdym update silnika. Niech przykładem będzie umiejscowienie spisu sesji w profilu, obecnie dodanie dużej zakładki na to kosztowałoby nas sprawdzanie kompatybilności co update. Alternatywą jest użycie widgetu w głównym widoku, co zrobiliśmy i jest tańsze.

Stąd proszę nie bądź rozgoryczony, że dla pierdół które ani często używane nie będą, ani nie psują nic mamy priorytet "jak się komuś będzie nudzić to doda". Tym bardziej, że nie są to rzeczy które powinny opóźniać wydanie.

1
                • GladinG Niedostępny
                  GladinG Niedostępny
                  Gladin
                  napisał(a) ostatnio edytowany przez Gladin

Zwróćcie proszę uwagę, że mój zarzut był wobec słabości silnika, któremu z punktu widzenia mnie jako użytkownika brakuje wielu bardzo prostych funkcji, które po prostu powinny być. W końcu od dawna jesteśmy w XXI wieku. Właśnie te małe bzdurki świadczą o jakości. To nie jest zarzut wobec panelu sesji. I opinia nie opiera się tylko i wyłącznie na problemie z awatarem / nazwą postaci.

To nie był zarzut wobec waszej pracy czy pluginu.

0
                  • JhnWJ Niedostępny
                    JhnWJ Niedostępny
                    JhnW

Nie znam twoich zarzutów w materii silnika, 8 nie wiem czemu jest o tym mowa w temacie plugin.

0
                    • DeklineD Niedostępny
                      DeklineD Niedostępny
                      Dekline
                      Obsługa Moderator
                      napisał(a) ostatnio edytowany przez Dekline

Zrobiłem zestawienie tematów

Nawet tych wyjaśnionych - z zastrzeżeniem że dopiero od czasu gdy przejąłem obowiązki. Nie wszystko przeniosłem do Githuba, ponieważ:

Proszę o odpowiedź w wątkach:

• Widoczność podkategorii [Zell]
                      • Znaczenie statusu aktywny/nieaktywny [Santo]

Proszę o opinie innych osób w wątkach

• Powiadomienie o dodaniu użytkownika do sesji [Santo]
                      • Zbiorcze dodawanie i usuwanie użyszkodników[Santo]

Przypominam że Disco nie jest dobrym miejscem na zgłaszanie czegokolwiek. Ja tam zaglądam, ale w ciągu dnia, kiedy wchodzić nie mogę, potraficie zalać ściana tekstu z którego nic nie wynika, po 90% to dziamdziolenie z którego post factum ciężko się cokolwiek wyciąga.

No i macie jeszcze to, nie będę miał wymówiki że nie zauważyłem:
                      https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc6A4OLRFuuMrY69rczHbzxEpL2NAmruyb4lhACyTJsKDIb7g/viewform?usp=header

Zestawienie - nieprzesunięte na gita (stan na 29.03)

Widoczność podkategorii [Zell]

• Jak dla mnie podkategorie nie muszą być widoczne, jeżeli już są te tematy w odpowiednich sesjach
                      • Nie da się ich całkiem ukryć, produkcyjnie będą pewnie jak w dziale https://forum.staging.rolltelling.pl/category/8/sesje-fantasy czyli tylko 1 podkategoria widoczna i reszta rozwijana To jest rzecz łatwa do ogarnięcia. [Arbuz]
                      • Ok, ale jak wejdziesz już w jakąś kategorię to nie możesz wrócić, bo lista zwijania znika. CZzy ja czegoś nie rozumiem?[Dek]

Powiadomienie o dodaniu użytkownika do sesji [Santo]

• Czy dodanie użytkownika do sesji nie powinno stworzyć powiadomienia, że został tam dodany?
                      • Nie wiem czy nie większy do systemu powiadomień [Arbuz]
                      • Podbijam Arbuza [Dek]

Zbiorcze dodawanie i usuwanie użyszkodników[Santo]

• Dodawać użytkowników do sesji zawsze można pojedynczo. Czy nie byłoby lepiej, gdyby można było w pojedynczym dialogu dodawać wielu uczestników od razu, czyli zaznaczać ich, a potem odhaczać, że są w sesji? Coś w stylu https://github.com/codeshackio/multi-select-dropdown-js . Podobnie usuwanie.
                      • @dekline może dać notkę, ale według mnie jest to P5, to nie jest operacja tak częsta aby ją trzeba było kosztem innych rzeczy ulepszać. [Arbuz]
                      • To mam 5 kategori? Nie widziałem. Ale podbijam [Dek]

Usuwania Avka przez inne osoby[Santo]

• Usuwanie przesłanego zdjęcia w sesji (avatara) dla innych użytkowników nie działa. Tutaj dwa tematy: skoro jestem MG, to czy nie powinienem mieć absolutnej kontroli nad graczami? I drugi aspekt tego: założywszy, że tylko gracze ogarniają swoje avatary, to po co pokazywać kontrolkę, z której nie mogę skorzystać?
                      • Wydaje się mi, że to działa. Zell mi jako MG ustawiła np. w sesji avatar. Przed chwilą sprawdziłem i usuwanie jako drugi MG, nie-admin też śmiga.
                      • Zostawię to na później, chyba nie jest krytyczne, a mi tez sie zdaje ze działa [Dek]

Znaczenie statusu aktywny/nieaktywny [Santo]

• Od strony UX: dodać krótkie wyjaśnienie, co oznacza oznaczenie "Aktywny" i w jaki sposób wpływa na grę.
                      • W zasadzie nie wpływa Na przyszłość do statystyk [Arbuz]
                      • Santo, myślałeś o pływającym linku co wyskakuje notatka co to oznacza? [Dek]

Blokada usunięcia wszystkich MG [Gladin]

• zablokowanie opcji usunięcia wszystkich mistrzów gry z sesji.
                      • Na pewno @dekline zrobi z tego notkę, ale kiedy to na tapet weźmiemy to nikt nie wie, nie jest to krytyczne. I tak, każdy moderator może wam sesje edytować więc problemu z tym nie ma. Również moderacja może całkowicie usuwać ludzi z sesji w przypadku pomyłek, MG ma tylko narzędzie aktywny/nieaktywny. [Arbuz]
                      • TLDR; Było testowane, obsługa może sesje naprawić, ale feature dodamy na kiedyś tam [Dek]

Wgrywanie Avka i zmiana nazwy za jednym zamachem [Gladin]

• Przy edycji gracza w sesji, następujące kroki:

1. wchodzę w edycję,

• Nie ma ma i raczej nie będzie, w łatwy sposób. Jest to niestety limitacja techniczna gdy wchodzimy bezpośrednio we flow NodeBB, jak to kiedyś ogarniałem to okna się psuły. Może jest już lepiej. Można na kiedyś zrobić notkę @dekline [Arbuz]

• TLDR Blokada lub monit o braku zapisania zmian przy braku takiej operacji [Gladin]

Odrzucone / załatwione ad-hoc / Zapisane na tablicy github

Więcej niż jeden wątek każdego typu w jednej sesji [Gladin]

• Użytkownik może już dodać tylko jeden wątek sesji w sesji. Chcemy mieć możliwość dodawania kolejnych.

Ustaw tagi dla każdego wątku w sesji jednym kliknięciem [Gladin]

• Użytkownik musi już dodawać tagi sesji osobno do każdego wątku w sesji. Chcemy dodawać je zbiorczo.

MG nie może usuwać użyszkodnika z sesji [Santo]

• Kiedy usuwam użytkownika z sesji (w przypadku testowego forum, jest to sesja "Cienie Srebrnego Miasta"), dostaję komunikat, że nie mam uprawnień. Bez sensu - jako MG powinienem mieć uprawnienia.
                      • MG powinien używać narzędzi aktywny i nieaktywny, nie chcemy bez śladu usuwać graczy którzy odeszli, po to mamy daty początku i końca aktywności na przyszłość. Usuwanie z sesji jest dla moderacji gdyby komuś się dodało przez przypadek. Ale to, że widzisz ten guzik to jest bug. Poprawione. [Arbuz]

Śmieci po usunięciu użyszkodnika [Santo]

• Usunięcie oznaczenia użytkownika jako "aktywny" zostawia tekst "rpg-invactive-label".
                      • Poprawione [Arbuz]

Skalowanie panelu sesji [Santo]

• Mam także pewne wątpliwości co do skalowania panelu sesji. Wydaje się, że po przekroczeniu siedmiu użytkowników, kolejna belka awatarów pokazuje się krzywo, pewnie mniej przy mniejszych rozdzielczościach.
                      • Poprawiłem, ogólnie nie chodziło chyba nawet o 7 tylko o nieparzystą liczbę graczy, na mobilkach brzydko wyglądało. Ogarnięte. [Arbuz]

Automatyczna zmiana nazwy tematu [Zell]

• Jeżeli chce się zmienić tytuł automatycznie stworzonego tematu to nie aktualizuje się nazwa póki nie stworzy się samemu nowego tematu danego typu. Wtedy pokażą się dobre nazwy.
                      • Bo on nie zmienia nazw [Arbuz]

Widoczność belek z tytułami [Zell]

• "Belki" z tytułami kategorii pojawiają się tylko, gdy danych kategorii jest więcej niż jedna. Lepiej by wyglądało jakby były one zawsze
                      • Tematy domyślnie mają nazwę sesji. Po prostu jeśli w danym typie jest tylko 1 temat (np. jeden temat rozgrywki) to dostaje w widoku sesji nazwę Rozgrywka. Nie zmienia to jego właściwej nazwy. Dopiero przy mnogości tematów dodajemy etykiety i wyświetlamy prawdziwe nazwy. [Arbuz]

Czy forum testowe to na pewno ta sama wersja? [Gladin]

• Lewy panel nawigacyjny różni się jedną ikoną (pierwsza o góry)
                      • Z tego, co się orientuję, jest to kwestia konfiguracji danej instancji forum, a nie jego wersji. To znaczy, ściśle w technicznym rozumieniu, to nie jest ta sama wersja, bo to wersja z nową wersją pluginu, ale ikona nie jest wiążąca, ponieważ funkcjonalność nie jest uzależniona od wersji forum tylko tego, w jaki sposób dane forum zostało skonfigurowane. [Santo]
                      • to ikonka dodana przez @jhnw dla mnie, bardzo przydatna raz jeszcze dzięki za dodanie! [Wired]
                      • To jak @santorine napisał, wersja silnika forum jest dokładnie taka sama. Różnią się czasami konfiguracją (w teorii staging powinno robić się jako mirror rel z nieprodukcyjną baza danych ale to za dużo roboty dla nas). W konfiguracji to forum różni się tym co jest klikalne plus ma doinstalowany nasz plugin. No i deploymenty na staging lecą automagicznie (bez backupa), a na produkcję robię je ręcznie. [Arbuz]
                      • TLDR: Ogólnie tak [Dek]

Brak tagów - rozróżnianie tematów aktywnych od archiwum [Gladin]

• TLDR; Można wejść we wszystkie tematy związane z sesja poprzez klikniecie nazwy sesji. Niektore działy mają aktualnie inne ustawienia w celach testów tychże

Limit graczy w sesji [Santo]

• Wydaje się, że nie ma limitu na to, ile osób może uczestniczyć w sesji. Pytanie, czy to zamierzone, ponieważ w teorii całe forum może grać w jedną sesję.
                      • Myślę że nie powinno być limitu, nikt raczej nie będzie grał w 50ciu. A jesli juz to dla beki albo rozwalenia serwera, to i tak to zdejmiemy [Dek]

Discord nie jest dla mnie wiążący ani obligatoryjny. Chcesz coś ode mnie, to zawrzyj w poście.

ZellZ 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                      1
                      • SantorineS Niedostępny
                        SantorineS Niedostępny
                        Santorine
                        Developer

@Dekline napisał w Plugin 2.0: testy:

Tematy: powiadomienie, zbiorcze dodawanie i usuwanie mają mały priorytet. W zasadzie nie były tyle problemami dla mnie, co po prostu głośno zastanowiłem się nad ulepszeniem UX. 🙂

Usuwanie avatara przez inne osoby prawie na pewno działa. Nie potrafiłem zreprodukować tego błędu potem, więc może to był jakiś lag lub cokolwiek. Sądzę, że temat jest prawie na pewno zamknięty.

Santo, myślałeś o pływającym linku co wyskakuje notatka co to oznacza? [Dek]

Zdecydowanie najlepsza opcja ogarnięcia tego. 👍

0
                        • DeklineD Dekline

Zrobiłem zestawienie tematów

Nawet tych wyjaśnionych - z zastrzeżeniem że dopiero od czasu gdy przejąłem obowiązki. Nie wszystko przeniosłem do Githuba, ponieważ:

Proszę o odpowiedź w wątkach:

• Widoczność podkategorii [Zell]
                          • Znaczenie statusu aktywny/nieaktywny [Santo]

Proszę o opinie innych osób w wątkach

• Powiadomienie o dodaniu użytkownika do sesji [Santo]
                          • Zbiorcze dodawanie i usuwanie użyszkodników[Santo]

Przypominam że Disco nie jest dobrym miejscem na zgłaszanie czegokolwiek. Ja tam zaglądam, ale w ciągu dnia, kiedy wchodzić nie mogę, potraficie zalać ściana tekstu z którego nic nie wynika, po 90% to dziamdziolenie z którego post factum ciężko się cokolwiek wyciąga.

No i macie jeszcze to, nie będę miał wymówiki że nie zauważyłem:
                          https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc6A4OLRFuuMrY69rczHbzxEpL2NAmruyb4lhACyTJsKDIb7g/viewform?usp=header

Zestawienie - nieprzesunięte na gita (stan na 29.03)

Widoczność podkategorii [Zell]

• Jak dla mnie podkategorie nie muszą być widoczne, jeżeli już są te tematy w odpowiednich sesjach
                          • Nie da się ich całkiem ukryć, produkcyjnie będą pewnie jak w dziale https://forum.staging.rolltelling.pl/category/8/sesje-fantasy czyli tylko 1 podkategoria widoczna i reszta rozwijana To jest rzecz łatwa do ogarnięcia. [Arbuz]
                          • Ok, ale jak wejdziesz już w jakąś kategorię to nie możesz wrócić, bo lista zwijania znika. CZzy ja czegoś nie rozumiem?[Dek]

• Czy dodanie użytkownika do sesji nie powinno stworzyć powiadomienia, że został tam dodany?
                          • Nie wiem czy nie większy do systemu powiadomień [Arbuz]
                          • Podbijam Arbuza [Dek]

• Dodawać użytkowników do sesji zawsze można pojedynczo. Czy nie byłoby lepiej, gdyby można było w pojedynczym dialogu dodawać wielu uczestników od razu, czyli zaznaczać ich, a potem odhaczać, że są w sesji? Coś w stylu https://github.com/codeshackio/multi-select-dropdown-js . Podobnie usuwanie.
                          • @dekline może dać notkę, ale według mnie jest to P5, to nie jest operacja tak częsta aby ją trzeba było kosztem innych rzeczy ulepszać. [Arbuz]
                          • To mam 5 kategori? Nie widziałem. Ale podbijam [Dek]

• Usuwanie przesłanego zdjęcia w sesji (avatara) dla innych użytkowników nie działa. Tutaj dwa tematy: skoro jestem MG, to czy nie powinienem mieć absolutnej kontroli nad graczami? I drugi aspekt tego: założywszy, że tylko gracze ogarniają swoje avatary, to po co pokazywać kontrolkę, z której nie mogę skorzystać?
                          • Wydaje się mi, że to działa. Zell mi jako MG ustawiła np. w sesji avatar. Przed chwilą sprawdziłem i usuwanie jako drugi MG, nie-admin też śmiga.
                          • Zostawię to na później, chyba nie jest krytyczne, a mi tez sie zdaje ze działa [Dek]

Znaczenie statusu aktywny/nieaktywny [Santo]

• Od strony UX: dodać krótkie wyjaśnienie, co oznacza oznaczenie "Aktywny" i w jaki sposób wpływa na grę.
                          • W zasadzie nie wpływa Na przyszłość do statystyk [Arbuz]
                          • Santo, myślałeś o pływającym linku co wyskakuje notatka co to oznacza? [Dek]

Blokada usunięcia wszystkich MG [Gladin]

• zablokowanie opcji usunięcia wszystkich mistrzów gry z sesji.
                          • Na pewno @dekline zrobi z tego notkę, ale kiedy to na tapet weźmiemy to nikt nie wie, nie jest to krytyczne. I tak, każdy moderator może wam sesje edytować więc problemu z tym nie ma. Również moderacja może całkowicie usuwać ludzi z sesji w przypadku pomyłek, MG ma tylko narzędzie aktywny/nieaktywny. [Arbuz]
                          • TLDR; Było testowane, obsługa może sesje naprawić, ale feature dodamy na kiedyś tam [Dek]

Wgrywanie Avka i zmiana nazwy za jednym zamachem [Gladin]

• Przy edycji gracza w sesji, następujące kroki:

1. wchodzę w edycję,

• Nie ma ma i raczej nie będzie, w łatwy sposób. Jest to niestety limitacja techniczna gdy wchodzimy bezpośrednio we flow NodeBB, jak to kiedyś ogarniałem to okna się psuły. Może jest już lepiej. Można na kiedyś zrobić notkę @dekline [Arbuz]

• TLDR Blokada lub monit o braku zapisania zmian przy braku takiej operacji [Gladin]

Odrzucone / załatwione ad-hoc / Zapisane na tablicy github

Więcej niż jeden wątek każdego typu w jednej sesji [Gladin]

• Użytkownik może już dodać tylko jeden wątek sesji w sesji. Chcemy mieć możliwość dodawania kolejnych.

Ustaw tagi dla każdego wątku w sesji jednym kliknięciem [Gladin]

• Użytkownik musi już dodawać tagi sesji osobno do każdego wątku w sesji. Chcemy dodawać je zbiorczo.

MG nie może usuwać użyszkodnika z sesji [Santo]

• Kiedy usuwam użytkownika z sesji (w przypadku testowego forum, jest to sesja "Cienie Srebrnego Miasta"), dostaję komunikat, że nie mam uprawnień. Bez sensu - jako MG powinienem mieć uprawnienia.
                          • MG powinien używać narzędzi aktywny i nieaktywny, nie chcemy bez śladu usuwać graczy którzy odeszli, po to mamy daty początku i końca aktywności na przyszłość. Usuwanie z sesji jest dla moderacji gdyby komuś się dodało przez przypadek. Ale to, że widzisz ten guzik to jest bug. Poprawione. [Arbuz]

Śmieci po usunięciu użyszkodnika [Santo]

• Usunięcie oznaczenia użytkownika jako "aktywny" zostawia tekst "rpg-invactive-label".
                          • Poprawione [Arbuz]

Skalowanie panelu sesji [Santo]

• Mam także pewne wątpliwości co do skalowania panelu sesji. Wydaje się, że po przekroczeniu siedmiu użytkowników, kolejna belka awatarów pokazuje się krzywo, pewnie mniej przy mniejszych rozdzielczościach.
                          • Poprawiłem, ogólnie nie chodziło chyba nawet o 7 tylko o nieparzystą liczbę graczy, na mobilkach brzydko wyglądało. Ogarnięte. [Arbuz]

Automatyczna zmiana nazwy tematu [Zell]

• Jeżeli chce się zmienić tytuł automatycznie stworzonego tematu to nie aktualizuje się nazwa póki nie stworzy się samemu nowego tematu danego typu. Wtedy pokażą się dobre nazwy.
                          • Bo on nie zmienia nazw [Arbuz]

Widoczność belek z tytułami [Zell]

• "Belki" z tytułami kategorii pojawiają się tylko, gdy danych kategorii jest więcej niż jedna. Lepiej by wyglądało jakby były one zawsze
                          • Tematy domyślnie mają nazwę sesji. Po prostu jeśli w danym typie jest tylko 1 temat (np. jeden temat rozgrywki) to dostaje w widoku sesji nazwę Rozgrywka. Nie zmienia to jego właściwej nazwy. Dopiero przy mnogości tematów dodajemy etykiety i wyświetlamy prawdziwe nazwy. [Arbuz]

Czy forum testowe to na pewno ta sama wersja? [Gladin]

• Lewy panel nawigacyjny różni się jedną ikoną (pierwsza o góry)
                          • Z tego, co się orientuję, jest to kwestia konfiguracji danej instancji forum, a nie jego wersji. To znaczy, ściśle w technicznym rozumieniu, to nie jest ta sama wersja, bo to wersja z nową wersją pluginu, ale ikona nie jest wiążąca, ponieważ funkcjonalność nie jest uzależniona od wersji forum tylko tego, w jaki sposób dane forum zostało skonfigurowane. [Santo]
                          • to ikonka dodana przez @jhnw dla mnie, bardzo przydatna raz jeszcze dzięki za dodanie! [Wired]
                          • To jak @santorine napisał, wersja silnika forum jest dokładnie taka sama. Różnią się czasami konfiguracją (w teorii staging powinno robić się jako mirror rel z nieprodukcyjną baza danych ale to za dużo roboty dla nas). W konfiguracji to forum różni się tym co jest klikalne plus ma doinstalowany nasz plugin. No i deploymenty na staging lecą automagicznie (bez backupa), a na produkcję robię je ręcznie. [Arbuz]
                          • TLDR: Ogólnie tak [Dek]

Brak tagów - rozróżnianie tematów aktywnych od archiwum [Gladin]

• TLDR; Można wejść we wszystkie tematy związane z sesja poprzez klikniecie nazwy sesji. Niektore działy mają aktualnie inne ustawienia w celach testów tychże

Limit graczy w sesji [Santo]

• Wydaje się, że nie ma limitu na to, ile osób może uczestniczyć w sesji. Pytanie, czy to zamierzone, ponieważ w teorii całe forum może grać w jedną sesję.
                          • Myślę że nie powinno być limitu, nikt raczej nie będzie grał w 50ciu. A jesli juz to dla beki albo rozwalenia serwera, to i tak to zdejmiemy [Dek]
                          ZellZ Niedostępny
                          ZellZ Niedostępny
                          Zell
                          Moderator Obsługa

Ok, ale jak wejdziesz już w jakąś kategorię to nie możesz wrócić, bo lista zwijania znika. CZzy ja czegoś nie rozumiem?[Dek]

To byłoby coś co będzie trzeba załatwić w całości forum, bo ten problem mamy nie tylko w pluginie, to chyba trzeba puknąć ziomków z Nodebb @jhnw , czy można na etapie skinu zrobić?

Writing is a socially acceptable form of schizophrenia.

0
                          • ZellZ Zell

Ok, ale jak wejdziesz już w jakąś kategorię to nie możesz wrócić, bo lista zwijania znika. CZzy ja czegoś nie rozumiem?[Dek]

To byłoby coś co będzie trzeba załatwić w całości forum, bo ten problem mamy nie tylko w pluginie, to chyba trzeba puknąć ziomków z Nodebb @jhnw , czy można na etapie skinu zrobić?

JhnWJ Niedostępny
                            JhnWJ Niedostępny
                            JhnW

@Zell napisał w Plugin 2.0: testy:

Nie, to można zmieniać. Był w NodeBB bug swego czasu. Główny widok może wyglądać tak:
                            208b35ec-431a-4696-904b-a0d6ddf899fe-image.png
                            I wtedy w środku jest tak:
                            9261f608-3aee-4cea-a7aa-6da2fdb4d224-image.png
                            Trzeba dopiero kliknąć jawnie na guzik podkategorie:
                            a56ccdf9-3955-44b5-8e81-e880711dddc9-image.png
                            Można też mieć tak:
                            fc594b52-08eb-408f-925c-e49847ff9229-image.png
                            Z zastrzeżeniem, że mogą być domyślnie widoczne wszystkie, 1, 2 itd. jak się chce. I wtedy też w środku są widoczne duże linki do tych widocznych w podglądzie i reszta na guzik.
                            Jedyne czego nie da się robić to pomieszać tego np. żadnych kategorii nie ma w widoku głównym ale wszystkie są po wejściu widoczne bez klikania, taka kombinacja nie jest możliwa.

0
                            • JohnyTRSJ Niedostępny
                              JohnyTRSJ Niedostępny
                              JohnyTRS

Pytanie, a raczej sytuacja do przetestowania: jaki wpływ na panel sesji ma usunięcie konta użyszkodnika? Czyli co się dzieje, gdy np. gracz usuwa swoje konto z forum? Żeby przypadkiem nie doszło do sytuacji, że z panelu sesji zniknie wszystko powiązane z tym kontem.

178.255.46.143
                              Pan Psuj
                              Ciężkie pióro, ograniczona fantazja, blokada twórcza, niemoc tfurcza, masa nierozwiniętych pomysłów. Długie posty praktycznie niemożliwe.

0
                              • JohnyTRSJ JohnyTRS

Pytanie, a raczej sytuacja do przetestowania: jaki wpływ na panel sesji ma usunięcie konta użyszkodnika? Czyli co się dzieje, gdy np. gracz usuwa swoje konto z forum? Żeby przypadkiem nie doszło do sytuacji, że z panelu sesji zniknie wszystko powiązane z tym kontem.

JhnWJ Niedostępny
                                JhnWJ Niedostępny
                                JhnW
                                napisał(a) ostatnio edytowany przez JhnW

@JohnyTRS Sprawdzałem to, dzieje się... nic 🙂 Posty zostają jeśli user nie usunął swoich postów przy usuwaniu konta, podpis postaci będzie jako nieznany użytkownik, avatar zostanie w panelu ale z tego co pamiętam, to nie w postach (ale tu mogę się mylić).

GladinG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                                1
                                • JhnWJ JhnW

@JohnyTRS Sprawdzałem to, dzieje się... nic 🙂 Posty zostają jeśli user nie usunął swoich postów przy usuwaniu konta, podpis postaci będzie jako nieznany użytkownik, avatar zostanie w panelu ale z tego co pamiętam, to nie w postach (ale tu mogę się mylić).

GladinG Niedostępny
                                  GladinG Niedostępny
                                  Gladin

user nie usunął swoich postów przy usuwaniu posta

Przy usuwaniu posta, czy konta?

0
                                  • GladinG Gladin

user nie usunął swoich postów przy usuwaniu posta

JhnWJ Niedostępny
                                    JhnWJ Niedostępny
                                    JhnW

Konta, zgodnie z treścią kwestii na którą odpowiadałem.

0
                                    • GladinG Niedostępny
                                      GladinG Niedostępny
                                      Gladin

No cóż. Bardzo niefajnie, że ktoś może skasować posty w sesji

0
                                      • KetharianK Niedostępny
                                        KetharianK Niedostępny
                                        Ketharian
                                        Obsługa Moderator

Przetestowaliśmy to mimowolnie przy usunięciu kont przez Aro i Multikonciarę - ich posty pozostały normalnie w wątkach, tylko autorstwo zmieniło się automatycznie z nicka usera na nick "dawny użytkownik" czy jakoś tak podobnie.

Popieram postulat Gladina wzywający do zniszczenia 4-tej edycji WFRP!

0
                                        • GladinG Gladin

JhnWJ Niedostępny
                                          JhnWJ Niedostępny
                                          JhnW

Co zatem proponujesz? Wyłącznie edycji postów sesyjnych?

0
                                          Odpowiedz
                                          • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                                          Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                                          • Najpierw najstarsze
                                          • Najpierw najnowsze
                                          • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.