[ALIEN] Krzyk Pustki (rekrutacja)
-

Szanowni, wątki sesyjne Aliena zostały otwarte i gracze, których udział w grze został już przeze mnie potwierdzony mogą już przenieść się do komentarzy oraz materiałów. W pierwszym wątku ważną kwestię poruszył @marrrt i zanim sam przedstawię swoją opinię, chętnie poznam Wasze, bo nie będę zaprzeczał, że kwestia nieszczęsnej Player’s Agency napsuła mi krwi w co najmniej jednej wcześniejszej sesji.
W wątku materiałów przyjęci do gry użytkownicy mogą w dowolny sposób przedstawić innym graczom swoich bohaterów (bez ujawniania KP, wyłącznie tło fabularne).
W wątku fabularnym (rozgrywka) pojawił się wpis otwierający właściwą sesję. Wrzuciłem go po to, żeby topik nie świecił pustkami, ale skoro już jest, wiecie z automatu jak rozpocznie się Wasza przygoda i jeśli macie czas i ochotę w ciągu następnych dwóch tygodni oczekiwania na start, możecie sobie na spokojnie i bez presji przygotować pierwsze fabularki opisujące z Waszej perspektywy wybudzenie z hypersnu. Te inauguracyjne posty powinny obejmować bardzo krótki przedział czasu, od otwarcia oczu przez odzyskanie kontroli nad odrętwiałymi ciałami po wychodzenie z kapsuł - ostatnim ich elementem może być odnotowanie, że kapitan rozmawia dyskretnie z pokładowym androidem, czuwającym nad Wami podczas procesu wybudzania.
Mam przeczucie, że sesja będzie bogato ilustrowana grafikami AI, więc gdyby ktoś chciał sobie stworzyć na potrzeby pierwszego posta graficzkę z wybudzenia postaci, dla zachowania jednolitości narracji wykorzystajcie w swoich generatorach obrazków model kriokapsuły z poniższego zdjęcia, gdzie możecie ujrzeć negocjatorkę Delilah le Fey (załoga może mieć inny rodzaj kombinezonów, korposka używa swojego służbowego, żeby przypadkiem nie złapać grzybicy po jakimś wcześniejszym spaczu).

I jeszcze pytanie zrodzone z ciekawości do nowych userów, którzy grywali wcześniej na innych forach PBF i dopiero rozpakowują u nas swoje bagaże - jak Wam się podoba Rolltelling pod względem funkcjonalności, pod kątem strony technicznej? Układ forum, panel graczy, edytor tekstu? Coś się Wam spodobało w porównaniu z wcześniejszymi forami, coś powinniśmy od strony technicznej poprawić? Feedback jest bardzo istotny dla Obsługi, z góry będę w jej imieniu wdzięczny za garść opinii.
-
Z Zell zablokował ten temat
-
Z Zell przeniósł ten temat z Rekrutacje
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się