Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
Skórki
  • Jasny
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Ciemny
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
  1. Start
  2. Hydepark
  3. Powitania, pożegnania i powroty

Powitania, pożegnania i powroty

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Hydepark
147 Posty 51 Uczestników 2.3k Wyświetlenia 6 Obserwuje
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • KetharianK Niedostępny
    KetharianK Niedostępny
    Ketharian
    Obsługa Moderator
    napisał ostatnio edytowany przez

Witka @garanil , miło nam powitać w gronie RT. Szybko sobie awatarka wgrałeś, ktoś ewidentnie Cię musiał ostrzec 😂

A tak na poważnie, jak już zapewne wiesz, trafiłeś na towarzystwo starych tetryków… tfu, weteranów PBF z forum LastInn. Ogromnie nas cieszą gracze z innych miejsc w sieci, bo świeża krew to gwarancja większej ilości sesji, liczniejszych drużyn i fajniejszych interakcji towarzyskich. Prace nad forum cały czas trwają, planowane są kolejne innowacje, ale i tak już teraz znajdziesz tu sporo ludzi z pasją, którzy chętnie spędzają czas na grach towarzyskich. Jeśli masz znajomych, którzy chcieliby wnieść tutaj coś fajnego od siebie, śmiało ich zapraszaj.

Dodam jeszcze, że przy okazji powitania opłaca się napisać parę słów na temat swoich ulubionych systemów RPG albo wymarzonej sesji.

Popieram postulat Gladina wzywający do zniszczenia 4-tej edycji WFRP!

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    0
    • GaranilG Niedostępny
      GaranilG Niedostępny
      Garanil

Grało się w młotka, przepadam za klimatami fantasy. A kwestia avka jakoś sama się naturalnie zmaterializowała, dopiero co.

Kiedyś zerkałem na lastinn, zwłaszcza w momencie kiedy dostałem czasowego bana na strefie, bo wykorzystanie piosenki "Des Geyers Shwarze Haufen" uznano za propagowanie faszyzmu. Nadal mam o to żal do administracji, bo jestem nie dość że negatywnie nastawiony do faszyzmu i wszelkich form socjalizmu i lewicy (nawet tych uznawanych za prawicowe), to jeszcze historykiem z wykształcenia, a piosenka zawiniła tylko tym, że śpiewali ją niemieccy czołgiści, a okładka na youtube zawierała balkankreuze 😄

Ostatecznie do Lastinn nie dołączyłem, mimo że ktoś przebąkiwał, że tam jest większa tolerancja i gdybym chciał, to mógłbym zrobić sesję dosłownie ociekającą klimatem nazistowskiego reżimu, a zamiast krytyki byłyby gratulacje za realizm. Odrzucała mnie szata graficzna.

Myslę nad tym czy nie założyć rekrutacji. Przydałaby się jakaś zombie apokalipsa, albo może coś niestandardowego. W sumie miałem parę pomysłów na sesje, które nie wypaliły. mn. sesja w świecie MLP... pomyślę 😄

Aby wyrosły nam skrzydła, każdego dnia musimy rzucać się w przepaść.

NamiN KetharianK 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź
      0
      • GaranilG Garanil

Grało się w młotka, przepadam za klimatami fantasy. A kwestia avka jakoś sama się naturalnie zmaterializowała, dopiero co.

Kiedyś zerkałem na lastinn, zwłaszcza w momencie kiedy dostałem czasowego bana na strefie, bo wykorzystanie piosenki "Des Geyers Shwarze Haufen" uznano za propagowanie faszyzmu. Nadal mam o to żal do administracji, bo jestem nie dość że negatywnie nastawiony do faszyzmu i wszelkich form socjalizmu i lewicy (nawet tych uznawanych za prawicowe), to jeszcze historykiem z wykształcenia, a piosenka zawiniła tylko tym, że śpiewali ją niemieccy czołgiści, a okładka na youtube zawierała balkankreuze 😄

Ostatecznie do Lastinn nie dołączyłem, mimo że ktoś przebąkiwał, że tam jest większa tolerancja i gdybym chciał, to mógłbym zrobić sesję dosłownie ociekającą klimatem nazistowskiego reżimu, a zamiast krytyki byłyby gratulacje za realizm. Odrzucała mnie szata graficzna.

Myslę nad tym czy nie założyć rekrutacji. Przydałaby się jakaś zombie apokalipsa, albo może coś niestandardowego. W sumie miałem parę pomysłów na sesje, które nie wypaliły. mn. sesja w świecie MLP... pomyślę 😄

NamiN Online
        NamiN Online
        Nami

@Garanil napisał w Powitania, pożegnania i powroty:

Odrzucała mnie szata graficzna.

O kurde, a ja ją tak lubiłam 😂 Nie gryzła w oczy.

Witam serdecznie 🤗 Obyś się fajnie bawił. Na pewno jest tutaj przytulniej niż na LI, a żyłam z nim ponad 15lat 😄

🥀If I had a flower for every time I thought of you, we could walk in our garden forever.

0
        • GaranilG Garanil

KetharianK Niedostępny
          KetharianK Niedostępny
          Ketharian
          Obsługa Moderator
          napisał ostatnio edytowany przez Ketharian

@Garanil napisał w Powitania, pożegnania i powroty:

Myslę nad tym czy nie założyć rekrutacji. W sumie miałem parę pomysłów na sesje, które nie wypaliły. mn. sesja w świecie MLP... pomyślę 😄

MLP? My Little Pony? Wcześniej nigdy bym się nie przyznał do takiej guilty pleasure, ale po tym, co się dzieje w tutejszej sesji Daggerheart kto wie czy bym nie wszedł nawet w My Little Pony!

I pewnie nie ja jeden! @bonifacy !

text alternatywny

1
          • GaranilG Niedostępny
            GaranilG Niedostępny
            Garanil

@ketharian We're not flawless
            We're a work in progress

Założyłem sondę z tym co ja ewentualnie. Zerknij, nie krępuj się, żeby pisać.

Aby wyrosły nam skrzydła, każdego dnia musimy rzucać się w przepaść.

0
            • GladinG Niedostępny
              GladinG Niedostępny
              Gladin
              napisał(a) ostatnio edytowany przez

Cześć @Macabra78
              Skąd do nas przychodzisz i w jakie systemy lubisz grać?

A do tego uważam, że 4-tą edycję Warhammera należy zniszczyć.

0
              • Macabra78M Online
                Macabra78M Online
                Macabra78

Witam.
                Przychodzę z Koziegłów, miejscowości z prowincją Poznań za miedzą.
                Zagrałbym w cokolwiek ci nie wymaga znajomości angielskich podręczników

GladinG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                1
                • Macabra78M Macabra78

Witam.
                  Przychodzę z Koziegłów, miejscowości z prowincją Poznań za miedzą.
                  Zagrałbym w cokolwiek ci nie wymaga znajomości angielskich podręczników

GladinG Niedostępny
                  GladinG Niedostępny
                  Gladin

@Macabra78 Dzięki za szybką odpowiedź. Bardziej miałem na myśli, jak trafiłeś na forum RT? Info na jakiejś grupie FB? Znajomy przekazał? Wyszukiwarka? Info z konwentu? Czy grałeś wcześniej w PBFy, czy to nowość?

Zajrzyj do rekrutacji czy coś się nada, a jak nie to rozgość się, wbij na discorda, jeżeli masz ochotę i poczekaj, aż pojawi się kolejna rekrutacja.

A do tego uważam, że 4-tą edycję Warhammera należy zniszczyć.

0
                  • Macabra78M Online
                    Macabra78M Online
                    Macabra78

Gralem w pbf na forum Kryształów Czasu,namiar na rolltelling podał mi znajomy tamtego forum,który tutaj tez prowadzi.

2
                    • KetharianK Niedostępny
                      KetharianK Niedostępny
                      Ketharian
                      Obsługa Moderator

Witaj w naszym gronie @mareenk , miło Cię widzieć! Może zechcesz nam opowiedzieć jak tu trafiłeś/aś, czy masz doświadczenie w grach PBF i czy szukasz u nas konkretnej sesji czy też przybywasz z otwartością na różne systemy?

0
                      • MaReenkM Niedostępny
                        MaReenkM Niedostępny
                        MaReenk

Czołem! Trafiłem do was z grupy FB. Z graniem na PBF miałem styczność kilka, jak nie kilkanaście lat temu. Co do samej sesji nie mam konkretnych wymagań. Sądzę że odnajdę się w każdym systemie. Dlaczego tak piszę? Ponieważ mam grupę przyjaciół z którymi gram sesje, od Warhammera, po Tales from the Loops. Także mam nadzieję że uda mi się dołączyć do jakiejś grupy.

1
                        • KetharianK Niedostępny
                          KetharianK Niedostępny
                          Ketharian
                          Obsługa Moderator
                          napisał(a) ostatnio edytowany przez Ketharian

@mareenk , cieszymy się z pojawienia każdego nowego gracza, dlatego liczę na to, że szybko znajdziesz u nas coś fajnego dla siebie! Przed chwilą była rekrutacja do Aliena, chwilę wcześniej do WFRP 2ed, cały czas jest otwarta jedna do zombi-apokalipsy (zachęcam), a coś tam piszczy w trawie, że lada chwila pojawi się coś nowego. Jesteśmy otwarci na każdy system, do którego znajdzie się chętny do poprowadzenia MG!

A może chciałbyś coś poprowadzić? 😉

0
                          • MaReenkM Niedostępny
                            MaReenkM Niedostępny
                            MaReenk

Alien, właśnie na to się spóźniłem :P, próbuję dostać się do Warhammera. Czy chciałbym poprowadzić? Nie mówię tak, nie mówię nie, cytując klasyka "Czas pokaże, czas pokaże" 😄

2
                            • CioldanC Niedostępny
                              CioldanC Niedostępny
                              Cioldan

Cześć wszystkim:) spóźnione powitanie ;), ale zawsze warto.

Jak ktoś chce z LastInn jakąś sesje, a kompletnie nie chce bawić się w dostęp do deepweb, to WaybackMachine całkiem dobrze sobie radzi, szczególnie z krótkimi sesjami ;). Można tam też sprawdzić jak LI się zmieniało.
                              Jeszcze co do LI... to obecny dział w nazwie ma też pożegnania, a rok temu troszkę życie (i fakt, że nie bardzo mogłem się logować na forum z laptopa służbowego) mnie wykluczyły z LI i nie zdążyłem podziękować za grę... myślałem o powrocie, a tu takie info, że reaktywacja, więc super ;).

Co do sesji w których brałem udział
                              @gladin sory, że na Discordzie nie odpisałem, ale wchodzę tam baaardzo rzadko. Jak skończyła się (umarła) sesja o Straży Pożarnej, bo pod koniec mojego grania były tam jakieś wątpliwości? Jak jeszcze coś będziesz kiedyś w Discworld planował, to na bank się zgłoszę.
                              @mike dzięki za Tajemniczą Wyspą, ale co się z nią stało? planujesz może coś jeszcze w Dungeon World prowadzić? bo sesja była fajna, a i podręcznik dość ciekawy.
                              @prince_iktorn dzięki za Gwiezdne Wojny. Cularin wiadomo, skończyło się, ale co z Genariusem. Ja odpadłem gdy chowaliśmy się w beczkach ;). Jak będziesz kiedyś planował coś ruszyć w świecie Star Wars, chętnie dołączę.
                              @pipboy79 dzięki, że mnie wtedy zgarnąłeś do reaktywacji Kultystów, ale moja postać była za słabo rozwinięta i jakoś nie byłem w stanie się w nią wczuć. Jednak nie mogę się doczekać kontynuacji Bastionu, a i gdzieś tam Sodraland jeszcze czeka :>.

Pozdrawienia dla wszystkich

PS.
                              Czy ktoś kojarzy taki twór jak Ultimate Dragon Ball (UDB)? Później chwilowo działało też URPG już zdecydowanie bardziej ogólne.

3
                              • ZellZ Niedostępny
                                ZellZ Niedostępny
                                Zell
                                Moderator Obsługa

Hai @abendur ! Skąd spadłeś do nas? 😄

Writing is a socially acceptable form of schizophrenia.

0
                                • KetharianK Niedostępny
                                  KetharianK Niedostępny
                                  Ketharian
                                  Obsługa Moderator
                                  napisał(a) ostatnio edytowany przez Ketharian

Cześć @milo-b. , miło Cię tutaj gościć. Niektórzy pewnie już zauważyli, że chciałbyś zostać nowym Bradem Pittem w „World War Z Warsaw Edition”, ale może zechciałbyś zdradzić coś więcej na swój temat, bo my tutaj bardzo jesteśmy żądni nowych kompanów do gry. Jak do nas trafiłeś, grałeś w coś wcześniej w PBFach, a jeśli tak, jakie są Twoje ulubione systemy?

P.S. Obstawiam, że Twój nick czysto przypadkowo budzi skojarzenia z pewnym dudziarzem z Tanith, ale może jednak? 😏

0
                                  • MilobM Niedostępny
                                    MilobM Niedostępny
                                    Milob

Hej, witam wszystkich 😄

Nawet nie wiem co to Tanith :p. Więc tak, to jest zbieg okoliczności. A co do tego dlaczego tutaj jestem, to migneło mi ogłoszenie do rekrutacji do World War Z Warsaw Edtion na facebooku i jako fan zombie nie mogłem tego odpuścić. Także zawsze chciałem zagrać w PBF, i nawet raz mi się udało, niestety sesja po 2 turach się skończyła... mam nadzięję że tym razem mi się poszczęści 🙂

Co do systemów to jak prawdziwy Polak Warhammer:) jk. Ale tak naprawdę na stole u mnie goszczą u mnie różnorakie systemy od Warhammera przez OSR aż po Dread albo Ten Candles. U mnie nie ma faworytów . Zawsze lubię potestować coś nowego i uważam, że nie ma systemu uniwersalnego i trzeba zawsze szukać systemu pod setting a nie na odwrót

GreKG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                                    5
                                    • MilobM Milob

Hej, witam wszystkich 😄

Nawet nie wiem co to Tanith :p. Więc tak, to jest zbieg okoliczności. A co do tego dlaczego tutaj jestem, to migneło mi ogłoszenie do rekrutacji do World War Z Warsaw Edtion na facebooku i jako fan zombie nie mogłem tego odpuścić. Także zawsze chciałem zagrać w PBF, i nawet raz mi się udało, niestety sesja po 2 turach się skończyła... mam nadzięję że tym razem mi się poszczęści 🙂

Co do systemów to jak prawdziwy Polak Warhammer:) jk. Ale tak naprawdę na stole u mnie goszczą u mnie różnorakie systemy od Warhammera przez OSR aż po Dread albo Ten Candles. U mnie nie ma faworytów . Zawsze lubię potestować coś nowego i uważam, że nie ma systemu uniwersalnego i trzeba zawsze szukać systemu pod setting a nie na odwrót

GreKG Niedostępny
                                      GreKG Niedostępny
                                      GreK

@Milo-B. , jeśli masz niedosyt PBF, to chyba dobrze trafiłeś.
                                      Witam i... może do następnej wspólnej sesji?

2
                                      • KetharianK Niedostępny
                                        KetharianK Niedostępny
                                        Ketharian
                                        Obsługa Moderator

@pliman , a Ty co tak z przyczajki zaglądasz, boisz się odezwać do starych znajomków czy coś innego Cię krępuje?! 😱

0
                                        • ZellZ Niedostępny
                                          ZellZ Niedostępny
                                          Zell
                                          Moderator Obsługa

@rerebirth Hai! 😄

Writing is a socially acceptable form of schizophrenia.

0

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Zarejestruj się Zaloguj się
                                          Odpowiedz
                                          • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                                          Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                                          • Najpierw najstarsze
                                          • Najpierw najnowsze
                                          • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.