Serce wieczności - Daggerheart
-
Z tego co widzę w SRD, to jest jak nic elf?

-
Jakieś ograniczenia co do ras/klas?
-

Słodki Sigmarze, wybacz mi to, co zaraz uczynię... ale to będzie on, ribbet Rechotek Mlaskacz z klanu Wędrownego Skrzeku, bard-trubador jeden na tysiąclecie, "Nieziemski Głos, Który Wstrząśnie Na Wskroś Każdym Jestestwem". Utalentowany artysta i żarliwy czciciel Wielkiego Kumkacza przybywa do Elmore, aby przynieść tamtejszemu pospólstwu niezapomniany smak KULTURY!
@slann22 miej się chłopie na baczności, kupiłem na tę okazję podręcznik, jeśli mi zostanie na półce jak ten do Imperium Maledictum to... nawet nie potrafię ująć w słowa straszliwości potencjalnych konsekwencji...
-
MiRaz: Ograniczeń nie ma żadnych, Jedyne co bym przygotował to żeby dwie osoby nie brały tej samej klasy.
Jeśli chodzi o rasy tak samo, specjalnie wspomniałem tylko o osadach po okolicy żebyście mogli, Jeśli chcecie, prowadzić osadę swojej rasy, Jeśli chcecie aby Wasza postać pochodziła z tej okolicy, a nie Była przybyszem, Choć Oczywiście jak wspomniałem granie przybyszami też jest możliwe -

-
@ketharian Kiedyś graczka grała u mnie Żabką i potem spotkali Mrociany!
-
Ja mam 2 pytania...
- To będzie jakiś dungeon crawl?
- Jak właściwie zamierzasz rozegrać kwestię flow gry? Branie na forum systemu, gdzie MG musi ingerować w conajmniej połowę testowanych akcji graczy wydaje się cokolwiek karkołomne.
-
1 Trudno powiedzieć, czy Dungeon Meshi to Dungeon Crawl , Na pewno nie będzie to nic w rodzaju Abomination Vault Czy Kuźni Gniewu.
2 Też się z nad tym zastanawiałem, nawet zadałem pytanie na reddicie https://www.reddit.com/r/daggerheart/comments/1rhv0ho/daggerheart_played_on_the_forums/
Z tego co udało mi się dowiedzieć, raczej nie ma problemu Zresztą prowadzę jakiś czas sytemy PBTA I daję radę. -
1 Trudno powiedzieć, czy Dungeon Meshi to Dungeon Crawl , Na pewno nie będzie to nic w rodzaju Abomination Vault Czy Kuźni Gniewu.
2 Też się z nad tym zastanawiałem, nawet zadałem pytanie na reddicie https://www.reddit.com/r/daggerheart/comments/1rhv0ho/daggerheart_played_on_the_forums/
Z tego co udało mi się dowiedzieć, raczej nie ma problemu Zresztą prowadzę jakiś czas sytemy PBTA I daję radę.@slann22 napisał w Serce wieczności - Daggerheart:
Nie o to mi chodziło... Pytałem się czy to będzie staroszkolny sandbox.
@slann22 napisał w Serce wieczności - Daggerheart:
Z tego co udało mi się dowiedzieć, raczej nie ma problemu Zresztą prowadzę jakiś czas sytemy PBTA I daję radę.
Grałem w autorkę na podstwie PBTA i wierzę, że da się od biedy jakoś to poukładać, ale tu dochodzi jednak istotny szczegół wszystko rozwala... kostki dualności, które wprowadziły mechanikę (...)wejdź w słowo(...).
-
Jak Rechotek przy wykonywaniu ruchu przeciwko graczowi rzuci ze strachem to zasady mówią... to po ew. opisie sukcesu swojej postaci to gracz przejmuje narrację i opisuje, że jednak coś się zes###ło.
-
OK. Dowiedziałem się dość, żeby zrezygnować z rekrutacji.
-
A ja tam polubiłem Rechotka.
Zgłoszę Gianta Guardiana, osiem stóp wzrostu, szelmowski uśmiech, nieokiełznana burza włosów i wielki dwuręczny młot.

W trakcie rytuału plemiennej inicjacji, w którym ma wrócić z trofeum zabitej godnej wyzwania bestii. A gdzie szukać bestii, jeśli nie w tajemniczej jaskini niedaleko Elmore?
-
Baron Hircus van Tryk (Faun Rogue) kłania się trzaskając racicami, ja-a-aaa??

Jeśli nie trzeba znać systemu i zaprzątać sobie jakoś specjalnie głowy rzutami, to wchodzę w to. Jak widzę, że ktoś się inspiruje Władcą i weźmie na siebie ciężar mechaniki, to mi wystarczy!
-
Zaczyna się nam rysować nielicha szajka! Baron wygląda na kogoś, kto szybko znajdzie wspólne rozrywki z Rechotkiem, zaś olbrzymka… ach, olbrzymka
zauroczony ribbet ułoży niezrównaną balladę opiewającą jej ekhm walory! Tylko bardzo proszę @miraaz niechaj z niej będzie taka bardziej gentle giant w sensie, żeby uważała, gdzie siada, bo Rechotek z tych raczej mniejszych herosów… -
Zaczyna się nam rysować nielicha szajka! Baron wygląda na kogoś, kto szybko znajdzie wspólne rozrywki z Rechotkiem, zaś olbrzymka… ach, olbrzymka
zauroczony ribbet ułoży niezrównaną balladę opiewającą jej ekhm walory! Tylko bardzo proszę @miraaz niechaj z niej będzie taka bardziej gentle giant w sensie, żeby uważała, gdzie siada, bo Rechotek z tych raczej mniejszych herosów…@Ketharian napisał w Serce wieczności - Daggerheart:
Tylko bardzo proszę @miraaz niechaj z niej będzie taka bardziej gentle giant w sensie, żeby uważała, gdzie siada, bo Rechotek z tych raczej mniejszych herosów…
Zbereźny Rechotek... przypadek, wypadek, taaa, jasne. Dobrze że język w porę schował

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się