[komty] Syreni Śpiew Neonów
-
Odpisy spływają, a ja układam już sobie w głowie kolejne ruchy. Konwersacja pomiędzy Switchem i Hectorem pojawi się najpewniej jeszcze dzisiaj. Ekipa w Northside zasadniczo zakończyła rekonesans. Co do godziny spotkania, Brzytwiarze mają przyjść na 19:00, ale warowanie w kryjówce od 15:00 jest bardzo dobrym pomysłem, to cztery godziny wyprzedzenia w stosunku do boosterów. Przyjmuję, że Leon i HiFi wskazali Dingo najlepsze dyskretne dojście do wybranego budynku, by o 15:00 bez problemu dostał się do środka. Jeśli chodzi o zakup dodatkowych akcesoriów do Ronina, najlepszym miejscem wydaje się sklep sieci „2nd Amendment” w Waszym własnym H10, prowadzony przez Paula Wilsona, którego zna mniej lub bardziej dobrze każdy z Was, kto kupuje w jego sklepie (połączonym ze strzelnicą) amunicję do swojej broni palnej. I tutaj sugestia do @Gladin , może warto zajrzeć tam razem z Dingo i sprawdzić ceny i dostępność strzelb, bo wygląda na to, że część dostawy dla Kretów i tak HiFi będzie musiał pokryć z własnych funduszy nawet po udanej zasadzce na Brzytwiarzy.
@grek , rozmowę z Hectorem pewnie przepracujemy na Disco, więc pomyśl proszę czy będziesz chciał wracać z Japantown prosto do H10 czy masz inne plany.
@nanatar , łamanie zabezpieczeń dysków Shivy będzie żmudną robotą wymagającą wielu godzin poświęconych na zdejmowanie blokad na poszczególnych folderach - posiedzisz nad tym co najmniej do rana następnego dnia, chociaż mogę założyć, że jedną trzecią tego procesu da się zautomatyzować z użyciem AI.
-
Ciągle nie mogę się zebrać do odpisu, ale kilka rzeczy, które mnie frapują i zastanawiałem się nad zawarciem ich w odpisie.
-
nie planowałem (HiFi) ani nie oczekiwałem od Dingo, że będziemy zabijać Brzytwiarzy; Leon chce, to niech ogarnia to sam. HiFi nie jest zabójcą/mordercą i nie będzie po prostu zabijał ludzi. Chciałem, aby Dingo ubezpieczał, jeżeli A) Brzytwiarze coś odpalą, B) Leon rozpoczął rozróbę i jej nie skończył. To bym chciał z Houstonem wyjaśnić. @Wilczy
-
HiFi chciałby ustawić parę pustych skrzyń, beczek itd. i wypełnić je piachem/gruzem co tam się znajdzie. Coś, za co będzie mógł skoczyć się schować, co ma powstrzymać amunicję.
Co do wyposażenia to pomyślę - jeżeli Dingo będzie zainteresowany, że w zamian za pomoc zasponsoruję mu jakiś dodatek do broni, to brzmi to jak plan. @Wilczy
-
-
Odpisy spływają, a ja układam już sobie w głowie kolejne ruchy. Konwersacja pomiędzy Switchem i Hectorem pojawi się najpewniej jeszcze dzisiaj. Ekipa w Northside zasadniczo zakończyła rekonesans. Co do godziny spotkania, Brzytwiarze mają przyjść na 19:00, ale warowanie w kryjówce od 15:00 jest bardzo dobrym pomysłem, to cztery godziny wyprzedzenia w stosunku do boosterów. Przyjmuję, że Leon i HiFi wskazali Dingo najlepsze dyskretne dojście do wybranego budynku, by o 15:00 bez problemu dostał się do środka. Jeśli chodzi o zakup dodatkowych akcesoriów do Ronina, najlepszym miejscem wydaje się sklep sieci „2nd Amendment” w Waszym własnym H10, prowadzony przez Paula Wilsona, którego zna mniej lub bardziej dobrze każdy z Was, kto kupuje w jego sklepie (połączonym ze strzelnicą) amunicję do swojej broni palnej. I tutaj sugestia do @Gladin , może warto zajrzeć tam razem z Dingo i sprawdzić ceny i dostępność strzelb, bo wygląda na to, że część dostawy dla Kretów i tak HiFi będzie musiał pokryć z własnych funduszy nawet po udanej zasadzce na Brzytwiarzy.
@grek , rozmowę z Hectorem pewnie przepracujemy na Disco, więc pomyśl proszę czy będziesz chciał wracać z Japantown prosto do H10 czy masz inne plany.
@nanatar , łamanie zabezpieczeń dysków Shivy będzie żmudną robotą wymagającą wielu godzin poświęconych na zdejmowanie blokad na poszczególnych folderach - posiedzisz nad tym co najmniej do rana następnego dnia, chociaż mogę założyć, że jedną trzecią tego procesu da się zautomatyzować z użyciem AI.
Czekam na wynik rozmowy z Hectorem.
Później chciałbym dyskretnie sprawdzić zawartość drzazgi płatniczej.
Wtedy zdecyduję. -
@gladin , to jest bardzo istotne zastrzeżenie i myślę, że warto, by znając już plan Leona HiFi wyraził fabularnie swoje obiekcje. Avrille jest zainteresowany wyłącznie śmiercią boosterów, nie akceptuje żadnego połowicznego rozwiązania, bo napędza go niegasnąca żądza zemsty. Lepiej zawczasu poinformować go, że HiFi sięgnie po broń tylko w samoobronie, bo inaczej Leon będzie z automatu oczekiwał, że jego ziomek zastrzeli swoją ofiarę bez mrugnięcia okiem.
@wilczy , zakładam, że nomada nie będzie miał takich obiekcji, słusznie?
-
Wydaje mi się, że już o tym fabularnie wspominałem. Teraz nie mam czasu, by odszukiwać. Ale odniosę się do tego w odpisie, chciałem tylko na szybko w komentarzach zaznaczyć.
-
@gladin , to jest bardzo istotne zastrzeżenie i myślę, że warto, by znając już plan Leona HiFi wyraził fabularnie swoje obiekcje. Avrille jest zainteresowany wyłącznie śmiercią boosterów, nie akceptuje żadnego połowicznego rozwiązania, bo napędza go niegasnąca żądza zemsty. Lepiej zawczasu poinformować go, że HiFi sięgnie po broń tylko w samoobronie, bo inaczej Leon będzie z automatu oczekiwał, że jego ziomek zastrzeli swoją ofiarę bez mrugnięcia okiem.
Tak, słusznie, nie będzie miał obiekcji. Jak na Badlandach
Dingo w ogóle jest przekonany, że taki był plan od początku i pewnie się zdziwi, kiedy HiFi zaoponuje, ale nie będzie komentował. Houston zakłada, że to będzie "sprowokowana samoobrona." Jest też gotów podczas samej akcji bardziej osłaniać HiFi niż Leona.@Gladin napisał w [komty] Syreni Śpiew Neonów:
Co do wyposażenia to pomyślę - jeżeli Dingo będzie zainteresowany, że w zamian za pomoc zasponsoruję mu jakiś dodatek do broni, to brzmi to jak plan. @WilczyJak HiFi ma napięty budżet to Dingo może sam sobie zasponsorować, choć taki prezent na pewno przyjmie

-
@gladin , napisz odpowiednią wstawkę bez pośpiechu - i przyjmij, że Leon zwyczajnie próbuje wymusić na HiFi swoje zamiary. Nawet jeśli technik wspominał wcześniej, że nie chce ubiegać się do agresywnej przemocy, zaślepiony silnymi emocjami Avrille mógł nie zwrócić na to uwagi albo zwyczajnie zignorować, by później spróbować nagiąć HiFi do swojej wersji. Skoro teraz przedstawił plan jako niejako finalny, bardzo ważne będzie przypomnienie mu postawy moralnej HiFi.
-
Przyjmuję do wiadomości, że Leon przegapił:
Gladin napisał:
– Leon... a nie dałoby się z kretami zagadać? Żeby nas wsparli przy tej transakcji? Jak sprawa pójdzie gładko, to będziemy mieli strzelby. Odstrzelisz wtedy brzytwiarzy... albo dogadasz się z kretami, aby się nimi zajęli. Bo ja nie będę strzelał, jeżeli nie będę musiał, jasne?
A do tego się gdzieś odnosiłeś, bo nie kojarzę?
Gladin napisał:
Jeżeli się cokolwiek zacznie dziać, czy strzelanina, czy granat, to trzeba mieć miejsce, gdzie da się odskoczyć. Ciężki kawałek żelastwa, kawał betonu.
-
Sprawdzanie dysków Shivy zajmie cały dzień. I jeszcze dłużej. To jest niemożliwe, żeby Brazil tak wytrwała cały dzień z deckami. No nawet jak, chociaż te programy hulają szybciej. To ustalmy kilka spraw.
- Z jakim sprzętem mam do czynienia?
a)Deck - narzędzie netrunnera
b)Dyski z danymi - Ile?
c) Chipy, dostawki, peryferia? - Zaplanujmy działania:
a) sprawdzenie sprzętu z zewnątrz, zdejmując obudowy. Nr. seryjne, zamienione części.
b) podpięcie do tabletu jako monitora. (Każda rzecz osobno)
c) Po rozpoznaniu podpięcie do sprzętu wyposażonego w programy intruzyjne.
d)...
Rozegrajmy to fabularnie.
No i o jakie AI chodzi? Dostępnego w sieci użyć nie mogę, bo pewnie darmowego dawno nie ma, a i tak zbierałby informacje o tym co robię. Oszukiwanie go to rzecz niewarta.
Kilka mich programów ma funkcję pseudointeligencji, to pewnie o nich mowa.
No i inteligencję mają wielordzeniowe systemy danych. To są prawdziwe SI. Takiego nie mam.Na teraz i tak działam z Mackiem.
- Z jakim sprzętem mam do czynienia?
-
Szanowni, spisałem się dzisiaj fantastycznie i wrzuciłem Wam do wątku fabularnego paczkę odpisów dla wszystkich oprócz @marrrt , dla którego przygotuję odpowiedni tekst późniejszą porą poprzez Disco, żeby sobie dokleił ten fragment do swojego własnego posta.
I teraz sprawy mają się następująco. Switch rozmówił się z Hectorem, przelał wynagrodzenie od Wakako na swoje konto i musi zdecydować jak spożytkuje nadchodzący wieczór.
Mack i Brazil (jeśli Artemida definitywnie podtrzymuje chęć towarzyszenia Hartleyowi pomimo tak niepokojących okoliczności) są gotowi do wizyty u nigeryjskich znajomych. Musicie zejść piętro niżej na platformę usługowo-handlową, przejść nią na przeciwną stronę pionu megabloku i wejść ponownie piętro wyżej (jakieś dziesięć minut drogi). Brazil wejdzie sobie do monitoringu bloku jak do siebie, na korytarzu przy mieszkaniu Ogunlesi nie widać na kamerach absolutnie niczego podejrzanego.
W Northside Leon wygłosił swoje kazanie i kiedy ustawicie we właściwym miejscu wspomnianą skrzynię, szykowanie fortyfikacji będziecie mieli z głowy. Można wracać do Little China, więc dajcie @wilczy , @gladin czy zajrzycie do arsenału w H10 czy idziecie prosto do mieszkania czy macie jakieś dodatkowe plany (gdybyście chcieli wrzucić jakąś dodatkową scenkę napisaną wspólnie, możecie przyjąć, że najwygodniej będzie Wam wrócić pod H10 kolejka napowietrzną).
Pytania, wnioski, sugestie?
-
I tutaj sugestia do @Gladin , może warto zajrzeć tam razem z Dingo i sprawdzić ceny i dostępność strzelb
Tak, zaproponowałem Dingo wizytę u gościa. Przy czym może nie kupowałbym jeszcze ani statywu ani tłumika, póki się nie dowiem ceny za zakup tych rzeczy pojedynczo, ceny za zakup z 4 strzelbami i amunicją, oraz nie dowiem, czy Czakasi nie mają jakiejś oferty.
-
@gladin , Switch wyśle do HiFi pytanie na NoiseFeed:
Młody, ile ci jestem krewny za oko?Odpisze?
Zawrę w moim poście. -
@GreK
Przepraszam, umknęło mi ze względu na rozpiętość w czasie rzeczywistym. Już dodałem do mojego wpisu.Edycja: dodałem Cię jako edytora do wpisu na NoiseFeed, gdybyś chciał coś uzupełnić
-
@GreK
Przepraszam, umknęło mi ze względu na rozpiętość w czasie rzeczywistym. Już dodałem do mojego wpisu.Edycja: dodałem Cię jako edytora do wpisu na NoiseFeed, gdybyś chciał coś uzupełnić
-
- Sprostowanie: zdanie o Fredzie Murphym to była tylko myśl, Mack nie wypowiedział jej na głos.
- Mack ma smartgogle i to przy sobie.
-
Tak jest: Skoryguje. Żeby nie było, że wariatka wszystkich podsłuchuje.
-
Przepraszam za opóźnienie, mój post będzie dopiero jutro.
-
Jak pewnie zauważyliście, HiFi i Dingo są w H10 w sklepie z bronią ziomka Wilsona - tym samym mam dla @gladin pewne twarde liczby. Strzelba pompkowa od Hatsana z pudełkiem 50 naboi za 450e$, niżej Wilson nie zejdzie bez rzucania kostkami. Jeśli Dingo połączy zakup ze swoimi akcesoriami, Paul upuści mu w sumie za cały pakiet 50e$ (400e$ zamiast 450e$ za całość).
Brazil i Mack są w drodze do mieszkania sąsiadek w potrzebie, a ponieważ droga wiedzie przez pasaż usługowo-handlowy, strzelająca na wszystkie strony oczami Artemida bez problemu zauważy w mijanym sklepie z bronią oglądających coś na ladzie HiFi i Dingo - @nanatar , @johnytrs , jeśli chcecie zawinąć ziomków ze sobą, możecie to zadeklarować tutaj w komentarzach albo napisać odpowiedniego pościka.
Camara spuścił agresję z cum w „Tekkenie”, jest w drodze do H10 podobnie jak Switch, który robi jeszcze jakieś zakupy na mieście.
EDIT:
Any popchnąć akcję do przodu i zacząć pisać scenę w nigeryjskim mieszkaniu, poproszę jeszcze parę graczy o potwierdzenie, że sprawdzacie jeszcze raz korytarz poprzez monitoring (Brazil) oraz dzwonicie do sąsiadki i każecie pokazać na kamerce smartfona wnętrze mieszkania (Hartley), po czym wchodzicie, tak?
-
Mack zignoruje Hajfiego, wie że jak ten robi interesy albo zakupy inne niż spożywcze to będzie isę targował i to potrwa z pewnością nie da sobie przerwać interesu. Nie ma na to czasu.
I tak, Mack poprosi sąsiadki żeby włączyły podgląd co się tam dzieje.
Zaraz puszczę post.
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się