Podsumowanie migracji
-
Pamiętajcie, że nowe forum używa innego narzędzia do formatowania postów. Stare ma bbcode, tutaj mamy markdown z rozszerzeniem. Więc znaczniki jak [b] itd. z przenoszonych postów śmigać nie będą.
-
Dziękuję wszystkim zaangażowanym za zwodowanie tratwy ratunkowej. Dobrze się stało, że LI w końcu padło, bo przestanie ciągąć wszystkich zaangażowanych w dół i pozwoli to stopniowo rozwinąć skrzydła.
-
Brawo Wy za poświęcony czas.
Dziękuję. -
Cześć
Nie mamy dostępu do bazy danych Lastinn, można byłoby to kopiować... Ale bez kontaktu i zgody Sola wykonanie tego w sposób masowy przez nas byłoby po prostu kradzieżą.
Natomiast każdy może przenieść swoje sesje czy po prostu rzeczy które on sam stworzył. Logiczne, ja i my wszyscy nie możemy rościć sobie praw do Waszej pracy. Jeśli będzie taka potrzeba pomyślimy o jakimś technicznym rozwiązaniu.@JhnW napisał w Podsumowanie migracji:
Natomiast każdy może przenieść swoje sesje czy po prostu rzeczy które on sam stworzył. Logiczne, ja i my wszyscy nie możemy rościć sobie praw do Waszej pracy. Jeśli będzie taka potrzeba pomyślimy o jakimś technicznym rozwiązaniu.
@JhnW napisał w Podsumowanie migracji:
Nie mamy dostępu do bazy danych Lastinn, można byłoby to kopiować... Ale bez kontaktu i zgody Sola wykonanie tego w sposób masowy przez nas byłoby po prostu kradzieżą.
Ale to jak to w końcu jest macie dostęp do tej bazy danych i można coś przenieść czy przez przenoszenie rozumieć mam kopuj/wklej z palca ? Bo jest parę sesji aktywnych co chciałem przenieść
Nawet jak wchodziłem przez ten kod to nie mogłem przeglądać archiwów ani sesji.
Na jakąkolwiek odpowiedź od Sola nie ma co liczyć jeżeli by jakaś była odpowiedziałby dawno.
-
Natomiast każdy może przenieść swoje sesje czy po prostu rzeczy które on sam stworzył. Logiczne, ja i my wszyscy nie możemy rościć sobie praw do Waszej pracy. Jeśli będzie taka potrzeba pomyślimy o jakimś technicznym rozwiązaniu.
Ale to jak to w końcu jest macie dostęp do tej bazy danych i można coś przenieść czy przez przenoszenie rozumieć mam kopuj/wklej z palca ? Bo jest parę sesji aktywnych co chciałem przenieść
Nawet jak wchodziłem przez ten kod to nie mogłem przeglądać archiwów ani sesji.
Na jakąkolwiek odpowiedź od Sola nie ma co liczyć jeżeli by jakaś była odpowiedziałby dawno.
@Brilchan napisał w Podsumowanie migracji:
Możecie wy z palca poprzenosić sesje. Może robić to jedna osoba lub na raz po kilka postów, potem ktoś moderacji pozmienia właścicieli postów jeśli jest taka potrzeba.
-
A OK dziękuje za odpowiedź no to już ze 3 sesje mojej grupy umarły... Żeby nie było jestem wdzięczny że postawiono tą wersje nie chce wyjść na jakiegoś internet male Karen with a sense of entitlement po prostu wszyscy jesteśmy zagubieni w sytuacji
Pozdrawiam i co złego to nie ja
-
A OK dziękuje za odpowiedź no to już ze 3 sesje mojej grupy umarły... Żeby nie było jestem wdzięczny że postawiono tą wersje nie chce wyjść na jakiegoś internet male Karen with a sense of entitlement po prostu wszyscy jesteśmy zagubieni w sytuacji
Pozdrawiam i co złego to nie ja
A OK dziękuje za odpowiedź no to już ze 3 sesje mojej grupy umarły...
A co konkretnie chciałbyś przenieść?
-
-
Cześć
Natomiast każdy może przenieść swoje sesje czy po prostu rzeczy które on sam stworzył. Logiczne, ja i my wszyscy nie możemy rościć sobie praw do Waszej pracy. Jeśli będzie taka potrzeba pomyślimy o jakimś technicznym rozwiązaniu.Aha bo ja chciałbym sesje Monstera z działu Inne, jeszcze jak rozmawiałem z koleżanką to tamte dwie pozostałe sesje aktywne z Inne też chcieliśmy tą o smokach mam konkretne linki spróbować tu wrzucić ?
-
Aha bo ja chciałbym sesje Monstera z działu Inne, jeszcze jak rozmawiałem z koleżanką to tamte dwie pozostałe sesje aktywne z Inne też chcieliśmy tą o smokach mam konkretne linki spróbować tu wrzucić ?
Aha bo ja chciałbym sesje Monstera z działu Inne, jeszcze jak rozmawiałem z koleżanką to tamte dwie pozostałe sesje aktywne z Inne też chcieliśmy tą o smokach mam konkretne linki spróbować tu wrzucić ?
Nie. Jeśli chcesz migrować aktywną sesję to masz dwie opcje do wyboru. Albo zakładasz temat jako kontumacje i po prostu tu piszesz. Jeśli natomiast chcesz przenieść zawartość, to musisz ręcznie wrzucić po kolei wszystkie posty z Li na nowe forum. Może robić to jeden użytkownik seriami, moderatorzy RT mogą zmieniać właścicieli postów.
-
A ok dziękuje za odpowiedź
-
Szczerze to niezbyt mnie urządza, bo bez starych sesji to te forum tak średnio jest mi postrzebne.
-
Szczerze to niezbyt mnie urządza, bo bez starych sesji to te forum tak średnio jest mi postrzebne.
@slann22 Jak uważasz, Li podejrzewam, że nie wstanie. Stworzyliśmy miejsce do gry. W obecnej chwili lastinn to funkcjonalny trup bez domeny.
-
Cieszę się, że ktoś miał siły zająć się sprawą. Super robota. Od kiedy LI zaczęło szwankować nie miałem gdzie robić archiwów moich sesji z google docsów
poprzerzucam obecne oraz skutecznie zakończone sesje jakoś w tym tygodniu.Jedyna uwaga, zmieniłbym nazwy działów sesyjnych na Fanasy, Sci-Fi oraz "Inne". Ewentualnie dodać jakiś Urban pod nowożytne, cthulu, itp. Działy typu "D20" oraz "Warhammer" tworzą lejek do konkretnych systemów i settingów RPG, co może zniechęcać graczy do eksploracji gier. Mainstream nie potrzebuje jeszcze więcej pomocy w dominowaniu naszej kultury

-
Działy to nie jest nic wyrytego w skale, wedle potrzeb można je modyfikować. Zrobiłem obecny układ dość arbitralnie, zmodyfikujemy go zgodnie z pojawianiem się sesji.
Duże nazwy systemów dla nas też wyglądają lepiej, że nie jesteśmy forum samych hipsterów
Tak wyglądałby gdyby były duże systemy były pominięte i swe działy miały tylko mniejsze.
Jak technicznie pójdziemy z pluginem do przodu to działy sesji będą ohólnie wyglądać jeszcze trochę inaczej. -
Skoro to kwestia praw autorskich, to nie możemy dać swoich pozwoleń na przeniesienie?
-
@slann22 Możecie, tylko potem ktoś musi to jeszcze przenieść. Stąd na razie model ręcznej migracji. My do bazy danych Lastinn dostępu nie mamy, ktoś może w wolnej chwili mógłby napisać skrypt to przyśpieszający ale obecnie nie widzę tego w moim budżecie czasowym.
-
Czyli to nie kwestia praw autorskich cyli dostępu do bazy danych?
-
@slann22 I tego, i tego. To są tematy równoległe i trochę splątane. Gdyby Sol dał nam bazę danych to moglibyśmy domniemywać, że mamy zgodę na przenosiny forum per se. Ale nawet bez tego, mając wasze indywidualne zgody, pewne rzeczy robiłoby się odrobinę łatwiej.