[Warhammer 2ed] Kultyści - Lato 2519 - rekruta dodatkowa
-
Czy dobrze widzę, że brakuje Nurgle'a i Slaanesh'a? Czy może dopuszczasz dublowanie się Patronów? Ogólnie jak widzisz udział nowego gracza? Jakieś specjalne preferencje co do profesji?
-
Czy dobrze widzę, że brakuje Nurgle'a i Slaanesh'a? Czy może dopuszczasz dublowanie się Patronów? Ogólnie jak widzisz udział nowego gracza? Jakieś specjalne preferencje co do profesji?
@Dhratlach napisał w [Warhammer 2ed] Kultyści - Lato 2519 - rekruta dodatkowa:
- Z aktywnych BG na tą chwilę jest Egon od Khorna i Otto z ogólnego Chaosu. Zell ma niedługo wrócić do gry Henrim od Tzeentcha. Nowy gracz może sobie wybrać dowolnego patrona. Kult jest na tyle duży, że są w nim członkowie od każdego patrona więc i tak będzie się coś powtarzało.
- Co do nowego gracza to cóż mam powiedzieć póki nie widzę KP?
Jak coś szczególnie Cię interesuje to pytaj. Zapraszam nowych graczy dlatego robię tą rekrutę 
- Co do profesji to nie mam preferencji. Per se w mechanice bastionowej nie ma profesji. Każdy sobie sam składa postać, także mechanicznie. Ale co do tego kim ma być postać to jest dowolność. Dobrze jednak mieć na uwadze, że oficlanie to kultyści mają jakąś przykrywkę (Otto jest mnichem w hospucjum, Egon jest gladiatorem, Henri emerytem). Społecznie dobrze by było dobrać Rangi do odgrywanej roli czyli nie tworzyć szlachcica z Rangą 3 bo to się fabularnie kupy nie trzyma. Jak coś Cię interesuje dokładniej to pytaj

-
Ogólnie jestem skonfundowany.... bo limit PD jest ustawiony na 2000, a rozbójnik z przykładu jest na 3000PD. Zgaduje, że to artefakt z dawnych czasów?
-
Przykład z rozbójnikiem to przykład jak się liczy te punkty. Jaka jest cena za co. Ale to tylko przykład. Limit dla BG jest 2000 pkt.
-
Jeśli ktoś się zastanawia lub waha: szczerze polecam tą sesję, gramy już dłuższy czas z paroma przerwami. Pip jest jednym z najbardziej stale postujących MG, jakich znam (a z poprzedniego forum większość odchodziła po paru postach). Jeśli chcesz dołączyć do dłuższej sesji, gdzie możesz pograć bez strachu, że MG odejdzie bez słowa, to jest zdecydowanie ta sesja

-
Ja chciałbym w tym miejscu rekomendować nie tyle samą sesję, co Mistrza Gry. To fachowiec pierwszej klasy, który bardzo poważnie i odpowiedzialnie podchodzi do mistrzowania. Klasa sama w sobie, czego by nie zaproponował, gorąco polecam.
-
@pipboy79 Łap wiadomość na czacie

-
@Dhratlach Oki, odpisałem na czacie

@santorine @ketharian Dzięki za dobre słowo i wsparcie chłopaki
Miło mi się zrobiło 
-
To ja też się dopiszę, a co! Również polecam tego MG. Wielkie zaangażowanie i naprawdę dobry warsztat pisarski, a do tego będzie was szokował tempem w jakim daje odpisy... naprawdę duże odpisy! Czasem krócej niż dzień i już macie wielki odpis w sesji, aż z @seach się zakładaliśmy jak szybko da odpis tym razem. xD
Poznacie też mojego uroczego byłego Inkwizytora, bo i wracam do gry jak obiecałam. Jak to Inkwizytor - dusza człowiek! -
To ja też się dopiszę, a co! Również polecam tego MG. Wielkie zaangażowanie i naprawdę dobry warsztat pisarski, a do tego będzie was szokował tempem w jakim daje odpisy... naprawdę duże odpisy! Czasem krócej niż dzień i już macie wielki odpis w sesji, aż z @seach się zakładaliśmy jak szybko da odpis tym razem. xD
Poznacie też mojego uroczego byłego Inkwizytora, bo i wracam do gry jak obiecałam. Jak to Inkwizytor - dusza człowiek!@Zell Dzięki za dobre słowo Zell
I tak, potwierdzam, prawdopodobnie od następnej tury, Zell wróci do gry swoją postacią co mnie niezmiernie cieszy