Polowanie w Lwiej Loży - Komentarze
-
O magicznej pułapce powiedział Nam Dorlivin

Była mowa o zgrzytającym mechanizmie, ale chyba bez pewności co on robił.
Tak czy inaczej, z tego co wiemy kuchnia jest pomieszczeniem obok, a Nasze postacie jakby nie patrzeć są po podróży. Walka rozgrzewa ale wygląda na to że zabawimy w Loży na trochę więc warto zadbać o zapasy
Tam się ktoś krzątał? Co powie Dorlivin?Jak mogę użyć Medicine na Kraghurze?
-
O magicznej pułapce powiedział Nam Dorlivin

Była mowa o zgrzytającym mechanizmie, ale chyba bez pewności co on robił.
Tak czy inaczej, z tego co wiemy kuchnia jest pomieszczeniem obok, a Nasze postacie jakby nie patrzeć są po podróży. Walka rozgrzewa ale wygląda na to że zabawimy w Loży na trochę więc warto zadbać o zapasy
Tam się ktoś krzątał? Co powie Dorlivin?Jak mogę użyć Medicine na Kraghurze?
Tam się ktoś krzątał? Co powie Dorlivin?
Kuchnia jest na wyciągnięcie ręki, w moim następnym odpisie (02.08) przekonacie się, co tam było

Jak mogę użyć Medicine na Kraghurze?
Reguła: Leczenie Ran.
-
Na eksploracji pomieszczeń obok spędzacie około godziny. Co prawda zegarków Wasze postacie nie mają, ale jest około 19:30 czasu gry.
Jaithe zużyła Dispel Magic, aby rozbroić pułapkę.
Łupy znalezione w kuchni i spiżarni:
Łupy znalezione na ołtarzu Alocera:
- 20 strzał ze srebrnymi grotami
- 4 zwoje zaklęcia Leczenia 2-ego poziomu
- 2 zwoje zaklęcia Fear
- 1 zwój zaklęcia Illusory Creature
- Narzędzia i materiały do zakładania sideł. Materiały są warte w sumie 85 gp.
Kto bierze i co?

Mapka:

Czas do końca tej tury: 07.08.
-
Może się trochę żądze. Jeśli tak, to mnie upomnijcie, bo dla mnie zawsze lepsza wspólna gra niż jakieś tam łupy. Ja bym to podzielił przede wszystkim pod kątem użyteczności, a nie wartości:
Zaira – srebrne strzały, 2 × Fearflower Nectar oraz narzędzia i materiały do sideł. Najlepiej pasuje do niej cały zestaw łowiecko-pułapkowy, a trucizny może wykorzystać na strzałach.
Zakareth – 4 zwoje Leczenia 2. poziomu, bo z tego co rozumiem ma największą szansę faktycznie z nich skorzystać i dzięki temu oszczędzić własną magię.
Jaithe – zwój Illusory Creature i 1 zwój Fear, bo najlepiej wpisują się w jej sposób działania, znów jeśli dobrze sobie wyobrażam tą postać.
Kraghul – 1 zwój Fear i Lesser Elixir of Life. Fear może wykorzystać jako okultysta, a eliksir przyda mu się jako awaryjne leczenie.
Przenośny zestaw alchemiczny dałbym osobie z najwyższym Craftingiem, a jeśli nikt nie ma z niego realnego pożytku, to do wspólnego ekwipunku. Dajcie znać, czy taki podział wam pasuje.
-
Strzały chyba będą dla Zairy

Odzyskała tamte wystrzelone?
@MG Wstaw proszę mapkę na doca. Mi w Anglii się nie wyświetla

Nie deklarowałeś wcześniej, ale możemy uznać, że nie ma problemu odzyskać je z powrotem.
Wstawione. Znasz może jakiś host, na którym działa? Używałbym takiego.
Zakareth – 4 zwoje Leczenia 2. poziomu, bo z tego co rozumiem ma największą szansę faktycznie z nich skorzystać i dzięki temu oszczędzić własną magię.
Takie info: zarówno Zakareth, jak i Kraghul korzystają z zaklęć boskich (lista Divine), więc oboje mogą korzystać z Heal.
Fear jest uniwersalnym zaklęciem, więc mogą z niego skorzystać wszystkie postacie posiadające dostęp do magii, natomiast Illusory Creature to Occult, z którego może skorzystać tylko Jaithe.
-
W takim razie podzieliłbym się po równo zwojami leczącymi, a resztę zachował tak jak poponowałem.
-
Przy okazji, taka sugestia jeszcze ode mnie: żeby rzucać zaklęcia ze zwojów, potrzeba trzymać je w jednej ręce. Być może to Kraghul wziąłby wszystkie 4
? Zakareth zazwyczaj jest zajęta trzymaniem swojej laski bojowej. -
Nie deklarowałeś wcześniej, ale możemy uznać, że nie ma problemu odzyskać je z powrotem.
Wstawione. Znasz może jakiś host, na którym działa? Używałbym takiego.
Takie info: zarówno Zakareth, jak i Kraghul korzystają z zaklęć boskich (lista Divine), więc oboje mogą korzystać z Heal.
Fear jest uniwersalnym zaklęciem, więc mogą z niego skorzystać wszystkie postacie posiadające dostęp do magii, natomiast Illusory Creature to Occult, z którego może skorzystać tylko Jaithe.
@Santorine napisał:
Wstawione. Znasz może jakiś host, na którym działa? Używałbym takiego.Dziękuję, będzie mi bardzo miło

Znam dwa: deviantart i postimages.
Polecam deviantart. Jest trwały i można dodać opis.
Postimages też działa, ale chyba usuwa po paru latach. -
@Santorine napisał:
Wstawione. Znasz może jakiś host, na którym działa? Używałbym takiego.Dziękuję, będzie mi bardzo miło

Polecam deviantart. Jest trwały i można dodać opis.
Postimages też działa, ale chyba usuwa po paru latach.Znam dwa: deviantart i postimages.
Hmm, rzeczywiście, wygląda na to, że UK zablokował imgur.
A tutaj działa? Link do obrazu.
-
Lepiej niech orki bierze leczenie
-
Oki, noted. No to jak dla mnie mogą iść te zwoje do Khargula.
-
Hmm, rzeczywiście, wygląda na to, że UK zablokował imgur.
Działa. Działa bardzo ładnie

-
Podsumowawszy:
- Zaira bierze 20 strzał ze srebrnymi grotami i 2 x Fearflower Nectar, a także narzędzia do zakładania sideł.
- Kraghul bierze 1 zwój Fear i 1 Elixir of Life, a także 4 zwoje Heal.
- Jaithe bierze 1 zwój Fear i 1 zwój Illusory Creature.
- Zakareth nie bierze nic, bo ma podczas walki w łapach kij.
Identyfikacja zwojów i przyglądanie się scenerii zajmuje jakieś 30 minut. Jest 20:00 czasu gry.
Poza tym:
- Dorlivin odkrywa, że jest w stanie złożyć Wam sidła z komponentów znalezionych na ołtarzu Alocera (wartych, przypominam, 85 gp). Lista sideł jest tutaj: Sidła . Dorlivin złoży dowolne do sumy 85 gp.
- Wgłębienie z klatką poniżej znajduje się 10 stóp poniżej. Wiedzie do niego “winda”, ale można się wspinać. Posągi na dole wyglądają, jakby zupełnie nie pasowały do tego miejsca.
- Wewnątrz klatki wydaje się Wam, że widzicie jakiś humanoidalny kształt, ale z tej pozycji, gdzie jesteście, nie macie pojęcia, co to jest - może być trup lub jakaś góra brudnych szmat.
- Drzwi w centrum loży (wizualnie pod niedźwiedziami w sali uczt) to miejsce, z którego Kraghul swoim duchowym zmysłem wykrywa coś złego

- Na lewo od tych drzwi (na lewo na mapce) wydaje się, że rozciąga się jakieś wyjątkowo małe, bardzo ciasne przejście.
Czas do końca tury: 12.08 .
Mapka (na nowym hoście - mam nadzieję, że będzie działać okej dla wszystkich):

-
Wiesz, może za dużo Baldurs Gate III mam za sobą, więc mam kontr propozycje. Dla mnie dwa posągi to trap konstrukty a'la golemy. Myśle tak również dlatego, że mamy je na mapie, a to może, ale nie musi być podpowiedź. Jeśli miałbym się kierować zmysłem walki taktycznej to ostrzelałbym je ze wzniesienia. Jeśli mam racje, stracą dużo czasu wspinając się do nas na góre, a my zjedziemy ich życie range atakami.
-
Wiesz, może za dużo Baldurs Gate III mam za sobą, więc mam kontr propozycje. Dla mnie dwa posągi to trap konstrukty a'la golemy. Myśle tak również dlatego, że mamy je na mapie, a to może, ale nie musi być podpowiedź. Jeśli miałbym się kierować zmysłem walki taktycznej to ostrzelałbym je ze wzniesienia. Jeśli mam racje, stracą dużo czasu wspinając się do nas na góre, a my zjedziemy ich życie range atakami.
@Piołun a jak nie wyjdziemy na narwańców.
Też mogą byc to jakies przeklęte osoby jak czerpiesz inspiracje z Gate

Wiec mozna najpierw spróbować wyczuć ich...naturę
-
@Piołun a jak nie wyjdziemy na narwańców.
Też mogą byc to jakies przeklęte osoby jak czerpiesz inspiracje z Gate

Uprzedzając deklarki - jeśli Jaithe rzuci Wykrycie Magii (konkretnie: na posąg lwa, który jest zaraz pod klifem, na ten drugi nie wystarcza zasięgu), to zauważy, że posąg emanuje silną aurą magiczną. Dodatkowo, spędziwszy parę minut na identyfikacji, stwierdza, że natura tej aury to transmutacja.

-
Uhm, czyli pewnie nie golemy, tylko coś żywego zamienione w coś takiego. Przeklęte osoby jak mówi @lubesz . Może poprzednie ofiary zwabione do loży. Rozumiem, że może narosnąć pewien dylemat, a przemiana tych postaci może mieć trafigczne podłoże, ale pytanie, czy chcemy im pomóc? Oraz czy możemy to zrobić? Ostatecznie gdybyśmy tam zeszli bez zbadania sprawy pewnie nastąpiłby atak w nasze postacie i musielibyśmy się bronić. W innych wypadkach po prostu bym zainicjował atak, ale nie gram sam więc powiedzcie proszę jak widzicie sprawę. Wolicie wersje z zejściem i dowiedzeniem się więcej?
-
Uhm, czyli pewnie nie golemy, tylko coś żywego zamienione w coś takiego. Przeklęte osoby jak mówi @lubesz . Może poprzednie ofiary zwabione do loży. Rozumiem, że może narosnąć pewien dylemat, a przemiana tych postaci może mieć trafigczne podłoże, ale pytanie, czy chcemy im pomóc? Oraz czy możemy to zrobić? Ostatecznie gdybyśmy tam zeszli bez zbadania sprawy pewnie nastąpiłby atak w nasze postacie i musielibyśmy się bronić. W innych wypadkach po prostu bym zainicjował atak, ale nie gram sam więc powiedzcie proszę jak widzicie sprawę. Wolicie wersje z zejściem i dowiedzeniem się więcej?
czyli pewnie nie golemy, tylko coś żywego zamienione w coś takiego
Cóż, animowane przedmioty także mają aurę transmutacji, więc niekoniecznie. To naprawdę mogą być golemy.
Przypominam, że termin jest do jutra (12.08). Jaka decyzja? Schodzicie, zostawiacie? Jaithe umie rzucać niewidzialność jak coś, może to się przyda? Oczywiście, możecie iść dalej i zostawić, posągi nie atakują, póki co

Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się