Kultyści - Lato 2519 - komenty
-
@Dhratlach napisał w Kultyści - Lato 2519 - komenty:
Miałem mało czasu, i wiem, że nie mam czasu, dokładnie tak jak przeczuwałem. Z tego powodu jestem zmuszony zawiesić aktywność w tej sesji na dłuższy czas, nieokreślony. Obowiązki które na sobie mam, i te które się o mnie upominają, nie dają swobody tak dynamicznej sesji.
Nie mniej, dziękuję za możliwość i mam nadzieję spotkać się kiedyś ponownie przy wspólnym stole. Niestety, dynamika gdoca z wieloma uczestnikami, oraz sztywne ramy czasowe, skutecznie wyłączają mój potencjalny udział.
- Oki, dzięki Dhratl za uczciwe postawienie sprawy. I za zmajstrowanie ciekawej postaci i spróbowanie swoich sił w tej sesji. Trzymam kciuki aby kiedyś udało się Wam obu wrócić do naszej sesji
A na razie dziękuję za dotychczasową grę i życzę powodzenia przy klawiaturze w innych sesjach 
Tura 75 - 2519.07.28; wlt; popołudnie
Oki, to mój misiowy post jest
To termin na odpis powiedzmy do pt. 05.29.Stan HP
Otto 13/13 (zdrowy)
Egon 17/17 (zdrowy)
Heinrich 12/12 (zdrowy)Stan PD
Egon 10 PD za terminowy post
Egon 5 PD za reakcję na sen
Egon 10 PD za scenkę rozmowy z Łasicą
Egon 20 PD za dużą scenkę rozmowy z Hubertem
Egon 20 PD za dużą scenkę rozmowy z Juttą
Egon 20 PD za scenkę rozmowy z Heynrichem na "Jutrzence"
Egon 10 PD za ogólny postęp w queście z rejsem
Egon 5 PD za deklarki na nowa turę
Heinrich 10 PD za terminowy post
Heinrich 30 PD za szlachecką rozmowę z lady Fabienne
Heinrich 5 PD za deklarki na nowa turę
Otto 5 PD za deklarki na nową turę
Otto 2645 + 5 = 2650 PD
Egon 1665 + 100 = 1765 PD
Heinrich 1140 + 45 = 1185 PDOki, to w tej turze zaczynamy drugą połowę dnia. Czyli mniej więcej od pory obiadowej i tuż po.
@Egon
-
Pi x oko, trójka schodzi z "Jutrzenki" i spotyka Burgund. Jest okazja pogadać we czwórkę nim łotrzyca pójdzie zawiadomić Silnego.
-
Ogólnie to większość zainteresowanych rejsem, spotyka się w "Trzech gwoździach". Bjorn powinien być u Pirory więc tam Egon z Norsmenami powinien wrócić na wieczór/noc. Do Anniki/Fabienne później ktoś może pójść z wiadomością. Rune dowie się od Silnego ocb. A Gezackt przyszedł na obiad do tawerny to jest na miejscu.
-
Scenki są ułożone chronologicznie, są etapy w jakich można pogadać zanim wszyscy się zejdą do jednego stołu.
-
Co do geldów to Juttcie obiecaliście 100 PZ. Wieczorem u Pirory, Lars i Astrid dorzucą się po 20 PZ (czyli razem 40 PZ). Burgund i Silny obiecają, że też się coś dorzucą jak jutro rano przyjdą na wybrzeże.
-
Generalnie w tawernie można obgadać sprawę rejsu czy inne.
@Heinrich
-
W południe Heinrich dociera do apteki Sigismundusa. Jego samego nie zastaje. Ale jest Raisa, Lilly i Dorna. Jest okazja aby z nimi pogadać czy pokazać misę czy jeszcze coś innego.
-
Po wizycie w aptece, Heinrich bez przygód wraca do siebie. I w "odpowiednim momencie" przyjeżdżają Fabienne i Petra. I przynajmniej tak na wejściu, starają się zachować te pozory co były wczoraj mówione u Pirory.
-
Jeśli chcesz i czujesz się na siłach, to można pociągnąć obie scenki na raz bo raczej są niezależne od siebie.
@Otto
-
Nie było Cię w poprzedniej turze więc w tej mam nadzieję, będziesz miał więcej czasu na pisanie. No ale w zawieszeniu masz poranne sceny z Silnym na ulicy i Teofano w cukierni. Dlatego w tej turze nic o tym nie pisałem.
-
Jest mała retrospekcja z porannej wizyty w hospicjum. Ogólnie wielkie sprzątanie na przybycie lady Odette.
-
W środku dnia, Otto dociera do teatru. Prawdopodobnie po wizycie u Lebkuchenów. W teatrze zastaje Pirorę, Kamilę, Odette i Alionę (ta leśna elfka co była tydzień temu na imprezie po występie). No i co dalej to już w tej turze.
- I chyba tyle z mojej strony na ten moment. Jak jakieś pytania czy nieścisłości to dajcie znać

- Oki, dzięki Dhratl za uczciwe postawienie sprawy. I za zmajstrowanie ciekawej postaci i spróbowanie swoich sił w tej sesji. Trzymam kciuki aby kiedyś udało się Wam obu wrócić do naszej sesji
-
@Wszyscy
- Oki, misiowy post wrzucony. Ale komenty dam już jutro. Jak ktoś ma jakieś pytania czy co co do posta to dawajcie, to postaram się odpisać od razu.
-
@Wszyscy
- Oki, misiowy post wrzucony. Ale komenty dam już jutro. Jak ktoś ma jakieś pytania czy co co do posta to dawajcie, to postaram się odpisać od razu.
Tura 77 - 2519.07.29; ab; ranek
To termin na odpis powiedzmy do pt. 05.19.Stan HP
Otto 13/13 (zdrowy)
Egon 17/17 (zdrowy)
Egon 30 PD za dużą scenkę narady co zrobić z Juttą i "Jutrzenką"
Egon 5 PD za naradę z Gezacktem
Egon 15 PD za rozmowę z Juttą w "Kwarcie"
Egon 5 PD za plany/deklarki na następny poranek
Heinrich 10PD za terminowy post
Heinrich 10 PD za scenkę w aptecę
Heinrich 15 PD za scenkę z Petrą i Fabienne
Heinrich 5 PD za plany/deklark na następny poranek
Otto 5 PD za wrzucony post
Otto 10 PD za rozmowę z Silnym na ulicy
Otto 5 PD za udzielenie błogosławieństwa Silnemu
Otto 15 PD za scenki w domu Lebkuchenów
Otto 15 PD za scenki w teatrze
Otto 5 PD za plany/deklarki na następny poranek
Otto 2650 + 55 = 2705 PD
Egon 1765 + 65 = 1830 PD
Heinrich 1185 + 40 = 1225 PDOki, to w tej turze zaczynamy nowy dzień. Czyli Aubentag (2/8). Wszystkie scenki są wczesnym rankiem ok 6-8 rano.
Wszyscy BG w nocy mieli barwne sny. I pi x oko są opisane co z nich pamiętają rano po przebudzeniu.
@Egon
Egon ma dwie restrospekcje z poprzedniego wieczoru. Konkretniej z wieczoru integracyjnego z Juttą w "Mewie".
O poranku cała integracyjna ekipa budzi się w jednym z pokojów w "Mewie". No i raczej musi się streszczać aby zdążyć i do Pirory i na "Jutrzenkę". Jak coś chcesz rozegrać u Pirory to masz okazję.
Potem jest scenka na wybrzeżu, gdzie po kolei zbiera się ekipa na wyprawę. Gezackt z dwójką ludzi już dostał się na Jutrzenkę. A Egon, Lars i Astrid mają załatwione miejsce jako eskorta. No i Jutta jako mytnik. Pozostałych dopiero czeka rozmowa aby się tam dostać.
I pod koniec tej sceny w porcie, w "odpwiednim momenice", Burgund dostrzega idącą nabrzeżem lady Sorię.
@Heinrich
Rano sen budzi Heinricha. Potem przychodzi Ilse na poranne porządki i śniadanie. Jest okazja z nią pogadać przy okazji.
Później przyjeżdża lady Fabienne. No i conieco opowiada co u niej, od wczoraj się wydarzyło. No i co dalej, to już w tej turze.
@Otto
Z rana Otto ma sen. Później zaczyna dzień rutynowo. Z lady Odette jest umówiony na obiadowa porę czyli ok 14-15.
Poranek w hospicjum, zaczyna się urwaniem głowy. I Otto zwiedza po drodze różne tego przypadki aż dotrze do biblioteki. Gdzie znów Greg wlazł na regał i dwojka braci (Jurgen i Ludwik), próbuje go jakoś ściągnąć na dół. I co dalej to już w tej turze.
- Oki to chyba tyle z mojej strony na tą turę
Jakby ktoś miał jakieś pytania to proszę
A póki co niech Wam klawiatury i chęci sprzyjają w tej turze 
-
Otto 13/13 (zdrowy)
Egon 17/17 (zdrowy)
Otto 2650 + 55 = 2705 PD
Egon 1765 + 65 = 1830 PD
Heinrich 1185 + 40 = 1225 PDOki, to w tej turze zaczynamy nowy dzień. Czyli Aubentag (2/8). Wszystkie scenki są wczesnym rankiem ok 6-8 rano.
Wszyscy BG w nocy mieli barwne sny. I pi x oko są opisane co z nich pamiętają rano po przebudzeniu.
@Egon
Egon ma dwie restrospekcje z poprzedniego wieczoru. Konkretniej z wieczoru integracyjnego z Juttą w "Mewie".
O poranku cała integracyjna ekipa budzi się w jednym z pokojów w "Mewie". No i raczej musi się streszczać aby zdążyć i do Pirory i na "Jutrzenkę". Jak coś chcesz rozegrać u Pirory to masz okazję.
Potem jest scenka na wybrzeżu, gdzie po kolei zbiera się ekipa na wyprawę. Gezackt z dwójką ludzi już dostał się na Jutrzenkę. A Egon, Lars i Astrid mają załatwione miejsce jako eskorta. No i Jutta jako mytnik. Pozostałych dopiero czeka rozmowa aby się tam dostać.
I pod koniec tej sceny w porcie, w "odpwiednim momenice", Burgund dostrzega idącą nabrzeżem lady Sorię.
@Heinrich
Rano sen budzi Heinricha. Potem przychodzi Ilse na poranne porządki i śniadanie. Jest okazja z nią pogadać przy okazji.
Później przyjeżdża lady Fabienne. No i conieco opowiada co u niej, od wczoraj się wydarzyło. No i co dalej, to już w tej turze.
@Otto
Z rana Otto ma sen. Później zaczyna dzień rutynowo. Z lady Odette jest umówiony na obiadowa porę czyli ok 14-15.
Poranek w hospicjum, zaczyna się urwaniem głowy. I Otto zwiedza po drodze różne tego przypadki aż dotrze do biblioteki. Gdzie znów Greg wlazł na regał i dwojka braci (Jurgen i Ludwik), próbuje go jakoś ściągnąć na dół. I co dalej to już w tej turze.
Tura 78 - 2519.07.29; ab; południe
To termin na odpis powiedzmy do pt. 07.10.Stan HP
Otto 13/13 (zdrowy)
Egon 17/17 (zdrowy)
Egon 15 PD za portową scenkę z lady Sorią
Egon 15 PD za scenkę portową z resztą grupy
Egon 10 PD za scenkę z Wagnerem na wejście na "Jutrzenkę"
Egon 15 PD za pogaduchy z Larsem i Astrid o łajbach i niewolnicach
Egon 10 PD za rozmowę z Juttą podczas rejsu.
Egon 10 PD za rozmowę z Burgund podczas rejsu
Heinrich 10 PD za scenkę przemyśleń o śnie i przywitanie lady Fabienne
Heinrich 10 PD za zapoznanie Fabienne z Fredą
Heinrich 20 PD za scenę rozmowy u Fredy
Otto 10 PD za sprowadzenie Grega na dół i rozmowę bez świadków
Otto 20 PD za scenkę rozmowy z Gregiem w bibliotece
Otto 15 PD za scenkę rozmowy z Teofano
Otto 5 PD za deklarki końcowe
Razem:
Otto 2705 + 55 = 2760 PD
Egon 1830 + 85 = 1915 PD
Heinrich 1225 + 50 = 1275 PDWszyscy
Oki, to w poprzedniej turze minęła mniej więcej pierwsza połowa dnia i obecnie jest południe Aubentag (2/8). Wszystkie scenki są albo retrospekcją z poranka alb dzieją się w południe w porze obiadowej.
Egon
-
Egon jest w trakcie dość spokojnego rejsu w górę rzeki. Przez te kilka godzin ma kilka okazji do złapania jakiejś rozmowy/rozrywki. Albo dotyczyły go bezpośrednio albo był na tyle blisko, że był ich świadkiem. Ogólnie ma pole manewru do znalezienia sobie zajęcia przez ten początek rejsu.
-
Co do gry w kości to jest to rzut na INT + Hazard. I kto wygra to zgarnia całą pulę. Gra się raczej na drobniaki i miedziaki więc cała pula to ok 5 PZ (ok 1 PZ na głowę).
-
Potem jest obiad. Raczej podobny do tych z tawerny, bazujący na rybach, więc dość prosty i nie do końca sycący.
-
Na koniec posta, krótko po obiedzie jest scena walki na brzegu. Widać dwie, uzbrojone, konne blondynki, walczące ze stadem zielonoskórych. Scena jest bardzo podobna do tej co Egon śnił ostatniej nocy. We śnie to była Froya van Hansen i Fanriel Świetlista. Ale obecnie nie da się tego rozpoznać, bo są zbyt daleko.
@Heinrich
-
Heinrich ma małą retrospekcję po wizycie u Fredy. Fabienne streszcza mu co robiły na zaplecze gdzie wyszły na chwilę po tym jak się kończyła poprzednia tura. No i w retrospekcji Heinrich ma okazję o tym porozmawiać z Fabienne.
-
Później ma ok 2-3 h spokoju. Ma ten czas do dyspozycji.
-
Mniej więcej w południe, w obiadową porę, odwiedza go Tobias. Jest bardzo zaaferowany i okazuje się, że też miał w nocy sen. I dlatego przyszedł aby omówić z kolegą co robić dalej.
@Otto
-
Pierwszą scenką Otto, jest retrospekcja ze spotkania z Teofano w hospicjum. Cukiernik mówi mu co się działo wczoraj jak od nich poszedł po wizycie u jej matki.
-
Mniej więcej w południe kończy swoją służbę w hospicjum. I idzie do teatru na spotkanie z Odette. I tam ma z nią scenkę w garderobie na zapleczu.
-
Potem Odette zabiera go na wizytę u von Neuhoff. Czyli Roberta i Benity. Widział ich przez chwilę po mszy w Festag, jak rozmawiali z Odette. Jest opis początku wizyty, wykwintny obiad i deser w bibliotece gospodarzy. Najwięcej mówi Odette, głównie opowiada o swoich licznych przygodach, czym skupia na sobie uwagę gospodarzy.
- I chyba tyle z mojej strony na tą turę
Jak o czyms zapomnialem czy coś nie jest klarowne, to dajcie znać ocb 
-
Otto 13/13 (zdrowy)
Egon 17/17 (zdrowy)
Otto 2650 + 55 = 2705 PD
Egon 1765 + 65 = 1830 PD
@Egon
@Heinrich
@Otto
-
-
@Wszyscy
- Oki to z racji na upały i przebieg scen w doc to przedłużam termin do następnego pt. Czyli do 07.17

- Oki to z racji na upały i przebieg scen w doc to przedłużam termin do następnego pt. Czyli do 07.17
-
MG, w sumie ile PD Egon ma w puli niewydanego? W sumie przydałoby się w coś zainwestować po tym wszystkim, ale nie wiem, kiedy mogę

-
Tura 78 - 2519.07.29; ab; południe
To termin na odpis powiedzmy do pt. 07.10.Stan HP
Otto 13/13 (zdrowy)
Egon 17/17 (zdrowy)
Egon 15 PD za portową scenkę z lady Sorią
Egon 15 PD za scenkę portową z resztą grupy
Egon 10 PD za scenkę z Wagnerem na wejście na "Jutrzenkę"
Egon 15 PD za pogaduchy z Larsem i Astrid o łajbach i niewolnicach
Egon 10 PD za rozmowę z Juttą podczas rejsu.
Egon 10 PD za rozmowę z Burgund podczas rejsu
Heinrich 10 PD za scenkę przemyśleń o śnie i przywitanie lady Fabienne
Heinrich 10 PD za zapoznanie Fabienne z Fredą
Heinrich 20 PD za scenę rozmowy u Fredy
Otto 10 PD za sprowadzenie Grega na dół i rozmowę bez świadków
Otto 20 PD za scenkę rozmowy z Gregiem w bibliotece
Otto 15 PD za scenkę rozmowy z Teofano
Otto 5 PD za deklarki końcowe
Razem:
Otto 2705 + 55 = 2760 PD
Egon 1830 + 85 = 1915 PD
Heinrich 1225 + 50 = 1275 PDWszyscy
Oki, to w poprzedniej turze minęła mniej więcej pierwsza połowa dnia i obecnie jest południe Aubentag (2/8). Wszystkie scenki są albo retrospekcją z poranka alb dzieją się w południe w porze obiadowej.
Egon
-
Egon jest w trakcie dość spokojnego rejsu w górę rzeki. Przez te kilka godzin ma kilka okazji do złapania jakiejś rozmowy/rozrywki. Albo dotyczyły go bezpośrednio albo był na tyle blisko, że był ich świadkiem. Ogólnie ma pole manewru do znalezienia sobie zajęcia przez ten początek rejsu.
-
Co do gry w kości to jest to rzut na INT + Hazard. I kto wygra to zgarnia całą pulę. Gra się raczej na drobniaki i miedziaki więc cała pula to ok 5 PZ (ok 1 PZ na głowę).
-
Potem jest obiad. Raczej podobny do tych z tawerny, bazujący na rybach, więc dość prosty i nie do końca sycący.
-
Na koniec posta, krótko po obiedzie jest scena walki na brzegu. Widać dwie, uzbrojone, konne blondynki, walczące ze stadem zielonoskórych. Scena jest bardzo podobna do tej co Egon śnił ostatniej nocy. We śnie to była Froya van Hansen i Fanriel Świetlista. Ale obecnie nie da się tego rozpoznać, bo są zbyt daleko.
@Heinrich
-
Heinrich ma małą retrospekcję po wizycie u Fredy. Fabienne streszcza mu co robiły na zaplecze gdzie wyszły na chwilę po tym jak się kończyła poprzednia tura. No i w retrospekcji Heinrich ma okazję o tym porozmawiać z Fabienne.
-
Później ma ok 2-3 h spokoju. Ma ten czas do dyspozycji.
-
Mniej więcej w południe, w obiadową porę, odwiedza go Tobias. Jest bardzo zaaferowany i okazuje się, że też miał w nocy sen. I dlatego przyszedł aby omówić z kolegą co robić dalej.
@Otto
-
Pierwszą scenką Otto, jest retrospekcja ze spotkania z Teofano w hospicjum. Cukiernik mówi mu co się działo wczoraj jak od nich poszedł po wizycie u jej matki.
-
Mniej więcej w południe kończy swoją służbę w hospicjum. I idzie do teatru na spotkanie z Odette. I tam ma z nią scenkę w garderobie na zapleczu.
-
Potem Odette zabiera go na wizytę u von Neuhoff. Czyli Roberta i Benity. Widział ich przez chwilę po mszy w Festag, jak rozmawiali z Odette. Jest opis początku wizyty, wykwintny obiad i deser w bibliotece gospodarzy. Najwięcej mówi Odette, głównie opowiada o swoich licznych przygodach, czym skupia na sobie uwagę gospodarzy.
- I chyba tyle z mojej strony na tą turę
Jak o czyms zapomnialem czy coś nie jest klarowne, to dajcie znać ocb 
MG, w sumie ile PD Egon ma w puli niewydanego? W sumie przydałoby się w coś zainwestować po tym wszystkim, ale nie wiem, kiedy mogę
Pipboy79 napisał:
Egon 1830 + 85 = 1915 PD
- Czyli na ten moment Egon ma 1915 PD. A jakby chciał coś rozwinąć to daj znać w co

-
-
WW, ŻYW (ale z tego, co widzę, mam na max), więc Atak +1 (chyba, że też mam - widzę, że jeszcze jeden mogę wrzucić), poza tym SW, INT i OGŁ . Przypomnij mi proszę, koszt jest 100 per jedno rozwinięcie, czy koszt zwiększa się z każdym wydanym punktem?
-
WW, ŻYW (ale z tego, co widzę, mam na max), więc Atak +1 (chyba, że też mam - widzę, że jeszcze jeden mogę wrzucić), poza tym SW, INT i OGŁ . Przypomnij mi proszę, koszt jest 100 per jedno rozwinięcie, czy koszt zwiększa się z każdym wydanym punktem?
- Wzrost Cechy Głównej o 5 to koszt 100 PD.
-
To pakuję, ile można w cechy w kolejności, w której wymieniłem, chyba, że mam już maksimum

-
-
To, żebyście nie stali bezczynnie cały tydzień to napisałem Wam po scence. Są w doc.
-
Egon ma w sumie ciąg dalszy wydarzęń z brzegu czyli powrót szalupą na "Jutrzenkę" i burzę mózgów jak ugrać to wydarzenie.
-
Heinrich ma wizytę z Tobiasem na Akademii, przechadzkę turystyczną przez nią i na koniec wizytę w "garderbie" modelek gdzie spotykają Łasicę.
-
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się