Krzyk Pustki
-
Skoro decyzja zapadła, słowo kapitana jest święte. Dzięki nadludzkiej sile fizycznej androida Jeremiah Purcell nie będzie miał żadnej możliwości przeciwstawienia się umieszczeniu w jednej z komór kiosnu przeznaczonych dla górników. Nie obędzie się bez głośnych protestów, gróźb i próśb, ale pół godziny po podjęciu finalnej decyzji rozbitek będzie już spał, a wyznaczeni do abordażu członkowie załogi Kardashiana staną pod śluzą.
@marrrt , @beetle , dzięki za błyskawiczne autoryzowanie sceny przesłuchania!
Mająca dostęp do Opiekuna Delilah le Fey będzie znała przebieg drugiego przesłuchania oraz status misji ratunkowej z zaledwie kilkunastosekundowym opóźnieniem, ale najpewniej na razie nic z tym nie zrobi, bo chociaż @arthur-fleck Wam nie wspomniał, co ona właściwie wyciągnęła ze swojego bagażu to zrobię to ja w jego imieniu - Delilah wyciągnęła lokówkę, ponieważ wygląda zabójczo w lokach, więc kiedy skończy je kręcić, spodziewajcie się wejścia Delilah na wyższy poziom zabójczości (zgodnie z zasadami dodatku „Corporate Wars” loki dodają agentkom +2 do testów Manipulacji).
Davy i Nadia będą na bieżąco monitorowali łączność radiową i feedy video z nahełmowych kamer skafandrów, a jednocześnie cały czas obserwowali otoczenie obu statków, gdyby w przestrzeni miał się pojawić jakiś nowy obiekt.
Wszystko zostało w zasadzie napisane, biorę się za nowy update fabuły, który pojawi się najpewniej jutro i który przeniesie nas do sceny abordażu.
@cygan , wiem, że jako gracz zostałeś wystawiony na ogromną próbę cierpliwości, ale obiecuję, że kiedy już uwaga sesji skupiona zostanie na Twojej postaci, będziesz z tej atencji bardzo zadowolony, gwarantuję. Abyś w międzyczasie nie zardzewiał literacko, napisz proszę, co Bill sobie myślał widząc z bezpiecznej odległości jak pokładowy android niesie wrzeszczącego rozbitka nic sobie nie robiąc z jego gróźb, a potem pakuje biedaka do kapsuły kriosnu i wprowadza w śpiączkę.
-
Nie jestem pewien, czy zamrażalka to teraz dobry manewr - zawsze można by było pytać kolesia o informację podczas abordażu - typu gdzie coś jest, jaki jest kod, a co to w tej ładowni , etc.
-
Kapitan nie wierzy temu co mówi wojak. I nie uwierzy w jego hipotetyczne odpowiedzi. Numer z wpuszczeniem na mostek przekonał go ostatecznie:) także możesz mieć rację @davy-knee ale na razie sprawa pozamiatana. Poza tym złorzeczenie i protestowanie żołnierza przeciw bezpiecznemu umieszczeniu w lodówce gdzie albo go uratują na Borodino, albo znajdą hipotetyczni, acz wątpliwi siedzący cicho ziomkowie z Bleinerta, jest dodatkowo wysoce podejrzane dla Caleba.
-

Przygotowując nowy odpis przypomniałem sobie o jednej ważnej rzeczy - otóż w archiwach kombajnu nie ma żadnych danych technicznych ani planów okrętu zaopatrzeniowego klasy Monroe, to informacje ściśle tajne. Będziecie w tym przypadku zdani na siebie, swoje zmysły i zdolność improwizacji.
Jeremiah Purcell przed zapadnięciem w śpiączkę dostał jeszcze odpowiedni zastrzyk na uspokojenie; podkreślam to, ponieważ jeśli zaszłaby konieczność jego błyskawicznego wybudzania z kriosnu, proces ten ulegnie pewnemu wydłużeniu.
@arthur i @cygan , czy chcielibyście w tej kolejce wrzucić jakieś fabularki prezentujące punkt widzenia Waszych postaci na to, co wydarzyło się do tej pory czy też podobnie jak ja nie potraficie się już doczekać abordażu?
-
Ja czekam na abordaż

-
ja tak samo
-
I ja! I ja!:)
-
A Joshua bardzo abordażu nie chce i tak bardzo się bał, że aż sprzeciwił się kapitanowi!
-
Ktoś jeszcze coś przed abordażem?:) to dyscyplinarkę za jednym razem bym strzelił:)
-
Nu vot... Prawdę mówi. Staremu we łbie się coś poprzestawiało.
-
Maaatko boska. Naoglądali się tanich ruskich filmów o potworach i teraz zbiorowa histeria;D
Kosmos nie jest dla każdego! Było siedzieć w kopalniach!
-
W kopalniach nie było lepiej.
Dawajmy ten abordaż.
Co może pójść nie tak? -
-
W każdym kliszpwym horrorze musi być ktoś, kto mówi: "Ej ale bym tam nie wchodził", by potem ginąc powiedzieć: "A nie mówiłe... bleh..."

-
Davy siedzi z popcornem
i ogląda na kamerkach film akcji w ambulatorium 
-
Niech ogląda. Niech się bawi. Grupa abordażowa zaraz wpadnie w łapy aliena. Ale i tak będzie im Davy zazdrościć gdy Delilka zacznie zaprowadzać swoje porządki na Kardashianie;D
-
Ja na to patrzę jak na szansę - piękna kobieta z lokami, przystojny pilot, cały statek kosmiczny dla nas …

-
Witaj po urlopie, wyszło bardzo dobrze. @marrrt wspomniał o tym samym doku jakieś trzy godziny temu. Retrospekcje zawsze mile widziane, wrzucaj jak tylko będziesz gotowy!
Witaj po urlopie, wyszło bardzo dobrze. @marrrt wspomniał o tym samym doku jakieś trzy godziny temu. Retrospekcje zawsze mile widziane, wrzucaj jak tylko będziesz gotowy!
Trochę miałem na głowie w ostatnich dniach, a uznałem, że ta scena nie ma piorytetu. Nie mniej po długim czasie coś tam dodałem. Sorry za spory delay.
-
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się