Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.
Kolekcja Kart Postaci
-
W życiu każdego gracza i mistrza pojawia się taki moment, kiedy potrzebujemy karty postaci. Tworzenie takiej od zera zajmuje czas... dlatego pomyślałem podzielić się moimi, które od wieków osobiście traktuje jako standard w moim prowadzeniu i graniu. Chyba, że mg ma swój własny szablon którego używa i preferuje.
Post będzie edytowany o kolejne systemy jak je odkopię. Gdzieś są...
Poniżej, moja mała kolekcja kart postaci. Korzystajcie do woli na potrzeby sesji.
Zapraszam wszystkich do dzielenia się swoimi tworami. Razem stwórzmy temat dla wszystkich, by nam łatwiej i przyjemniej było przejść do tworzenia postaci. Bez bólu głowy jakim jest tworzenie surowego szablonu. Z przyjemnością poznam wasze kreacje.
Changelog:
-
W karcie Neuroshimy masz powtórzoną wagę i wzrost. Przy umiejętnościach nie wiem co oznaczają kategorie "Poz" i "kst".
-
W karcie Neuroshimy masz powtórzoną wagę i wzrost. Przy umiejętnościach nie wiem co oznaczają kategorie "Poz" i "kst".
@JohnyTRS napisał w Kolekcja Kart Postaci:
Faktycznie, artefakty ze starych czasów. Zmieniłem Poz i Kst na angielskie i bardziej intuicyjne odpowiedniki Lvl (Poz) i EXP (Kst)
Dzięki

-
A co EXP ma oznaczać? Punkty Doświadczenia przypisane do każdej umiejętności?
-
Hah, w tworzeniu postaci oznacza punkty z standardowej puli 35+30 którą masz, by łatwiej było liczyć. Po akceptacji postaci, czyścimy i naliczamy doświadczenie w ramach rozgrywki. Taka forma kontroli wydatków. Może nie idealna, ale jakaś. Teoretycznie zbyteczna, ale w fazie kreacji bohatera naprawdę ułatwia proces dla obu stron, gracza i mg.
-
To może też wrzucę, choć nie uważam, aby to było jakieś niezwykłe tbh, jednak lubię swoją tabelkę i układ w tym KP.
Jest to do Warhammera, tbh nie pamiętam, której edycji, ale też nie pamiętam, czy one w KP aż tak się od siebie różniły. Zostawiłam portret postaci, aby było widać, gdzie w takim układzie ładnie można go umieścić