Krzyk Pustki
-
przypominam (just in case), ze mostek Kardashiana pracuje w trybie niebezpieczeństwa - pokłady zaryglowane grodziami, mostek zabezpieczony... wiec przynajmniej z mojej strony pasażerowie nie dotrą pod mostek... chyba, że jakoś przekonają mostek ew. mostek będzie ich potrzebował (tu widzę szansa jakaś fabularna na potrzebę konsultacji, etc.)
co do dostępu do tendera to na razi niech to będzie opcja ... jak ekipa będzie w panice uciekała to pewnie polecę od drugiej strony się podpiąć...
-
Na tym poziomie zabezpieczeń Delilah nie ma możliwości mechanicznego otwarcia dostępu do mostka, potwierdzam opinię pilota. Tutaj otwiera się szerokie pole popisu w dziedzinie fabularnego odgrywania postaci.
-
Upraszam o wyrozumiałość albowiem piszę z telefonu!
I nie bójcie się Kethariana! Jak go znam, to pędzą ku nam 3 słodkie psiaki!
-
jako gracz nie chce za bardzo wpuszczać ludków na mostek, wiec chyba trzeba będzie zrobić jakiś test przeciwstawny na te oczarowania naszej korpo lady. Proszę wiec MG o propozycje na co rzucamy przeciwstawny test... + 3 kości stresu

-
Chciałbym dla jasności obrazu sceny poprosić raz jeszcze o info na temat działania ekipy ratunkowej. Macie odczyt trzech zbliżających się od strony maszynowni rozbitków, czekacie na kontakt wzrokowy. Sadza nadal przepala roletę, Marcus jak to zawodowiec zmienia pozycję asekurując teraz lufą karabinu dalszą część korytarza w kierunku, z którego przyszliście. Joshua podtrzymuje Eliasa, kapitan dźwiga androida, Adam stoi w progu ciemnej ładowni w pozie takiej, aby móc bez problemu obserwować zarówno przedział transportowy jak i korytarz.
Dobrze to zrozumiałem?
-
Kapitan kazał Gleesonowi zabrać się za panel kontrolny. Albo niech technik odzyska kontrolę nad panelem, albo niech odetnie blokadę, żeby dało się manualnie otworzyć/ zamknąć drzwi do ładowni w celu schronienia się przed syntetykami W-Y.
-
Szanowni, poczekamy teraz na posta @Rerebirth , który rękami Joshui spróbuje przejąć kontrolę nad panelem otwierającym i zamykającym drzwi ładowni. Następny w kolejności będę ja opisując niewątpliwie emocjonujące spotkanie ratowników z rozbitkami. Czekam na tę chwilę z ogromną niecierpliwością!
-
No dobra. Psiaczki niosą w pyszczkach gumowe zabawkowe kaczki, z których z sykiem uwalnia się powietrze. To z pewnością to!
-
Post jest, ale nie wiem czy wy tam jeszcze będziecie, w razie czego nikt w kosmosie waszego krzyku nie usłyszy, to nikogo nie obudzicie.
Ale chyba tak źle nie będzue. Nie będzie, prawda... ?
-
@ketharian Delilah próbuje przekonać Nadię to swoich racji i zasiać w niej niepewność by rozważyła otwarcie śluzy na mostek. Nadia jest teraz NPC-em więc nie wiem czy to ma być test przeciwstawny czy wystarczy mi sukces na kościach? Ewentualnie jeszcze @davy-knee może próbować coś podziałać, więc na razie się wstrzymuję z rzutami.
-
tu musimy ogarnac z MG - bo ja sie bede bronil - najpierw autorytetem a pozniej fizycznie w razie jak cos ... wiec kosci w ruch ewentualnie, zeby bylo prawilnie...
-
Szanowni, z biegiem dalszej akcji na Bleinercie na chwilę się wstrzymamy, aby dać @beetle chwilę oddechu na powrót do akcji po urlopie (bo wydarzenia następnych paru chwil na okręcie mogą mieć wielki wpływ na dobrostan postaci i wolałby, aby to gracz podejmował tam istotne decyzje).
Scenę na i przed mostkiem Kardashiana pociągnę dalej dzisiaj albo jutro, muszę najpierw zbudować sobie w głowie jej trójwymiarowy obraz.
-
Tak to jest, jak się nabierze graczy i nie ubije żadnego przez tak długi czas...

-

Moi drodzy, wrzuciłem post fabularny, teraz zaś będziemy musieli odłożyć na chwilę narrację fabularną i spojrzeć na grę przez pryzmat cyferek (ale obiecuję, że tylko na chwilę).
Scena na kombajnie - poproszę zarówno @arthur-fleck jak i @davy-knee o wykonanie testu Manipulacji w stosunku do osoby Nadii; kto uzyska lepszy wynik, zdoła ją przekonać do swojej racji. W przypadku O’Collana pojawia się niemal natychmiast dodatkowy czynnik absorbujący uwagę, ponieważ pilot po usłyszeniu wystrzałów ujrzy na wyświetlaczu obrazy kamer towarzyszy skierowane na stworzenie, którego nikt z Was wcześniej nie widział na oczy (Davy +1 kostka Stresu za ten widok). Liczę na odpowiednio odegraną scenkę, bo widok powinien mrozić krew w żyłach.
Teraz Bleinert. Marcus Holt zaczął strzelać, kiedy Elias Crowe przekroczył próg ładowni. W korytarzu pozostali Holt, Hannigan, Kalashnikov i Adam. Z szybu wypadł stwór, który porusza się z zatrważającą szybkością, ale niekoniecznie w idealnej kondycji, co zaraz określimy mechanicznie. @beetle , poproszę o dwa testy strzelania z karą -2 do każdego rzutu, bo co prawda detektor ruchu Adama zawęził pole ostrzału, ale cel mimo wszystko pozostawał niewidoczny. Na bazie wyników określimy stan fizyczny stworzenia, bo a nuż zostało postrzelone. Zaraz potem określimy dalszy bieg wydarzeń w korytarzu, który rozliczymy na podstawie ciągu inicjatywy wylosowanego dla tej sceny. Rzuty zrobię sobie na Rollz według klucza: Caleb, Marcus, Adam, Siergiej, Alien, Alien, Alien. Dla każdego z powyższych uczestników sceny rzucę 1k10, postacie działają w kolejności od najniższego wyniku do najwyższego, z jedną moją poprawką zasad na regułę zapewniającą więcej emocji - mianowicie identyczne wyniki umożliwią działanie symultaniczne w tym samym momencie.
Elias I Joshua są w tej konkretnej chwili poza zasięgiem konfrontacji w korytarzu, ale to może się bardzo szybko zmienić.
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się