Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.
Pytania, problemy i życzenia
-
Gdzieś w ustawieniach jest. Daj znać, jak nie znajdziesz, poszukam.
-
-
Jeśli chcecie nas odciążyć to możecie zgłosić dla wersji NodeBB v4.8.1 problem tutaj: https://github.com/NodeBB/NodeBB/issues
-
Czemu funkcja infobubble wyświetla się czasem raz tak

a raz tak

Ta sama przeglądarka, ten sam komputer, ten sam dzień, to samo odpalenie komputera i przeglądarki?
-
Czemu funkcja infobubble wyświetla się czasem raz tak

a raz tak

Ta sama przeglądarka, ten sam komputer, ten sam dzień, to samo odpalenie komputera i przeglądarki?
-
Działa gdziekolwiek, akurat zrzut mam stąd: https://forum.rolltelling.pl/post/5240
Zwróć też uwagę, że na podglądzie tworzenia wpisu info bubble wyświetla się w wersji prostszej.
Po zatwierdzeniu wpisu nadal mam widoczną prostszą wersję info bubble.
Po wyjściu ze strony i wejściu do niej ponownie, mamy lepszą wersję info bubble.Prawdopodobnie prostsza wersja pojawi się również, gdy użytkownik wyedtuje wpis zawierający infobubbla a my mamy otwartą stronę z tym wpisem. Wtedy na jednej i tej samej stronie (w tym momencie wyświetlanej) infobubble w jednych wpisach będzie w jednej wersji, a w innych wpisach w innej wersji (w edytowanym w prostszej, w nieedytowanych w bardziej zaawansowanej).
-
Działa gdziekolwiek, akurat zrzut mam stąd: https://forum.rolltelling.pl/post/5240
Zwróć też uwagę, że na podglądzie tworzenia wpisu info bubble wyświetla się w wersji prostszej.
Po zatwierdzeniu wpisu nadal mam widoczną prostszą wersję info bubble.
Po wyjściu ze strony i wejściu do niej ponownie, mamy lepszą wersję info bubble.Prawdopodobnie prostsza wersja pojawi się również, gdy użytkownik wyedtuje wpis zawierający infobubbla a my mamy otwartą stronę z tym wpisem. Wtedy na jednej i tej samej stronie (w tym momencie wyświetlanej) infobubble w jednych wpisach będzie w jednej wersji, a w innych wpisach w innej wersji (w edytowanym w prostszej, w nieedytowanych w bardziej zaawansowanej).
@Gladin a teraz rozumiem. To wynika najpewniej z różnicą domyślnych stylów między pluginem composera (to on odpowiada za okno w którym pisze się posty), a standardowym widokiem forum. Info bubble jest akurat przykładem skrajnym, bo korzysta ona z domyślnego widoku informacji kontekstowych. IMHO straszna pierdoła, można to zbadaći w wolnej chwili zgłosić ludziom albo od composera albo extended markdown (chyba im obu). Może kiedyś nawet to zrobię.
-
Witam

Po pierwsze chciałbym podziękować Zell za ten tutorial do pisania postów, mogłem w wolnej chwili coś poćwiczyć na sucho.
Dziękuje też osobie która wstawiła mi awatar, sam jak na razie nie miałam na to kompletnie czasu i nie wiedziałem jak się za to zabrać.
Teraz pytanie, czy istnieje na Rolltelling jakaś forma Prywatnych Wiadomości?
Gdy chciałem założyć czat po kliknięciu Wszystkie rozmowy-> Nowy Pokój nie mogłem nikogo dodać, gdy wpisywałem nazwy użytkowników pojawiał się komunikat że takich użytkowników nie ma. Nazwy użytkowników wpsiywałem bez błędów. -
Witam

Po pierwsze chciałbym podziękować Zell za ten tutorial do pisania postów, mogłem w wolnej chwili coś poćwiczyć na sucho.
Dziękuje też osobie która wstawiła mi awatar, sam jak na razie nie miałam na to kompletnie czasu i nie wiedziałem jak się za to zabrać.
Teraz pytanie, czy istnieje na Rolltelling jakaś forma Prywatnych Wiadomości?
Gdy chciałem założyć czat po kliknięciu Wszystkie rozmowy-> Nowy Pokój nie mogłem nikogo dodać, gdy wpisywałem nazwy użytkowników pojawiał się komunikat że takich użytkowników nie ma. Nazwy użytkowników wpsiywałem bez błędów.@Prince_iktorn właśnie chaty są formą PW. Z jakim użytkownikiem miałeś problem? Mogę sprawdzić. A co do avatarów to @ketharian robi nam za mistrza odźwiernego

Masz teg guzik w profilu aby z tego poziomu z kimś czatować:

-
Problem miałem z wpisaniem Mike'a, Kerma i Mekow. Innych użytkowników już nie próbowałem.
Teraz widzę że z poziomu profilu innego użytkownika mogę z nim czatować. To jeszcze tylko pytanie czy mogę dołączyć innych użytkowników do czatu rozpoczętego z poziomu profilu jakiegoś użytkownika? Bo nie mogę znaleźć takiej opcji. -

@prince_iktorn Możesz. W zarządzaniu pokojami chatu z ustawień chatu jakie są pod ikonką zębatki.
-
Jest taki temat w Hydeparku jak Twórczość własna. Tak patrząc na jego zawartość, nasunął mi się pomysł - czemu nie dodać osobnego działu, w którym każdy mógłby dla swojej twórczości założyć osobny temat, by się nią pochwalić.
Teraz rzeczy, którymi pochwalili się inni trochę giną w natłoku poprawek literówek i stylistycznych do twórczości Mike'a, a tak każdy miałby miejsce dla siebie. Co myślicie?Edit: z drugiej strony, każdy może sobie zrobić własny temat w Hydeparku jeśli chce mieć trochę spotlightu, zamiast dorzucać do tematu Mike'a. Pozostawię jako pomysł do ewentualnego przekminienia czy faktycznie jest potrzebny dodatkowy dział na twórczość userów

-
Ja byłabym za oddzielnym działem dla takich tematów, tbh.
-
Jest błądzik na foro. Chciałam odwołać się do Wireda i to mi się pokazało. Pewnie do zgłoszenia Nodebb?

-
-
Problemów z nazwami jest więcej:

Pewno gdyby poszukać to inne litery też by coś powodowały.
-
Akurat @archiwum-671d4729 to normalne
Po prostu nie mamy jeszcze ikonek działów dedykowanych przez co trudno ogarnąć co jest co, ale odnośnik do działu jest spoko.
Nieskategoryzowane to też odnośnik, klucz z tłumaczenia któremu brak wartości, to trzeba dać znać ludziom z NodeBB. Czyli tylko pierwsze to realna rzecz. @zell chcesz do nich napisać? Na GH issiue dać? Opisać co miałaś i jak. Nasza wersja silnika to v4.8.1, to powinno wystarczyć, standardowe theme. -
-
@jhnw @santorine dałoby radę dograć plugin nodebb-plugin-ns-spoiler ?
Ma ponoć customizowane spoilery (możliwość zmiany nazwy na spoilerze z "spoiler" na np. "mapa korytarza") i możliwość zagnieżdżąnia spoilera w spoilerze, i pewnie jeszcze inne ciekawe dodatki, ale te dwa by się najbardziej przydały. -
W Wired odniósł się do tego tematu
-
@jhnw @santorine dałoby radę dograć plugin nodebb-plugin-ns-spoiler ?
Ma ponoć customizowane spoilery (możliwość zmiany nazwy na spoilerze z "spoiler" na np. "mapa korytarza") i możliwość zagnieżdżąnia spoilera w spoilerze, i pewnie jeszcze inne ciekawe dodatki, ale te dwa by się najbardziej przydały.@Wired napisał w Pytania, problemy i życzenia:
@santorine dałoby radę dograć plugin nodebb-plugin-ns-spoiler ?
Pytanie do @jhnw