Krzyk Pustki
-
Znów mi wyszedł elaborat

Tak moim zdaniem zareagowałby nadwrażliwy, gadatliwy typ z patologicznej kolonii.
Gleeson nie oddaje broni i chowa ją pod kurtkę.
Tylko jak mu połamiecie ręce, to nie naprawi wam komputera jak ten wolno będzie wam chodził!
-
Moi drodzy, narracja sesji będzie musiała na chwilę ustąpić miejsca mechanice, ponieważ doszliśmy do jednego z tych pięknych momentów horroru, gdzie dusząca atmosfera zagrożenia luzuje bariery opanowania i dopuszcza do głosu instynkt samozachowawczy. @beetle zadeklarował mi zamiar przymusowego rozbrojenia Joshui, ale ponieważ walczący z histerią Gleeson jest czujny niczym łasica, scena wymaga testu przeciwstawnego Sprawności (z dodatkiem dwóch kostek Stresu dla każdego z oponentów. Rebirth wyrzucił dwie szóstki, Beetle jedną oraz jedynkę na kostce Stresu. Fabularnie konwojent przestąpił nad androidem W-Y i złapał Joshuę za uzbrojoną rękę, ale technik wyrwał mu się z potrzasku robiąc krok w tył i wciąż trzymając pistolet. I w tym momencie żelazna maska profesjonalizmu Holta może pęknąć pod wpływem emocji - poproszę gracza o test paniki 1k6+2. Wynik w przedziale 3-8 nie uwolni w człowieku zwierzęcia, ale może mieć pewne konsekwencje, dlatego niecierpliwie wypatruję rzutu i podpowiadam, że później kapitan może wykonać test Dowodzenia, aby spróbować zredukować negatywne skutki psychologiczne tej sceny.
-
A co się stanie jak kapitan w teście dowodzenia rzuci 1 na kostce stresu, a potem nie zda testu paniki?
Będzie scena jak w Kapitanie Bombie?
-
A co się stanie jak kapitan w teście dowodzenia rzuci 1 na kostce stresu, a potem nie zda testu paniki?
Będzie scena jak w Kapitanie Bombie?
-
Moi drodzy, narracja sesji będzie musiała na chwilę ustąpić miejsca mechanice, ponieważ doszliśmy do jednego z tych pięknych momentów horroru, gdzie dusząca atmosfera zagrożenia luzuje bariery opanowania i dopuszcza do głosu instynkt samozachowawczy. @beetle zadeklarował mi zamiar przymusowego rozbrojenia Joshui, ale ponieważ walczący z histerią Gleeson jest czujny niczym łasica, scena wymaga testu przeciwstawnego Sprawności (z dodatkiem dwóch kostek Stresu dla każdego z oponentów. Rebirth wyrzucił dwie szóstki, Beetle jedną oraz jedynkę na kostce Stresu. Fabularnie konwojent przestąpił nad androidem W-Y i złapał Joshuę za uzbrojoną rękę, ale technik wyrwał mu się z potrzasku robiąc krok w tył i wciąż trzymając pistolet. I w tym momencie żelazna maska profesjonalizmu Holta może pęknąć pod wpływem emocji - poproszę gracza o test paniki 1k6+2. Wynik w przedziale 3-8 nie uwolni w człowieku zwierzęcia, ale może mieć pewne konsekwencje, dlatego niecierpliwie wypatruję rzutu i podpowiadam, że później kapitan może wykonać test Dowodzenia, aby spróbować zredukować negatywne skutki psychologiczne tej sceny.
Fabularnie konwojent przestąpił nad androidem W-Y i złapał Joshuę za uzbrojoną rękę, ale technik wyrwał mu się z potrzasku robiąc krok w tył i wciąż trzymając pistolet.
Widząc próbę rozbrojenia Joshuy i jej wynik, Sadza, stojąc obok, rzuciłby się szczupakiem na Joshuę, taranując go bańką hełmu.
Chcesz to ubrać w cyferki? -
A Alien stoi przy terminalu i patrząc na nas myśli: "Ale żeście ekipę zmontowali..."
Edit:
Niezależnie od wyniku konfrontacji z Sadzą i Holtem, Joshua widząc reakcję Sadzy i nie chcąc pogorszyć swojej sytuacji, sam się rozbroi i odda spluwę Holtowi. O ile nikomu nic nie odjebie.
Kwestia z jakiej pozycji to zrobi - ze złamanym nosem, lub z pozycji moralnego zwycięzcy, który pokazał wartość bojową wyższą, niż dwójka pokładowych pudzianów
-
1d6+2 - wynik 8 xD.
Oczywiscie, ze najwyzszy w puli, czyli najgorszy dla mnie. Ach Alien, kocham ten system xD
Co tam sie dzieje GMie? Tremble z podrecznika?
-
Po pierwsze, chciałbym autentycznie pogratulować wyniku - tak się rzuca szóstki na życzenie, kiedy są potrzebne Mistrzowi Gry! Good job!
Teraz mechanika - zastosujemy tremble podrasowane pod postać Holta, czyli zauważalne drżenie powodowane zimną furią. Reakcja Sadzy nie musi być ubierana w cyfry, skoro widząc ruszającego Siergieja Gleeson sam odda broń. W mocy wciąż pozostaje opcja testu na Dowodzenie Hannigana w celu obniżenia poziomu stresu.
-
to jeszcze zahamuje sie odpisem do Hanningana decyzji

-
Korzystając z przerwy w pracy wrzuciłem jeszcze coś na szybko by wyklarować sytuację. Mogę to usunąć jak mieszam coś. I tak jest takie sobie pewnie gramatycznie i stylistycznie.
-
mi sie tam podoba. Budujmy relacje w załodze. Bedzie ciekawie
-
No ba!
Lepszego prezentu urodzinowego naszemu MG nie mogliśmy zrobić.
Sto lat raz jeszcze

-
To jeszcze słów kilka od Sadzy.
-
Ja coś skrobnę krótkiego wieczorem . Ogólnie oczekuję od kapitana raportu z opisem sytuacji bo mostek nie wie o cho chodzi

-
@davy-knee , w przypadku obsady mostka musimy wpierw poznać jedną dodatkową deklarację!
-
@davy-knee , w przypadku obsady mostka musimy wpierw poznać jedną dodatkową deklarację!
@Ketharian A co z Williamem? Bo ja z odpisem czekam na @cygan który zadeklarował że wchodzi do spalni

-
No dobra , to czekam do sie wydarzy u nas… Ale wciąz czekam równolegle na informacje z tendera…
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się