Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.
U bram raju - komentarze
-
Jutro machnę posta, żeby nie mitrężyć.
-
Hazar nadal defensywnie chyba, że ktoś z wiedzących jak uporać się z tymi mefitami da polecenia żeby lać co popadnie.
Najprawdopodobniej rzuci coś w stylu:
"To jak mocno wybuchają te mefity? Jak trzeba to mówcie kiedy zacząć lać albo co dalej..." -
Wrzuciłem taki skromny post nie z racji, że tak ma być, ale z tej racji, że czacha dziś boli i robię kurs na spanie. Nie jest to kolejka, ani nic - jutro (daj Bóg!) rozwinę tego posta do właściwego kształtu, gdzie opiszę, co więcej następuje.
EDIT: I trochę rozwinąłem, ale jednak do końca nie dałem rady, bo znów zmęczenie dopadło (może muszę zacząć pić kawę na stare lata?)... Uznajmy, że dawkuję Wam dla emocji, a jutro dokończę.
-
No dobra, udało się dokonać tej tury. Zobaczymy teraz, co zarządzi Utopiec, bo on zamyka turę... I on też zdaje sobie sprawę, że może spróbować komunikować się z mefitami w primordial, który ma na liście języków.
-
Zaraz spróbuje wrzucić jako posta co do języków nie jestem pewien ale wydaje mi się że zrezygnowaliśmy z Primodiala i daliśmy mu języki z Grayhawke zamiast tych egzotycznych w KP na D&D Byond nie da się wpisać autorskich języków nie z listy więc stoi Common (to wiadomo), Celestial, Deep Speech, Primordial + telepatia.
Ale jak patrzę na nasze wiadomości discordowe to zamiast tych co są pod językami ustalilśmy że ma Języki zamiast tych co są keolandzku (wspólny / angielski), starooeridyjski (język historyczny nauczył się w świątyni), flański, oeridyjski (żył w porcie pirackim to podłapał)
Wpisałem to w Notes karty **Ale jeżeli wzbogaciłoby to w sesji żeby znał Primodial ** to możemy mu któreś z języków podmienić
-
Dałem posta to może podmieńmy Mariusowi Flański na Primodial ? Bo ciekawszy post w tej sesji i może jako action mógłby rzut na dyplomacje zrobić ? A czekaj w piątce nie ma dyplomacji więc przekonywanie albo oszustwo/deception ? Tutaj przekonywanie by bardziej pasowało
Myślałem czy jako bonus action nie przywołać macki z Grasp of the Deep ale nie atakować tylko jako straszak może dla jakiegoś advantege albo + ?

-
No tak Brilu, nie zaktualizowałeś karty i wychodzi nauka, że co masz zrobić jutro, zrób... Nigdy, bo może lepiej na tym wyjdziesz

Uznajmy, że znasz ten Primordial (tak jak patrzyłem w karcie; biorąc pod uwagę Twojego patrona i cały klimat, to dość naturalny kierunek), ale Celestial będzie do wymianki.
A co następuje w sesji? Otóż... Przemawiaj/przemawiajcie (poprzez Mariusa), mefity się uspokajają powoli i wychodzi, że nie są tu z własnej woli, są oszołomione i nie palą się do walki, jeżeli uda się tego uniknąć. Uda się szybko ustalić, że 'trafiły tu z nieba', co Marius jest w stanie odcyfrować jako naturalne określenie przestrzeni bytowej dla żywiołaków powietrza. O resztę pytajcie : )
-
Dobra tak jak mówię problem z kartą w D&D Beyond jest taki że nie można updatować o własne języki a nie mają do wyboru tych Z grayhawk na liście stąd dodałem języki w notatkach
Celestial rzeczywiście nie pasuje mogę go zmienić na coś innego albo możemy po prostu ustalić że zamiast niego zna coś z tej listy co ustaliliśmy na discordzie.
Dałem, krótki wpis przed wyłączeniem forum Utopiec będzie robił za tłumacza pomiędzy ekipą a mefitami.
-
To ja spróbuję utrzymać narwanego kolegę w ryzach, i niech mądrzejsi od Hazara negocjują
-
Quolleb nie. Górnicy - do ustalenia zostawiam eTo (Hazar mógł dobrać wg swojego uznania).