Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
Skórki
  • Light
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
  1. Start
  2. Rekrutacje
  3. Imperium Maledictum - Gwiezdne dziecię

Imperium Maledictum - Gwiezdne dziecię

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Rekrutacje
48 Posty 7 Uczestników 384 Wyświetlenia 2 Obserwuje
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • slann22S Niedostępny
    slann22S Niedostępny
    slann22
    napisał(a) ostatnio edytowany przez

Daliście mi jednak poważną zagwozdkę.
    Gra generalnie zakłada że gracze pracują dla jednego patrona.
    Ja też zakładałem że wybierzecie jednego z tych dwóch patronu, albo trzeciego którego stworzymy razem, najwyżej czasem będziecie zmieniać go, bo trochę inaczej bo wyglądała rozgrywka jak byście służyli Kane’ow, a inaczej pani inkwizytor.
    Fabularnie nic nie stoi na przeszkodzie, abyście służyli różnym patronom jednak mechanicznie powinniście wybrać jednego.
    Przepraszam jeśli nie wyraziłem się jasno i niedługo postaram się dać te za paczki które obiecałem bo trochę miałem zamieszania z paroma rzeczami.
    Proponuję więc aby patrol był zmienny, pod względem mechanicznym a fabularnej to oczywiście Możecie podlegać różnym.
    Jeśli chodzi o podręcznik Imperium to kupiłem taki jaki był Na DTRPG…

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    0
    • ArveeA Niedostępny
      ArveeA Niedostępny
      Arvee
      napisał(a) ostatnio edytowany przez Arvee

Osobiście nie widzę przeszkód (poza samym arbitralnym założeniem systemu) aby BG mieli dwóch róznych patronów i każdy z nas korzystał z innego zestawu boonów/liabilitek. Jeśli tylko nasi patroni byli by jednomyślni w tym jak misja ma wyglądać to, imho, będzie tak tylko ciekawiej =p

Więęęc... argumentowałbym w tym kierunku. Może dlatego, że na ten moment Kane przegrywa XD

0
      • ArchiwumXA Niedostępny
        ArchiwumXA Niedostępny
        ArchiwumX

@slann22
        Mam już gotową mechaniczną część karty. Mogę wysłać?

0
        • KetharianK Niedostępny
          KetharianK Niedostępny
          Ketharian
          Obsługa Moderator
          napisał(a) ostatnio edytowany przez Ketharian

text alternatywny

Przyszedł do mnie dzisiaj papierowy podręcznik i muszę jedno przyznać - jakbym nie był zły na politykę wydawniczą Cubicle 7 w temacie 4ed WFRP oraz kaszany w zasadach do tego systemu, estetyka podręcznika jest jak zwykle wzorcowa. Od zawsze wiedzieli, co to jakość premium.

Małe podsumowanko co do zgłoszeń - ja jestem pewien na 100%, że zagram; Arvee i ArchX sprawiają wrażenie równie zdecydowanych, więc mamy minimum wymagane do startu. Wired i Ehran sygnalizują zainteresowanie. Przydałby się jeden chętny więcej na wszelki wypadek, nie macie aby kogoś w starych znajomych z LI, kto jeszcze nie przeszedł na RT?

ArchiwumXA 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
          0
          • StalowyS Niedostępny
            StalowyS Niedostępny
            Stalowy

Dla mnie czterdziecha zawsze na propsie.

Jednak mam grubą awersję do "epickich przygód" w których zaczynasz wycieruchami "od zera do bohatera". Takie, niestety, doświadczenia zgarnąłem że w tego typu kampaniach BG stają się NPCami we własnych perypetiach, a głównymi postaciami stają się NPCe nad nimi.
            Na przykład Patroni.

Lecz w tym co @slann22 opisałeś widzę że prędzej przy później BG będą musieli wybrać.
            Heh wojenki RT vs Inq albo Inq vs Inq to zawsze zabawa pełna lulzów, rotflów i niewyobrażalnego cierpienia postronnych istot.

Zastanowię się.

1
            • StalowyS Stalowy

Dla mnie czterdziecha zawsze na propsie.

Jednak mam grubą awersję do "epickich przygód" w których zaczynasz wycieruchami "od zera do bohatera". Takie, niestety, doświadczenia zgarnąłem że w tego typu kampaniach BG stają się NPCami we własnych perypetiach, a głównymi postaciami stają się NPCe nad nimi.
              Na przykład Patroni.

Lecz w tym co @slann22 opisałeś widzę że prędzej przy później BG będą musieli wybrać.
              Heh wojenki RT vs Inq albo Inq vs Inq to zawsze zabawa pełna lulzów, rotflów i niewyobrażalnego cierpienia postronnych istot.

Zastanowię się.

ArchiwumXA Niedostępny
              ArchiwumXA Niedostępny
              ArchiwumX

@Stalowy napisał w Imperium Maledictum - Gwiezdne dziecię:

Jednak mam grubą awersję do "epickich przygód" w których zaczynasz wycieruchami "od zera do bohatera".

Tu da się zrobić postacie na prawdę kompetentne już na starcie*... a i społecznie nie są ścierkami.

• Ja na ten przykład zmontowałem postać godną miana ninja.
              WiredW 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
              1
              • ArchiwumXA ArchiwumX

@Stalowy napisał w Imperium Maledictum - Gwiezdne dziecię:

Jednak mam grubą awersję do "epickich przygód" w których zaczynasz wycieruchami "od zera do bohatera".

Tu da się zrobić postacie na prawdę kompetentne już na starcie*... a i społecznie nie są ścierkami.

• Ja na ten przykład zmontowałem postać godną miana ninja.
                WiredW Niedostępny
                WiredW Niedostępny
                Wired

@ArchiwumX o, @ketharian pisał że myśli o Penumbrze, no to jest już Was dwóch ninja-like/black-ops folk 😄

@wired napisał w Imperium Maledictum - Gwiezdne dziecię:

@slann22 też mi rzuć, zobaczmy co Pan Ścieżek ma dla mnie 🙂 nie wiem czy zrobię postać bo nadal czekam na więcej info o sesji by wiedzieć w kogo się wczuć, ale dłubać przy postaci i patrzeć co jest w poderku mogę zacząć.

Przypominam się grzecznie co by nie uciekło, bo tu widzę dużo postów ostatnio 🙂

0
                • slann22S slann22

Inkwizytor Sara Dertis Patrzyła na wielkie malowidło przedstawiające Boga-Imperatora Namalowane na jej własny rozkaz w jej własnej kaplicy… I odczuwała tylko gorycz. Często tutaj Przebywała gdy Pragnęła się pomodlić, a Przynajmniej tak było niegdyś… Teraz jednak przebywała tutaj mówię po to aby przemyśleć Swoje dalsze posunięcia… Oraz utwierdzić się w swoim postanowieniu… W swojej nowej Wierze…
                  Usłyszała za sobą kroki, I odwróciwszy się zobaczyła wysokiego mężczyznę krwistoczerwonych włosach I zimnych niebieskich oczach, które wydawały się świecić w ciemnościach… Chociaż widziała w swoim życiu wiele koszmarów, to i tak mimowolnie na ich widok zadrżała.

• Nigdy się do tego nie przyznawał, ale zawsze Uwielbiał swoje portrety, chociaż oczywiście musiały go przedstawiać w odpowiedni sposób. - Kane de Carsiuatl…
                  • To bardzo dziwne słyszeć że twój Bóg był próżny jak zwykły arystokrata zasiadający na szczycie kopca…
                    Mężczyzna zaśmiał się krótko i powiedział.
                  • Och był znacznie bardziej próżny, przecież stworzył największe imperium w dziejach ludzkości aby było jego pomnikiem… Chociaż zawsze utrzymywał że zależy mu na dobrze naszego gatunku… Jednocześnie to on doprowadził do sytuacji której Jesteśmy na granicy zagłady… Oczywiście powolnej, długotrwałej ale jednak…
                    Sara Odwróciła się od swego rozmówcy i powiedziała.
                  • A ty jesteś jednym z tych bohaterów którzy wszystko naprawią?
                    Tym razem Kane popatrzył na nią pobłażliwie… A potem powiedział.
                  • Zrobiłbym to samo co on, tylko nie udawał bym Że zrobił to z innego powodu niż dla własnej korzyści… Chociaż zdarzało mi się pomagać ludzkości, ale to zawsze był że tak powiem wypadek przy pracy, A nie mój główny cel… Nic nie jestem ludzkości… Prawdę mówiąc, co Przez ostatni Tysiąclecia z bajzlu jaki po sobie Pozostawił…
                  • Ja dopuściłam się w jego imieniu niewyobrażalnych rzeczy… Tylko po to aby się dowiedzieć że zagrożeniem dla wszystkiego co jest drogie jest ten któremu zawsze służyłam.. Jestem nawet pozbawiona zwyczajnej łaski herezji… Nie uklęknę przed mrocznymi potęgami… - Powiedziała nie niemal łamiących się głosem.
                    Kane wzruszył ramionami i powiedział.
                  • Ja po prostu chcę przetrwać, A niestety aktualnie Znajdujemy się między młotem a kowadłem… Dlatego musimy odnaleźć Gwiezdne dziecko…
                  • A jeśli nam się nie uda? - powiedziała Nie kryjąc strachu…
                  • Są trzy możliwości… Albo zjednoczy się z wielkim pożeraczem, wtedy po prostu wszyscy staniemy się częścią jego biomasy… Albo w ten ci inny sposób zgładzone i wtedy albo złoty tron przestanie działać lub co gorsze ten kto na nim Zasiada powróci ale jako coś bardzo nieprzyjemnego… Albo w końcu, być może dzięki twoim dawnym kolegom po fachu Zechce ludzkości dać to na co sobie zasłużyła… Szczerze mówiąc tego ostatniego obawiałbym się najbardziej.

Witajcie moi przyszli gracze! Chciałbym Zaprosić do sesji w systemie Imperium Maledictum. Jak się zapewne domyślacie waszymi patronami będą wyżej wymienione w tekście postaci, Inkwizytor ordo Hereticus Sara Dertis lub Rogue Trader Kane Carsiuatl, który wady i zalety przedstawię w późniejszym Poście, chyba że będziecie chcieli zagrać trzecim powiązanym z nimi którego cechy wylosujemy…
                  Potrzebuję od trzech do pięciu graczy i rekrutacja będzie trwała do końca lutego.
                  Chciałabym dawać tak przynajmniej jeden post w tygodniu.
                  Nie musicie udowodnić jakie mieliście rzuty, jeśli zechcecie losować postaci. Raczej domyślacie się, Że staniecie po bardzo specyficznej stronie galaktycznego konfliktu, więc sugeruję abyście stworzyli postaci które będą w stanie psychicznie zaakceptować takie zadanie!

ArveeA Niedostępny
                  ArveeA Niedostępny
                  Arvee

Tak przypomnę...

@slann22 napisał w Imperium Maledictum - Gwiezdne dziecię:

Nie musicie udowodnić jakie mieliście rzuty, jeśli zechcecie losować postaci.

Możecie sobie sami porzucać =p
                  Mistrzu pozwolił.

0
                  • ArchiwumXA Niedostępny
                    ArchiwumXA Niedostępny
                    ArchiwumX
                    napisał(a) ostatnio edytowany przez ArchiwumX

Ja akurat zrobiłem Mystic'a, którym radzi sobie w podchodzie i bije na tyle mmocno, że potrafi wjechać od razu w krytyki.

0
                    • KetharianK Niedostępny
                      KetharianK Niedostępny
                      Ketharian
                      Obsługa Moderator

Ja poprosiłem o rzuty MG, bo zamierzam zgarnąć przysługujące mi pedeki za zaakceptowanie wyników 😏

0
                      • KetharianK Ketharian

Ja poprosiłem o rzuty MG, bo zamierzam zgarnąć przysługujące mi pedeki za zaakceptowanie wyników 😏

WiredW Niedostępny
                        WiredW Niedostępny
                        Wired
                        Ten post został usunięty!
                        0
                        • ArveeA Arvee

Tak przypomnę...

@slann22 napisał w Imperium Maledictum - Gwiezdne dziecię:

Nie musicie udowodnić jakie mieliście rzuty, jeśli zechcecie losować postaci.

Możecie sobie sami porzucać =p
                          Mistrzu pozwolił.

WiredW Niedostępny
                          WiredW Niedostępny
                          Wired

@Arvee sam sobie rzucić i dać sobie PDki za zaakceptowanie rzutu? kuszące...

0
                          • ArveeA Niedostępny
                            ArveeA Niedostępny
                            Arvee

Tak mówił.
                            MG wierzy, że jesteśmy dorośli i nie będziemy oszukiwać =p

0
                            • StalowyS Niedostępny
                              StalowyS Niedostępny
                              Stalowy

Niezmiernie rozbawił mnie koncept komisarza-zwiadowcy pilnującego… właściwego kierunku operacji black-ops i zjawiającego się niespodziewanie tam gdzie nieprawomyślni się go niespodziewają

0
                              • ArchiwumXA ArchiwumX

Ja akurat zrobiłem Mystic'a, którym radzi sobie w podchodzie i bije na tyle mmocno, że potrafi wjechać od razu w krytyki.

ArchiwumXA Niedostępny
                                ArchiwumXA Niedostępny
                                ArchiwumX

napisał w Imperium Maledictum - Gwiezdne dziecię:

A do tego znalazłem w dodatku do inkwizycji taki talent, że po jego zastosowaniu to z mojej postaci zrobiłby się przekoks...

0
                                • slann22S Niedostępny
                                  slann22S Niedostępny
                                  slann22
                                  napisał(a) ostatnio edytowany przez slann22

Jak mówiłem wcześniej, aż tak dużo walki nie przewiduję ze względu na ograniczenia forum.
                                  I tak tylko Pragnę zauważyć, że wasi patroni technicznie rzecz biorą to wszystko czyli w swojej Horusa, bo to już nie jest Corpse Emperor, tylko zagrożenie dla ludzkości lub taki jeden koleś którego Kiedyś znałem:)

0
                                  • StalowyS Niedostępny
                                    StalowyS Niedostępny
                                    Stalowy
                                    napisał(a) ostatnio edytowany przez Stalowy

@slann22 Szczerze mówiąc mam problem z kminieniem nad tą sesją

Gwiezdne Dziecko to motyw epic na skalę galaktyki. To ta sfera gdzie mamy do czenienia z Sensei’ami, Kabałą czy Perpetualami. To tęgie łby pośród lordów inkwizytorów nad tym się pochylają i snują sieci intryg na całe sektory.
                                    Najbardziej epickie przygody w poderkach do rpg są na skalę jednego sektora gdzie główną rolę odgrywa lokalna anomalia (patrz na przykład Gwiazda Tyrana, Anomalia Hadex, Paszcza) i zaczynają się na tierze średnim by skończyć na najwyższym.
                                    Więc pytanie: na ile lat planujesz sesję i jaki jest punkt wyjścia i pułap końcowy w Twoim zamyśle? Wejść na poziom patronów? Kompletne wyrwanie się i drużyna staje się dziką kartą? Czego sam oczekujesz prócz dobrej zabawy i zgranej drużyny?

Przedstawiłeś dwóch patronów z Triumwiratu. Wiemy jako potencjalni gracze że mamy tu inkwizytorkę OH (potencjalnie radykałkę) oraz przebiegłego i wolnomyślicielskiego RT. Trzeci do stworzenia wspólnie. Ok. Moje pytanie- w co jedziemy na osi Purytanizm - Radykalizm i w którą z mnogich filozofii?
                                    Thorianie co stali się Horusjanami?

Chyba że to wszystko ma pozostać sikret do odkrycia przez graczy - wtedy to… no cóż… dla graczy do odkrycia xd

Edit

No proszę. Widzę że wykrakałem z tym Horusjanizmem

1
                                    • KetharianK Niedostępny
                                      KetharianK Niedostępny
                                      Ketharian
                                      Obsługa Moderator

text alternatywny

Jakby co, mogę zagrać nawet z hasłem "Hydra Dominatus" na ustach, ale tak sobie pomyślałem, że może nie powinniśmy się z marszu porywać aż na taką epikę, jeśli mamy grać bohaterami na poziomie, który stawia nas przed całymi latami służy, zanim dobijemy do odpowiedniego poziomiu wiedzy i wpływów.

@stalowy , z ciekawości, Perpetuale pojawili się już w literaturze 40k czy też wciąż pozostają przypisani do 30k?

0
                                      • KetharianK Ketharian

text alternatywny

Przyszedł do mnie dzisiaj papierowy podręcznik i muszę jedno przyznać - jakbym nie był zły na politykę wydawniczą Cubicle 7 w temacie 4ed WFRP oraz kaszany w zasadach do tego systemu, estetyka podręcznika jest jak zwykle wzorcowa. Od zawsze wiedzieli, co to jakość premium.

Małe podsumowanko co do zgłoszeń - ja jestem pewien na 100%, że zagram; Arvee i ArchX sprawiają wrażenie równie zdecydowanych, więc mamy minimum wymagane do startu. Wired i Ehran sygnalizują zainteresowanie. Przydałby się jeden chętny więcej na wszelki wypadek, nie macie aby kogoś w starych znajomych z LI, kto jeszcze nie przeszedł na RT?

ArchiwumXA Niedostępny
                                        ArchiwumXA Niedostępny
                                        ArchiwumX

@Ketharian napisał w Imperium Maledictum - Gwiezdne dziecię:

Małe podsumowanko co do zgłoszeń - ja jestem pewien na 100%, że zagram; Arvee i ArchX sprawiają wrażenie równie zdecydowanych, więc mamy minimum wymagane do startu. Wired i Ehran sygnalizują zainteresowanie.

A tak z ustaleń grupowych co byście powiedzieli na to, żeby zamienić Mistrza taktyki patrona na Rytuały oczyszczenia?

A przy okazji co byście powiedzieli na wzięcie dodatkowych XP za obniżenie wpływów w wybranej frakcji? Ja na ten przykład wziąłbym takie coś x3 w Astra Militaria.

0
                                        • StalowyS Niedostępny
                                          StalowyS Niedostępny
                                          Stalowy

Gdy grałem u Arva ALem to pierwsze słowa mojego BG w sesji to były „Jestem Alpharius”. Ostatnie to były „Jestem Omegaron”

W 40k to chyba tylko ten perpetual co jest pośród Grey Knightów jest „aktywny”.

Jak się bawić w radykałków to się bawić. Acz to wyklęta gałąź więc fajnie też mieć jasny obraz sytuacji jak głęboko w bagnie operujemy i jaki mamy poziom świadomości sytuacyjnej

1
                                          Odpowiedz
                                          • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                                          Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                                          • Najpierw najstarsze
                                          • Najpierw najnowsze
                                          • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.