Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.
[komty] Syreni Śpiew Neonów
-
Ja mam wrażenie, że to kwestia wymowy, bo w zapisie są duże podobieństwa. Oglądałem kiedyś na YT filmiki z Portugalczykiem, który jeździł po Hiszpanii i nagrywał filmiki, w których zagajał rozmowy na ulicy w swoim języku sprawdzając czy Hiszpanie będą go rozumieli - wydaje mi się, że wychodziło mu to 50/50. Ale to również taka ciekawostka. Co do podobieństw, pomaga też taka sama składnia gramatyczna. I czytałem w sieci, że Hiszpanie, Portugalczycy i Włosi mogą z sobą konwersować poprzez posty we własnych językach i wszyscy całkiem dobrze rozumieją się w formie pisanej.
-
Post poszedł , Mack idzie z nomadem.
DO końca tygodnia / do wtorku nie będę dostępny.
-
@nanatar
Spojrzenie kontrolne Shawna na Artemidę, czy dziewczyna dalej jedzie z bajerem na sildenafil, czy Shawn ma interweniować.Swoją drogą w ostatniej sesji u Gladina grałem Braveronem i przyszło mi do głowy, że Sildenafil to wspaniałe imię dla elfa!
-
@marrrt Zniecierpliwiona, ale nie wystraszona. Śmiało możesz przejmować pałeczkę, bo do piątku mam napięty grafik czasowy.
No popatrz takie perełki odkrywamy: A czy to nie jest tak, że substancja nosi imię słynnego elfa jebaki - Sildenafil'a? Niestety biedak skończył na stole do sekcji alchemika Pfizera.
-

Broń krótka znaleziona w mieszkaniu Shivy Lacroix to Arasaka JKE-X2 Kenshin, dwudziestostrzałowy pistolet kalibru 9mm z wbudowanym celownikiem laserowym, ale w wersji zwykłej (nie inteligentnej) i pozbawiony personalnej blokady. W pudełku były jeszcze dwa fabryczne magazynki zapasowe oraz pudełko 50 naboi. Całość warta w sklepie około 450e$.
Parametry broni: P +2 P P 2k6+3 9mm 20 2 NZ 50m.
Wartość innych fantów obliczę jutro, pojutrze, troszkę kasy się z tego na pewno nazbiera.
-
Szanowni, wybaczcie mi proszę, że bieżąca kolejka tak się wyciągnęła z mojej strony. Trochę komplikacji w pracy plus realia realu zmusiły mnie do rozbicia jej na kawałki. Niemniej teraz mamy już wszystko i sytuacja wygląda następująco: obładowany spadkiem po Shivie HiFi wróci bez problemu do Waszego mieszkania, gdzie będzie mógł schować cenne łupy i zabrać się za część wszczepów pozyskanych od Carlosa. Wcześniej zakładałem, że będziemy rzucali na każdy wszczep 1k2 określając czas niezbędny do jego wyczyszczenia i shackowania, ale dla uproszczenia przyjmę, że każdy jeden zajmie półtorej godziny pracy PO udanym teście łamania zabezpieczeń (czyszczenie z organicznych pozostałości i reset parametrów bądź modyfikacja historii użytkowania) oraz pół godziny w przypadku nieudanego testu zabezpieczeń (tylko czyszczenie z organicznych pozostałości). Postaram się w ciągu dnia obgadać szczegóły z @Gladin via Disco.
Ekipa na Vine Street. Miłośnicy cracku zadzwonili po dealera farmaceutyków, który podobno handluje też receptami i gość jest już w drodze, a pośrednicy chcieliby teraz 20 e$ za swoją usługę. Shawn na ten moment stoi jeszcze z nimi, Brazil przeszła już na drugą stronę ulicy dołączając do Dingo i Macka. Tu małe sprostowanie - to apartamentowiec na kilkadziesiąt rodzin, ale jeszcze nie megablok. Wejście jest strzeżone magnetycznymi zamkami, które są podpięte do administracyjnego routera, ale oprócz włamania online przez Brazil macie jeszcze opcję naciskania na chybił trafił domofonów albo poczekanie, aż ktoś skorzysta z drzwi w Waszej obecności.
@Nanatar , Brazil jest już pewna, że na samej ulicy znajduje się tylko jedna, znana jej już kamera. Zakładam, że jeśli nie chcecie być przez nią zarejestrowani, będziecie się tak ustawiać, by w obiektywie były cały czas Wasze plecy, nie sprawi to kłopotu - ale ponieważ Brazil włamała się już wcześniej do tej kamery, może ją równie dobrze zdalnie wyłączyć.
Więcej informacji niebawem, ale jeśli macie jakieś pytania, możecie pisać już teraz.
-
Jak wygląda panel interfacu magnetycznego zamka? Zakładam panel dotykowy, albo tradycyjne przyciski. Tak, żeby do kogoś zadzwonić, powiadomić o swoim przybyciu.
Może nie trzeba będzie naciskać na chybił trafił.
Jednocześnie przypominam o moim pytaniu o punkty dostępu do sieci i zintegrowane urządzenia w zasięgu wzroku do 400m. Jak wcześniej pisałem jest to akcja automatyczna nie wymagająca wchodzenia w zaślep, czy używania specjalnych programów.
Oszacowanie ilości mieszkań i co za tym idzie lokatorów też powinno być w zasięgu naszych możliwości, mam nawet wrażenie, że już padały jakieś liczby (z mojej strony na pewno, a nie sądzę bym brał je znikąd, myślę zatem, że pisaliśmy o tym z MG). Patrząc z zewnątrz na okna i ich wystrój/zagospodarowanie, można wysnuć wnioski, które należą do jednego mieszkania. Idąc tą drogą można pokusić się o prawdopodobny rozkład lokali wewnątrz budynku. -
Zamek na slot do przeciągnięcia karty magnetycznej oraz ekran dotykowy, na którym należy wybrać numer mieszkania (nie ma przypisanych do nich nazwisk). W sumie jest 40 mieszkań i obserwując fronton budynku można założyć, że na parterze oraz trzech piętrach usytuowanych jest po dziesięć mieszkań na piętro, pięć od frontu, pięć od tyłu, z centralnym korytarzem na każdym piętrze oraz pomieszczeniami gospodarczymi.
Skanując otoczenie Brazil złapała sygnały kilkuset prywatnych sieci domowych, w tym ponad czterdzieści w badanym budynku, ponad dwadzieścia sygnałów zablokowanych samochodów, oraz kilkudziesięciu lokalnych firm na Vine Street. Każdy, kto mieszka w pobliżu, a ma mieszkaniu router generuje indywidualny sygnał sieci WiFi. Wiele z nich ma w nazwach niewiele mówiące nazwiska, inne składają się z ciągów liter i cyfr. Pierwszy rzut oka na ten chaos nie pozwala natychmiast zlokalizować domniemanego sieciarza.
-
Ponieważ @marrrt przekazał mi już przed publikacją swojego ostatniego posta, że Shawn bez względu na wszystko będzie chciał zidentyfikować potencjalną skrzynkę prądową apartamentowca, akcja na Vine Street poszła dalej do przodu - Camara jest teraz na tyłach apartamentowca przy skrzynce prądowej, Brazil pracuje nad zamkiem, a Leon denerwuje się w Aigo. Założyłem, że Dingo i Mack pozostają przy Brazil i ją ubezpieczają, bo lada chwila przyjedzie niejaki Bonifac, obwoźny handlarz receptami i może się poczuć dotknięty tym, że fatygował się po nic
I teraz Brazil - odpowiednio potraktowany płynem panel ukaże stopień zatłuszczenia powierzchni. Ten panel działa tak, że najpierw naciska się przycisk numeru mieszkania, a potem wprowadza kod odblokowujący zamek głównych drzwi. I tak różne przyciski są tłuste w różnym stopniu; żaden nie jest całkowicie czysty, ale są między nimi duże różnice. Najrzadziej otwierane drzwi to pięć mieszkań: 18 i 19 na pierwszym piętrze, 25 na drugim, 31 i 36 na trzecim.