Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Popularne
  • Świat
  • Użytkownicy
  • Grupy
  • Strona startowa
Skórki
  • Jasny
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Ciemny
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Cyborg)
  • Brak skórki
Zwiń
Patronite
  1. Start
  2. Sesje future
  3. Komentarze
  4. [komty] Syreni Śpiew Neonów
Syreni Śpiew Neonów
KetharianK
Ketharian jako
Soulkiller
Mistrz Gry
JohnyTRSJ
JohnyTRS jako
Hartley „Mack” Mackinaw
GladinG
Gladin jako
HiFi
GreKG
GreK jako
Raze „Switch” More
WilczyW
Wilczy jako
Houston „Dingo” Dawn
MarrrtM
Marrrt jako
Shawn „Frog” Camara
NanatarN
Nanatar jako
Artemida „Brazil” Torquemada

[komty] Syreni Śpiew Neonów

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Komentarze
cyberpunk2077
472 Posty 7 Uczestników 5.4k Wyświetlenia 4 Obserwuje
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • GreKG Niedostępny
    GreKG Niedostępny
    GreK jako Raze „Switch” More
    Mecenas
    napisał(a) ostatnio edytowany przez

Gdzie jest Brazil gdy Switch kończy rozmowę z informatorem?

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    0
    • NanatarN Niedostępny
      NanatarN Niedostępny
      Nanatar jako Artemida „Brazil” Torquemada

Juan choca la chica

Oczywiście jak ruszy się z miejsca.

0
      • KetharianK Niedostępny
        KetharianK Niedostępny
        Ketharian jako Soulkiller
        Obsługa Moderator Mecenas

Zaglądam do terminarza Artemidy na niedzielne przedpołudnie i o ile się nie mylę, zdążyła już coś zjeść, zapakowała i odesłała stare ciuchy Heresy do zwrotu, złożyła nowe zamówienie i teraz przygotowuje się do wyjścia na siłownię.

@nanatar , popraw mnie proszę jeśli się pomyliłem!

Popieram postulat Gladina wzywający do zniszczenia 4-tej edycji WFRP!

1
        • KetharianK Niedostępny
          KetharianK Niedostępny
          napisał(a) ostatnio edytowany przez Ketharian

text alternatywny

Moi drodzy, chciałbym Was przeprosić za poślizg w aktualizacji fabuły, ale ostatnie parę dni mocno mnie zaabsorbowało i nie znalazłem czasu na wszystkie odpisy. Tym razem przodem poszła sesja Aliena, ale wcale o Was nie zapomniałem, już do niej przysiadam.

W pierwszej kolejności chciałbym rozliczyć wspólną pracę HiFi oraz Leifa nad cyberwszczepami Carlosa, żeby mieć ten wątek całkowicie zamknięty (również dla finansowego spokoju ducha technika).

Uwaga, teraz będzie dużo mechaniki! Dla przypomnienia raz jeszcze, wycięliście z Valentinosa procesor neutralny, parę cyberoczy, biomonitor, edytor bólu, system cyberaudio oraz generator sztucznej adrenaliny, czyli w sumie siedem różnych implantów. W sobotę wieczorem HiFi dłubał przy nich sam, udało mu się odblokować procesor, ale nie udało się z jednym okiem. W niedzielę rano przed przyjściem Leifa dłubał przy drugim oku (z sukcesem) oraz generatorze adrenaliny (fiasko). Wszystkie te testy robiliśmy na PT 20, wchodziły przy wyniku 5+. Potem zjawił się z pomocą Leif, co obniżyło PT do poziomu 15, gdzie każdy rzut HiFi wchodził na 2+ i gdzie można było powtórzyć dwa nieudane rzuty. Gracz wykonał pięć rzutów, ale jeden z nich okazał się krytyczną porażką (1 na k10), co niestety oznacza, że podczas dłubania w implancie drugie cyberoko zepsuło się permanentnie. Krytyczna porażka to krytyczna porażka, trzeba ją przyjąć na klatę, człowiek uczy się również na błędach.

Tym samym przejdziemy do finansów. Wystawiając do sprzedaży procesor, cyberaudio, generator adrenaliny, biomonitor i edytor bólu HiFi zarobi 2.750 e$. Zepsute cyberoko pójdzie za 20% wartości klasy C, czyli 100 e$, razem będzie 2.850 e$ i trzeba będzie jeszcze odpalić działkę Leifowi (50 dolców to absolutne minimum, 100+ będzie dla niego słabo zadowalające, 200+ pozwoli utrzymać jako takie relacje).

@wilczy , @gladin - ktoś z Was będzie chciał napisać fabularną scenkę z przebiegu hakowania wszczepów, zanim przejdziemy narracyjnie do fazy rekonesansu w Northside?

@nanatar , będziesz chciał napisać w wolnej chwili fabularną scenkę z wizyty w siłowni?

Dla @Grek muszę przygotować dwie rozmowy telefoniczne oraz odpowiedzi na pytania zadane na PW, zabiorę się za to w następnej kolejności. Macie na ten moment jakieś pytania, wnioski, pomysły?

GladinG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
          0
          • KetharianK Ketharian

text alternatywny

Moi drodzy, chciałbym Was przeprosić za poślizg w aktualizacji fabuły, ale ostatnie parę dni mocno mnie zaabsorbowało i nie znalazłem czasu na wszystkie odpisy. Tym razem przodem poszła sesja Aliena, ale wcale o Was nie zapomniałem, już do niej przysiadam.

W pierwszej kolejności chciałbym rozliczyć wspólną pracę HiFi oraz Leifa nad cyberwszczepami Carlosa, żeby mieć ten wątek całkowicie zamknięty (również dla finansowego spokoju ducha technika).

Uwaga, teraz będzie dużo mechaniki! Dla przypomnienia raz jeszcze, wycięliście z Valentinosa procesor neutralny, parę cyberoczy, biomonitor, edytor bólu, system cyberaudio oraz generator sztucznej adrenaliny, czyli w sumie siedem różnych implantów. W sobotę wieczorem HiFi dłubał przy nich sam, udało mu się odblokować procesor, ale nie udało się z jednym okiem. W niedzielę rano przed przyjściem Leifa dłubał przy drugim oku (z sukcesem) oraz generatorze adrenaliny (fiasko). Wszystkie te testy robiliśmy na PT 20, wchodziły przy wyniku 5+. Potem zjawił się z pomocą Leif, co obniżyło PT do poziomu 15, gdzie każdy rzut HiFi wchodził na 2+ i gdzie można było powtórzyć dwa nieudane rzuty. Gracz wykonał pięć rzutów, ale jeden z nich okazał się krytyczną porażką (1 na k10), co niestety oznacza, że podczas dłubania w implancie drugie cyberoko zepsuło się permanentnie. Krytyczna porażka to krytyczna porażka, trzeba ją przyjąć na klatę, człowiek uczy się również na błędach.

Tym samym przejdziemy do finansów. Wystawiając do sprzedaży procesor, cyberaudio, generator adrenaliny, biomonitor i edytor bólu HiFi zarobi 2.750 e$. Zepsute cyberoko pójdzie za 20% wartości klasy C, czyli 100 e$, razem będzie 2.850 e$ i trzeba będzie jeszcze odpalić działkę Leifowi (50 dolców to absolutne minimum, 100+ będzie dla niego słabo zadowalające, 200+ pozwoli utrzymać jako takie relacje).

@wilczy , @gladin - ktoś z Was będzie chciał napisać fabularną scenkę z przebiegu hakowania wszczepów, zanim przejdziemy narracyjnie do fazy rekonesansu w Northside?

@nanatar , będziesz chciał napisać w wolnej chwili fabularną scenkę z wizyty w siłowni?

Dla @Grek muszę przygotować dwie rozmowy telefoniczne oraz odpowiedzi na pytania zadane na PW, zabiorę się za to w następnej kolejności. Macie na ten moment jakieś pytania, wnioski, pomysły?

GladinG Niedostępny
            GladinG Niedostępny
            Gladin jako HiFi
            napisał(a) ostatnio edytowany przez Gladin

Ja się pogubiłem.

@Ketharian napisał:

przed przyjściem Leifa dłubał przy drugim oku (z sukcesem) oraz generatorze adrenaliny (fiasko)

Zakładałem, że tylko oko jest przed przyjściem Leifa, w godzinach 8:00-10:00. Leif miał pracować od 10:00 nad pierwszym okiem, a HiFi od 10:00 nad generatorem. Albo odwrotnie. Do tego miałem już rzut na oko, który nie wyszedł i nie był krytykiem. I to oko proponowałem Razo'wi z info, że bierze jak jest, albo płaci Leifowi za wyczyszczenie.

Ale że pozmieniałeś koncepcję pracy, to ja obecnie się pogubiłem i nie wiem kto co i kiedy robił i ile czasu to zajmuje.

@Ketharian napisał:

50 dolców to absolutne minimum, 100+ będzie dla niego słabo zadowalające, 200+ pozwoli utrzymać

No dobra, ale jeżeli dwie najdroższe rzeczy zrobiłem sam, a oko jedno jest do niczego, to faktycznie Leif pomógł przy około 50% kwoty. Czyli pi razy oko przy kwocie $1500 już po podwyższeniu o 20%? 25%? pomoc Leifa przyniosła mi wymierne korzyści $250-$300? I mówisz, że 200+ pozwoli utrzymać dobre relacje?

Ja nie wiem już ile co zajęło, które rzuty były na co. Nie czuję się na siłach ubierać tego w fabularkę.

A do tego uważam, że 4-tą edycję Warhammera należy zniszczyć.

0
            • KetharianK Niedostępny
              KetharianK Niedostępny

Myślę, że istotne są wartości końcowe, rozpisywanie całego procesu na poszczególne wszczepy z wyliczeniem, ile minut co zajęło nie ma w mojej opinii żadnego fabularnego znaczenia - dlatego wrzuciłem podsumowanie całości operacji. Jeśli chcesz zaoferować Switchowi zepsute oko, aby mu poprawić wygląd zewnętrzny bez dostępu do funkcjonującego wszczepu, podniesiesz wartość całości transakcji do 3.375 e$, co wystarczy do sfinansowania sześciu strzelb oraz adekwatnego zapasu amunicji i jeszcze zostanie do 250 e$ na ewentualną premię dla Leifa.

0
              • GladinG Niedostępny
                GladinG Niedostępny
                Gladin jako HiFi

Ja już Switchowi zaproponowałem niezepsute niewyczyszczone (musiałbym zerknąć czy tylko w komentarzach czy w fabularnym wątku też), bo rzuty na te oko rozliczyłem wcześniej, zanim zmieniłeś uzgodnienia co do rozliczania.

0
                • KetharianK Niedostępny
                  KetharianK Niedostępny

Czyli pozostaje w dyspozycji wariant 2.850e$ plus ewentualne 100e$ ze sprzedaży reszty fantów (1/3 zarobku z upłynnienia ekranów i kuponu). Do tego Switch wisi HiFi 625e$ do oddania w przyszłości za sprawne oko. Jak na jedjorazowy zabieg ekstrakcji wszczepów z przypadkowego denata, to w mojej opinii bardzo dobry wynik.

Powtórka z rozrywki na Brzytwiarzach znacznie poprawi budżet technika, jeśli egzekucja boosterów skończy się sukcesem (z definicji będą mieli co najmniej cyberpazury).

GladinG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                  0
                  • KetharianK Ketharian

Czyli pozostaje w dyspozycji wariant 2.850e$ plus ewentualne 100e$ ze sprzedaży reszty fantów (1/3 zarobku z upłynnienia ekranów i kuponu). Do tego Switch wisi HiFi 625e$ do oddania w przyszłości za sprawne oko. Jak na jedjorazowy zabieg ekstrakcji wszczepów z przypadkowego denata, to w mojej opinii bardzo dobry wynik.

Powtórka z rozrywki na Brzytwiarzach znacznie poprawi budżet technika, jeśli egzekucja boosterów skończy się sukcesem (z definicji będą mieli co najmniej cyberpazury).

GladinG Niedostępny
                    GladinG Niedostępny
                    Gladin jako HiFi

@Ketharian napisał:
                    Generator adrenaliny - 800, edytor bólu - 400, para cyberoczu - 2x 1000, procesor neuralny - 2000, biomonitor - 200, system cyberaudio - 1000. W sumie na rynku implantów używanych ten towar byłby warty prawie 6.500 e$, ale Wy nie macie szans na uzyskanie takiej ceny.

@Ketharian napisał:
                    poświęcając 1k2 godziny na każdy implant HiFi może zdjąć ich zabezpieczenia (wymagany udany test) i wyczyścić historię użytkownika (paser da wówczas 20-25% ponad cenę z klasy C)

To tak na moje oko za klasę C to powinno być $3250. Odejmując oko: $2750. Dodając minimum 20% otrzymuję $3300. Dorzucając $100 za zepsute oko, to daje $3400.

Natomiast dodając 25% do $2750 to będzie łącznie 3537,50.

Tak mieliśmy to omówione dość dawno temu.

0
                    • KetharianK Niedostępny
                      KetharianK Niedostępny

Spojrzałem jeszcze raz na kwestię finansową, żeby ustalić, skąd takie rozbieżności pomiędzy nami w wyliczeniach i już wiem, skąd się wzięły, wytłumaczę to w PW.

0
                      • JohnyTRSJ Niedostępny
                        JohnyTRSJ Niedostępny
                        JohnyTRS jako Hartley „Mack” Mackinaw
                        Mecenas

Jeżeli się nie mylę, to wyjściowe ceny z podręcznika uwzględniają też operację montażu wszczepów, a nie tylko samo ajzolstwo.

178.255.46.143
                        Pan Psuj
                        Ciężkie pióro, ograniczona fantazja, blokada twórcza, niemoc tfurcza, masa nierozwiniętych pomysłów. Długie posty praktycznie niemożliwe.

1
                        • KetharianK Niedostępny
                          KetharianK Niedostępny

Troszkę dzisiaj przysiedliśmy z @Grek nad jego niedzielnym wątkiem, ale udało nam się zakończyć wszystkie telefony oprócz kontaktu z ludźmi powiązanymi z 6th Street, bo gracz zdecydował, że skontaktuje się z nimi dopiero po sprawdzeniu zawartości komputerów Shivy. Wszystkie dedykowane Switchowi posty były konsultowane z GreKiem, a ostatni pisaliśmy naprzemiennie na Disco, co dostarczyło graczowi w pewnym momencie sporych emocji.

I teraz bardzo ważna sugestia dla Switcha - bez względu na swój neurotyczny charakter fikser powinien pójść za głosem rozsądku i dobrze się przygotować do tego spotkania. Dzięki przypadkowemu spotkaniu z Gołębiarzami trafiła mu się okazja jedna na milion, żeby spotkać się z fikserką z najwyższej półki - chuda płotka dostąpi zaszczytu spotkania z żarłaczem białym. Decyzja odnośnie podejścia do tego spotkania leży w rękach gracza, ja chciałbym tylko uczulić, że nawet ktoś taki jak Raze More powinien zdawać sobie sprawę z tego jak ważne dla jego przyszłości może być to spotkanie.

@Grek , jak to spierdolisz, pretensje tylko do Switcha, tam bardzo istotna będzie kurtuazja, szacunek i maniery. Jak chcesz świeże ubranie pod taką okazję, wyciągnij z wspólnego konta 100 e$ i zasuwaj do odzieżowego!

@johnytrs , w zależności od kategorii wszczepu cena montażu jest wliczona albo nie, widziałem tę tabelkę w corebooku.

GreKG 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
                          1
                          • KetharianK Ketharian

Troszkę dzisiaj przysiedliśmy z @Grek nad jego niedzielnym wątkiem, ale udało nam się zakończyć wszystkie telefony oprócz kontaktu z ludźmi powiązanymi z 6th Street, bo gracz zdecydował, że skontaktuje się z nimi dopiero po sprawdzeniu zawartości komputerów Shivy. Wszystkie dedykowane Switchowi posty były konsultowane z GreKiem, a ostatni pisaliśmy naprzemiennie na Disco, co dostarczyło graczowi w pewnym momencie sporych emocji.

I teraz bardzo ważna sugestia dla Switcha - bez względu na swój neurotyczny charakter fikser powinien pójść za głosem rozsądku i dobrze się przygotować do tego spotkania. Dzięki przypadkowemu spotkaniu z Gołębiarzami trafiła mu się okazja jedna na milion, żeby spotkać się z fikserką z najwyższej półki - chuda płotka dostąpi zaszczytu spotkania z żarłaczem białym. Decyzja odnośnie podejścia do tego spotkania leży w rękach gracza, ja chciałbym tylko uczulić, że nawet ktoś taki jak Raze More powinien zdawać sobie sprawę z tego jak ważne dla jego przyszłości może być to spotkanie.

@Grek , jak to spierdolisz, pretensje tylko do Switcha, tam bardzo istotna będzie kurtuazja, szacunek i maniery. Jak chcesz świeże ubranie pod taką okazję, wyciągnij z wspólnego konta 100 e$ i zasuwaj do odzieżowego!

@johnytrs , w zależności od kategorii wszczepu cena montażu jest wliczona albo nie, widziałem tę tabelkę w corebooku.

GreKG Niedostępny
                            GreKG Niedostępny
                            Mecenas

@Ketharian napisał:

Czasami nie jestem pewien czy mówisz poważnie, czy żartujesz.
                            Chyba nie przyszło Ci do głowy, że Switch założy garniak?
                            A sugerowanie wyciągnięcia kasy ze wspólnego konta na prywatne spotkania też nie jest w stylu Switcha. I tak już czuje się źle z tym, że jedzie na pożyczonym Kirioshi.
                            Umówmy się, że znajdzie coś świeżego w szafie. Właściwie może to już mieć na sobie. Chyba nie chodzi w ciuchach ze śmietnika?

0
                            • KetharianK Niedostępny
                              KetharianK Niedostępny
                              napisał(a) ostatnio edytowany przez Ketharian

text alternatywny

@GreK , wybacz moją wcześniejszą nadmierną ekspresję, ale chciałem przez nią położyć nacisk na znaczenie tego spotkania. Jeśli chciałbyś jako Switch wyrwać się z klitki w H10 i zapewnić Brazil zupełnie inny standard życia, w Twoim telefonie potrzeba kontaktów takich jak Wakako Okada. To absolutna górna półka Night City i wielu fikserów zrobiłoby wszystko, co w ich mocy, aby ich nazwiska znalazły się w jej terminarzu - a całkowity przypadek sprawił, że znalazł się tam Raze More. Lepszej szansy na wejście na wyższy poziom statusu w świecie fikserów NC w tej sesji Switch pewnie już mieć nie będzie.

I skoro już jesteśmy w tym temacie, raz jeszcze przybliżę tę postać. Wakako Okada, znana jako Cesarzowa Japantown, jest mocno związana z yakuzą, ale od dekad konsekwentnie buduje swoją niezależną pozycję w półświatku NC. Jest szanowaną wdową po czterech mężach, którzy należeli do grona przywódców Tygers Claw i których odziedziczone majątki Wakako konsolidowała wraz z rosnącymi wpływami. Cesarzowa ma wiele biur, ale audiencji udziela najczęściej na zapleczu salonu gier na sławnej turystycznej ulicy Jig-Jig w Japantown, zwanej też zasłużenie ulicą czerwonych lampionów.

Korzystając z okazji podrzucę od razu plan dalszej narracji - będę chciał przygotować teraz scenę rekonesansu w Northside z udziałem HiFi, Dingo i Leona oraz wizytę Switcha u Cesarzowej. Wątek cyberwszczepów dogramy z Gladinem po jego urlopie na PW, ale on w żadnym stopniu nie blokuje dalszego biegu akcji. Pytanie do @marrrt , o której Frog chciałby znaleźć się z powrotem w H10 po odzyskaniu Aigo? Przed wyjściem ekipy na rekonesans czy przed? (innymi słowami, chciałbyś się do nich dołączyć jako gracz czy nie). Jak będę to wiedział, rozpiszę jeszcze wizytę Shawna w Vista del Rey oraz rozliczę reszty planu dnia w terminarzu Brazil.

Następnie będziemy mogli przejść do poniedziałku, gdzie większość z Was będzie musiała pójść do pracy, a wszyscy będą wyczekiwali wieczoru i spotkania z Brzytwiarzami (w którym nie wszyscy wezmą rzecz jasna udział).

1
                              • GreKG Niedostępny
                                GreKG Niedostępny
                                Mecenas

@marrrt , w nawiązaniu do posta, Frog dostał wiadomość na NoiseFeed: trzymaj się z daleka od VdR. Aigo rozebrane na części. Trensi szukają właściciela.

BTW, chyba niezbyt trudno jest dojść do tego kto jest właścicielem wozu, a jeśli jest z wypożyczalni - kto go pożyczył. Chyba, że był pożyczony na lewe papiery.

0
                                • JohnyTRSJ Niedostępny
                                  JohnyTRSJ Niedostępny
                                  Mecenas

Tylko że Frog pojechał już po ten samochód rano. Czy może ta sprawa jest jeszcze otwarta?

178.255.46.143
                                  Pan Psuj
                                  Ciężkie pióro, ograniczona fantazja, blokada twórcza, niemoc tfurcza, masa nierozwiniętych pomysłów. Długie posty praktycznie niemożliwe.

0
                                  • KetharianK Niedostępny
                                    KetharianK Niedostępny

Frog pojechał najpierw do Pacyfiki odwiedzić rodzinę, po samochód zamierza wstąpić w drodze powrotnej.

0
                                    • JohnyTRSJ Niedostępny
                                      JohnyTRSJ Niedostępny
                                      Mecenas

Zgadza się, ale wg postu GreKa od poranka minęło już wiele godzin, więc założyłem, że Frog już pewnie zdążył pojawić się na miejscu masakry.

178.255.46.143
                                      Pan Psuj

0
                                      • MarrrtM Niedostępny
                                        MarrrtM Niedostępny
                                        Marrrt jako Shawn „Frog” Camara
                                        Mecenas

Rozjazdy czasowe zostawiam w gestii MG. Wolałbym by wiadomość Switcha dotarła po fakcie do Shawna, bo chciałem tam jedną rzecz "naprawić" ale nie będzie żadnego problemu jeśli dotrze wcześniej. Wtedy solos odpuści Vistę.

2
                                        • KetharianK Niedostępny
                                          KetharianK Niedostępny

Myślę, że zdając się na los podniesiemy troszkę emocje, toteż za chwilę wejdę na Rolz i rzucę tam 1k6, gdzie 1-3 wiadomość dojdzie na czas, 4 dojdzie późno, 5 dojdzie zdecydowanie za późno i 6 dojdzie krytycznie/tragicznie późno.

💪
                                          3

Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.

Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.

Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗

Zarejestruj się Zaloguj się
                                          Odpowiedz
                                          • Odpowiedz, zakładając nowy temat
                                          Zaloguj się, aby odpowiedzieć
                                          • Najpierw najstarsze
                                          • Najpierw najnowsze
                                          • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.