Pytania, problemy i życzenia
-
No dobrze... ale co to daje? Postowanie i usuwanie? I w czym szkodzi? Chyba w niczym...
-
@GreK napisał w Pytania, problemy i życzenia:
No dobrze... ale co to daje? Postowanie i usuwanie? I w czym szkodzi? Chyba w niczym...
Można komuś nawrzucać od członków (raczej nie ONZ...), następnie usunąć i gadać, że nic takiego nie miało miejsca. Albo nękać ludzi powiadomieniami. Historia to dobra rzecz.
-
@GreK Daje, daje. Jak taka osoba chce napisać coś łamiące regulamin, jak chociażby poobrażać kogoś czy dać linki do piratów to myślała na li, że jak usunie nie ma dowodów zbrodni. Cóż. Obsługa to widziała i było ciągle w bazie.
-
(...) Nie jest to coś, co chciałbym abyśmy modyfikowali na potrzeby naszego theme (możemy oczywiście) ale tego typu ogólne udogodnienia fajnie aby trafiły do NodeBB. (...)
Dobrze wiedzieć, że nie wszystko jest możliwe. Bo chciałem zapytać, czy istnieje możliwość wprowadzenia do czatu kilku opcji edycji tekstu, takich jak pogrubienie i pochylenie.
-
(...) Nie jest to coś, co chciałbym abyśmy modyfikowali na potrzeby naszego theme (możemy oczywiście) ale tego typu ogólne udogodnienia fajnie aby trafiły do NodeBB. (...)
Dobrze wiedzieć, że nie wszystko jest możliwe. Bo chciałem zapytać, czy istnieje możliwość wprowadzenia do czatu kilku opcji edycji tekstu, takich jak pogrubienie i pochylenie.
@JohnyTRS napisał w Pytania, problemy i życzenia:
Wszystko jest możliwe, kwestia zasobów i utrzymywania twardych zmian. Na przykładzie czatu to jest coś, co ktoś mógłby spokojnie dodać jako PR do plugina md od ludzi NodeBB. Tylko ktoś musiałby się tym zająć...
-
-
Ale mi chodzi o te funkcje nie w postach, ale w czacie będącym zastępstwem PW - tam tych opcji nie ma, można wysłać tylko czysty tekst, nawet ręczne wstawiania znaczków "**" nie działa.
-
Och, nawet nie zwróciłam uwagi. Johan, ja mogę się zająć kwestią PR o ten chat.
-
@Zell napisał w Pytania, problemy i życzenia:
Och, nawet nie zwróciłam uwagi. Johan, ja mogę się zająć kwestią PR o ten chat.
Raczej nie dasz rady tego ogarnąć
Jeszcze w sposób zadowalający ich jako devów. Inna rzecz, że nie jest to sprawa pierwszej potrzeby. -
Ach, bo mnie chodziło po prostu o feature request, mea culpa.
-
Dlaczego Komentarze i Materiały nie są wyświetlane jako podkategorie w danym dziale sesyjnym? W Rekrutacjach widzę, ze Sondy i Archiwum są w ten sposób wyświetlane po wejściu do działu Rekrutacje (na gorze). Natomiast w działach z sesjami Komentarze i Materiały już tak nie mają i żeby przejść do Komentarzy, trzeba wracać na stronę główna (co prawda działa to bardzo smooth bo ładowania praktycznie nie ma, ale jest nieintuicyjne - przynajmniej dla mnie, i łapie się na tym ze próbuje wejść w komentarze z działu sesyjnego).
Edit: No i do samego działu sesyjnego nie da się wejść poprzez kliknięcie jego nazwy, trzeba klikać podkategorie Rozgrywka na stronie głównej. Natomiast Rekrutacje klikamy klikając normalnie nazwę.
-
Dlaczego Komentarze i Materiały nie są wyświetlane jako podkategorie w danym dziale sesyjnym? W Rekrutacjach widzę, ze Sondy i Archiwum są w ten sposób wyświetlane po wejściu do działu Rekrutacje (na gorze). Natomiast w działach z sesjami Komentarze i Materiały już tak nie mają i żeby przejść do Komentarzy, trzeba wracać na stronę główna (co prawda działa to bardzo smooth bo ładowania praktycznie nie ma, ale jest nieintuicyjne - przynajmniej dla mnie, i łapie się na tym ze próbuje wejść w komentarze z działu sesyjnego).
Edit: No i do samego działu sesyjnego nie da się wejść poprzez kliknięcie jego nazwy, trzeba klikać podkategorie Rozgrywka na stronie głównej. Natomiast Rekrutacje klikamy klikając normalnie nazwę.
@Pan-Elf działy sesyjne są ustawione jako sekcje. To taki specjalny dział w którym co do zasady nie może być postów, ale pociąga to za sobą trochę inny UI. Rekrutacje są pod tym względem trochę inaczej skonfigurowane.
Dodam w ramach pocieszenia, że gdy ogarniamy pierwszy etap plugina (panel, ale de facto bez panelu z avatarami) w głównym widoku powinny być wyświetlane właśnie sesje jako cały byt. -
Ja też sygnalizowałem ten problem i proszę o trzymaniu go na liście aktywnych do rozwiązania kiedyś, gdy forum będzie bardzo popularne i będzie na nim tylu technicznych ludzi, że trzeba będzie stworzyć osobne stanowisko dla nadzorcy, który będzie tylko rozdzielał zadania...
-
Już po pierwszej wersji pluginu będzie ten problem rozwiązany. Generalnie ma to wyglądać tak, że będziesz klikał dział sesji cały i w głównym widoku działu będą sesje klikalne. Kliknięcie na sesję przeniesie Cię na widok całego kontekstu sesji - komentarzy, rozgrywki i materiałów.
Oczywiście wchodzenie na działy też będzie możliwe. Jak będę na Linuxie to mogę pokazać na screenie mniej-więcej o co chodzi. -
Nie wiem czy tego przypadkiem nie przeoczyłem we wcześniejszych dyskusjach, ale interesuje mnie maksymalna rozdzielczość obrazków linkowanych z zewnętrznego źródła. Wszyscy zapewne pamiętamy ten limit 499 pikseli szerokości na LastInn, po którym forum wsadzało obrazek w psującą klimat żółtą ramkę odsyłając do jego większej wersji. Będąc na RT przycinam obrazki do 499x z przyzwyczajenia kosztem ich jakości, ale tak mnie dzisiaj coś tknęło - jest to w ogóle konieczne?
-
Jak będziesz dawać zbyt duże grafiki (a większa rozdzielczość to większy rozmiar to ludziom będzie się wolniej ładować strona, więcej transferu komórkowego to zje itd. Nie wiem jak NodeBB ogarnia samo skalowanie. Możesz zrobić sobie na https://forum.staging.rolltelling.pl/
-
Zamiast subskrypcji mam w ustawieniach tak:

W ten sposób przy wejściu na forum oraz za każdym razem, gdy kliknę w logo, wyświetla mi się lista obserwowanych przeze mnie wątków w kolejności od tego, który ma najnowszy wpis.
Jak chcę wejść na stronę główną forum, to klikam w kategorieOprócz tego mam powyłączane (ignoruję) wszystkie wątki, które mnie nie interesują i dostaję powiadomienia i komunikat o nieprzeczytanych tylko w tych wątkach, które mnie interesują.