[Monster of Week] Kraina zmierzchu
-
- Eeeem.. kochana? - Adam zapytał Zuzę - to tylko robót sprzątający, nie bój się? - uśmiechnął się zachęcająco - Nie ma się czego bać?
-
Mariusza problemy miłosne
Mariusz wpatrywał się przez chwilę w Honoratę, położył głowę na blacie, a potem powiedział.
- Ja tylko chciałem zarabiać na życie liczeniem, spotkać kogoś miłego kogo sam sobie wybiorę, i jeść codziennie owoce… Czemu wszystko musi być takie trudne! - Potem nagle sobie o czymś przypomniał i popatrzył na Honoratę smutnymi oczami i powiedział. - Udało mi się dowiedzieć gdzie są moje dokumenty, razem ze wszystkimi zabrał je syn Janusza.-*Specjalna misja Adama
- Ona jest szalona! - Zawołała Zuzanna
I wtedy roztaczając wokół siebie wyładowania elektryczne roomba rzuciła się na wilkołaka.
Teraz robimy Ruch specjalny na Tough10+ Odkurzacz zostaje zniszczony
7-9 Odkurzacz zostaje zniszczony ale Adam otrzymuje dwa obrażenia.
6- Odkurzacz zostaje zniszczony ale Adam otrzymuje dwa obrażenia i wywołuje pożar w mieszkaniu.Magiczna randka
Klitka się zaśmiała i potem powiedziała.
- Och nie! Jesteś bardzo szarmanckim człowiekiem! Może nie jak rycerz, ale trochę jak Robin Hood! Tylko, że jak ja się upiję, to po prostu mogę na przykład wyjść na dach i zacząć śpiewać piosenkę Gdybym był bogaty! -Wizyta dzieci
Nieco przed randką nastał dzień, w którym Dzieci miały nocować u drużyny dzielnych łowców potworów. Przywieziono je o wpół do siódmej, najpierw była to pastor Jane z Żoną. Pastorka uśmiechnęła się do drużyny, ale jej żona, na osobności powiedziała.
- Domyślam się, czym się zajmujecie jeśli mojej córce spadnie włosy z głowy to… -
Niedługo potem Antoni Mirosławski przyprowadził swojego synka Tomka, przywitał ze swoją koleżanką. Potem dziewczynka pokazała książkę którą przyniosła nazywającą się Sceny z Życia Smoków.
- To jest taka książka o smokach, które jedzą zupę ogórkową, jeden z nich gra na saksofonie, I w tym saksofonie mieszkał łysy pies, fioletowy kot i nietoperze! - -
Magiczna randka
// - Dziękuję za komplement a wspinanie się po dachach i śpiewanie teatralnych szlagierów brzmi jak wystrzałowa randka! Wiesz nikomu się nie chwaliłem ale mam sekretną słabość do musicali i operetek! "Skrzypek na dachu" jest cudowny! A słyszałaś Shaggota na dachu ? Parodie skrzypka zremiksowaną z mitologią lovercrafta ? Zaskakująco wzruszająca oraz pełna szacunku - Wyglądało na to że Kiltka przypadkiem odkryła kolejne hobby dresiarza problem w tym, że słoń nadepną mu na ucho.
Wizyta dzieci
Sebastian spojrzał się na żonę pastorki z pełną powagą
// - Proszę Pani przez szacunek dla Pani intelektu nie będę udawał że moje życie nie zawsze było że tak to ujmę koszerne w oczach tego co można by nazwać głównym nurtem społecznym ale dzieci są i zawsze były dla mnie ŚWIĘTOŚCIĄ i dam się pokroić zanim cokolwiek się im stanie... Nie mam też problemu z gotowaniem, czytaniem książek czy innymi rzeczami które PRLowskie wujasy uważają za niemęskie - Drugą część zdania dodał lżejszym tonem i puścił oko z uśmiechem.// - Książka brzmi super! A wiesz że jej nigdy nie czytałem ? Chciałabyś ją teraz ze mną przeczytać ? - Sebix promieniował radością i energią fajnego wujka który lubi spędzać czas z dziećmi sam jako dzieciak nie miał tej niewinności więc tym bardziej czynił sobie za punkt honoru być tego rodzaju dorosłym którego zabrakło w życiu małego Sebastianka.
-
Wiedżma westchnęła:
-Ten którego wyklął za homoseksualizm? Mam nadzieję, że nie będzie potrzebne podrzucenie mu Adama na pokuszenie, czy coś... Tylko rozsądnie i biznesowo.
Nie wiedziałam, że lubisz owoce... I to znaczy, że to prawda, że wampiry mają kompulsyjne odruchy?Wizyta dzieci
Honoratę zastanawiało na ile żona pastorki wie "czym się zajmują" czy tylko opiera się na jakiś domysłach.
-Oczywiście, że nie narazimy waszej córki na żadne niebezpieczeństwo - ani świadomie ani głuio. To tylko jedna noc... Poradzimy sobieNie była pewna na ile próbuje przekonać siebie, a na ile matki dziecka. Słysząc o gustach dziewczynki się uśmiechnęła:
-Masz świetny gust Mary. Czy jadłaś już śniadanie? -
Adam obrócił ię w stronę atakującej romby. W ciągu chwili zmienił się w swoją wilkołaczą formę i wielkim pazurem przeciął ją na pół, samemu nie otrzymując żadnych obrażeń.
- Phew... mruknął do siebie pod nosem - Możesz wyjść, już wszystko w porządku - powiedział, wracając do swojej ludzkiej postaci.
Tought - rzut wyszedł 11.
-
Moroi pokręcił głową i powiedział
- Tylko Moroi i Strigoi… Vampyry i Nosferatu oraz pozostałe odmiany tak nie mają. Wydaje mi się, że wampiry wyższe tak no stworzyły żebyśmy byli lepszymi sługami.-Misja Adama
Zośka wyszła z kabiny prysznicowej zapłakana i rzuciła się Adamowi na ramiona, a potem powiedziała.
- Wezwałam ciebie, Ponieważ Sebastian nie mógł mnie zobaczyć w takim ubraniu, a nie chciałam aby Honorata zobaczyła jaką kiepską jestem wiedźmą… To naprawdę okropne że tak nic mi nie wychodzi! Może… Wiesz, słyszałam o takim lekarstwie na czarowanie i one na pewno mi pomoże być najlepszą wiedźmą na świecie Tylko musisz mi pomóc je załatwić! -Opieka nad dziećmi
Vanessa popatrzyła na Sebastiana groźny i powiedziała krop
*- Ja tam bym bardziej wymagała od ciebie ty “męskich” zdolności i abyście w razie czego potrafili obronić dzieci…”“- Śniadanie jadłam w szkole, ale teraz to chyba byśmy jedli kolację, prawda? Proszę tak się nie denerwować honorato, bo naprawdę nie jesteśmy takie straszne! -*
Opieka ma dzisiaj śpi na początku była stosunkowo Prosta.. Dzieci zostały kolację. Uprażyli popcorn na sucho, bez polewy maślanej. Dzieci najpierw obejrzały Starego Eragona, A także odcinek Owl House, i Mary skwitowała, że Eda jest jak z Polski. Potem już Sebastian miał poczytać sceny z życia Smoków, Ale zbliżała się burza… I w trakcie czytania nagle zabrakło prądu w całym mieście… -
Misja Adama
- Słońce - zaczął Adam delikatnie - Nie jesteś zlą wiedźmą i nie musisz w sobie niczego zmieniać. Żadne z nas nie myśli o Tobie w taki sposób w jaki myślisz, że myślimy. Serio. Jesteś naszą przyjaciółką i tylko to się liczy.
- Ale jeśli dalej chcesz to lekarstwo, to zrozumiem - westchnął - Tylko... jesteś pewna, że to bezpieczne?
Opieka nad dziećmi
Gdy zgasło światło, Adam chwycił latarkę i poświecił po pomieszczeniu - Okej, bez paniki, to tylko brak prądu - powiedział spokojnie - Nie ma się czego bać, naprawdę.
-
Z kolei Honorata pokiwała głową:
-Rozumiem, że to zależy od gatunku... I właściwie MAriusz to co chciałbyś, żebym zrobiła? Poszła z tobą na randkę, umówiła cię z kimś lub na ogólne spotkanie towarzyskie? Nysa zbiera towarzystwo na sesję gier RPG.Opieka nad dziećmi
-Ja tez mogę bronić dzieci! Patelnią... Żeliwna po cioci Jadzi.W sumie to była zaskoczona, że całkiem spokojnie szła opieka nad dziećmi. Zero wypadków, robienie rzeczy jakie też lubiła. Upichciła racuchów. Dopiero kiedy nadchodząca burza wyrwała korki spokój prysł.
-Ech pozapalamy świec. Sporo ich mamy. - na dowód tego zapaliła jedną o zapachu lawendy. Pogrzebała w szufladzie komody- Wolicie pograć w karty czy nauczyć się jak wróżyć z wosku? Taki trening przed Andrzejkami -
Mariusz poczerwieniał i powiedział spuściwszy wzrok.
- Mówiłem w żadnym wypadku bym tego nie zrobił, to znaczy zrobiłbym, jakbyś chciała, to tak ale Nie o to mi chodziło. Po prostu jesteś kobietą i to z tego miejsca, i chciałbym wiedzieć jak dokładnie powinienem się zachowywać…-Wielka wyprawa Adama
Zośka się rozpromieniła, gdy tylko usłyszała, że Adam jej pomoże w poszukiwaniach.
- Oczywiście, że chcę. A jakby to lekarstwo nie byłoby bezpieczne, To przecież wychodzi sprzedawano. Proszę, Udaj się ze mną do kwiaciarni pani Kwiatkowskiej! - Wymieniła miejsce które było wspomniane w dokumentach zmarłego PiotraOpieka nad dziećmi
Dzieci popatrzyły na Adama i Mary wzięła się pod boki powiedziała.
- My nie jesteśmy maluchami, żebyśmy bali się ciemności! - Tomek pokiwał głową, a potem popatrzyli na Honoratę I Powiedzieli
*- Wróżenie! Jak prawdziwy czarownice! Mama Jane mówi, że czarów nie ma, ale dziadek mówi że jesteśmy z bardzo starego rodu jakiś okulistów, ale nie wiem Co to ma do czarowania. Mama Vanessa zawsze robi taką dziwną minę Gdy słyszy o czarach. ”
Przez jakiś czas wrzucili z wosku, Tomek był ten wyjątkowo zafascynowany, ale potem nagle usłyszeli gwałtowny huk ze spiżarni, jakby coś dostało się ze środka -
Wielka wyprawa Adama
- Ale... teraz? W tym momencie? - spytał Adam. Powinien był najpierw pomówić z resztą... prawda?
Opieka nad dziećmi
- Zobaczę, co tam się na dole dzieje - powiedział odważnie Adam, po czym ruszył przed siebie. Im szybciej zająłby się problem, tym lepiej.
-
Honorata coraz mniej rozumiała o co chodzi wampirzemu księgowemu:
-To chcesz ze mną pójść do Nysy na sesję RPG, czy nie? Zbieramy graczy i miało problem z zebraniem odpowiedniej liczby osóbOpieka nad dziećmi
Honoracie chwilę zajęło zanim zrozumiała co mógł przekręcić Tomek:
*- A! Okultyści! Ogólnie mówiąc to są jasnowidze i wróżbici. Mówiło się, że mają dodatkowe oko do patrzenia w przyszłość tak jak okuliści zajmują się oczami. Tak więc to jest świetny moment na sprawdzenie, czy macie może dar?Lub czy wyjdzie nam coś poza dziwnymi wyspami.
Przez jakiś czas bawiła się dobrze oglądając woskowe wyroby do czasu, aż rozległ się hałas ze spiżarni. Ktoś wlazł korzystając z zamieszania, czy może jakieś ustrojstwo magiczne po cioci Jadwidze zadziałało? cokolwiek to mogło być, to dzieci nie powinny znaleźć się w pobliżu.
-Sebastian sprawdź proszę z Adamem czy wlazło nam przez okno zwierzę, czy mój nieznośny wuj? A my spróbujemy skonstruować coś jak z “Kevin sam w domu”?Spróbowała wśród świec i ciekawskich oczu nastawić swoje zaklęcie z pnączami chroniącymi
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się