Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
Skórki
  • Light
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
  1. Start
  2. Rekrutacje
  3. Sondy
  4. Bastion 2521 (Warhammer 2ed) - reaktywacja

Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.

Bastion 2521 (Warhammer 2ed) - reaktywacja

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Sondy
21 Posty 6 Uczestników 154 Wyświetlenia 2 Obserwuje
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • WiredW Online
    WiredW Online
    Wired
    napisał(a) ostatnio edytowany przez Wired

@jhnw a jakby zrobić drukowanie do pliku każdej ze stron sesji na LI, połączyć w jeden pdf i wyszerować na Rolltelling jako link do pliku z czyjegoś gmaila? Wtedy sesja jest trzymana poza forum, zero odpowiedzialności na forum za materiał bo nie ma go tutaj, a Pip by miał ją dla innych do zapoznania się w każdej chwili, na forum byłoby jedynie łącze. Takie coś byłoby ok? Bo by w sumie dawało funkcję jakiej Pip potrzebuje bez przenoszenia fizycznie postów na Rolltelling.

JhnWJ SantorineS 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź
    0
    • WiredW Wired

@jhnw a jakby zrobić drukowanie do pliku każdej ze stron sesji na LI, połączyć w jeden pdf i wyszerować na Rolltelling jako link do pliku z czyjegoś gmaila? Wtedy sesja jest trzymana poza forum, zero odpowiedzialności na forum za materiał bo nie ma go tutaj, a Pip by miał ją dla innych do zapoznania się w każdej chwili, na forum byłoby jedynie łącze. Takie coś byłoby ok? Bo by w sumie dawało funkcję jakiej Pip potrzebuje bez przenoszenia fizycznie postów na Rolltelling.

JhnWJ Online
      JhnWJ Online
      JhnW
      Administrator Obsługa Developer
      napisał(a) ostatnio edytowany przez

@Wired nie wnikam co wy sobie prywatnie trzymacie i linkujecie 😉

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
      0
      • KetharianK Online
        KetharianK Online
        Ketharian
        Obsługa Moderator
        napisał(a) ostatnio edytowany przez Ketharian

@pipboy79 , przybliżę Ci przypadek, który określił nasze stanowisko wobec kopiowania całych sesji z LI. Krótko po rozruchu RT jeden z graczy biorących udział w mojej sesji WFRP postanowił przenieść ją na tutejsze forum. Co postanowił, to poczynił. Inny z graczy, który w finale przygody wszedł w konflikt z niemal kompletem pozostałych uczestników zorientował się w tej operacji i oprotestował ją skarżąc się na nieuprawnione korzystanie z jego własności intelektualnej i żądając usunięcia wszystkich swoich postów. Chociaż wyglądało to na zwyczajną małostkową złośliwość, woleliśmy dmuchać na zimno, bo ludzie są zdolni do różnych rzeczy i nie uśmiechało nam się znaleźć w skrzynce pocztowej list z jakiejś kancelarii adwokackiej, mamy dość innych kłopotów na głowie. Istniała co prawda opcja ręcznego wykasowania każdego jego posta, ale sesja straciłaby wówczas na czytelności, bo była naprawdę obszerna i obfitowała w relacje między graczami. Istniała też opcja przepisania każdego posta tego gracza na nowo innymi słowami, najlepiej w formie streszczenia. Ponieważ istniało całkiem spore ryzyko, że w sukurs pierwszemu przyjdzie drugi gracz i podwoi nam ilość roboty przy edycji zapisu sesji, zdecydowałem się skasować całość. Niechaj ta bezcenna własność intelektualna zatonie na LI, nie byłem do tej sesji przywiązany aż tak bardzo, żeby o nią kruszyć kopie.

Popieram postulat Gladina wzywający do zniszczenia 4-tej edycji WFRP!

0
        • WiredW Wired

SantorineS Niedostępny
          SantorineS Niedostępny
          Santorine
          Developer

@Wired napisał w Bastion 2521 (Warhammer 2ed) - reaktywacja:

Wtedy sesja jest trzymana poza forum

Ale i tak musiałbyś trzymać to na jakimś koncie. Którym i czyje to byłoby konto? Poza tym, wydaje mi się to nie do końca dobre rozwiązanie - całość sesji nie jest na forum, a przecież zależy nam na tym, żeby zachować ciągłość sesji.

Sądzę, że na ten moment najmocniejsze są dwa warianty - ten z omijaniem postów graczy, z którymi nie mamy kontaktu i ten, który zakłada streszczenia postów z SI.

0
          • JhnWJ Online
            JhnWJ Online
            JhnW
            Administrator Obsługa Developer

Wiecie co, backup na prywatne konto to jest i tak dobre rozwiązanie dla... grających. Czy nawet samego MG. Li nie ma domeny ale vps jeszcze dycha, pytanie jak długo potrwa ten stan? Jeśli ktoś potrzebuje dostępu do sesji aby np. sprawdzić pewne wydarzenia to i tak polecam zrobić sobie kopię zapasową.

0
            • Pipboy79P Niedostępny
              Pipboy79P Niedostępny
              Pipboy79
              • No "Kultystów" dało się tak gładko i szybko przenieść, z LI tutaj, że nie sądziłem, że z "Bastionem" będzie inaczej 🙂

• Czy jest mi stara sesja potrzebna tutaj? Tak ostatecznie to nie. Bo jeśli bym miał ją wznowić to ciąg dalszy tego co tam się działo. Zapewne zrobię nową rekrutę. I start z jakimś strzeszczeniem ocb. I zobaczymy co z tego wyjdzie. Ale jeśli to ma być ciąg dalszy przygód rozgrywanych na LI to miło by było aby tamte przygody też się tutaj znalazły.

@ketharian

• Co do opisanego przez Ciebie przykładu to współczuję. Jak ktoś wyraźnie zaznaczy, że nie życzy sobie na branie udziału w dalszej przygodzie to nie. Jak chce sobie zastrzec aby nie używać jego/jej własności intelektualnej czyli postów jasne, jak się da to technicznie zrobić to można to wykasować. Ale kasować całą sesję? No to kuriozum gdy ktoś kto już nie gra i nie chce grać ma sprawczość wyższą niż ci co zostali w tej sesji i chcą grać. Do tego są w naszych sesjach forumowe efemerydy co piszą k6 postów i znikają z sesji albo nawet z forum. Nie przejawiają zadnego zainteresowania tą sesją nawet jeśli trwa ona jeszcze długo po ich odejściu. I nagle one mają mieć większą sprawczość od osób co dalej grają w tą sesję?

• Ale na razie to widzę wątek się zrobił prawno-roboczą rozmówką o zasadach przenoszenia sesji z LI tutaj a o samej propozycji grania w Bastion to na razie cisza 🙂
              0
              • ZellZ Niedostępny
                ZellZ Niedostępny
                Zell
                Moderator Obsługa

@pipboy79 W przykładzie Ketha chodziło już o archiwalną sesję, nikt w niej nie grał. I nie ma mowy byśmy ręcznie polowali na posty i czytali całą sesję by treść znaleźć.

Osobiście nie wezmę udziału w reaktywacji, niestety. Wcześniej zrezygnowałam już, i podtrzymuję decyzję, ale liczę, że nowych graczy znajdziesz. 🙂

Writing is a socially acceptable form of schizophrenia.

0
                • Pipboy79P Niedostępny
                  Pipboy79P Niedostępny
                  Pipboy79

@zell

• Oki, Zell, dzięki za wyjaśnienie, deklarkę i dobre słowo 🙂
                  0
                  • Pipboy79P Pipboy79

Nie wiem czy ja dobrze to rozumiem. Ale tak dla przykładu. Jeśli jakiś MG, chciałby po 10 latach, wskrzesić jakąś swoją starą sesję, a na 4 graczy, 1 dał 1 post i zniknął z forum. To nie da się przenieść tamtej sesji bo ten 1 gracz nie wyraził zgody na reaktywację sesji?

Z Bastionu mam kontakt z Mirkiem i mam od niego zgodę i chęć kontynuacji. Marek jak odszedł z sesji w 2023 nie mam z nim kontaktu. Nie kojarzę aby na LI grał w jakiejś innej sesji. Do Dekarysa i Cioldana napiszę pw. P cichu zakładam, że to ci sami gracze co na LI.

SantorineS Niedostępny
                    SantorineS Niedostępny
                    Santorine
                    Developer

@Pipboy79 napisał w Bastion 2521 (Warhammer 2ed) - reaktywacja:

Do Dekarysa i Cioldana napiszę pw. P cichu zakładam, że to ci sami gracze co na LI.

Daj znać, na czym to stanie - kiedy dostanę zielone światło, dam znać @jhnw i wrzucę 😉

0
                    • KetharianK Online
                      KetharianK Online
                      Ketharian
                      Obsługa Moderator

Potwierdzam, że to ci sami gracze, osobiście ich ściągnąłem na RT. Co do pozostałych dwóch, o ile dobrze pamiętam, zbytnio się nie udzielali, ich konkretne posty wypełnij streszczeniem ich poczynań z Twojej własnej perspektywy i gotowe.

0
                      • Pipboy79P Niedostępny
                        Pipboy79P Niedostępny
                        Pipboy79

@santorine - Oki, jasne, jak coś się ruszy w interesie to dam znać 🙂

@ketharian - No to przykra sprawa, współczuję.

0
                        • KetharianK Online
                          KetharianK Online
                          Ketharian
                          Obsługa Moderator

Ale czemu mi współczujesz?
                          Że ich ściągnąłem na RT? 😱

0
                          • Pipboy79P Niedostępny
                            Pipboy79P Niedostępny
                            Pipboy79

Ale czemu mi współczujesz?
                            Że ich ściągnąłem na RT? 😱

• Temu, że się tak sytuacja spaprała.
                            0
                            Odpowiedz
                            • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                            Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                            • Najpierw najstarsze
                            • Najpierw najnowsze
                            • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.