Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
Skórki
  • Jasny
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Ciemny
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
  1. Start
  2. Forum
  3. Pytania, problemy i życzenia

Pytania, problemy i życzenia

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Forum
księga życzeń
118 Posty 20 Uczestników 1.3k Wyświetlenia 4 Obserwuje
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • JhnWJ JhnW

Nie wiem, w wolnej chwili muszę spojrzeć jak ten plugin jest utrzymywany, potem zainstalować go lokalnie, zobaczyć czy nic nie psuje i popatrzeć na jego możliwości. Dopiero jak znajdę chwilę aby to zrobić, to dam wam znać.

I sprawdziłem, to plugin bardzo legacy, ostatnie zmiany sprzed 5 lat... To go raczej wyklucza.

WiredW Niedostępny
    WiredW Niedostępny
    Wired
    napisał ostatnio edytowany przez Wired

@JhnW napisał w Pytania, problemy i życzenia:

I sprawdziłem, to plugin bardzo legacy, ostatnie zmiany sprzed 5 lat... To go raczej wyklucza.

Heh, no trochę smuteczek, mają nawet bota co podbija dependency ale nikt PRa z 2023 nie zaakcapetował.

Dobra, znalazłem coś sensowniejszego: oficjalnie wspierany przez NodeBB Community plugin
    https://github.com/NodeBB-Community/nodebb-plugin-spoilers

Opcja zmiany nazwy spoilera też już jest, jedynie jeszcze nie opisana chyba nigdzie, znalazłem info na forum:
    9169f6b6-d2fc-4200-8eee-862e3aed0391-image.png

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    0
    • ZellZ Niedostępny
      ZellZ Niedostępny
      Zell
      Moderator Obsługa
      napisał ostatnio edytowany przez Zell

@rewik Jak będzie więcej niż jeden temat danego typu wtedy będą miały swoje nazwy własne. Po prostu tych nazw nie widać jak jest jeden. Irytuje mnie to też, tbh.

Writing is a socially acceptable form of schizophrenia.

0
      • JhnWJ Online
        JhnWJ Online
        JhnW
        Administrator Obsługa Developer
        napisał ostatnio edytowany przez

To po kolei...
        @rewik tak, to są domyślne nazwy które po przeglądzie starego forum wystarczają dla 90% sesji. Zawsze możesz tworzyć dodatkowe tematy i wtedy wyświetlane są już po nazwach.

@Wired napisał w Pytania, problemy i życzenia:

@JhnW a jest opcja wypisać się z listy, jak postać zdechnie? Z panelu usera wynika że gram w 3, a gram w 1dnej. Ewentualnie zamiast "gra" to "gra/grał" w okienku, by nie sugerować że ktoś ciągnie 10 sesji i zaczyna 11.

Tak, @dekline jakbyś był tak dobry zrobić na to ticket na GH to byłbym wdzięczny, nie wyleci mi z głowy. Po to mamy stan nieaktywny i imho na liście powinieneś zostawać tylko właśnie jako niekatywny. Trzymamy też tam timestamp startu i ostatniego kliknięcia nieaktywny więc możemy to w profilu wyświetlać osobno lub z datami. Trzeba przemyśleć, dane mamy.

Dobra, znalazłem coś co sensowniejszego: oficjalnie wspierany przez NodeBB Community plugin

W wolnej chwili spojrzęco oferuje i czy aby tak wiele. W sensie spoko, ale też posiadanie dwóch mechanizmów spoilerów jest też średnia. Pomyślę, sprawdzę, zobaczę.

JhnWJ 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
        1
        • JhnWJ JhnW

To po kolei...
          @rewik tak, to są domyślne nazwy które po przeglądzie starego forum wystarczają dla 90% sesji. Zawsze możesz tworzyć dodatkowe tematy i wtedy wyświetlane są już po nazwach.

@JhnW a jest opcja wypisać się z listy, jak postać zdechnie? Z panelu usera wynika że gram w 3, a gram w 1dnej. Ewentualnie zamiast "gra" to "gra/grał" w okienku, by nie sugerować że ktoś ciągnie 10 sesji i zaczyna 11.

Tak, @dekline jakbyś był tak dobry zrobić na to ticket na GH to byłbym wdzięczny, nie wyleci mi z głowy. Po to mamy stan nieaktywny i imho na liście powinieneś zostawać tylko właśnie jako niekatywny. Trzymamy też tam timestamp startu i ostatniego kliknięcia nieaktywny więc możemy to w profilu wyświetlać osobno lub z datami. Trzeba przemyśleć, dane mamy.

Dobra, znalazłem coś co sensowniejszego: oficjalnie wspierany przez NodeBB Community plugin

W wolnej chwili spojrzęco oferuje i czy aby tak wiele. W sensie spoko, ale też posiadanie dwóch mechanizmów spoilerów jest też średnia. Pomyślę, sprawdzę, zobaczę.

JhnWJ Online
          JhnWJ Online
          JhnW
          napisał(a) ostatnio edytowany przez

@wired

Sprawdziłem, przecież ten plugin nie oferuje niczego sensownego, a na pewno niczego dużo bardziej sensownego niż obecny mechanizm

spoilerów jaki mamy

0
          • GladinG Niedostępny
            GladinG Niedostępny
            Gladin
            napisał(a) ostatnio edytowany przez Gladin

Odnośnie długości nazwy postaci, to na komórce, przy długiej nazwie, obcina ją i nie widać kto zacz.

A do tego uważam, że 4-tą edycję Warhammera należy zniszczyć.

0
            • PiołunP Niedostępny
              PiołunP Niedostępny
              Piołun

Jak realne jest życzenie, by ta szara obwoluta wokół grafik dodawanych do postów zniknęła? Nie ukrywam, że pliki png, które z założenia mają zlewać się z tłem na tym cierpią, a ja z kolei cierpię na estetyczną nerwicę natręctw, którą trudno mi uleczyć.

JhnWJ 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
              3
              • PiołunP Piołun

Jak realne jest życzenie, by ta szara obwoluta wokół grafik dodawanych do postów zniknęła? Nie ukrywam, że pliki png, które z założenia mają zlewać się z tłem na tym cierpią, a ja z kolei cierpię na estetyczną nerwicę natręctw, którą trudno mi uleczyć.

JhnWJ Online
                JhnWJ Online
                JhnW

@Piołun jest to do zrobienia nawet łatwo, pytanie właściwie brzmi czy chcemy. Z jednej strony zyskuje na tym część grafik, a z drugiej istnieje cała grupa która traci. Serio jestem ciekaw głosu userów, jak będą zdecydowane głosy to zmienię jeden nadpisany css. Nawet deploymentu do tego nie trzeba robić 🙂

0
                • ZellZ Niedostępny
                  ZellZ Niedostępny
                  Zell
                  Moderator Obsługa

Ja jestem za usunięciem.

Writing is a socially acceptable form of schizophrenia.

1
                  • PiołunP Niedostępny
                    PiołunP Niedostępny
                    Piołun

Jeśli chodzi o organizacyjną kwestie takiego pomysłu i miałby się w niej liczyć głos ogółu, jestem raczem za sondą w tej kwestii, ale jeśli głosowanie w jakiejkolwiek formie miałoby się odbyć tutaj, to też oczywiście swój głos oddaje za swoim pomysłem 🙂

0
                    • MarikaM Niedostępny
                      MarikaM Niedostępny
                      Marika
                      napisał(a) ostatnio edytowany przez Marika

Lepiej usunąć. Bo jest to opcja narzucona, niedobrowolna. Psuje grafiki w założeniu mające zlewać się z tłem i ohydnie wygląda z owalnymi (bo jako bounding box nie dopasowuje się do kształtu). A jak komuś by ich brakowało, to zawsze może sobie sam dorobić taką ramkę, nawet paint'cie.

Przyznanie się do błędu to nie słabość, lecz zwycięstwo prawdy nad ignorancją.

GreKG JhnWJ 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź
                      2
                      • MarikaM Marika

Lepiej usunąć. Bo jest to opcja narzucona, niedobrowolna. Psuje grafiki w założeniu mające zlewać się z tłem i ohydnie wygląda z owalnymi (bo jako bounding box nie dopasowuje się do kształtu). A jak komuś by ich brakowało, to zawsze może sobie sam dorobić taką ramkę, nawet paint'cie.

GreKG Niedostępny
                        GreKG Niedostępny
                        GreK

@Marika słuszna uwaga. Lepiej usunąć.

1
                        • MarikaM Marika

JhnWJ Online
                          JhnWJ Online
                          JhnW

@Marika napisał w Pytania, problemy i życzenia:

Lepiej usunąć. Bo jest to opcja narzucona, niedobrowolna.

Dzięki Alex za dobry feedback.

Zrobione.

1

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Zarejestruj się Zaloguj się
                          Odpowiedz
                          • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                          Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                          • Najpierw najstarsze
                          • Najpierw najnowsze
                          • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.