[Jedyny Pierscień II ed.] Sprzysiężenie Czerwonej Księgi - KOMENTARZE
-
Cześć,
Jak nastroje na dalsze granie? Osobiście byłbym za kończeniem.
Planowałem żeby sesja skoczyła się wiosną. Teraz z czasem u mnie będzie krucho i sesja najpewniej będzie powolna. Pytanie jeszcze jak u was. Bo może wam to nie przeszkadza i chcecie powoli sączyć sobie herbatkę w Shire.Gdyby decyzja miała zależeć tylko ode mnie. Sugerowałbym jej zakończenie tak jak jest z pewną dozą werwy i optymizmu na jeszcze jedną kolejkę spinającą. Może mapy nie wykradliście, ale macie dzięki swoim dotychczasowym akcjom zagwarantowaną możliwość wglądu do mapy i zapisków. To solidna podstawa do odblokowania kolejnej sesji w tym ciągu (po downtime).
Jak będą chęci i czas, będzie można ruszyć później z przeskokiem i nową energią i nowym wyzwaniem.
-
Ja byłbym za zakończeniem. Twoja propozycja brzmi spoko. Jedynie uprzedzam, że na kontynuację raczej się nie piszę, bo gra hobbitem jakoś mi nie przypasowała. Jeśli jednak kiedyś postanowisz rozpocząć inną przygodę w Jedynym Pierścieniu, to masz moje elfie uszy

-
Cześć,
Jak nastroje na dalsze granie? Osobiście byłbym za kończeniem.
Planowałem żeby sesja skoczyła się wiosną. Teraz z czasem u mnie będzie krucho i sesja najpewniej będzie powolna. Pytanie jeszcze jak u was. Bo może wam to nie przeszkadza i chcecie powoli sączyć sobie herbatkę w Shire.Gdyby decyzja miała zależeć tylko ode mnie. Sugerowałbym jej zakończenie tak jak jest z pewną dozą werwy i optymizmu na jeszcze jedną kolejkę spinającą. Może mapy nie wykradliście, ale macie dzięki swoim dotychczasowym akcjom zagwarantowaną możliwość wglądu do mapy i zapisków. To solidna podstawa do odblokowania kolejnej sesji w tym ciągu (po downtime).
Jak będą chęci i czas, będzie można ruszyć później z przeskokiem i nową energią i nowym wyzwaniem.
@Rewik Jakoś przegapiłem ten Twój wpis.
Pomijając totalny zastój sesji, to obecny punkt jest o włos przed finiszem, czyli ew. wypożyczeniem mapy. Trochę słabo tak kończyć sesję przed punktem kulminacyjnym. Wypadałoby chociaż sesję przeprowadzić przez ew. nocne wydarzenia (no chyba, że nic się nie wydarzy).
Nie udało nam się wymyślić, gdzie szukać maczugi, więc pozostaje pozyskać mapę dla Bilbo. Lobellia miałaby jeszcze dużo innych pomysłów, no ale cóż... to faktycznie może być coś na ew. kolejną sesję.
-
Prymula w kontrze do Lobelii (a jakże!:D) nie chce kraść mapy, bo w jej mniemaniu huncwot Bilbo coś knuje. Raczej zapaliła się do odnalezienia maczugi dla Bingo.
Reasumując trochę szkoda, że zastój zapadł na chwilę przed zamknięciem rozdziału. Jestem za zakończeniem, bo nie ma nic gorszego niż ciągnięcie sesji za fraki. I oczywiście polecam się w razie by MG chciał kontynuować:)
-
Też jestem za postem zamykającym sesję. Na ciąg dalszy się nie piszę, bo jak już wspominałem, nie moje klimaty. Aczkolwiek radochy trochę miałem.
-
Dziękuję za wyczerpujący odzew.
W ten weekend postaram się wrzucić zatem post.
Do tego czasu, fajnie jakbyście jeszcze wrzucili skrótowiec dla mnie ewentualnych akcji, które chcielibyście podjąć w przeciągu kilku dni (czasu sesyjnego). Zrobimy to nieco fast-forwardowo. (np. opisze efekty prowokacji Lobelii i Burrows).Post ten prawdopodobnie będzie postem zamykającym z zakończeniem otwartym i możliwością postowania dla Was.
Zrobimy jeszcze fazę drużyny (wybór aktywności postaci między sesjami). To dla chętnych w ramach naszego samouczka, by poznać jeszcze trochę mechaniki.
-
Paladin chetnie zbadalby swój pomysł i ze świecą, lampą naftową przyjrzalby sie posiadłości w nocy. Mapie też.
-
Dziękuję za wyczerpujący odzew.
W ten weekend postaram się wrzucić zatem post.
Do tego czasu, fajnie jakbyście jeszcze wrzucili skrótowiec dla mnie ewentualnych akcji, które chcielibyście podjąć w przeciągu kilku dni (czasu sesyjnego). Zrobimy to nieco fast-forwardowo. (np. opisze efekty prowokacji Lobelii i Burrows).Post ten prawdopodobnie będzie postem zamykającym z zakończeniem otwartym i możliwością postowania dla Was.
Zrobimy jeszcze fazę drużyny (wybór aktywności postaci między sesjami). To dla chętnych w ramach naszego samouczka, by poznać jeszcze trochę mechaniki.
skrótowiec dla mnie ewentualnych akcji, które chcielibyście podjąć w przeciągu kilku dni (czasu sesyjnego)
- Obserwacja nocą tych kominków, które pozwolą obejrzeć, w szczególności obserwacja co i jak oświetlają, bo może to będzie wskazówka?
- Ewentualnie jak zachowuje się płomień w kominku (może jakiś ciąg powietrza wskaże sekretne przejście?).
- Obserwacja, czy ilość palących się kominków pokrywa się z ilością dymiących kominów.
- Rozsypanie mąki po Domu Mathom by sprawdzić ew. odciski
- Ognisko nocą.
- Upieczenie ziemniaków w popiole.
Deklarować dalej na kilka dni ciężko, bo nie wiadomo, co się wydarzy. Ale tak bardzo ogólnie.
- Jeżeli Slowfootowie nie przekażą nam mapy (Lobelia jakąkolwiek inicjatywę w tym zakresie pozostawi reszcie drużyny), to podjęta zostanie próba prowokacji, czyli znalezienia kogoś, kto by tę mapę mógł ukraść. Przy odrobinie szczęścia będzie to jedna z osób, która już wcześniej się włamywała do Domu Mathom. Plan jest taki, aby Ada aresztowała delikwenta podczas przekazywania mapy. Wyciągnąć od niego wszystko co wie:
- jak się dostał,
- ile razy i kiedy się już włamywał,
- co było celem jego zlecenia,
- kto był jego zleceniodawcą,
- czy oprócz kradzieży dostarczał też coś do Domu Mathom (kura? zapiski Gerontiusa?).
Jako marchewki użyć obietnicy zatarcia przestępstwa w zamian za współpracę z władzami.
Spróbować pod jakimkolwiek pretekstem przedłużyć posiadanie przez Lobelię mapy.
Najlepiej zdobyć zeznanie, że złodziejaszek działał wcześniej na zlecenie Bilbo

-
Jeżeli w ten czy w inny sposób uda się wejść w posiadanie mapy, dostarczyć ją do Bilbo.
-
Jeżeli ma się zeznania obciążające Bilbo... no, tu dużo możnaby zrobić

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się