Żabie sesje slanna
-
Zdecydowanie bardziej heroiczne, I raczej bardziej pełne nadziei niż zazwyczaj…
Ehran Z którym grałem w sesje na przykład na polterze? -
Ewentualnie mogę iść w WH40K w satyrczno komediową sesję.
-
Ehran Z którym grałem w sesje na przykład na polterze?
we własnej osobie

Co do wh40k, heroiczne może być. komediowe... dla mnie nie bardzo. Chyba, że zagramy orkami

-
No cóż, na razie się przede wszystkim zastanawiam czy wybrać bardziej heroiczny wrath czy bardziej przyziemny imperium i w którym sektorze grać
-
Mechanika rzecz ważna, ale myślę, że w nawiązaniu do wcześniejszych propozycji fundamentalne znaczenie będzie miała konwencja: grimdark czy satyra? Dla mnie osobiście wyłącznie grimdark, czterdziestkowa parodia jawi mi się herezją wartą forumowego permabana - ale szanję odmienne preferencje.
-
Chętnie bym zagrał w Stranger Things: 20/40 lat później.
-
40 jest z założeniad dosyć satyryczna, kwestią jest tylko to w jakim stopniu jest to zauważalne.
Co do Stranger, to też muszę pomyśleć dokładnie o tym Na jaki temat to będzie.
-
Nie oglądałem ST ani DP, Fallouta RPG średnio lubię... Może zagrałbym w Dark Heresy?

-
Będzie Imperium Maledictu. Ppytanie czy wolicie sektor ahariański czy Calixis
-

Ten system nie jest mi znany, chociaż już czuję pewne obawy co do jego grywalności biorąc pod uwagę złe doświadczenia z WFRP 4ed. Mam komplet podręczników do Dark Heresy 1ed, dość dobrze jest mi też znany Sektor Calixis, ale jestem w stanie wpasować się w każdy setting. Przy wykorzystaniu mechaniki IM potrzebowałbym dość zaawansowanej pomocy MG z racji braku znajomości zasady.
Finalnie jednak na usta ciśnie się pytanie, czy ta sesja w ogóle dojdzie do skutku przy dość niskim stopniu zainteresowania (jaka jest minimalna liczba graczy wymaganych do rozegrania przygody?).
-

Powiem szczerze, że słyszałam dobre opinie o Imperium Maledictum, że jest lepszy od Dark Heresy.
Nie zgłaszam się, ale będę patrzeć co zostanie wrzucone na rekrutkę i wtedy może zmienię zdanie. -

Ten system nie jest mi znany, chociaż już czuję pewne obawy co do jego grywalności biorąc pod uwagę złe doświadczenia z WFRP 4ed. Mam komplet podręczników do Dark Heresy 1ed, dość dobrze jest mi też znany Sektor Calixis, ale jestem w stanie wpasować się w każdy setting. Przy wykorzystaniu mechaniki IM potrzebowałbym dość zaawansowanej pomocy MG z racji braku znajomości zasady.
Finalnie jednak na usta ciśnie się pytanie, czy ta sesja w ogóle dojdzie do skutku przy dość niskim stopniu zainteresowania (jaka jest minimalna liczba graczy wymaganych do rozegrania przygody?).
@Ketharian napisał w Żabie sesje slanna:
Ten system nie jest mi znany, chociaż już czuję pewne obawy co do jego grywalności biorąc pod uwagę złe doświadczenia z WFRP 4ed
O IM są same dobre opinie na sieci, podobno poprawili w nim wiele bolączek 4ed bo wyszedł później, są też plotki że WFRP 5ed będzie się opierać na jego rozwiązaniach.
@slann22 napisał w Żabie sesje slanna:
Będzie Imperium Maledictu. Ppytanie czy wolicie sektor ahariański czy Calixis
Maharia ma chyba więcej info w IM, więc łatwiej będzie nowym graczom
-
Prawdopodobnie uda mi się niedługo uruchomić sesję imperium a niedługo po tym Jaką inną.
-
Proszę o zamknięcie tematu
-
Z Zell zablokował ten temat dnia
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się