Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.
Serce wieczności - Daggerheart
-

SERCE WIECZNOŚCI
Osada Elmore była od wieków oazą spokoju pośród otaczających ją dzikich krain. Ominął ją właściwie upadek dawnego królestwa Karos, powstanie i unicestwienie Obsydianowego Imperium i wiele innych rzeczy, które mieszkańcy tej niewielkiej krainy, położonej w Kotlinie pomiędzy Górami Szmaragdowymi i Płowymi Wzgórzami, ledwie odnotowali. Miasteczko i znajdujące się wokół niej kilka osad były praktycznie samowystarczalne i rzadko kiedy goście z odległych krain tutaj zaglądali i zazwyczaj nie interesowało ich samo miasto… Pomijając nielicznych kupców, większość Przybyszów była bardziej zainteresowana znajdującymi się nieopodal miasta Żarłocznymi Pieczarami, labiryntem jaskiń ciągnących się aż do samego serca ziemi jak mawiali niektórzy. Były one jednak pełne potworów a także pozostałości po nieznanych tajemniczych miastach… Mówi się, że niegdyś pewien potężny druid rzucił zaklęcie, które sprawiło że żadne potwory nie były w stanie opuścić podziemi… Trzeba było to jednak też wiele potworów z najdalszych nawet krajów które weszły w niezmierzone czeluście i nigdy stamtąd nie wyszły, być może stając się częścią ekosystemu.
Wszystko zmieniło się w czasie pewnej letniej burzy, podczas której na niebie pojawiały się dziwne czerwone błyskawice i nagle rozległ się potężny Śmiech dobywający się z samego wnętrza ziemi. Na drugi dzień burmistrz miasteczka, który udał się na przechadzkę aby zobaczyć zniszczenia jakich dokonała nawałnica został zaatakowany przez Potwory, które zazwyczaj do tej pory widziano tylko w Żarłocznych Pieczarach… Burmistrz został zjedzony, przy okazji zostawiając wakat na tym stanowisku i Szybko okazało się że zaklęcie zostało zdjęte. Mieszkańcy byli przerażeni bo teraz nic nie chroniło ich przed potworami czekającymi w podziemiach, I tylko od dzielnych zależy, czy Elmor zostanie uratowane.
Witajcie, chciałbym was zaprosić do Sesji W systemie Daggerheart. Jest to prosty Dedekoid z silnymi elementami Powered by the Apocalypse. W tej sesji będziecie albo grać mieszkańcami posady Elmor od początkującymi poszukiwaczami przygód zwabionymi legendami dotyczącymi bogactwa tego miejsca a także nagrodą oferowaną przez mieszkańców miasteczka w zamian za rozwiązanie problemu Żarłocznych Pieczar.
Tutaj jest srd do sytemu https://www.daggerheart.com/srd/
Oczekuje dwóch postów w tygodniu Jeśli to będzie możliwe.
Rekrutacja trwa do 21 marca
Inspiracje: Dungeon Meshi i pierwsze rozdziały Władcy Pierścieni
Charakteryzuje się bardzo specyficzny System Spotlightu Dlaczego też będziemy korzystać z zasady Trakowania Spotlightu, Albo po prostu zwyczajnie kolejek forumowych.
-
Wstępnie się zgłaszam, może jako elf mag, ale musiałbym przeczytać SRD (w ogóle nie znam systemu).
-
Z tego co widzę w SRD, to jest jak nic elf?

-
Jakieś ograniczenia co do ras/klas?
-

Słodki Sigmarze, wybacz mi to, co zaraz uczynię... ale to będzie on, ribbet Rechotek Mlaskacz z klanu Wędrownego Skrzeku, bard-trubador jeden na tysiąclecie, "Nieziemski Głos, Który Wstrząśnie Na Wskroś Każdym Jestestwem". Utalentowany artysta i żarliwy czciciel Wielkiego Kumkacza przybywa do Elmore, aby przynieść tamtejszemu pospólstwu niezapomniany smak KULTURY!
@slann22 miej się chłopie na baczności, kupiłem na tę okazję podręcznik, jeśli mi zostanie na półce jak ten do Imperium Maledictum to... nawet nie potrafię ująć w słowa straszliwości potencjalnych konsekwencji...
-
MiRaz: Ograniczeń nie ma żadnych, Jedyne co bym przygotował to żeby dwie osoby nie brały tej samej klasy.
Jeśli chodzi o rasy tak samo, specjalnie wspomniałem tylko o osadach po okolicy żebyście mogli, Jeśli chcecie, prowadzić osadę swojej rasy, Jeśli chcecie aby Wasza postać pochodziła z tej okolicy, a nie Była przybyszem, Choć Oczywiście jak wspomniałem granie przybyszami też jest możliwe -

-
@ketharian Kiedyś graczka grała u mnie Żabką i potem spotkali Mrociany!
-
Ja mam 2 pytania...
- To będzie jakiś dungeon crawl?
- Jak właściwie zamierzasz rozegrać kwestię flow gry? Branie na forum systemu, gdzie MG musi ingerować w conajmniej połowę testowanych akcji graczy wydaje się cokolwiek karkołomne.
-
1 Trudno powiedzieć, czy Dungeon Meshi to Dungeon Crawl , Na pewno nie będzie to nic w rodzaju Abomination Vault Czy Kuźni Gniewu.
2 Też się z nad tym zastanawiałem, nawet zadałem pytanie na reddicie https://www.reddit.com/r/daggerheart/comments/1rhv0ho/daggerheart_played_on_the_forums/
Z tego co udało mi się dowiedzieć, raczej nie ma problemu Zresztą prowadzę jakiś czas sytemy PBTA I daję radę. -
1 Trudno powiedzieć, czy Dungeon Meshi to Dungeon Crawl , Na pewno nie będzie to nic w rodzaju Abomination Vault Czy Kuźni Gniewu.
2 Też się z nad tym zastanawiałem, nawet zadałem pytanie na reddicie https://www.reddit.com/r/daggerheart/comments/1rhv0ho/daggerheart_played_on_the_forums/
Z tego co udało mi się dowiedzieć, raczej nie ma problemu Zresztą prowadzę jakiś czas sytemy PBTA I daję radę.@slann22 napisał w Serce wieczności - Daggerheart:
Nie o to mi chodziło... Pytałem się czy to będzie staroszkolny sandbox.
@slann22 napisał w Serce wieczności - Daggerheart:
Z tego co udało mi się dowiedzieć, raczej nie ma problemu Zresztą prowadzę jakiś czas sytemy PBTA I daję radę.
Grałem w autorkę na podstwie PBTA i wierzę, że da się od biedy jakoś to poukładać, ale tu dochodzi jednak istotny szczegół wszystko rozwala... kostki dualności, które wprowadziły mechanikę (...)wejdź w słowo(...).
-
Jak Rechotek przy wykonywaniu ruchu przeciwko graczowi rzuci ze strachem to zasady mówią... to po ew. opisie sukcesu swojej postaci to gracz przejmuje narrację i opisuje, że jednak coś się zes###ło.
-
OK. Dowiedziałem się dość, żeby zrezygnować z rekrutacji.
-
A ja tam polubiłem Rechotka.
Zgłoszę Gianta Guardiana, osiem stóp wzrostu, szelmowski uśmiech, nieokiełznana burza włosów i wielki dwuręczny młot.

W trakcie rytuału plemiennej inicjacji, w którym ma wrócić z trofeum zabitej godnej wyzwania bestii. A gdzie szukać bestii, jeśli nie w tajemniczej jaskini niedaleko Elmore?