Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.
Plugin 2.0: testy
-
@Dekline napisał w Plugin 2.0: testy:
Ok, ale jak wejdziesz już w jakąś kategorię to nie możesz wrócić, bo lista zwijania znika. CZzy ja czegoś nie rozumiem?[Dek]
To byłoby coś co będzie trzeba załatwić w całości forum, bo ten problem mamy nie tylko w pluginie, to chyba trzeba puknąć ziomków z Nodebb @jhnw , czy można na etapie skinu zrobić?
@Zell napisał w Plugin 2.0: testy:
@Dekline napisał w Plugin 2.0: testy:
Ok, ale jak wejdziesz już w jakąś kategorię to nie możesz wrócić, bo lista zwijania znika. CZzy ja czegoś nie rozumiem?[Dek]
To byłoby coś co będzie trzeba załatwić w całości forum, bo ten problem mamy nie tylko w pluginie, to chyba trzeba puknąć ziomków z Nodebb @jhnw , czy można na etapie skinu zrobić?
Nie, to można zmieniać. Był w NodeBB bug swego czasu. Główny widok może wyglądać tak:

I wtedy w środku jest tak:

Trzeba dopiero kliknąć jawnie na guzik podkategorie:

Można też mieć tak:

Z zastrzeżeniem, że mogą być domyślnie widoczne wszystkie, 1, 2 itd. jak się chce. I wtedy też w środku są widoczne duże linki do tych widocznych w podglądzie i reszta na guzik.
Jedyne czego nie da się robić to pomieszać tego np. żadnych kategorii nie ma w widoku głównym ale wszystkie są po wejściu widoczne bez klikania, taka kombinacja nie jest możliwa. -
Pytanie, a raczej sytuacja do przetestowania: jaki wpływ na panel sesji ma usunięcie konta użyszkodnika? Czyli co się dzieje, gdy np. gracz usuwa swoje konto z forum? Żeby przypadkiem nie doszło do sytuacji, że z panelu sesji zniknie wszystko powiązane z tym kontem.
-
Pytanie, a raczej sytuacja do przetestowania: jaki wpływ na panel sesji ma usunięcie konta użyszkodnika? Czyli co się dzieje, gdy np. gracz usuwa swoje konto z forum? Żeby przypadkiem nie doszło do sytuacji, że z panelu sesji zniknie wszystko powiązane z tym kontem.
@JohnyTRS Sprawdzałem to, dzieje się... nic
Posty zostają jeśli user nie usunął swoich postów przy usuwaniu konta, podpis postaci będzie jako nieznany użytkownik, avatar zostanie w panelu ale z tego co pamiętam, to nie w postach (ale tu mogę się mylić). -
@JohnyTRS Sprawdzałem to, dzieje się... nic
Posty zostają jeśli user nie usunął swoich postów przy usuwaniu konta, podpis postaci będzie jako nieznany użytkownik, avatar zostanie w panelu ale z tego co pamiętam, to nie w postach (ale tu mogę się mylić).@JhnW napisał w Plugin 2.0: testy:
user nie usunął swoich postów przy usuwaniu posta
Przy usuwaniu posta, czy konta?
-
@JhnW napisał w Plugin 2.0: testy:
user nie usunął swoich postów przy usuwaniu posta
@Gladin napisał w Plugin 2.0: testy:
Konta, zgodnie z treścią kwestii na którą odpowiadałem.
-
No cóż. Bardzo niefajnie, że ktoś może skasować posty w sesji
-
Przetestowaliśmy to mimowolnie przy usunięciu kont przez Aro i Multikonciarę - ich posty pozostały normalnie w wątkach, tylko autorstwo zmieniło się automatycznie z nicka usera na nick "dawny użytkownik" czy jakoś tak podobnie.
-
@Gladin napisał w Plugin 2.0: testy:
No cóż. Bardzo niefajnie, że ktoś może skasować posty w sesji
Co zatem proponujesz? Wyłącznie edycji postów sesyjnych?
-
Ręczne kasowanie każdego to jednak dużo więcej pracy, niż usunięcie jednym kliknięciem wszystkiego.
-
Ręczne kasowanie każdego to jednak dużo więcej pracy, niż usunięcie jednym kliknięciem wszystkiego.
@Gladin Jak ktoś jest zdeterminowany, to w dobie LLM, nawet machnie skrypt automatyzujący.
-
Przypadkowo coś zauważyłam. Jak najedzie się na avka w sesji wyświetla się tekst undefined.

-
@Zell Super, to będzie szybka poprawka pewnie
Pewnie tekst zastępczy nie jest znany.EDIT: Zrobione

-
J JhnW odpiął ten temat