Panel sesji wdrożony.Proszę zapoznać się z tym tematem.
Pytania, problemy i życzenia
-
Nie wiem co to jest.
-
W ustawieniach jest "Domyślny stan oglądania kategorii", który można ustawić na ignorowane, poza tym jak Gladin pisał, jest jeszcze strona https://forum.rolltelling.pl/user/dekline/watched . Na swojej stronie widzę tylko te, które ja osobiście obserwuję, niczego poza tym. @dekline
-
Ok, tez jakas opcja, ustawilem póki co tak ze ignoruje pozostale recznie, duzo tego nie ma. Ale dobrze wiedziec ze da sie inaczej.
-
To jest to samo, o czym ja pisałem. Tylko po zrobieniu opisanego przeze mnie zabiegu masz to pod jednym kliknięciem.
-
Jak wstawiać Tagi do sesji? I jak głosuje się na sesje?
-
Przez długi czas męczyłem się z tym, dlaczego we wpisie nie środkowało mi obrazka (tego zielonego).
W końcu odkryłem i postanowiłem podzielić się z innymi, gdyby też mieli ten sam problem.
Do środkowania używałem ikonki z paska narzędzi, o tej:

Uzyskuje się wtedy coś takiego:
|= justified paragraph=|I to nie chciało mi za nic zadziałać. Wstawiałem spacje, entery i nic. Dopiero wpadłem na to, by zamienić ręcznie na taki zapis:
|- justified paragraph-|Czyli zastąpiłem znaki równości po obu końcach akapitu znakami minus/myślnik. Wtedy zadziałało.
-
Tak właściwie to problem polegał na tym, że użyłem złego przycisku. Zamiast wyśrodkowania, to wyrównania do lewej i prawej. A potem w tekście one są bardzo podobne
|= [obrazek] =| |- [obrazek] -|Nie wpadłem na to, że użyłem złego przycisku i od ponad dnia głowiłem się, o co chodzi. Czy winny jest rozmiar obrazka, czy co innego.
Dlatego postanowiłem się podzielić tym doświadczeniem z innymi , którzy mogliby w podobny sposób się męczyć.
-
Swego czasu na discordzie pisałem o tym, że na komórce czasem nie widać dolnego paska nawigacyjnego RT. Ustaliłem, kiedy się to dzieje. Android, Chrome.
Jako stronę główną na RT mam ustawione: user/gladin/watched?sort=lastpost
Przy tych ustawieniach, gdy klikam w logo RT czy w jakikolwiek inny sposób wchodzę na stronę główną z komórki, dolny pasek nawigacyjny pojawia się podczas przesuwania strony w dół (przewijam palcem ekran z dołu do góry). W momencie, gdy przestaję przewijać, pasek znika.
Dodatkowo, ponowne rozpoczęcie przesuwania w tę samą stronę już nie pokazuje dolnego paska. Muszę najpierw przewinąć trochę w odwrotnym kierunku i znowu zacząć przewijać palcem z dołu do góry, aby dolny pasek nawigacyjny RT się pojawił.
Jeżeli potrzeba coś wyjaśnić dodatkowo bo powyższe jest niejasne, proszę dać znać. Mogę też (chyba) zrobić nagranie ekranu, by to pokazać, jeżeli komuś okaże się to przydatne.
-
Android 15 AP3A.240905.015.A2
Chrome 146.0.7680.177Jak się przerzuca menu na górę?
-
Jeśli chcecie nas odciążyć to możecie zgłosić dla wersji NodeBB v4.8.1 problem tutaj: https://github.com/NodeBB/NodeBB/issues
-
Czemu funkcja infobubble wyświetla się czasem raz tak

a raz tak

Ta sama przeglądarka, ten sam komputer, ten sam dzień, to samo odpalenie komputera i przeglądarki?
-
Czemu funkcja infobubble wyświetla się czasem raz tak

a raz tak

Ta sama przeglądarka, ten sam komputer, ten sam dzień, to samo odpalenie komputera i przeglądarki?
-
Działa gdziekolwiek, akurat zrzut mam stąd: https://forum.rolltelling.pl/post/5240
Zwróć też uwagę, że na podglądzie tworzenia wpisu info bubble wyświetla się w wersji prostszej.
Po zatwierdzeniu wpisu nadal mam widoczną prostszą wersję info bubble.
Po wyjściu ze strony i wejściu do niej ponownie, mamy lepszą wersję info bubble.Prawdopodobnie prostsza wersja pojawi się również, gdy użytkownik wyedtuje wpis zawierający infobubbla a my mamy otwartą stronę z tym wpisem. Wtedy na jednej i tej samej stronie (w tym momencie wyświetlanej) infobubble w jednych wpisach będzie w jednej wersji, a w innych wpisach w innej wersji (w edytowanym w prostszej, w nieedytowanych w bardziej zaawansowanej).