[Jedyny Pierscień II ed.] Sprzysiężenie Czerwonej Księgi - KOMENTARZE
-
Lobelia chyba nie rzucała w ramach posłuchania, tylko na co innego? Tak mi się wydawało.
-
Tak, rzut przy okazji, bo mogla coś odnotować. Porażka w tym rzucie nie wpływa nijak na posłuchanie.
-
Zagadkę traktujcie jako drogę na skróty. Jeśli ktoś ją rozwiąże będę naprawdę pod wrażeniem. Tym bardziej że odpowiedzi raczej w internecie nie znajdziecie, bo sam ją wymyślałem.
Posłuchanie wciąż można zakończyć sukcesem nawet gdyby odpowiedź nie została znaleziona.
Zatrzymamy się jednak chwilę przy samej zagadce, może ktoś da radę.Jeżeli nie, możecie myśleć też co dalej. Np. podczas nadchodzącej degustacji historycznych wypieków, ktoś mógłby testować rzemiosło, by zaproponować nowy kulinarny przepis, być może nawet lepszy i zyskać tym samym sympatię Malwy. Albo ktoś użyje inspiracji, zachęcając Bingo by się nie poddawał w szukaniu odpowiedzi na zagadkę, mimo strofowań Malwy, albo wręcz Malwę ktoś przekona by i ona dała temu jeszcze jedną szansę.
Takich pomysłów może być wiele i pisze o tym, by wam przypomnieć o mnogości opcji w posłuchaniu.
Co do rzucania na zagadki, by rozwikłać zagadkę. Wciąż można, ale będę to traktował jako wskazówki na przyszłość dla Bingo niż automatyczne jej rozwiązanie. Ona (moim zdaniem) jest i ma być trudna

-
Siądę nad zagadką. Odpowiedź najpóźniej w środę, jeśli to nie za późno.
Zagadka przednia. -
Spoko, możemy dać sobie czas do środy włącznie
-
Proszę o nie przyspieszanie kolejki, a nawet przewidzenie na nią dłuższego okresu. Lobelia ma jeszcze trochę rzeczy do powiedzenia, w tym do porozmawiania z Bingo. Celowo się wstrzymuję aby 1) dać szansę pozostałym graczom na wypowiedzenie się i nie zdominowanie kolejki, 2) bo tak pasuje mi do Lobelii, aby się nie spieszyła z wypowiedzią póki co.
-
W porządku, ze mną jak z hobbitem - za rączkę i do Mordoru
-
Ogień, podobnie jak i słońce niczego nie odsłonią. Statua też zdaje się nie skrywać żadnej tajemnicy.
-
Nie mam pomysłu na rozwiązanie zagadki.
Tak poza grą, to jest propozycja ode mnie spędzenia nocy w Domu Mathom. Jeżeli się zgodzą, toA) może złapiemy jakiś nicponi i zdobędziemy przychylność Slowfootów, przez co łatwiej będzie negocjować wypożyczenie mapy,
B) odkryjemy zagadkę.
Ponieważ sami nie potrafimy zagadki rozwiązać, Lobellia choć niechętnie, postara się ją dostarczyć do Bilbo.
Nie wiadomo jeszcze, czy po dobroci, czy przez kradzież, to się okaże.
Oprócz tego Lobellia będzie chciała rozwijać wątek poboczny z Adą Burrows.
Być może nocą świecąc kominek odsłoni jakieś przejście. A może (to treść bieżącej konwersacji) odkryjemy sekretne pomieszczenie już wcześniej, np. stwierdzając inną ilość kominków w budynku a inną ilość kominów na dachu?

-
-
A to w takim razie dorzucam. Jak mogę, to pewnie!
-
Dociekliwy Milo zużywa nadzieję!
Milo Makary Tuk: wiedza (PT 13) - |3, 7 | 1, 2, 2,
| - wielki sukces!Spoiler dla Panicza:
Nie znam się szczególnie na rysowaniu/malowaniu, ale idea jest taka, że dostrzegasz pewną różnicę między niektórymi elementami na mapie. (Podobno to możliwe np. po innym spękaniu farb/ atramentu).
Mianowicie - wszelkie zwierzęta oraz obrazki hobbitów, łódek i tym podobnych ozdobników na mapie zdają się być domalowane później, albo może mniej wprawną, starczą dłonią, może inną paleta barw. Nie definiuję dokładnie, wybierz jak Ci będzie pasować w narracji. Mogłeś rzucić jeszcze raz okiem z lupa na mapę i jednak coś dostrzec.
Przy okazji zapraszam do zagłosowania w sondzie:
sonda -
Jestem w trasie przez astępne 2 tyg. Jakby coś to na mnie nie czekajcie.
-
Zgłaszam mniejszą aktywność forumową do końca maja i jeden tydzień dłużej.
Może uda mi się coś wrzucić w weekend, ale jak nie, to dlatego, że mnie praca pochłania. -
Wyjeżdżam na weekend, w przyszłym tygodniu od czwartku również. Daję znać, bo moja aktywność będzie ograniczona do poniedziałku, wtorku i środy (a potem dopiero po moim powrocie).
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się