[Pathfinder 2e] Polowanie w Lwiej Loży
-
[Pathfinder 2e] Polowanie w Lwiej Loży

Atmosfera “Czarnego Kozła” była gęsta, zadymiona i wypełniona gwarem, który to rósł, to malał, zupełnie jak kocioł strawy, który bulgotał leniwie, lizany płomieniami wielkiego kominka. Pachniało ziołami i mięsiwem. Goście, nie znużeni jeszcze, rozmawiali żywo. Zdało się, zwykły dzień w karczmie.
Siedziałeś tu, pośród swych towarzyszy. Droga do Korvosy była długa i nie bez przygód. Twe wspomnienia powracały do kolejnych napaści, przez które musieliście przejść, wszakże okolica do najspokojniejszych nie należała. Już niedługo, jeszcze tylko parę dni, właśnie dotarłeś do rozwidlenia dróg i już prosto na południe leżało miasto, do którego miałeś zawitać.
Dźwierze karczmy otworzyły się nagle, bez ostrzeżenia. Do środka wdarł się zimny wicher, jednak tylko na parę chwil. Ten, który wszedł do wnętrza, postawił parę statecznych kroków i z niefrasobliwym wyrazem twarzy zlustrował towarzystwo: najemników, dziadów, rzemieślników, flisaków i garbarzy, którzy tylko na chwilę zwrócili nań uwagę. Krasnolud o surowym wejrzeniu omiótł salę wzrokiem.
Jego oblicze zwróciło się prosto na ciebie i twych towarzyszy. Skinął głową, jak gdyby miał samemu sobie zaaprobować swą decyzję. Podszedł wreszcie do blatu i wyciągnął zza pazuchy zwitek pergaminu.
– Jeno dostarczycielem jestem – rzucił niedbale, z gęstym akcentem, w którym pobrzmiewały domieszki gwary Nidal. – Wasza sprawa zapoznać się z listem.
Krasnolud łypnął jeszcze na ciebie przez parę długich chwil, zdaje się, upewniając się, czy rzeczywiście dostarczył list do tych właściwych. Wyglądało na to, że skonstatował twierdząco, toteż odwrócił się na pięcie i skierował się do wyjścia, nie przejmując się tym i owym, który chciał go zaczepić.
List był zapieczętowany czerwonym woskiem, na którym rysowała się podobizna czegoś, co przypominało krasnoluda dosiadającego smoka.
Wasza sława niesie się przez góry i doliny, zacni goście. Choć nie znacie mnie, ja, wierzajcie mi, nasłuchałem się o Waszych czynach wielu opowieści, jako krasnolud krwi i kości klanu Ponurorytu, ród bowiem mój jest znany z naszej wszędobylskości. Wspaniałej roboty dokazaliście w Popielnym Lesie. Matka ma pochodzi z Janderhoff, tedy musicie mi wybaczyć, ale zacnego interesu nie sposób mi przepuścić. Za wasze usługi przyjmijcie 60 (sześćdziesiąt) złotych żagli, ot, byście wiedzieli, żem rad, żeście goblinom krwi upuścili. To mój dar dla was.
Mus mi zaprosić Was do Lwiej Loży, domu, gdzie wyprawiam się na polowania. Mój pomyślunek radzi mi, że zacnie a mądrze by było zaprosić was na me następne polowanie, bo zda mi się, że sam z mymi ziomkami nie podołam bestii. Zapraszam Was na kolację w Lwiej Loży, gdzie moi ziomkowie rzekną Wam, na czym rzecz stoi.
Jeśli wam się zamysł nie spodoba, tak czy inaczej zapłacę Wam za fatygę kolejne 60 (sześćdziesiąt) złotych żagli.
Tuszę, że wkrótce zobaczymy się w Lwiej Loży.
Auldegrund Ponury
Witam wszystkich w rekrutacji do ultrakrótkiej sesji w systemie Pathfinder 2e. Sesja jest moją pierwszą na tym forum, ale nie pierwszą w ogóle - mam już pewne doświadczenie w prowadzeniu w sesji w tym systemie

Ilość graczy: minimum jednego, maksymalnie czterech.
Mechanika: Pathfinder 2e.
Gdzie, o co chodzi: Golarion, Varisia, Obłędne Góry, Lwia Loża, która należy do krasnoluda Auldegrunda Ponurego z rodu Ponurorytu. Ty i Twoi towarzysze jesteście zaproszeni do Loży Lwów, domu myśliwskiego, który jest zlokalizowany głęboko w Obłędnych Górach. Auldegrund zaprasza Was na polowanie, które ma się odbyć niedługo. Zdaje się, że krasnolud chce wynagrodzić Was za Wasze ostatnie sukcesy w powstrzymaniu band goblinów na rubieżach Varisii. Jakie to były sukcesy, nie ma znaczenia dla tej konkretnej sesji, jesteście po prostu najemnikami, którym się udało.
Tempo sesji: 5 dni dla MG i 5 dni dla graczy. Oczywiście, jeśli wyrobimy się szybciej, to będę postował szybciej. W przypadku moich nieobecności, będę informował Was z góry, chociaż nie spodziewam się.
Walki: Tak, będą. Walki będziemy rozgrywać na docu, gdzie w ciągu 1-2 dni potrzebowałbym krótkiego opisu fabularnego lub deklaracji, co będzie robić postać. Rzuty kośćmi będę wykonywał ja, więc gracze tylko zostawią deklarki, co chcą zrobić
Długość posta - “na awatara”, czyli pi razy oko 10 zdań. Najważniejsze są dla mnie jednak plany i to, co postać robi w danej turze.
Karty postaci: karta postaci 4-ego poziomu i sprzętem wartym w sumie 140 gp z opcjami Common i Uncommon. Preferuję https://pathbuilder2e.com/ i na tą stronę ostatecznie trafi Twoja KP. Jeśli preferujesz Myth Weavers lub inne strony, zapraszam, niemniej wszystko, co na nich znajdę, przełożę na tą stronę. Linki do kart postaci poproszę na prywatny czat na RT.
Przewidywana długość sesji: Około trzech, czterech miesięcy lub jeszcze krócej, jeśli tempo będzie naprawdę szybkie.
Chcę uczestniczyć, ale nie mam, nie znam… :
- Settingu? Nie potrzeba, cała przygoda odbędzie się w pewnym opuszczonym miejscu u stóp Obłędnych Gór.
- Mechaniki? Całą mechanikę będę rozsądzał ja.
- Karty postaci? Mam gotowe KP, które można wybrać w tej rekrutacji. Kto pierwszy, ten lepszy!
Gotowe karty postaci (imię, rasa, klasa):
- Zerryd, Strix, Łotrzyk - https://pathbuilder2e.com/launch.html?build=1487045
- Takemiru, Tanuki, Tropiciel - https://pathbuilder2e.com/launch.html?build=1487046
- Jaithe, Fleshwarp, Zaklinacz - https://pathbuilder2e.com/launch.html?build=1487047
- Kellst, Kobold, Kapłan - https://pathbuilder2e.com/launch.html?build=1487048
Data zakończenia rekrutacji: 28.06.26
-
Myślę, że z chęcią się zgłoszę. Muszę sobie trochę poczytać o settingu, ale lubię się dokształcać, a w pahtfinderze chciałem akurat. Raczej stworze swoją postać, bo to wielki fun jest dla mnie.
-
Znam setting i przeszedłem kilka kampani więc się zgłaszam.
-
wstępnie się zgłaszam, chociaż o pathfinderze wiem tylko tyle, że to podróba DnD z czasów, kiedy DnD triumfów nie święciło, ale skoro nie muszę znać settingu i mechaniki, a kampania jest krótka, to mogę spróbować

-
-
@Santorine i do kiedy chcesz? ja się ostatnio trochę źle czuję i nie mam za bardzo do tego głowy

-
@Santorine i do kiedy chcesz? ja się ostatnio trochę źle czuję i nie mam za bardzo do tego głowy

Jest luz, KP do 28.06.26
Sporo czasu. -
Czy zgadzasz na free non-class archetype?
-
-
Chciałem zapytać, czy dopuszczasz backgroundi z kategorii Rare? Znalazłem kilka bardzo ciekawych fabularnie opcji, które mogłyby dobrze pasować do postaci i dawać fajne możliwości odgrywania.
Rozumiem, że zapis o Common i Uncommon dotyczył przede wszystkim sprzętu, ale wolę dopytać, zanim pójdę w tym kierunku. Rasę raczej planuję wybrać z podstawowych, bo nie chcę przesadnie komplikować postaci, ale zastanawiam się, co nam można.
-
Chciałem zapytać, czy dopuszczasz backgroundi z kategorii Rare? Znalazłem kilka bardzo ciekawych fabularnie opcji, które mogłyby dobrze pasować do postaci i dawać fajne możliwości odgrywania.
Rozumiem, że zapis o Common i Uncommon dotyczył przede wszystkim sprzętu, ale wolę dopytać, zanim pójdę w tym kierunku. Rasę raczej planuję wybrać z podstawowych, bo nie chcę przesadnie komplikować postaci, ale zastanawiam się, co nam można.
Tak się składa, że Strix z gotowych kart jest Rare. Sądzę, że tak, skoro to będzie jednostrzał, to dopuszczam background i ancestries z tagu Rare. A, co mi tam

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się
Proces tworzenia KP jest dość prosto wyłożony na stronie https://2e.aonprd.com/Rules.aspx?ID=2027 , jednak jeśli macie jakieś pytania, chętnie pomogę