[Jedyny Pierscień II ed.] Sprzysiężenie Czerwonej Księgi - KOMENTARZE
-
Paladin też później chciałby jeszcze swoje pięć groszy dodać.
-
Ponieważ obiecany post się nie pojawił w deklarowanym czasie, pozwoliłem sobie na wrzucenie przygotowanych już wcześniej przemyśleń Paladina.
-
To będzie na moje test rzemiosła. Zobaczę jutro co da się zrobić w kwestii postowania, ale pewnie bardziej środa, chyva że na raty
-
Za pomoc Drogo, każdy z dostarczających odzyskuje punkt nadziei (jeżeli miał zużyty).
Reszcie zaś proponuję te dwa dni przekuć w coś co nie jest częścią zasad, ale myślę, że może fajnie pasować do misji złodziejskiej, ewentualnie wykonania posłuchania (takie zadanie złożone, ale w dyplomacji), celem przekonania kustoszki.
Mianowicie: gdy podczas sesji zdarzy się tak, że będziecie chcieli testować jakąś umiejętność (dowolną), będziemy mogli retrospekcyjnie poświatotworzyć, że na taką specjalną okazję się wasza postać przygotowała - dzięki temu otrzyma dodatkową kość k6, tak jakby posiadała pożyteczny przedmiot (tylko na tą jedną sytuację).
Przykład?
Zaczyna ujadać pies kustoszki, bo was zauważył w muzeum, Panicz w retrospekcji uznaje, że Milo zaopatrzył się w kiełbase, więc test uprzejmości, by uspokoić psa wykona z dodatkową kością k6. (Ale nie musiał wczesniej deklarować, że kupuje kiełbase). -
Sorki, ale nie dam rady odpisać.
Z powodu wyjazdu proszę o przeǰscie mojej postaci na automode na 1,5tygodnia. -
Jest jakaś oficjalna mapka Michel Delving przydatna do sesji?
-
Oficjalnej nie ma i chwilę tez po necie szukałem. Znalazłem tylko z jakiejś gry komputerowej.
Ale jeszcze spojrzę w materiałach z poprzedniej edycji, które gdzieś tam an dysku mam -
Oficjalnej nie ma i chwilę tez po necie szukałem. Znalazłem tylko z jakiejś gry komputerowej.
Ale jeszcze spojrzę w materiałach z poprzedniej edycji, które gdzieś tam an dysku mam@Rewik napisał w [Jedyny Pierscień II ed.] Sprzysiężenie Czerwonej Księgi - KOMENTARZE:
Znalazłem tylko z jakiejś gry komputerowej.
Zapewne z Lord of the Rings Online. Fajne MMO
Z naprawdę rzetelnie odwzorowanym światem. -
W dodatku o Shire znalazłem informację, iż w roku 1357 (a gramy 1360) urząd burmistrza Michel Delving złożył Cotman Bunce (obecnie jest nim Pott Whitfoot). Proponuję, aby wpisać go w drzewo genealogiczne jako rodzica Baldo Bunca i brata Mimosy Bunce. Dla Paladina II i Esmeraldy były burmistrz byłby bratem ich prababki.
-
@Rewik napisał w [Jedyny Pierscień II ed.] Sprzysiężenie Czerwonej Księgi - KOMENTARZE:
Znalazłem tylko z jakiejś gry komputerowej.
Zapewne z Lord of the Rings Online. Fajne MMO
Z naprawdę rzetelnie odwzorowanym światem.Możemy skorzystać z tej mapy z LOTR online na potrzeby naszej rozgrywki, czemu nie.

Postaram się w czwartek odpowiedzieć Ci Gladin.
Co do reszty to szykuje się nam wycieczka rozpoznawcza do muzeum?
-
Esmeralda przystanie na propozycję Prymuli. Nie mam innego pomysłu do zaproponowania, ale i tak posta chciałbym jakiegoś napisać w tej kolejce. Myślę, że jutro mi się uda.
-
O widzę, że na mapce jest jakaś Gilly Bracegirdle. Co prawda... zbrojmistrz? Cóż to za fach?
Oraz Belba Bracegirdle... drwal
Tudzież Gardenia Bracegirdle, uzdrowiciel...
Iluż ziomków! -
To mapa z gry MMORPG. Gilly to NPC sprzedający medium armor. Nie sugerowałbym się tym w tej sesji.
-
Zdaję sobie z tego sprawę. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby to wykorzystać

-
Tak, te NPC'e mogą być inspiracją. Rzecz jasna nic co tam jest napisane, nie jest wyryte w kamieniu. Na przykład uzdrowicielkę bym raczej stąd wykreślił (bo gryzie się z ideą wożenia Drogo do Tukowej Skarpy), może zamieniłbym w jakąś zbieraczkę ziół. No i pewnie nie każde miasteczko będzie miało zbrojmistrza, bank i strefę pvp wiadomo

-
Nie wyrobię się dzisiaj jednak, ale myślę o was.
-
@GreK napisał w [Jedyny Pierścień II ed.] Sprzysiężenie Czerwonej Księgi - Rozdział I:
— Mapa, powiadacie… — mruknął, marszcząc nos. — Mapa Starego Tuka, w Domu Mathom, w środku miasta, gdzie jest więcej oczu niż w porządnym cieście z rodzynkami.
Ja się boję o tego Palladina. Jeżeli on zwyczajowo w cieście ma oczy...
-
hehehe...
skrót myślowyPoprawione.
Dzięki
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się