Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.
U bram raju - komentarze
-
A ze spraw techniczno-estetycznych, to:
- czy mamy przewidziane jakieś tempo odpisów?
- czy chciałbyś widzieć posty w konkretnym formacie/podpisane imieniem postaci/portret w konkretnym miejscu/itp.?
-
- czy chciałbyś widzieć posty w konkretnym formacie/podpisane imieniem postaci/portret w konkretnym miejscu/itp.?
@Pan-Elf napisał w U bram raju - komentarze:
Pisałem chyba w rekrucie, że celujemy w raz na tydzień, ale to przy założeniu kolejek mocniej narracyjnych. Pewnie przy walkach itd. będzie szybciej, ale to na ile wszyscy damy radę - jak ktoś nie będzie w stanie to okej, wtedy wystarczą deklarki.
Format jaki lubicie, ale dobrze - póki nie ma zintegrowanego pluginu - wrzucać na start imię postaci boldem wyśrodkowane. Możecie wrzucić też na start swoje obrazki postaci (potem je pewnie zedytuję do jednolitego formatu).
-
Dzięki, gdzieś mi to umknęło z pamięci o tempie odpisów.
-
Spoczko, ja sam nie pamiętam, więc tak z głowy siebie cytuję

Uznajmy takie kryteria
-
Spróbuje dzisiaj jeszcze odpisać ale dostałem antybiotyk bo ten kaszel to zapalenie płuc podobno się robi więc może być gorzej zanim będzie lepiej więc pewnie jednak o NPCowanie będę prosił sorki to zdrowie moje to rollecoster będę próbował śledzić i odpiswać ale ciężko przewidzieć.
-
Co Randal jest w stanie sobie fajnego kupić? Jak odkopie łupy z pierwszego wejścia do kopalni i z otrzymanych kamyków to chyba wyjdzie spoko sumka. Myślę o uzbrojeniu i opancerzeniu. Ale jakaś chemia i alchemia w płynie też wchodzi w grę.
-
Używamy Gdoca lub jakiegoś wspólnego czata tutaj? Byłoby praktyczne do uzgadniania działań.
-
Co Randal jest w stanie sobie fajnego kupić? Jak odkopie łupy z pierwszego wejścia do kopalni i z otrzymanych kamyków to chyba wyjdzie spoko sumka. Myślę o uzbrojeniu i opancerzeniu. Ale jakaś chemia i alchemia w płynie też wchodzi w grę.
@Mike napisał w U bram raju - komentarze:
Kupić jest pewnie w stanie większość podręcznikowych rzeczy w budżecie - napisz mi czego by potrzebował. Co do rzeczy specjalnych - pewnie coś się da ogarnąć, ale tu już trochę wchodzi więcej kombinacji (także info czego szukasz i zobaczymy).
Tomek - dodałem Cię i wszystkich do czatu tu na Rolltelling, a tam z kolei wysłałem link do Discorda. Na tym ostatnim, acz może i tu będę wrzucał jakieś dodatkowe materiały jak plotki.
No i Brilchan zdrowiej i się nie przejmuj. Na razie czekam na Wasze luźne wprowadzajki.
PS Wrzuciłem część plot, które do Was doszły na Discord
-
Post poszedł. Mam nadzieję, że obrazki będą widoczne... bo ja widzę tylko "niedostępne w twoim regionie".
I generalnie muszę rozpracować jak na tym nowym wynalazku pisać posty...
I jak coś opisałem za mało, to co poprawić? Pewnie więcej opisu tych górników? Czy wybrałem im złe narzędzia? Jak coś jeszcze by było przydatnego tej ekipie inżynieryjnej to Hazar bierze... (ale ja niestety taki inżynieryjny nie jestem żeby to wiedzieć)
Generalnie planowałem aby na 7 osób mieć 9 zestawów narzędzi i te dwa dodatkowe zestawy rozlokowane po całej ekipie (jeśli nie wychodzi za ciężko).
No i Grimbald jednak zostaje, bo nie ma szans żebym tak dobrze jego styl gadania odegrał xDEdit: tak tylko testuje jak wstawić coś z imgura
Edit2, ok, testy zakończone, burdel z postu posprzątany ^^' -
Dzięki za post eTo

Jest spoko - zakładam, że wszyscy mogą sobie tam jakiś sensowny osprzęt przygotować, więc nie zamierzam rozliczać z głębokiej specyfiki górniczego ekwipunku, bo raz, że się na tym nie znam, a dwa, że (mimo wszystko) to pewnie nie będą istotne elementy w sesji

-
Sorki dziś się nie wyrobię. Postaram się jutro wrzucić posta.
-
Spokoluz, dzięki za post. Ja też miałem lekki zjazd, ale pewnie w weekend, przy niedzieli byśmy ruszyli z akcją.
Zakładam dla Was możliwości światotworzenia, ale wszyscyście zawiesili swe działania - chcecie jakiegoś info ode mnie? Potrzebujecie coś ogarnąć, załatwić, dowiedzieć się? Jak coś, dawajcie znać na PW/Disco

A jak nie, to spotkamy się pewnie już na Ścieżce Slerotina

-
Ja przyznam, że jeszcze nie czuję się zbyt pewnie w świecie "U bram raju", by samodzielnie światotworzyć. Dlatego też "zawieszenie działania" w bezpiecznej czasoprzestrzeni bez żadnych konkretów - ot post wprowadzający postać. Zresztą, chyba mam takie przyzwyczajenie z innych sesji, że te pierwsze posty to zawsze takie są
Mam nadzieję, że się rozkręcę. -
Luzik, nauczymy się razem, co i jak

W razie pytań, wątpliwości czy po prostu pomysłów, które macie piszcie śmiało. Aktywni gracze to skarb

-
Mnie zastanawia tylko co się stało z tym co to go pachołki odeksportowały. Po tym jak go znaleźliśmy ledwo żyw
-
Istotnie, jeszcze sprawa Grumwida i tego wisielca, którego znaleźliście w lesie. Pamiętałem o tym, ale już nie chciałem dopychać do posta, bo i tak się rozrósł. Dodam info w plotkach.
-
Ale człek jest nieczasowy w tych czasach, gdy tyle na głowie... Nie uda mi się pewnie dziś zatem wystartować całościowo, ale wrzucę Wam na pocieszenie małą mapkę (nie całej) zeksplorowanej części Ścieżki: Mapa
-
dałem od siebie krótki odpis do sesji ze skróconym opisem tego co Marius robił w przerwie i nieco przemyśleń postaci postaram się już być od teraz aktywny w grze. W opisie backroundu akolity jest coś takiego że można spać w świątyni jeżeli się pomoże przy sprzątaniu czy coś w tym rodzaju nie wiem czy tam gdzie jest postać jest jakaś świątynia czy inny przybytek wiary ? Założyłem że coś być musi w razie czego edytuje posta.
Marius po prostu stara się być oszczędny przyzwyczajenie z czasów kryzysu bezdomności bo nigdy nie wiadomo czy wpadnie kolejne zlecenie i podtrzymuje to cover story które podał że zbiera na własną świątynie dla Osprem to nie będzie wydawać skromnych oszczędności w tawernach

-
Jest kapliczka przydrożna Pelora xD
-
Brilu, dzięki za posta. Marius ma płaconą kasę z Kompanii, jest człekiem na etacie, więc ma wikt i opierunek i nie musi spać po przytułkach

Ale rozumiem, że w jego naturze leży głęboka oszczędność. W wiosce/miasteczku nie ma dotąd innej świątyni niż świątynia Zilchusa (patrz: Karl Glidwalt), czyli boga pieniądza, ale brat Karl jest przyjaznym klechą, więc możemy na potrzeby fabularne uznać, że przyjął międzywyznaniową pomoc Mariusa (acz nie może on uznać, że tam mieszka/jest u siebie - może pomagać i zbuduje sobie wtedy relację z Karlem).
Oprócz tego jest tylko kapliczka Pelora (ale to taka jak Rewik pisze, wolnostojąca)

Dzień znów miałem pełny wrażeń i zajęć, więc postanowiłem sobie, że zerwę się jutro z roboty wcześniej i zajmę, czym należy, tj. postem... Ech, sami wiecie