Pytania, problemy i życzenia
-
Lepiej usunąć. Bo jest to opcja narzucona, niedobrowolna. Psuje grafiki w założeniu mające zlewać się z tłem i ohydnie wygląda z owalnymi (bo jako bounding box nie dopasowuje się do kształtu). A jak komuś by ich brakowało, to zawsze może sobie sam dorobić taką ramkę, nawet paint'cie.
-
Lepiej usunąć. Bo jest to opcja narzucona, niedobrowolna. Psuje grafiki w założeniu mające zlewać się z tłem i ohydnie wygląda z owalnymi (bo jako bounding box nie dopasowuje się do kształtu). A jak komuś by ich brakowało, to zawsze może sobie sam dorobić taką ramkę, nawet paint'cie.
@Marika słuszna uwaga. Lepiej usunąć.
-
@Marika napisał w Pytania, problemy i życzenia:
Lepiej usunąć. Bo jest to opcja narzucona, niedobrowolna.
Dzięki Alex za dobry feedback.
Zrobione.
-
Znalazłem kolejny problem, tym razem prawdziwy bug, a nie ficzer (wersja desktopowa):
W czacie, gdy przeglądarka nie jest w trybie pełnoekranowym, okienko do odpisu jest częściowo zasłonięte:

-
Znalazłem kolejny problem, tym razem prawdziwy bug, a nie ficzer (wersja desktopowa):
W czacie, gdy przeglądarka nie jest w trybie pełnoekranowym, okienko do odpisu jest częściowo zasłonięte:

@JohnyTRS faktycznie, dzieje się to dla bardzo małych rozdzielczości horyzontalnych, ale jest to jakiś problem. Wrzucę to w wolnej chwili ludziom z NodeBB.
EDIT: I dodałem, bezczelnie ukradłem Twój screen do opisu zgłoszenia.
-
Żaden problem, jest w sumie wystarczająco anonimowy.
-
Widząc "życzenia" w tytule, dodam własne: możliwość wyrównywania/justowania tekstu ukrytego pod spojlerem. Chyba że istnieje jakiś trik na obejście obecnych ograniczeń, ale moje własne inkantacje do Omnisjasza i próby niestety nie przyniosły rezultatów.
Przy okazji przydałby się też pasek nawigacji między stronami u góry tematu. Obecnie znajduje się tylko na dole, co utrudnia czytanie czy przeszukiwanie wątku od końca.
-
Widząc "życzenia" w tytule, dodam własne: możliwość wyrównywania/justowania tekstu ukrytego pod spojlerem. Chyba że istnieje jakiś trik na obejście obecnych ograniczeń, ale moje własne inkantacje do Omnisjasza i próby niestety nie przyniosły rezultatów.
Przy okazji przydałby się też pasek nawigacji między stronami u góry tematu. Obecnie znajduje się tylko na dole, co utrudnia czytanie czy przeszukiwanie wątku od końca.
@Kynikos co do pierwszego, nie znam tricku. To są rzeczy z pluginu, trzeba albo pogadać z autorami albo dać im pull request.
Nawigacja zależy ogólnie od forum, rozumiem, że masz na myśli widok mobilny? Faktycznie ta kontrolka się ukrywa, ale znowu to rzecz z silnika - aby to elegancko móc ogarnąć trzeba to w głównym motywie zmienić - znowu musimy się skomunikować z ludźmi od NodeBB. Tylko co? Opcja w profilu aby nawigacja nie znikała? -
@Kynikos co do pierwszego, nie znam tricku. To są rzeczy z pluginu, trzeba albo pogadać z autorami albo dać im pull request.
Nawigacja zależy ogólnie od forum, rozumiem, że masz na myśli widok mobilny? Faktycznie ta kontrolka się ukrywa, ale znowu to rzecz z silnika - aby to elegancko móc ogarnąć trzeba to w głównym motywie zmienić - znowu musimy się skomunikować z ludźmi od NodeBB. Tylko co? Opcja w profilu aby nawigacja nie znikała?@JhnW: Chodzi mi o pasek nawigacji w tematach, gdy wyłączone jest "nieskończone przewijanie", a włączone dzielenie tematów i postów na strony. By zobrazować, jest tylko tutaj:

A wygodnie byłoby mieć też tutaj:

-
@JhnW: Chodzi mi o pasek nawigacji w tematach, gdy wyłączone jest "nieskończone przewijanie", a włączone dzielenie tematów i postów na strony. By zobrazować, jest tylko tutaj:

A wygodnie byłoby mieć też tutaj:

@Kynikos w wersji desktopowej do bardziej złożonej nawigacji masz panel boczny:

-
Wierz lub nie, ale wiem, zdążyłem zauważyć ten panel. Co nie zmienia faktu, że taki pasek u góry byłby nadal wygodny. Temat jest od życzeń, więc rzuciłem takim. Nie ma potrzeby sugerowania mi alternatywnych, oczywistych rozwiązań.
-
Kiedyś w przyszłości, gdyby można było dodać przyciski do nawigowania stronami wątku nie tylko na dole, ale również u góry.
Gladin napisał:
Kiedyś w przyszłości, gdyby można było dodać przyciski do nawigowania stronami wątku nie tylko na dole, ale również u góry.
Też już to zgłaszałem, dość dawno temu.
@Kynikos
Co do wyrównania spojlera, o to chodzi?Próba tekstu
Wstaw enter przed tekstem i enter po tekście. Generalnie często eksperymentuj ze wstawieniem nadmiarowych enterów, to pomaga

-
Gladin napisał:
Też już to zgłaszałem, dość dawno temu.
@Kynikos
Co do wyrównania spojlera, o to chodzi?Próba tekstu
Wstaw enter przed tekstem i enter po tekście. Generalnie często eksperymentuj ze wstawieniem nadmiarowych enterów, to pomaga

@Gladin: Tak, użycie Entera rozwiązało problem, chociaż formatowanie w tym Markdownie to nadal katorga. Ale dzięki wielkie za pomoc, teraz już wiem jak robić. :)
Dla przyszłych pokoleń:

Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się