[D&D 5E 2014] Witajcie w Stubramiu
-
To jeszcze jedna lub dwie postacie mocne na froncie (np. wojownik, paladyn, barbarzyńca, moon druid, jakiś ciężkozbrojny cleric) by się przydały i można grać.

@Janusz-Podziemi Powiedz mi jeszcze gdzie znaleźć listę dostępnych i co ważniejsze- sensownych języków do wyboru? Dla lini fabularnej mojej postaci to będzie dosć istotne. Wiem że temat języków przez 90% MG jest totalnie ignorowany, ale ja zawsze uważałem, że daje to świetne możliwości fabularne.
-
Możesz tej listy z naszego źródła zasad używać jako wyjściowej:
https://2014.5e.tools/languages.html
Sensowność czy istotność poszczególnych będzie trudna do oceny na tym etapie. Nie mam gotowego wątku, o którym mogę np. powiedzieć, że będziecie w trakcie niego głównie rozmawiali z aarakocra i autognomami.
Kieruj się tym, co pasuje Ci do wizji postaci, a ja postaram się to jakoś umieścić w grze. Zawsze istnieje też szansa, że postać ze Stubramia trafi z powrotem do świata, z którego pochodzi... -
Karta gotowa, historia się pisze. Zajrzyj proszę na czat prywatny

-
Dodałem do listy zgłoszeń. Nabuchodonozor jako Ystyriaeth (Githyanki / Monk / Planar Philosopher).
Ktoś jeszcze czai się ze zgłoszeniem?
-
Dodałem do listy zgłoszeń. Nabuchodonozor jako Ystyriaeth (Githyanki / Monk / Planar Philosopher).
Ktoś jeszcze czai się ze zgłoszeniem?
@Janusz-Podziemi drobna poprawka. Postać nazywa się "Ystyriaeth" (tam jest "Y" na początku)

Wiedziałem, że będzie problem na sesjach z tym imieniem i nawet mam alternatywny przydomek na tą okoliczność, ale nie sądziłem że już tutaj będzie zabawnie

-
W skrócie „Y”.

Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się