Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.
[Jedyny Pierscień II ed.] Sprzysiężenie Czerwonej Księgi - KOMENTARZE
-
To będzie na moje test rzemiosła. Zobaczę jutro co da się zrobić w kwestii postowania, ale pewnie bardziej środa, chyva że na raty
-
Za pomoc Drogo, każdy z dostarczających odzyskuje punkt nadziei (jeżeli miał zużyty).
Reszcie zaś proponuję te dwa dni przekuć w coś co nie jest częścią zasad, ale myślę, że może fajnie pasować do misji złodziejskiej, ewentualnie wykonania posłuchania (takie zadanie złożone, ale w dyplomacji), celem przekonania kustoszki.
Mianowicie: gdy podczas sesji zdarzy się tak, że będziecie chcieli testować jakąś umiejętność (dowolną), będziemy mogli retrospekcyjnie poświatotworzyć, że na taką specjalną okazję się wasza postać przygotowała - dzięki temu otrzyma dodatkową kość k6, tak jakby posiadała pożyteczny przedmiot (tylko na tą jedną sytuację).
Przykład?
Zaczyna ujadać pies kustoszki, bo was zauważył w muzeum, Panicz w retrospekcji uznaje, że Milo zaopatrzył się w kiełbase, więc test uprzejmości, by uspokoić psa wykona z dodatkową kością k6. (Ale nie musiał wczesniej deklarować, że kupuje kiełbase). -
Sorki, ale nie dam rady odpisać.
Z powodu wyjazdu proszę o przeǰscie mojej postaci na automode na 1,5tygodnia. -
Jest jakaś oficjalna mapka Michel Delving przydatna do sesji?
-
Oficjalnej nie ma i chwilę tez po necie szukałem. Znalazłem tylko z jakiejś gry komputerowej.
Ale jeszcze spojrzę w materiałach z poprzedniej edycji, które gdzieś tam an dysku mam -
Oficjalnej nie ma i chwilę tez po necie szukałem. Znalazłem tylko z jakiejś gry komputerowej.
Ale jeszcze spojrzę w materiałach z poprzedniej edycji, które gdzieś tam an dysku mam@Rewik napisał w [Jedyny Pierscień II ed.] Sprzysiężenie Czerwonej Księgi - KOMENTARZE:
Znalazłem tylko z jakiejś gry komputerowej.
Zapewne z Lord of the Rings Online. Fajne MMO
Z naprawdę rzetelnie odwzorowanym światem. -
W dodatku o Shire znalazłem informację, iż w roku 1357 (a gramy 1360) urząd burmistrza Michel Delving złożył Cotman Bunce (obecnie jest nim Pott Whitfoot). Proponuję, aby wpisać go w drzewo genealogiczne jako rodzica Baldo Bunca i brata Mimosy Bunce. Dla Paladina II i Esmeraldy były burmistrz byłby bratem ich prababki.
-
@Rewik napisał w [Jedyny Pierscień II ed.] Sprzysiężenie Czerwonej Księgi - KOMENTARZE:
Znalazłem tylko z jakiejś gry komputerowej.
Zapewne z Lord of the Rings Online. Fajne MMO
Z naprawdę rzetelnie odwzorowanym światem.Możemy skorzystać z tej mapy z LOTR online na potrzeby naszej rozgrywki, czemu nie.

Postaram się w czwartek odpowiedzieć Ci Gladin.
Co do reszty to szykuje się nam wycieczka rozpoznawcza do muzeum?
-
Esmeralda przystanie na propozycję Prymuli. Nie mam innego pomysłu do zaproponowania, ale i tak posta chciałbym jakiegoś napisać w tej kolejce. Myślę, że jutro mi się uda.
-
O widzę, że na mapce jest jakaś Gilly Bracegirdle. Co prawda... zbrojmistrz? Cóż to za fach?
Oraz Belba Bracegirdle... drwal
Tudzież Gardenia Bracegirdle, uzdrowiciel...
Iluż ziomków! -
To mapa z gry MMORPG. Gilly to NPC sprzedający medium armor. Nie sugerowałbym się tym w tej sesji.
-
Zdaję sobie z tego sprawę. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby to wykorzystać

-
Tak, te NPC'e mogą być inspiracją. Rzecz jasna nic co tam jest napisane, nie jest wyryte w kamieniu. Na przykład uzdrowicielkę bym raczej stąd wykreślił (bo gryzie się z ideą wożenia Drogo do Tukowej Skarpy), może zamieniłbym w jakąś zbieraczkę ziół. No i pewnie nie każde miasteczko będzie miało zbrojmistrza, bank i strefę pvp wiadomo

-
Nie wyrobię się dzisiaj jednak, ale myślę o was.
-
@GreK napisał w [Jedyny Pierścień II ed.] Sprzysiężenie Czerwonej Księgi - Rozdział I:
— Mapa, powiadacie… — mruknął, marszcząc nos. — Mapa Starego Tuka, w Domu Mathom, w środku miasta, gdzie jest więcej oczu niż w porządnym cieście z rodzynkami.
Ja się boję o tego Palladina. Jeżeli on zwyczajowo w cieście ma oczy...
-
hehehe...
skrót myślowyPoprawione.
Dzięki -
Edytowałem materiały o nowych NPC oraz dodałem zakładkę plotki, byście mieli w jednym miejscu.
Wprowdziłem małą korektę - Ada Burrows pochodzi z Małego Delving (żeby być w zgodzie z podręcznikiem, a nie Michel Delving).E.
Post muzealny wstępny jest. Jeśli chcecie na tym etapie jakieś deklaracje, to proszę, bo zamierzam niedługo pociągnąć dalej i dojdzie do was małżonek Malwy, by oprowadzić po muzeum.@gladin zakładam, że twoja postac też tam jest. Rozmowa z Adą dzieje się w innej linii czasowej (np. dzień wcześniej). No chyba że wolisz równolegle i żeby Lobelii w muzeum nie było. Mi obojętne. Dodałem też możliwość edycji przez Ciebie mojego posta z Adą. W zasadzie możemy tam sobie przetestować dialogowanie coś jak na doku.
-
Edytowałem materiały o nowych NPC oraz dodałem zakładkę plotki, byście mieli w jednym miejscu.
Wprowdziłem małą korektę - Ada Burrows pochodzi z Małego Delving (żeby być w zgodzie z podręcznikiem, a nie Michel Delving).E.
Post muzealny wstępny jest. Jeśli chcecie na tym etapie jakieś deklaracje, to proszę, bo zamierzam niedługo pociągnąć dalej i dojdzie do was małżonek Malwy, by oprowadzić po muzeum.@gladin zakładam, że twoja postac też tam jest. Rozmowa z Adą dzieje się w innej linii czasowej (np. dzień wcześniej). No chyba że wolisz równolegle i żeby Lobelii w muzeum nie było. Mi obojętne. Dodałem też możliwość edycji przez Ciebie mojego posta z Adą. W zasadzie możemy tam sobie przetestować dialogowanie coś jak na doku.
@Rewik napisał w [Jedyny Pierscień II ed.] Sprzysiężenie Czerwonej Księgi - KOMENTARZE:
W zasadzie możemy tam sobie przetestować dialogowanie coś jak na doku.
O... to ciekawa opcja.
-
Kajam się, winnym opóźnienia w ostatniej rundzie. Ale chyba powinno być już lepiej teraz ( :
-
Ten post został usunięty!