[komty] Syreni Śpiew Neonów
-
Jak pewnie zauważyliście, HiFi i Dingo są w H10 w sklepie z bronią ziomka Wilsona - tym samym mam dla @gladin pewne twarde liczby. Strzelba pompkowa od Hatsana z pudełkiem 50 naboi za 450e$, niżej Wilson nie zejdzie bez rzucania kostkami. Jeśli Dingo połączy zakup ze swoimi akcesoriami, Paul upuści mu w sumie za cały pakiet 50e$ (400e$ zamiast 450e$ za całość).
Brazil i Mack są w drodze do mieszkania sąsiadek w potrzebie, a ponieważ droga wiedzie przez pasaż usługowo-handlowy, strzelająca na wszystkie strony oczami Artemida bez problemu zauważy w mijanym sklepie z bronią oglądających coś na ladzie HiFi i Dingo - @nanatar , @johnytrs , jeśli chcecie zawinąć ziomków ze sobą, możecie to zadeklarować tutaj w komentarzach albo napisać odpowiedniego pościka.
Camara spuścił agresję z cum w „Tekkenie”, jest w drodze do H10 podobnie jak Switch, który robi jeszcze jakieś zakupy na mieście.
EDIT:
Any popchnąć akcję do przodu i zacząć pisać scenę w nigeryjskim mieszkaniu, poproszę jeszcze parę graczy o potwierdzenie, że sprawdzacie jeszcze raz korytarz poprzez monitoring (Brazil) oraz dzwonicie do sąsiadki i każecie pokazać na kamerce smartfona wnętrze mieszkania (Hartley), po czym wchodzicie, tak?
-
Mack zignoruje Hajfiego, wie że jak ten robi interesy albo zakupy inne niż spożywcze to będzie isę targował i to potrwa z pewnością nie da sobie przerwać interesu. Nie ma na to czasu.
I tak, Mack poprosi sąsiadki żeby włączyły podgląd co się tam dzieje.
Zaraz puszczę post.
-
-
Post poszedł, jak Mack się pakował to Artemida miała podgląd na okularach Macka. To czy nadal je ma w drodze tam jest kwestią otwartą.
-
Przyjąłem, że wymienialiście się sprzętem na bieżąco wedle potrzeb i efektywnie z niego korzystając zyskaliście absolutną pewność, że incydent w mieszkaniu sąsiadek nie jest jakaś przebiegłą zasadzką trzeciej strony.
-
Post poszedł, no chyba Brazil w to nie do końca uwierzyła. Deklarowała zostanie w korytarzu, ale już w weszła to weszła. W progu stoi drzwi zawarła.
-
Szanowni, ponieważ ciężar narracji przesunie się teraz na Brazil i Macka, mam w międzyczasie pytanie do @grek , czy Switch chciałby dopiąć zakupy na mieście przed powrotem do H10 (przydała by mi się szczegółowa lista) oraz do chłopaków w sklepie w H10 o decyzje zakupowe (bo @gladin rozważa zawieszenie negocjacji z Paulem Wilsonem i skontaktowanie się w sprawie konkurencyjnej oferty z Chakkasami). Możemy dopiąć te wszystkie szczegóły w trakcie rozgrywania wątku nigeryjskiego.
-
Szanowni, ponieważ ciężar narracji przesunie się teraz na Brazil i Macka, mam w międzyczasie pytanie do @grek , czy Switch chciałby dopiąć zakupy na mieście przed powrotem do H10 (przydała by mi się szczegółowa lista) oraz do chłopaków w sklepie w H10 o decyzje zakupowe (bo @gladin rozważa zawieszenie negocjacji z Paulem Wilsonem i skontaktowanie się w sprawie konkurencyjnej oferty z Chakkasami). Możemy dopiąć te wszystkie szczegóły w trakcie rozgrywania wątku nigeryjskiego.
czy Switch chciałby dopiąć zakupy na mieście przed powrotem do H10 (przydała by mi się szczegółowa lista)
Tak. Gdzieś o tym pisałem. W poście lub na disco.
Dwie rzeczy:- gnat, osobista broń
- dron, w miarę możliwosci nawet lepszy od poprzedniego
I chciałbym negocjować.
-
bo @gladin rozważa zawieszenie negocjacji z Paulem
Tak:
Gladin napisał:
Oni należą do Czakasów. (...) To bym po wizycie u Paula wpadł do nich sprawdzić, czy czego nie nagrali po drodze. I przy okazji bym porównał ceny jakie daje Paul, a jakie mogą dać Czakasi. Wybrałbyś się ze mnę?
Sprawdzić ceny u Paula, jeżeli Dingo się zgodzi sprawdzić mieszkanie Shivy i konakt na Czakasów i dopiero potem wrócić do Paula na końcowe zakupy. Paulowi można na odchodnym (przed wizytą u Shivy) rzec cokolwiek, że się idzie zobaczyć, ile kasy się uda zgromadzić...
-
Wynik rzutu na Technikę Medyczną, z bonusem +2 za asystę Artemidy: łącznie 26
I Mack chce najpierw lekko powiększyć nacięcie na skórze, zanim spróbuje wyjąć nóż.
-
Szanowni, wrzuciłem wczoraj cząstkowego posta nowej kolejki, dla Brazil i Macka. Dzięki bardzo dobremu rzutowi Mack zdołał z pomocą koleżanki wyciągnąć ostrze z rany ofiary bez pogłębiania jej obrażeń, gratulacje. Nie oznacza to rzecz jasna zakończenia całego zabiegu, teraz przed Hartleyem najgorsza część, czyli szybkie zszywanie uszkodzonych narządów. Chciałbym w tym miejscu zaznaczyć, że Chimwe nadal jest w stanie krytycznym i nie można jeszcze mówić o jej ustabilizowaniu, w każdej chwili może umrzeć.
@johnytrs , rzuć ponownie na technikę medyczną, ale teraz skill ten będzie jedynie połowicznym substytutem specjalizacji chirurgicznej, będzie do niego stosowna kara. W tej chwili walczymy o zatamowanie krwotoku wewnętrznego, masz już dostęp do jamy brzusznej ofiary.
Ponieważ Brazil posłała Dingo uspokajającą wiadomość, zakładam, że Houston i HiFi udają się zgodnie z oryginalnym planem do mieszkania Shivy (opiszę przebieg tej wizyty najpewniej jeszcze dzisiaj). Z @grek zabraliśmy się za pewną scenkę związaną z ciemnymi interesami fiksera, więc tylko @marrrt muszę poprosić o chwilę cierpliwości, bo nie chcę mu rzucać pod nogi zgrai boosterów w tramwaju, niech przynajmniej on wróci spokojnie do domu.
-
Wynik rzutu 7, wynik łączny bez modyfikatorów to 22.
-
Przepraszam za dzień poślizgu, ale finalnie mam już komplet odpisów dla całej drużyny w wątku sesyjnym. Switch szuka broni i nowego drona, ale że @grek wyrzucił dla tych poszukiwań tylko 3 na k10 na negocjowanie ceny, nie dostanie niczego normalnej jakości po taniości - no chyba że tego rewelacyjnego Bombardiera Eco, ten rewolwer naprawdę się opłaca i można dostać jeden egzemplarz za darmo kupując w pakiecie dziesięć sztuk. Graczu, będziesz chciał wybrać coś z zaprezentowanych ofert czy dorzucić w technikaliach parę innych opcji? I czy ma to być wyłącznie pistolet czy może również pistolet maszynowy? Lepszy dron z nokto i termowizją oraz mocniejszymi od starego osiągami dostaniesz za 300e$.
HiFi i Dingo obejrzeli już mieszkanie Shivy, nomada jest pod wrażeniem jego potencjału, jeśli wyniesiecie wszystko prócz tapet i parapetów, zarobicie na pewno ponad 2.000-2.500$ (wartość komputerów jest dla Was obu trudna do wyceny na ten moment). Następnie zrealizowaliście plan wywabienia z mieszkania Tyrone, który udał się połowicznie, bo lamparcica chyba właśnie upolowała pieska dingo. Czekam z wypiekami na rozwój akcji.
Brazil i Mack operują Chinwe, @johnytrs miał dwa bardzo dobre rzuty pomimo kary -5 do drugiego, dzięki czemu wyjął bez dalszych komplikacji nóż oraz zatrzymał wewnętrzny krwotok (duże znaczenie ma tutaj asysta Brazil, która zapewniła mu pewne bonusy). Teraz jesteśmy na etapie zszywania jelit, tutaj poproszę o trzeci rzut, ale będzie też potrzebna wstawka fabularna, ponieważ w mieszkaniu pojawił się nie kto inny jak sam Dong, blokerski przywódca gangu Zulu Chakkasów! Nie oczekuję, że wylewnie uściskacie mu dłonie swoimi upapranymi rękawiczkami, ale jestem ciekawy jak się rozwinie konwersacja. I jedna ważna kwestia - nastolatka nadal jest w krytycznym stanie i chociaż szczęśliwie zaliczyliście dwa etapy jej ratowania, nic nie jest jeszcze przesądzone. Tak czy owak, trzymam za Was kciuki!
I na koniec mała niespodzianka dla @marrrt , ale tutaj scenka chyba nie wymaga dodatkowych komentarzy.
Powodzenia w nowej kolejce!
-
Przepraszam za dzień poślizgu, ale finalnie mam już komplet odpisów dla całej drużyny w wątku sesyjnym. Switch szuka broni i nowego drona, ale że @grek wyrzucił dla tych poszukiwań tylko 3 na k10 na negocjowanie ceny, nie dostanie niczego normalnej jakości po taniości - no chyba że tego rewelacyjnego Bombardiera Eco, ten rewolwer naprawdę się opłaca i można dostać jeden egzemplarz za darmo kupując w pakiecie dziesięć sztuk. Graczu, będziesz chciał wybrać coś z zaprezentowanych ofert czy dorzucić w technikaliach parę innych opcji? I czy ma to być wyłącznie pistolet czy może również pistolet maszynowy? Lepszy dron z nokto i termowizją oraz mocniejszymi od starego osiągami dostaniesz za 300e$.
HiFi i Dingo obejrzeli już mieszkanie Shivy, nomada jest pod wrażeniem jego potencjału, jeśli wyniesiecie wszystko prócz tapet i parapetów, zarobicie na pewno ponad 2.000-2.500$ (wartość komputerów jest dla Was obu trudna do wyceny na ten moment). Następnie zrealizowaliście plan wywabienia z mieszkania Tyrone, który udał się połowicznie, bo lamparcica chyba właśnie upolowała pieska dingo. Czekam z wypiekami na rozwój akcji.
Brazil i Mack operują Chinwe, @johnytrs miał dwa bardzo dobre rzuty pomimo kary -5 do drugiego, dzięki czemu wyjął bez dalszych komplikacji nóż oraz zatrzymał wewnętrzny krwotok (duże znaczenie ma tutaj asysta Brazil, która zapewniła mu pewne bonusy). Teraz jesteśmy na etapie zszywania jelit, tutaj poproszę o trzeci rzut, ale będzie też potrzebna wstawka fabularna, ponieważ w mieszkaniu pojawił się nie kto inny jak sam Dong, blokerski przywódca gangu Zulu Chakkasów! Nie oczekuję, że wylewnie uściskacie mu dłonie swoimi upapranymi rękawiczkami, ale jestem ciekawy jak się rozwinie konwersacja. I jedna ważna kwestia - nastolatka nadal jest w krytycznym stanie i chociaż szczęśliwie zaliczyliście dwa etapy jej ratowania, nic nie jest jeszcze przesądzone. Tak czy owak, trzymam za Was kciuki!
I na koniec mała niespodzianka dla @marrrt , ale tutaj scenka chyba nie wymaga dodatkowych komentarzy.
Powodzenia w nowej kolejce!
Shawn szuka broni i nowego drona
Switch...
I teraz pytanie jak działają te negocjacje...
Czy fixer może powiedzieć sprzedawcy "dzięki, to ja poszukam lepszej oferty", rzucam raz jeszcze i próbuję gdzieś indziej, może następnego dnia?
Czy to już jest wiążące i muszę kupić tutaj? -
To Switch wyjdzie, zadzwoni do Navaro i spróbuje dobić targu gdzie indziej, jeszcze tego samego dnia.
-
Wydaje mi się klarownie w odpisie, ale tylko gwoli ścisłości: jak matrona zgodzi się pomóc z dobroci serca (a nie portfela), to Dingo da się zaprosić do środka. Jeśli nie... to przypomnę, że mam aikido na 4 w razie próby wyrwania się i ucieczki

Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się