Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
  • Strona startowa
Skórki
  • Jasny
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Ciemny
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
Patronite
  1. Start
  2. Sesje future
  3. Komentarze
  4. Krzyk Pustki
Krzyk Pustki [18+]
KetharianK
Ketharian jako
Alien
Mistrz Gry
ReRebirthR
ReRebirth jako
Joshua Gleeson
BeetleB
Beetle jako
Marcus Holt
Dawny użytkownik?
Dawny użytkownik jako
Nadia Volkov
MarrrtM
Marrrt jako
Caleb Hannigan
GreKG
GreK jako
Siergiej Kalashnikov
PiołunP
Piołun jako
Elias Crowe
CyganC
Cygan jako
William Biscuit
Macabra78M
Macabra78 jako
Adam Nexus Mk 7
Davy KneeD
Davy Knee jako
Davy O'Collan
Arthur FleckA
Arthur Fleck jako
Delilah le Fey

Krzyk Pustki

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Komentarze
212 Posty 12 Uczestników 2.2k Wyświetlenia 3 Obserwuje
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • KetharianK Online
    KetharianK Online
    Ketharian jako Alien
    Obsługa Moderator Mecenas
    napisał(a) ostatnio edytowany przez

Jeśli chodzi o wspólną scenę, najlepiej będzie skorzystać z naszego wspólnego drużynowego doka, znajdującego się pod poniższym linkiem:

https://docs.google.com/document/d/18q2rfWxO6VuOS_0MnKlRIZWb4SwiNfzlcpGTmxHgRMI/edit?usp=drivesdk

Co do kwestii rzutów na proces dokowania kombajnu z tenderem, jestem nastawiony na rozliczenie tej operacji jednym rzutem przez pilota. Tak bardzo polubiłem Was jako graczy i tak dobrze Wam życzę, że gotów jestem na wiele, bylebyście tylko jak najszybciej przedostali się na pokład drugiego statku, słowo harcerza!

Popieram postulat Gladina wzywający do zniszczenia 4-tej edycji WFRP!

PiołunP 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    1
    • Davy KneeD Niedostępny
      Davy KneeD Niedostępny
      Davy Knee jako Davy O'Collan

To dajcie znać kiedy można dokować to zrobię rzut i post - jak się rzut nie uda to wymyślę jakąś komplikacje by było wesoło 🙂 Matka będzie musiał kombinować wtedy 😉

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
      0
      • ReRebirthR Niedostępny
        ReRebirthR Niedostępny
        ReRebirth jako Joshua Gleeson

Gleeson przesiedział sam trochę w mesie i potem korytarzem technicznym udał się do laboratorium. Zerknął przez szybę. Teraz szuka Adama i wchodzi do hangaru.

Ps. Sorki za dxiwny dublowany post, z brudnopisu się dziwnie wkleiło i jeszcze edytowałem to. Ale już jest ok. Sorka za błędy, piszę z telefonu chwilowo.

1
        • KetharianK Ketharian

Jeśli chodzi o wspólną scenę, najlepiej będzie skorzystać z naszego wspólnego drużynowego doka, znajdującego się pod poniższym linkiem:

https://docs.google.com/document/d/18q2rfWxO6VuOS_0MnKlRIZWb4SwiNfzlcpGTmxHgRMI/edit?usp=drivesdk

Co do kwestii rzutów na proces dokowania kombajnu z tenderem, jestem nastawiony na rozliczenie tej operacji jednym rzutem przez pilota. Tak bardzo polubiłem Was jako graczy i tak dobrze Wam życzę, że gotów jestem na wiele, bylebyście tylko jak najszybciej przedostali się na pokład drugiego statku, słowo harcerza!

PiołunP Niedostępny
          PiołunP Niedostępny
          Piołun jako Elias Crowe
          Mecenas

@Ketharian napisał:

Nie wiem, czy zdażyło wam się to wcześniej, ale generalnie wklejanie linków do ogólnodostępnego doka parę razy skończyło się dziwnie u mnie 🙂 dlatego wklejałem go często w wiadomościach PW. Może to paranoja, ale trolli w necie nie brakuje.

Ale w sumie piszę z innej beczki. Sam mogę nakreślić ramy spotkania z kapitanem, czy chciałbyś @ketharian nam zrobić zarys tego spotkania i dać nam wolną rękę. Nie chciałbym wchodzić Ci w buty. Jak dajesz zielone światło to mogę rozpocząć scenkę spotkaniową.

@marrrt gdzie w obecnych warunkach można spotkać kapitana?

1
          • KetharianK Online
            KetharianK Online
            Ketharian jako Alien
            napisał(a) ostatnio edytowany przez Ketharian

Zaplanowałem spotkanie w hangarze przy zwłokach, pod rzeczonym linkiem w grupowym doku znajdziecie już gotowe wprowadzenie do sceny, ciąg dalszy pozdrawiam Wam.

@piołun , dzięki za ostrzeżenie, nawet o tym nie pomyślałem, jestem przyzwyczajony do tego, że nadal jesteśmy małym kameralnym gronem.

@davy-knee , rzucaj już teraz, natomiast zostaw jakąś przyjemność zgrzybiałemu cynicznemu MG, który chętnie wymyśli samemu jakieś odpowiednio dramatyczną konsekwencję fiaska. Pamiętaj, że masz kostkę stresu w puli, ale nie musisz rzucać nią osobno, to będzie ostatni wynik w ciągu formuły.

Davy KneeD 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
            0
            • PiołunP Niedostępny
              PiołunP Niedostępny
              Piołun jako Elias Crowe
              Mecenas

@ketharian rozumiem, w takim razie coś skrobłem. Jeśli gdzieś przesadzę ze światotowrzeniem to proszę mnie hamować 🙂

@marrrt wcześniejsze pytanie nie ważne, skoro nas MG już osadził w scenie. Sorry za zamieszanie. Twoje kolej na odpis.

♥
              1
              • KetharianK Ketharian

Zaplanowałem spotkanie w hangarze przy zwłokach, pod rzeczonym linkiem w grupowym doku znajdziecie już gotowe wprowadzenie do sceny, ciąg dalszy pozdrawiam Wam.

@piołun , dzięki za ostrzeżenie, nawet o tym nie pomyślałem, jestem przyzwyczajony do tego, że nadal jesteśmy małym kameralnym gronem.

@davy-knee , rzucaj już teraz, natomiast zostaw jakąś przyjemność zgrzybiałemu cynicznemu MG, który chętnie wymyśli samemu jakieś odpowiednio dramatyczną konsekwencję fiaska. Pamiętaj, że masz kostkę stresu w puli, ale nie musisz rzucać nią osobno, to będzie ostatni wynik w ciągu formuły.

Davy KneeD Niedostępny
                Davy KneeD Niedostępny

@Ketharian napisał:

No to niech stracę 😉

3 sukcesy , no stress. Flawless docking baby , jedną ręką 🙂

ac39206b-b9de-48bd-8737-ff85d7bf84e7-image.jpeg

👏
                1
                • KetharianK Online
                  KetharianK Online
                  Ketharian jako Alien

Szachownica taktyczna

Kapitan Hannigan znajduje się w hangarze, do którego przeniesiono już włożone do czarnego worka zwłoki anonimowego denata z kapsuły. Na miejscu jest Adam oraz doktor Crowe, ten drugi prosi dowódcę kombajnu o chwilę dyskretnej rozmowy (scena w docu). Pod koniec tej sceny do hangaru wejdzie Joshua, co stworzy punkt wyjścia dla drugiej, na pewno równie ekscytującej sceny!

Davy jest na mostku w fotelu pilota, rozpoczyna manewr sprzęgnięcia obu statków od „bezpiecznej” strony zaopatrzeniowca. Asystuje mu Nadia. Wyniki rzutu już ujawniły, że cała operacja przebiegnie jak z płatka, a dodatkowe sukcesy na kostkach sprawią, że jednostki połączą się cumami magnetycznymi w pozycji umożliwiającej rozpięcie korytarza łącznikowego między śluzą na lewej burcie Kardashiana i jedną ze śluz Bleinerta (co otworzy Wam najprostszą drogę przejścia z pokładu na pokład). @davy-knee , możesz sobie spokojnie opisać cały ten manewr fabularnie, ale go jeszcze nie wklejaj, chciałbym najpierw umieścić w wątku scenę z hangaru oraz ambulatorium. Tak czy owak, gratki z okazji udanego manewru.

Ambulatorium. Znajdują się w nim rozbitek, Marcus, Siergiej i William i tutaj potrzeba mi teraz konkretnych deklaracji graczy. @beetle , jakie plany ma teraz Markus, jakie kroki chciałby ewentualnie przedsięwziąć w stosunku do rozbitka, gdzie udać się w następnej kolejności. @cygan , Bill był świadkiem całej rozmowy z rozbitkiem, po wyjściu części załogantów ma możliwość porozmawiania z nim w bardziej komfortowych warunkach - chcesz zadać Purcellowi jakieś pytania? Chcesz z nim zostać jako wartownik? (o ile Cię Holt nie pogoni, rzecz jasna). Tak czy owak, poproszę o post fabularny zawierający przemyślenia Williama na temat wszystkich rewelacji, które usłyszał do tej pory (dawno już nie miałem przyjemności poczytania czegoś spod Twojego pióra).

@grek , z racji urlopu nie chcę Cię molestować o wpisy, dlatego proponuję, żeby Sadza jako pierwszy oficer też przeszedł na mostek nadzorując manewry O’Collana (ale jestem otwarty na inne propozycje).

@arthur-fleck , Delilah ma na ten moment informacje na temat przebiegu rozmowy w ambulatorium; dodatkowo otrzymała zbiór ograniczonych porad prawnych, które wskazują na możliwość odsunięcia kapitana od dowodzenia w razie, gdyby jego działania doprowadziły do uszkodzeń własności Kellanda bądź śmierci / ciężkich obrażeń pasażerów (również załogantów). Na ten moment przesłanki takie nie istnieją, le Fey musi trzymać dalej kciuki licząc na to, że Hanniganowi powinie się noga.

Na zamknięcie bieżącej kolejki mamy czas do następnej niedzieli, 12.07.26, ale jeśli odpiszecie szybciej, dostaniecie też szybciej mój następny wpis.

I jeszcze raz najważniejsza informacja, która mogła ujść uwadze w potoku tematów powyżej - Davy O’Collan z powodzeniem sprzęgnie cumami oba statki, po czym rozpocznie ich powolne holowanie w bezpieczniejsze miejsce.

Arthur FleckA 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                  1
                  • BeetleB Niedostępny
                    BeetleB Niedostępny
                    Beetle jako Marcus Holt

Rozbitek dalej przypiety, z dostepem do interkomu w razie koniecznosci by wezwac kogos z zalogi (guzik kolo palca?)
                    Sam Holt raczej przygotuje sie do wejscia i dokowania, oczywiscie sprawdzi bron kazdego kto zostal wyznaczony przed samym otwarciem grodzi. Ustawi wszystkich w szyku bojowym przed otwarciem celem minimalizacji dostania kulki przy wejsciu.

💯
                    2
                    • KetharianK Ketharian

Szachownica taktyczna

Kapitan Hannigan znajduje się w hangarze, do którego przeniesiono już włożone do czarnego worka zwłoki anonimowego denata z kapsuły. Na miejscu jest Adam oraz doktor Crowe, ten drugi prosi dowódcę kombajnu o chwilę dyskretnej rozmowy (scena w docu). Pod koniec tej sceny do hangaru wejdzie Joshua, co stworzy punkt wyjścia dla drugiej, na pewno równie ekscytującej sceny!

Davy jest na mostku w fotelu pilota, rozpoczyna manewr sprzęgnięcia obu statków od „bezpiecznej” strony zaopatrzeniowca. Asystuje mu Nadia. Wyniki rzutu już ujawniły, że cała operacja przebiegnie jak z płatka, a dodatkowe sukcesy na kostkach sprawią, że jednostki połączą się cumami magnetycznymi w pozycji umożliwiającej rozpięcie korytarza łącznikowego między śluzą na lewej burcie Kardashiana i jedną ze śluz Bleinerta (co otworzy Wam najprostszą drogę przejścia z pokładu na pokład). @davy-knee , możesz sobie spokojnie opisać cały ten manewr fabularnie, ale go jeszcze nie wklejaj, chciałbym najpierw umieścić w wątku scenę z hangaru oraz ambulatorium. Tak czy owak, gratki z okazji udanego manewru.

Ambulatorium. Znajdują się w nim rozbitek, Marcus, Siergiej i William i tutaj potrzeba mi teraz konkretnych deklaracji graczy. @beetle , jakie plany ma teraz Markus, jakie kroki chciałby ewentualnie przedsięwziąć w stosunku do rozbitka, gdzie udać się w następnej kolejności. @cygan , Bill był świadkiem całej rozmowy z rozbitkiem, po wyjściu części załogantów ma możliwość porozmawiania z nim w bardziej komfortowych warunkach - chcesz zadać Purcellowi jakieś pytania? Chcesz z nim zostać jako wartownik? (o ile Cię Holt nie pogoni, rzecz jasna). Tak czy owak, poproszę o post fabularny zawierający przemyślenia Williama na temat wszystkich rewelacji, które usłyszał do tej pory (dawno już nie miałem przyjemności poczytania czegoś spod Twojego pióra).

@grek , z racji urlopu nie chcę Cię molestować o wpisy, dlatego proponuję, żeby Sadza jako pierwszy oficer też przeszedł na mostek nadzorując manewry O’Collana (ale jestem otwarty na inne propozycje).

@arthur-fleck , Delilah ma na ten moment informacje na temat przebiegu rozmowy w ambulatorium; dodatkowo otrzymała zbiór ograniczonych porad prawnych, które wskazują na możliwość odsunięcia kapitana od dowodzenia w razie, gdyby jego działania doprowadziły do uszkodzeń własności Kellanda bądź śmierci / ciężkich obrażeń pasażerów (również załogantów). Na ten moment przesłanki takie nie istnieją, le Fey musi trzymać dalej kciuki licząc na to, że Hanniganowi powinie się noga.

Na zamknięcie bieżącej kolejki mamy czas do następnej niedzieli, 12.07.26, ale jeśli odpiszecie szybciej, dostaniecie też szybciej mój następny wpis.

I jeszcze raz najważniejsza informacja, która mogła ujść uwadze w potoku tematów powyżej - Davy O’Collan z powodzeniem sprzęgnie cumami oba statki, po czym rozpocznie ich powolne holowanie w bezpieczniejsze miejsce.

Arthur FleckA Niedostępny
                      Arthur Fleck jako Delilah le Fey

@Ketharian napisał:

Delilah ma na ten moment informacje na temat przebiegu rozmowy w ambulatorium; dodatkowo otrzymała zbiór ograniczonych porad prawnych, które wskazują na możliwość odsunięcia kapitana od dowodzenia w razie, gdyby jego działania doprowadziły do uszkodzeń własności Kellanda bądź śmierci / ciężkich obrażeń pasażerów (również załogantów). Na ten moment przesłanki takie nie istnieją, le Fey musi trzymać dalej kciuki licząc na to, że Hanniganowi powinie się noga.

A Opiekun podał łańcuch dowodzenia? Kto jest następny w kolejce dowodzenia po kapitanie? 😉

1
                      • CyganC Niedostępny
                        CyganC Niedostępny
                        Cygan jako William Biscuit

Chętnie zajmę się pilnowaniem rozbitka jeśli załoga wyraża zgodę. Jeszcze Dzisiaj postaram się napisać posta

1
                        • BeetleB Niedostępny
                          BeetleB Niedostępny
                          Beetle jako Marcus Holt

Holt da klucze do kajdanek Purcella kolejnej osobie po Kapitanie decyzyjnej na statku - póki go nie ma, on rozdaje karty.

GreKG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                          2
                          • BeetleB Beetle

Holt da klucze do kajdanek Purcella kolejnej osobie po Kapitanie decyzyjnej na statku - póki go nie ma, on rozdaje karty.

GreKG Niedostępny
                            GreKG Niedostępny
                            GreK jako Siergiej Kalashnikov
                            Mecenas

@Beetle napisał:

Holt da klucze do kajdanek Purcella kolejnej osobie po Kapitanie decyzyjnej na statku

Sadza jest jeszcze w ambulatorium, więc niech się nie krępuje.
                            Chyba by tam chętnie został jeszcze i spróbował coś z niego wyciągnąć.
                            Zagadam z Tobą @ketharian na disco.

1
                            • MarrrtM Niedostępny
                              MarrrtM Niedostępny
                              Marrrt jako Caleb Hannigan
                              Mecenas

Łańcuch dowodzenia wygląda tak, że pierwszym oficerem jest Sadza (powodzenia Delilka!:)). W przypadku gdyby obaj wyzionęli ducha, to już Keth powinien zadecydować. Propozycje mam 2:

• Arbitralnie jest to oficer naukowy czyli Crowe. Tak chyba było na Nostromo.
                              • Złóżmy pokłon RPG i niech reszta załogi rzuci kostką, albo MG za nich. I najwyższy wynik dostaje drugiego oficera.
                              Arthur FleckA 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                              🤒
                              1
                              • MarrrtM Marrrt

Łańcuch dowodzenia wygląda tak, że pierwszym oficerem jest Sadza (powodzenia Delilka!:)). W przypadku gdyby obaj wyzionęli ducha, to już Keth powinien zadecydować. Propozycje mam 2:

• Arbitralnie jest to oficer naukowy czyli Crowe. Tak chyba było na Nostromo.
                                • Złóżmy pokłon RPG i niech reszta załogi rzuci kostką, albo MG za nich. I najwyższy wynik dostaje drugiego oficera.
                                Arthur Fleck jako Delilah le Fey

@Marrrt napisał:

Łańcuch dowodzenia wygląda tak, że pierwszym oficerem jest Sadza (powodzenia Delilka!:))

Szlag 😅

😂
                                2
                                • BeetleB Niedostępny
                                  BeetleB Niedostępny
                                  Beetle jako Marcus Holt

Osobiscie optuje za oficerem naukowym: makes sense to me.

2
                                  • GreKG Niedostępny
                                    GreKG Niedostępny
                                    GreK jako Siergiej Kalashnikov
                                    Mecenas

Sadza. Deklaracja kolejki.

• Spędzi czas z rozbitkiem licząc, że sam od siebie zacznie gadać.
                                    • zamyka ambulatorium dając kod dostępu tylko dla załogi
                                    • idzie jeszcze raz do kapsuły i sprawdza ją dokładnie, ma czas
                                    2
                                    • MarrrtM Niedostępny
                                      MarrrtM Niedostępny
                                      Marrrt jako Caleb Hannigan
                                      Mecenas

Czytam posty Davy'ego świetnie się bawiąc... i nie mogąc się powstrzymać przed pewną dedykacją🙂

😁 🕺
                                      3
                                      • Davy KneeD Niedostępny
                                        Davy KneeD Niedostępny
                                        napisał(a) ostatnio edytowany przez Davy Knee

Hold my beer 🍺… jak będzie szansa jeszcze sie przelecieć z sukcesami to nawiąże … 🙂 zawsze lubiłem tą postać 🙂

W sumie można mój post przesunąć na koniec - bo chyba za szybko napisałem - sorki , wydawało mi się że już można …

1
                                        • Davy KneeD Niedostępny
                                          Davy KneeD Niedostępny

Mam jeszcze pytanie - tak z ciekawości. Czy nasze postacie będą jakoś exp dostawały i się rozwijały - czy gramy z tym co mamy - do naszego końca lub ich ? 🙂

0

Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.

Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.

Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗

Zarejestruj się Zaloguj się
                                          Odpowiedz
                                          • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                                          Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                                          • Najpierw najstarsze
                                          • Najpierw najnowsze
                                          • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.