Imperium Maledictum - Gwiezdne dziecię
-
Ja poprosiłem o rzuty MG, bo zamierzam zgarnąć przysługujące mi pedeki za zaakceptowanie wyników

-
Ja poprosiłem o rzuty MG, bo zamierzam zgarnąć przysługujące mi pedeki za zaakceptowanie wyników
Ten post został usunięty! -
Tak przypomnę...
@slann22 napisał w Imperium Maledictum - Gwiezdne dziecię:
Nie musicie udowodnić jakie mieliście rzuty, jeśli zechcecie losować postaci.
Możecie sobie sami porzucać =p
Mistrzu pozwolił.@Arvee sam sobie rzucić i dać sobie PDki za zaakceptowanie rzutu? kuszące...
-
Tak mówił.
MG wierzy, że jesteśmy dorośli i nie będziemy oszukiwać =p -
Niezmiernie rozbawił mnie koncept komisarza-zwiadowcy pilnującego… właściwego kierunku operacji black-ops i zjawiającego się niespodziewanie tam gdzie nieprawomyślni się go niespodziewają
-
Ja akurat zrobiłem Mystic'a, którym radzi sobie w podchodzie i bije na tyle mmocno, że potrafi wjechać od razu w krytyki.
napisał w Imperium Maledictum - Gwiezdne dziecię:
Ja akurat zrobiłem Mystic'a, którym radzi sobie w podchodzie i bije na tyle mmocno, że potrafi wjechać od razu w krytyki.
A do tego znalazłem w dodatku do inkwizycji taki talent, że po jego zastosowaniu to z mojej postaci zrobiłby się przekoks...
-
Jak mówiłem wcześniej, aż tak dużo walki nie przewiduję ze względu na ograniczenia forum.
I tak tylko Pragnę zauważyć, że wasi patroni technicznie rzecz biorą to wszystko czyli w swojej Horusa, bo to już nie jest Corpse Emperor, tylko zagrożenie dla ludzkości lub taki jeden koleś którego Kiedyś znałem:) -
@slann22 Szczerze mówiąc mam problem z kminieniem nad tą sesją
Gwiezdne Dziecko to motyw epic na skalę galaktyki. To ta sfera gdzie mamy do czenienia z Sensei’ami, Kabałą czy Perpetualami. To tęgie łby pośród lordów inkwizytorów nad tym się pochylają i snują sieci intryg na całe sektory.
Najbardziej epickie przygody w poderkach do rpg są na skalę jednego sektora gdzie główną rolę odgrywa lokalna anomalia (patrz na przykład Gwiazda Tyrana, Anomalia Hadex, Paszcza) i zaczynają się na tierze średnim by skończyć na najwyższym.
Więc pytanie: na ile lat planujesz sesję i jaki jest punkt wyjścia i pułap końcowy w Twoim zamyśle? Wejść na poziom patronów? Kompletne wyrwanie się i drużyna staje się dziką kartą? Czego sam oczekujesz prócz dobrej zabawy i zgranej drużyny?Przedstawiłeś dwóch patronów z Triumwiratu. Wiemy jako potencjalni gracze że mamy tu inkwizytorkę OH (potencjalnie radykałkę) oraz przebiegłego i wolnomyślicielskiego RT. Trzeci do stworzenia wspólnie. Ok. Moje pytanie- w co jedziemy na osi Purytanizm - Radykalizm i w którą z mnogich filozofii?
Thorianie co stali się Horusjanami?Chyba że to wszystko ma pozostać sikret do odkrycia przez graczy - wtedy to… no cóż… dla graczy do odkrycia xd
Edit
No proszę. Widzę że wykrakałem z tym Horusjanizmem
-

Jakby co, mogę zagrać nawet z hasłem "Hydra Dominatus" na ustach, ale tak sobie pomyślałem, że może nie powinniśmy się z marszu porywać aż na taką epikę, jeśli mamy grać bohaterami na poziomie, który stawia nas przed całymi latami służy, zanim dobijemy do odpowiedniego poziomiu wiedzy i wpływów.
@stalowy , z ciekawości, Perpetuale pojawili się już w literaturze 40k czy też wciąż pozostają przypisani do 30k?
-

Przyszedł do mnie dzisiaj papierowy podręcznik i muszę jedno przyznać - jakbym nie był zły na politykę wydawniczą Cubicle 7 w temacie 4ed WFRP oraz kaszany w zasadach do tego systemu, estetyka podręcznika jest jak zwykle wzorcowa. Od zawsze wiedzieli, co to jakość premium.
Małe podsumowanko co do zgłoszeń - ja jestem pewien na 100%, że zagram; Arvee i ArchX sprawiają wrażenie równie zdecydowanych, więc mamy minimum wymagane do startu. Wired i Ehran sygnalizują zainteresowanie. Przydałby się jeden chętny więcej na wszelki wypadek, nie macie aby kogoś w starych znajomych z LI, kto jeszcze nie przeszedł na RT?
@Ketharian napisał w Imperium Maledictum - Gwiezdne dziecię:
Małe podsumowanko co do zgłoszeń - ja jestem pewien na 100%, że zagram; Arvee i ArchX sprawiają wrażenie równie zdecydowanych, więc mamy minimum wymagane do startu. Wired i Ehran sygnalizują zainteresowanie.
A tak z ustaleń grupowych co byście powiedzieli na to, żeby zamienić Mistrza taktyki patrona na Rytuały oczyszczenia?
A przy okazji co byście powiedzieli na wzięcie dodatkowych XP za obniżenie wpływów w wybranej frakcji? Ja na ten przykład wziąłbym takie coś x3 w Astra Militaria.
-
Gdy grałem u Arva ALem to pierwsze słowa mojego BG w sesji to były „Jestem Alpharius”. Ostatnie to były „Jestem Omegaron”
W 40k to chyba tylko ten perpetual co jest pośród Grey Knightów jest „aktywny”.
Jak się bawić w radykałków to się bawić. Acz to wyklęta gałąź więc fajnie też mieć jasny obraz sytuacji jak głęboko w bagnie operujemy i jaki mamy poziom świadomości sytuacyjnej
-
Gdy grałem u Arva ALem to pierwsze słowa mojego BG w sesji to były „Jestem Alpharius”. Ostatnie to były „Jestem Omegaron”
W 40k to chyba tylko ten perpetual co jest pośród Grey Knightów jest „aktywny”.
Jak się bawić w radykałków to się bawić. Acz to wyklęta gałąź więc fajnie też mieć jasny obraz sytuacji jak głęboko w bagnie operujemy i jaki mamy poziom świadomości sytuacyjnej
-
Zabawa w radykałów i pierwsze co mam przed oczami to:

Ten perpetual:
https://warhammer40k.fandom.com/wiki/Anval_Thawn