Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
Skórki
  • Light
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
  1. Start
  2. Rekrutacje
  3. Archiwum
  4. Mój dom murem podzielony [Glina]

Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.

Mój dom murem podzielony [Glina]

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Archiwum
17 Posty 7 Uczestników 243 Wyświetlenia
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • GordianG Gordian

@Ketharian Nie bardzo rozumiem, czy o to akurat chodzi, ale rolą mistrza gry będzie tutaj opisywanie sytuacji wyjściowej, odgrywanie NPC-ów, reagowanie na działania graczy, wprowadzanie nowych rzeczy do gry, coś w tym rodzaju. A o sobie... Jestem Gordian, gram i prowadzę od środkowej podstawówki, czyli tak mniej więcej od 20 lat. Z wykształcenia i zawodu jestem historykiem, co widać w moich erpegach, do których często wprowadzam historyczne elementy lub całość opieram na historii (czego mi ogólnie strasznie w erpegówku brakuje - przecież to kopalnia motywów, naprawdę nie trzeba robić kolejnych generycznych scenariuszy fantasy polegających z grubsza na tym samym). Bardzo lubię roleplay, "klimacenie" i wątki siadające na emocje.

WiredW Niedostępny
    WiredW Niedostępny
    Wired
    napisał ostatnio edytowany przez

@Gordian napisał w Mój dom murem podzielony [Glina]:

Z wykształcenia i zawodu jestem historykiem

Specjalista w jakim okresie historii? 🙂
    Zawodowo co robisz jeśli mogę zapytać? Ciekawy jestem bo mam kolegę z liceum po historii (mediewista), ale kompletnie zawodowo odszedł od wykształcenia bo ciężko z robotą było u niego.

GordianG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    0
    • Arthur FleckA Arthur Fleck

Mam podręcznik do "Gliny" a chciałbym w to kiedyś zagrać, ale trudny historyczny setting tej sesji mnie trochę odstrasza. Z drugiej strony daje szansę na stworzenie mocnej kreacji na miarę Gebelsa z "Pitbulla" albo komisarza Gajewskiego z (nomen omen) "Gliny". Ciężkie granie, połamani przez życie ludzie z krwi i kości to coś co mi w duszy gra, więc rekrutacja kusi. Wstępnie jestem zainteresowany, ale jeszcze nie deklaruję nic ostatecznie.

GordianG Niedostępny
      GordianG Niedostępny
      Gordian

@Arthur-Fleck raczej nie ma się czego bać 😉 tak jak pisałem - wystarczy taka zwykła, "szkolna" wiedza o XX wieku, żadnych szczegółów. Po prostu trudno by było grać w to z kimś, kto nie wie np. co to było NSDAP. Ze stworzeniem postaci mogę pomóc 😉

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
      0
      • WiredW Wired

Z wykształcenia i zawodu jestem historykiem

Specjalista w jakim okresie historii? 🙂
        Zawodowo co robisz jeśli mogę zapytać? Ciekawy jestem bo mam kolegę z liceum po historii (mediewista), ale kompletnie zawodowo odszedł od wykształcenia bo ciężko z robotą było u niego.

GordianG Niedostępny
        GordianG Niedostępny
        Gordian

@Wired chwilowo katuję polską młodzież 😅 ale nie wiem, ile jeszcze będę w tym zawodzie pracował (choć akurat u mnie pieniądze są dosyć dobre). A moja specjalność to "akurat to, co mnie w danej chwili zainteresuje" xD Serio, ja naprawdę potrafię skakać z kwiatka na kwiatek jeśli chodzi o epoki i część świata. Czytam, co mi wpadnie w ręce i tym się akurat zainteresuję. Tę kampanię też napisałem m. in. pod wpływem niedawno przeczytanej książki o NRD. Natomiast od skończenia studiów nie "badam" historii, akurat to nigdy mnie nie jarało. Magisterkę napisałem z kształtowania się włoskiej tożsamości narodowej na południu Włoch. Niby obroniłem się na 5, ale sam sobie takiej oceny na pewno bym nie dał 😅

0
        • ZellZ Online
          ZellZ Online
          Zell
          Moderator Obsługa

Kusi. Szczerze szkoła całkowicie pomijała co się działo w Niemczech, a jedynie, że były podzielone I to było wszystko czego się dowiedziałam. Dopiero teraz de facto uczę się historii sama. 🙄 Ale sesja to dobry motywator. Niestety pierwsze słyszę, że taki system istnieje, więc muszę poszukać czym jest.

Writing is a socially acceptable form of schizophrenia.

1
          • JhnWJ Online
            JhnWJ Online
            JhnW
            Administrator Obsługa Developer

Tytuł wzięty z piosenki Kultu, mam rację? 😉 To tylko 😄 Niestety się nie zgłoszę, za mało slotów na sesje, ale wygląda interesująco.

1
            • ZellZ Zell

Kusi. Szczerze szkoła całkowicie pomijała co się działo w Niemczech, a jedynie, że były podzielone I to było wszystko czego się dowiedziałam. Dopiero teraz de facto uczę się historii sama. 🙄 Ale sesja to dobry motywator. Niestety pierwsze słyszę, że taki system istnieje, więc muszę poszukać czym jest.

GordianG Niedostępny
              GordianG Niedostępny
              Gordian

@Zell I generalnie tyle wystarczy, jeśli chodzi o historię 😉 Natomiast system to odgrywanie "życia" policjantów, którym życie prywatne i zawodowe mocno się ze sobą mieszają. Zapraszam 😉

@jhnw Owszem 😉

Arthur FleckA 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
              3
              • GordianG Gordian

@Zell I generalnie tyle wystarczy, jeśli chodzi o historię 😉 Natomiast system to odgrywanie "życia" policjantów, którym życie prywatne i zawodowe mocno się ze sobą mieszają. Zapraszam 😉

@jhnw Owszem 😉

Arthur FleckA Niedostępny
                Arthur FleckA Niedostępny
                Arthur Fleck

Natomiast system to odgrywanie "życia" policjantów, którym życie prywatne i zawodowe mocno się ze sobą mieszają.

I to jest coś mnie ostatecznie kupuje. Takie ambitne granie na wielu poziomach, gdzie można zbudować pełnokrwistego bohatera. Od razu ostrzegam, że nie wykluczam grania ex-nazistą, który tak jak Hans Landa w "Bękartach wojny" był wyborowym i skutecznym śledczym na usługach III Rzeszy, ale na razie to jedna z opcji 😉 Tak czy inaczej możesz mnie uwzględnić na liście chętnych. Kartę postaram się wysłać w tym tygodniu. W podręczniku "Gliny" widziałem że poszczególne archetypy mają już przydzielone polskie stopnie policyjne. Jak to robimy dla ich niemieckich odpowiedników z czasów Zimnej Wojny?

GordianG JohnyTRSJ 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź
                1
                • ZellZ Online
                  ZellZ Online
                  Zell
                  Moderator Obsługa

To mnie też możesz uwzględnić. Jeszcze poderka nie widziałam, jakby co.

Writing is a socially acceptable form of schizophrenia.

0

Natomiast system to odgrywanie "życia" policjantów, którym życie prywatne i zawodowe mocno się ze sobą mieszają.

I to jest coś mnie ostatecznie kupuje. Takie ambitne granie na wielu poziomach, gdzie można zbudować pełnokrwistego bohatera. Od razu ostrzegam, że nie wykluczam grania ex-nazistą, który tak jak Hans Landa w "Bękartach wojny" był wyborowym i skutecznym śledczym na usługach III Rzeszy, ale na razie to jedna z opcji 😉 Tak czy inaczej możesz mnie uwzględnić na liście chętnych. Kartę postaram się wysłać w tym tygodniu. W podręczniku "Gliny" widziałem że poszczególne archetypy mają już przydzielone polskie stopnie policyjne. Jak to robimy dla ich niemieckich odpowiedników z czasów Zimnej Wojny?

GordianG Niedostępny
                    GordianG Niedostępny
                    Gordian

@Arthur-Fleck oczywiście, taka postać byłaby super, tylko w backgroundzie trzeba by też uwzględnić jak się prześlizgnął przez denazyfikację. A co do stopni, to rozpiszę cały poradnik świata przedstawionego. Roboczo możesz sobie dopisać polski stopień.

1
                    • ZellZ Zell

To mnie też możesz uwzględnić. Jeszcze poderka nie widziałam, jakby co.

GordianG Niedostępny
                      GordianG Niedostępny
                      Gordian

@Zell jasne, dzięki za zgłoszenie 😉 poderek nie jest konieczny, pomogę przy tworzeniu postaci

0

JohnyTRSJ Niedostępny
                        JohnyTRSJ Niedostępny
                        JohnyTRS

@Arthur-Fleck

Od razu ostrzegam, że nie wykluczam grania ex-nazistą,

Ewentualnie przemyśl jeszcze może byłego agenta Abwehry, nie musiał być oficjalnie związany z SS i NSDAP, przez co łatwiej mu było się prześlizgnąć.

178.255.46.143
                        Pan Psuj
                        Ciężkie pióro, ograniczona fantazja, blokada twórcza, niemoc tfurcza, masa nierozwiniętych pomysłów. Długie posty praktycznie niemożliwe.

2
                        • ZellZ Zell przeniósł ten temat z Rekrutacje dnia
                        Odpowiedz
                        • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                        Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                        • Najpierw najstarsze
                        • Najpierw najnowsze
                        • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.